Zanimivo, jaz nekih blaznih razlik res ne opazim, je pa res, da nimam še veliko izkušenj.

Potujem z letalom - kaj moram vedeti?
Posted 25 August 2015 - 02:59 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 25 August 2015 - 03:09 PM
Ryanair je najhujši, IMHO. Glede omejitev prtljage, prijaznosti osebja, poleg tega so letala praviloma starejša in ful manj prostorna. Easyjet sicer ni bleščeč, je pa IMO definitivno boljši kot Ryanair. Z Whizzairom pa še nisem letela.
Najboljše izkušnja do sedaj imam z Turkish Airlines in Swiss.
Posted 25 August 2015 - 05:26 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 01 February 2016 - 09:09 PM
Prvič bom sploh potovala z letalom, zato se opravičujem, če ponavljam. Sem prebrala to temo, ampak zgleda, da so se z leti pri prevoznikih stvari spreminjale. Zaradi ure prihoda/odhoda, bi najraje kombinirala Wizzair in Ryanair, me pa živcirajo te različne omejitve z dimenzijami in težo prtljage.
Torej, če prav razumem z njihovih spletnih strani, lahko pri Ryanairu imaš zastonj 2 kosa ročne prtljage - 55x40x20 (max 10 kg) in 35x20x20 cm. Čekirano pa max 15 ali 20 kg.
Pri Wizzairu pa imaš lahko samo 1 kos ročne prtljage - 42x32x25 cm zastonj ali 56x45x25cm za doplačilo, brez omejitve glede teže.
Čekirano pa max 23 ali 32 kg.
20 kg je dovolj za 2 za 1 teden (s tem da bi bilo spomladi, ko ne rabiš nekih debelih oblačil in da fant itak manj stvari vzame )?
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 01 February 2016 - 09:25 PM
20kg imata sigurno dovolj
Posted 01 February 2016 - 09:35 PM
Nikoli nisem stehtala prtljage, tako da sploh nimam občutka, koliko tehta en poln manjši kovček.
Pomoje bom naredila tako, da bova šla tja z Wizzom in doplačala vsak za 1 večji kos ročne. Za nazaj pa z Ryanom, kjer pa bi bila ta 2 manjša kufra že všteta v ceno, torej cca 20 kg za oba skupaj.
Posted 01 February 2016 - 10:28 PM

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 01 February 2016 - 10:36 PM
20 kg za oba skupaj. Plus da mora biti še nekaj rezerve za nazaj, za nakupe.
Matilda, sem kontaktirala Uroša, ampak mi še ni odpisal.
Posted 01 February 2016 - 11:15 PM
Bill Bullard
Posted 05 February 2016 - 02:29 PM
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 18 March 2016 - 08:41 AM
http://www.lefigaro....est-il-fixe.php
Na povezavi lahko preberete nekaj o cenah letalskih prevozov. Zdi se mi toliko zanimivo, da sem nalimal sem gor. Nerodno je le, da je treba znati francosko...
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 18 March 2016 - 11:18 AM

Posted 18 March 2016 - 09:14 PM
Posted 12 April 2016 - 08:49 PM
Ali je že katera letela z german wings, kakšne izkušnje?
Prvič bom letela s to družbo pa prvič samo z ročno in imam par vprašanj. Tja letim z german wings nazaj pa z easy jet.
- ali je 100 ml dovoljeno skupno vseh tekočin, pa obvezno v vrečki? To je ful malo, že potovalna različica tekočine za leče je 50 ml.
- ali lahko imam dva kosa, pač v mislih imam torbico (notri telefon, denarnica) ali obvezno mora biti vse v enem kosu, v kovčku torej?
- še kakšne druge previdnosti?
Pišem s telefona, za napake se že vnaprej opravičujem.
Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 12 April 2016 - 08:58 PM
Pa to s tekočinami v ročni prtljagi velja za VSE letalske družbe enako: lahko imaš skupno 1 liter tekočin v 20x20cm plastični vrečki, vendar posamična posoda s tekočino ne sme preseči volumna 100 ml.
Za easyjet mislim da je dovoljen samo 1 kos ročne prtljage, brez kakih ročnih torbic itd.
Za germanwings ne vem, ampak bi moralo vse pisat na njihovi spletni strani. To s check-in mi pa ni jasno, a pri Germanwings se moraš še enkrat na letališču?
Ni mi logično, z online check-inom itak dobiš karte in s tem greš lahko direktno na security check.
Bill Bullard
Posted 12 April 2016 - 09:27 PM
Kot je že Matilda povedala, tekočin lahko neseš skupno 1l tekočine v plastični vrečki, posamezna embalaža pa ne sme presegat 100 ml.
Easyjet dovoljuje samo 1 kos prtljage. Včasih so ful striktni in moraš tudi torbico v velikosti denarnice pospravit v kovček, včasih ne. V kolikor boš imela dokumente, telefon in denarnico v posebej torbici, poskrbi da boš imela v kovčku dovolj prostora da jo lahko pospraviš vanj.
Glede check-ina in online check-ina. Mislim da pri Easyjetu ni več mogoče opravit check-ina na letališču. Ko enkrat narediš online check-in in sprintaš boarding pass oz. ga naložiš na app., lahko greš z njim direktno skozi varnostno kontrolo in na letalo. Če potuješ s čekirano prtljago, jo na letališču samo oddaš na Easyjetovm okencu Baggage drop.
Z Germanwings še sicer nisem letela, ampak predvidevam da ima podobno politiko kot druge družbe. Če je kakšna posebnost, pa preveri kaj piše na njihovi spletni strani.
Samo naj te nič ne skrbi, če potuješ sama. Vse bo ok. Da ti ne bo dolgčas si s seboj si vzami kakšno razvedrilo s katerim se boš zamotila med letom.
Posted 14 April 2016 - 11:59 PM

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 15 April 2016 - 04:15 PM
Verjetno je o tem že bilo govora, ampak me zanima, če pri Ryanairu kaj komplicirajo pri merah ročne prtljage, če je kak cm več? Njihova dimenzija je 55x40x20, moj kovček pa je širok približno 23 cm.
Pa še nekaj. A je možno, da si naknadno preko neta doplačaš kos čekirane prtljage? Mislim takrat, ko si že poletel, a pred povratnim letom? Ali moraš to storiti že preden letiš z začetne lokacije?
Posted 15 April 2016 - 04:27 PM
Pri nas in v TS ne, v Londonu pa komplicirajo pri vsem, kar se tiče prtljage.
Seveda je možno, pred vsakim letom posebej.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users