Komentarji / naše recenzije FILMOV
Posted 06 July 2006 - 11:11 PM
Film, ki ga je navdihnila resnična zgodba, govori o nekdanjem učitelju klasičnih dvoranskih plesov Pierru Dulainu, ki se odloči za prostovoljni program poučevanja na newyorški srednji šoli. Učenci, ki poslušajo zgolj rap in hip-hop, ga ne jemljejo najbolj resno, a s svojo ljubeznijo do plesa, ki jo izžareva v vsakem koraku, spremeni njihovo mnenje in jih navduši h kreativnosti. Tako začnejo v klasične plese vnašati elemente svoje plesne kulture, novi slog pa Pierra tako navduši, da jih prijavi na tekmovanje. Toda najprej mora učence, v katere do sedaj nihče ni verjel, prepričati, da pokažejo svoje znanje in nadarjenost.
Gre predvsem za lahkotno plesno dramo, začinjeno s simpatičnim humorjem. Dinamičen film z dodanimi plesnimi vložki, ki pa v tem primeru nikakor niso odveč, ampak si gledalec dejansko želi, da bi jih bilo še več ... zelo, zelo hud soundtrack, zares fantastični prikazi plesa, ko človeka skoraj dvigne s sedeža in bi se jim kar pridružil ... in seveda tudi nekaj ljubezni, vendar ne na tisti značilno pocukrani način. All in all ... super mladi plesalci in igralci ter njihov učitelj, izvrstni Antonio Banderas. Dober film za popestritev večera v dvoje, nerazvlečen, zanimiv, dinamičen ... priporočam!
Posted 06 July 2006 - 11:54 PM

Posted 08 July 2006 - 06:59 AM

Priporočam ogled, vendar bodite malo popoustljivi glede konca, ki je pač tipičen za tak žanr.

Posted 16 July 2006 - 08:53 AM

Fantastičen film. Ves čas rahlo erotičen in niha med ljubeznijo in materialnimi dobrinami. Noro.
Posted 17 July 2006 - 11:04 AM
Film je ... hm, kaj pa vem. Posnet je odlično, vmes je nekaj res wau posnetkov, ko pa se ne moreš znebit filinga, da je Superman en navadni blefer.

Se pa film na trenutke res vleče, jaz sem pogrešala bolj napeto dogajanje, ki ga v bistvu sploh ni, razen čisto na koncu, ko sem (priznam) malce trepetala za njegovo življenje, ampak samo zato, ker je Brandon Routh v glavni vlogi takoooo zelo dober in res vreden greha.

All in all ... nobene senzacije, nič nepozabnega in nepogrešljivega, sicer ni zanič in gre za čisto soliden 'super hero' film z vsemi pripadajočimi zadevščinami, vendar pa ogled vsekakor ni nobeno posebno doživetje. Zadeva vsekakor ni primerljiva recimo s Spidermanom 1 in 2, ki sta meni prekrasna in totalno huda filma ... Superman je le senca človeka pajka (čeprav je Spiderman bolj človeški in ne zaustavlja z lastnimi rokami strmoglavljenih letal - le tu in tam kakšen vlak, s pomočjo svojih nitk

Posted 17 July 2006 - 11:15 AM
Vsekakor toplo priporočam, da si film ogledate!

Posted 17 July 2006 - 12:36 PM

Posted 17 July 2006 - 02:54 PM
jz bi ga šla, pa sestra ni lih neki nevem kako zainterisirana, pa me zanima kašna so kj vaša mnenja

Posted 17 July 2006 - 03:10 PM

O, ja, film je super!!!

como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 22 July 2006 - 10:40 PM
Julian Noble (Pierce Brosnan) je plačani morilec - ali, z njegovimi besedami, "pomočnik v usodnih primerih" - in v svojem poslu je zelo dober. V Mexico City je prišel, da bi opravil neko nalogo, ampak na svojo žalost je dosegel dno; ubijanje ljudi je ubilo tudi njega - od znotraj. Tudi Danny Wright (Greg Kinnear) je v Mexico Cityju poslovno, čeprav se ukvarja s povsem drugačnim poslom. Danny živi v Denverju s soprogo Bean (Hope Davis) in čeprav imata finančne težave, med njima tudi po desetih leta zakona tli prava mladostna strast. V Meksiku se Dannyju ponudi poslovna priložnost, ki bi lahko bodisi rešila vse njegove finančne težave bodisi ga vrgla še globlje v brezno dolgov.
Nekega večera se Danny in Julian srečata v hotelskem baru. Kmalu doživita skupno izkušnjo, ki bo oba za vedno spremenila. Plačanec Julian in običajen ameriški poslovnež Danny bosta odkrila, da drug drugega na nepredstavljiv način potrebujeta, čeprav nimata prav nič skupnega. Na šestmesečnem potovanju skozi štiri države in ob številnih margaritah film Matador obrača žanr filmov o plačanih morilcih na glavo. To je zgodba o prijateljih, ki jo ženejo liki; duhovita, čudaška, emocionalno zapletena, prepolna nepričakovanih obratov in z ekstra dozo tekile.
(Kolosejeva spletna stran)
Torej ... odlična črna komedija z zelo dobro štorijo, nekaj novega in prava osvežitev. Pierce Brosnan ... hja, v Jamesu Bondu mi je šel vedno hudo na živce, v tem filmu pa se pokaže, da je resnično odličen in zelo talentiran igralec, saj več kot prepričljivo in vrhunsko odigra vlogo nevrotičnega plačanega morilca. Film priporočam ... prav vsem odraslim osebkom, ne glede na leta, zanimanje itd. Je tak univerzalen film, ker je preprosto - odličen.

Posted 22 July 2006 - 11:43 PM

ampak sm kr navdušena

Posted 23 July 2006 - 08:39 AM
Se podpišem pod tole!

Posted 23 July 2006 - 10:34 AM
se mi zdi d sm prou napisala ja=)
Posted 23 July 2006 - 11:13 AM
A misliš Uptown girls? http://www.imdb.com/title/tt0263757/
Posted 23 July 2006 - 11:50 AM
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 25 July 2006 - 11:36 AM
Posted 25 July 2006 - 11:51 AM
A misliš Uptown girls? http://www.imdb.com/title/tt0263757/
haha..ubistvi ja..sm od enga filma razmišljala kr sm ga gledala=)
pa je blo neki downtown u naslovu...malo sm zmedena jst ja

Posted 26 July 2006 - 08:04 PM

Posted 29 July 2006 - 02:56 PM
Cvet sem ki živi le zate, lutka ki verjame vate, bitje ki misli nate in punca ki umira zate!
Posted 29 July 2006 - 03:04 PM

ulični tango pa priporočam ja

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users