Jump to content

Photo

Španija

• Please log in to reply
812 replies to this topic

#701 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 19 March 2024 - 01:02 PM

Jaha, samo res Barbarina..:lol:
Marmelada, ce imata dovolj dpusta, itak 6 dni.

Buggi, hvala za tole porocilo. 😀
  • 0

#702 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23287 posts

Posted 21 March 2024 - 09:27 AM

Hahaha, no saj ste me že navajene. :lol:
Sva se uspela zmenit in sem kupila karte. :D Zdaj je treba samo še prenočišče poiskat.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#703 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19146 posts

Posted 21 March 2024 - 10:32 AM

Jeej, bravo! :) 

• 0

#704 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23287 posts

Posted 21 March 2024 - 09:50 PM

Tiste, ki ste bile v Valenciji, kolikor sem prebrala, niste nič kaj uporabljali javnega prevoza?
Jaz v teh večjih mestih gledam nastanitve, ki so v bližini postaj za podzemno ali tramvaja.
  • 0

#705 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 21 March 2024 - 10:02 PM

Midve nisva nic uporabljali javnega prevoza, ogromno sva prehodili in nekajkrat sli s taksijem. Ti so vsepovsod pa niso bili dragi, predvsem pa so prakticni. Sva bili pa nastanjeni cisto v centru.
Izposoja koles je tudi popularna v Valencii, ampak meni se je zdel promet cisto prevec kaoticen pa tudi kaksne hude kolesarske infrastrukture se ne spomnim.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#706 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 22 March 2024 - 07:43 AM

Je pa javni prevoz dobro organiziran v Valencii, imaš podzemno, ki te pelje na vse dele mesta, pa tudi avtobuse. Center pa je zelo dobro obvladljiv peš. Do obale je edino za it z podzemno/busom.

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#707 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5194 posts

Posted 22 March 2024 - 05:40 PM

Ja, mi smo šli samo z letališča in do plaže z metrojem, ostalo smo hodili peš. Široke pločnike imajo, tako da se je prav luštno sprehajat po ulicah, po rečni strugi pa itak :)

• 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#708 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 22 March 2024 - 09:27 PM

Mi smo sedaj v Valenciji, 7 dni, še jutri, v nedeljo zjutraj pa gremo domov. Javni prevoz - trolo, uporabljamo praktično vsak dan enkrat, smo na res super lokaciji, tik pri Les Arts, je zraven postaja, spodaj v bloku 18 ur odprta trgovina, vse je blizu.. javni prevoz je zelo ugoden in je škoda, da ne bi izkoristil. Je pa drago, za 7 dni smo dali 1300€, tudi na splosno fuul zapravimo, enkrat na dan gremo recimo ven jest, ostalo kupimo v trgovini, ampak je vseeno drago in nanese. Je pa 7 dni kar veliko, mi bomo sli jutri spet v center, ceprav smo bili ze dvakrat, ker smo ostalo ze obdelali, plažo, Albufero paella in jezero, Oceanografic, ZOO, Hemisferic, .. nismo sli pa recimo v muzej znanosti. Vsak dan gremo tudi na igrala v park, pa tudi pri bloku jih imamo.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#709 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 22 March 2024 - 09:30 PM

Pa za sem sva kupila se eno rabljeno marelo, tako da sva jih vzela za oba, stara sta skoraj 4 in 5 in je bila to dobra odlocitev. Tako sva lahko kdaj naredila tudi 22.000 korakov recimo, danes pa smo bili brez, smo jih pa ne vem, morava pogledati, ampak enih 7, 8 mogoce, ne vem.
  • 0

#710 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 22 March 2024 - 09:33 PM

Hočem reči, da se mi zdijo zdaj letalske za nazaj gledano res zanemarljiv strošek. Bolje, če bi gledal ugodnejšo nastanitev in iz tega lete zbiral. Smo bili pa mi v času največjega praznovanja tukaj Fallas, za katerega nismo vedi in smo imeli prve tri dni ognjemete in pokanja nooon stop, na vsaki ulici so igrale godbe in bili sprevodi in noše in neke skulpture na ulicah - falle. Je bilo zanimivo, samo težko si spal ponoči, ker so bili čist ubrisani s tem. Kot da bi dal 100 ljubljanskih novoletnih ognjemetov skupaj zamo tako na en dan v skupnem trajanju, pa potem se cel dan in noc skoz kaj, ..
  • 0

#711 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 22 March 2024 - 09:37 PM

1300 za 7 noci je res veliko. Vseeno ste imeli verjetno lep dopust, uživajte še jutri in srecno pot nazaj.
  • 0

#712 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 22 March 2024 - 09:59 PM

A 1300eur je samo nastanitev ali nastanitev + letalske karte al vsi stroški skupaj, ki ste jih imeli do zdaj? 

• 0

#713 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23287 posts

Posted 23 March 2024 - 12:04 AM

O super za poročilo Neytiri. Imaš kak link od stanovanja? Tudi mene zanima, kaj je zajeto v teh 1300? Mi bomo šli za 6 nočitev. Letalske so bile 267 €, stanovanja še nimamo, ampak kolikor sem gledala, so kar draga. Gledam, da imajo dobro oceno (npr na Bookingu vsaj 7) in je vse nad 100 € na noč. Tako da že samo letalske karte+nastanitev+parkiranje pri letališču bo verjetno okrog 1000 €.

Si pa jaz s tamalo ne predstavljam, da ne bi uporabljali tudi javni prevoz. Neytiri, a ste kupili ono Valencia tourist card, ali kakšno drugo karto za prevoze?
  • 0

#714 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 23 March 2024 - 06:36 AM

Torej to na koncu pride toliko kot glavni dopust, vsaj za nas. Jaz sem potihem Valencio planirala za pomlad 2025, sicer ne za en teden, ampak 3-5 dni. Zgleda, da bo treba takoj po vrnitvi s Sardinije začet šparat za to 😄
  • 0

#715 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 23 March 2024 - 07:35 AM

1300 je samo stanovanje, potem ene 290 karte, pa prevoz do letalisca in nazaj, parkiranje tam, zavarovanje za tujino, tukaj pa sploh ne upam reci, koliki damo, ampak ne vem, 100 na dan samo za hrano/pijačo in potem še vstopnine, tko od oka, moj je racunal vsaj 2500 za potovanje, pa bo najbrz vec.
  • 0

#716 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 23 March 2024 - 07:38 AM

Apartamentos Las Ciencias 0
  • 0

#717 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23287 posts

Posted 23 March 2024 - 07:53 AM

Aja, je pa res drago stanovanje. Jaz sem rekla, da bi šla za 5 ali 6 nočitev. Vem, da bo itak čez 1500. So še vstopnine, greš z javnim prevozom kaj, enkrat na dan bomo šli ven jest, ostalo bomo kupili v trgovini, greš na kakšno pijačo, kupiš kak spominek. Ja, denar kar gre, ampak če že grem nekam, pac plačam tiste vstopnine, grem kaj pojest, pa spat tudi nočem v kakšni luknji ali daleč stran od mesta. :) Apartmaji so pa dragi, skoraj kamorkoli greš.

Neytiri, vožnje z javnim prevozom si plačujete sproti ali imate kakšno karto?
  • 0

#718 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 23 March 2024 - 07:57 AM

Ja, sej vsak ve, koliko si lahko privošči. Te pa te ugodne cene kart hitro zavedejo, da si predstavljaš eno ugodno potovanje, ampk je vse ostalo tako drago, da sploh ni ugodno na koncu
  • 0

#719 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 23 March 2024 - 08:01 AM

Ja, _M_, tako je. Saj smo računali toliko, ampak na koncu mi bo pa spet ok iti enkrat v neko Bosno ali kaj takega, kjer si bom lahko privoščila in nas ne bo drago prišlo vse skupaj :).

Imamo eno kartico, ja, smo jo kupili v Tabacu, 2€ karta in 4€ 10 kart javnega prevoza, potem pa samo nalagas naprej, ko zmanjka.
  • 0

#720 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23287 posts

Posted 23 March 2024 - 09:24 AM

M, je pa vseeno boljše, če daš za letalo 300 eur za celo družino ali pa 300 eur na osebo. :D
Apartmaje pa v Evropi najbrž res samo v kaki Bosni še najdeš ceneje.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users