Jump to content

Photo

Komentarji / naše recenzije FILMOV

• Please log in to reply
3892 replies to this topic

#701 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 06 July 2006 - 11:11 PM

Danes sem gledala Ulični Tango in sem zelo prijetno presenečena.

Film, ki ga je navdihnila resnična zgodba, govori o nekdanjem učitelju klasičnih dvoranskih plesov Pierru Dulainu, ki se odloči za prostovoljni program poučevanja na newyorški srednji šoli. Učenci, ki poslušajo zgolj rap in hip-hop, ga ne jemljejo najbolj resno, a s svojo ljubeznijo do plesa, ki jo izžareva v vsakem koraku, spremeni njihovo mnenje in jih navduši h kreativnosti. Tako začnejo v klasične plese vnašati elemente svoje plesne kulture, novi slog pa Pierra tako navduši, da jih prijavi na tekmovanje. Toda najprej mora učence, v katere do sedaj nihče ni verjel, prepričati, da pokažejo svoje znanje in nadarjenost.

Gre predvsem za lahkotno plesno dramo, začinjeno s simpatičnim humorjem. Dinamičen film z dodanimi plesnimi vložki, ki pa v tem primeru nikakor niso odveč, ampak si gledalec dejansko želi, da bi jih bilo še več ... zelo, zelo hud soundtrack, zares fantastični prikazi plesa, ko človeka skoraj dvigne s sedeža in bi se jim kar pridružil ... in seveda tudi nekaj ljubezni, vendar ne na tisti značilno pocukrani način. All in all ... super mladi plesalci in igralci ter njihov učitelj, izvrstni Antonio Banderas. Dober film za popestritev večera v dvoje, nerazvlečen, zanimiv, dinamičen ... priporočam!
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#702 Juliet

Juliet

odvisnik

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 3705 posts
  • Interests:kr dost stvari...

Posted 06 July 2006 - 11:54 PM

North Country, zadnjič sem gledala ta film in morem rečt, da mi je bil zelo všeč, skratka zelo zanimiva zgodba in tudi Charlize Theron se je dobro odrezala v glavni vlogi. wink.gif
  • 0

#703 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4164 posts

Posted 08 July 2006 - 06:59 AM

Po dolgem času sem se zopet fajn nasmejala eni ameriški najstniški komediji. Gre se za film She's the man in ima aktualno temo: Nogomet biggrin.gif Gre se za punco, ki jo igra Amanda Bynes (what I like about you), ki obožuje nogomet.

Priporočam ogled, vendar bodite malo popoustljivi glede konca, ki je pač tipičen za tak žanr.

IPB Image
  • 0

#704 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 16 July 2006 - 08:53 AM

Combien tu m'aimes?

IPB Image

Fantastičen film. Ves čas rahlo erotičen in niha med ljubeznijo in materialnimi dobrinami. Noro.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#705 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 17 July 2006 - 11:04 AM

Včeraj sem gledala Superman Returns in sem razočarana. Sicer sva se s fantom namenila gledat kaj drugega, ampak sva bila malo prepozna in nama je ostal samo tale Superman.

Film je ... hm, kaj pa vem. Posnet je odlično, vmes je nekaj res wau posnetkov, ko pa se ne moreš znebit filinga, da je Superman en navadni blefer. biggrin.gif Na primer ko zaustavi letalo med strmoglavljenjem in podoben pretiran shit ... sej tip je Superman, ampak ... come ooooon! biggrin.gif

Se pa film na trenutke res vleče, jaz sem pogrešala bolj napeto dogajanje, ki ga v bistvu sploh ni, razen čisto na koncu, ko sem (priznam) malce trepetala za njegovo življenje, ampak samo zato, ker je Brandon Routh v glavni vlogi takoooo zelo dober in res vreden greha. wink.gif

All in all ... nobene senzacije, nič nepozabnega in nepogrešljivega, sicer ni zanič in gre za čisto soliden 'super hero' film z vsemi pripadajočimi zadevščinami, vendar pa ogled vsekakor ni nobeno posebno doživetje. Zadeva vsekakor ni primerljiva recimo s Spidermanom 1 in 2, ki sta meni prekrasna in totalno huda filma ... Superman je le senca človeka pajka (čeprav je Spiderman bolj človeški in ne zaustavlja z lastnimi rokami strmoglavljenih letal - le tu in tam kakšen vlak, s pomočjo svojih nitk biggrin.gif).

IPB Image
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#706 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4164 posts

Posted 17 July 2006 - 11:15 AM

Včeraj sem doma pogledala po res že dolgem času en resnično fantastičen film. Ni novi ampak sem šele zdaj prišla do izvoda. Govorim o filmu AMERICAN HISTORY X Če je že katera ga omenila se opravičujem, ampak jaz sem resnično navdušena. Film govori o neonacističnem gibanju v Ameriki proti manjšinam in črncem. Sam film je posnet zelo dramatično in hkrati zna izločit vsa čustva in mišljenje glavnega igralca Edwarda Nortona. Mene je dobesedno očaral.

Vsekakor toplo priporočam, da si film ogledate!

IPB Image
  • 0

#707 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46035 posts

Posted 17 July 2006 - 12:36 PM

podpis k bellinijinem mnenju. Toplo priporočam. biggrin.gif
  • 0

#708 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 17 July 2006 - 02:54 PM

je šu kdo gledat ulični tango?
jz bi ga šla, pa sestra ni lih neki nevem kako zainterisirana, pa me zanima kašna so kj vaša mnenja ermm.gif tongue.gif
  • 0

#709 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 17 July 2006 - 03:10 PM

QUOTE(Anaa)
Date Movie je finta. Sem ga že parkrat skoz pogledala pa se še vedno nasmejim smile.gif .

O, ja, film je super!!! biggrin.gif
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#710 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 22 July 2006 - 10:40 PM

Danes sva s fantom v kinu gledala črno komedijo Matador ... the best film!!

Julian Noble (Pierce Brosnan) je plačani morilec - ali, z njegovimi besedami, "pomočnik v usodnih primerih" - in v svojem poslu je zelo dober. V Mexico City je prišel, da bi opravil neko nalogo, ampak na svojo žalost je dosegel dno; ubijanje ljudi je ubilo tudi njega - od znotraj. Tudi Danny Wright (Greg Kinnear) je v Mexico Cityju poslovno, čeprav se ukvarja s povsem drugačnim poslom. Danny živi v Denverju s soprogo Bean (Hope Davis) in čeprav imata finančne težave, med njima tudi po desetih leta zakona tli prava mladostna strast. V Meksiku se Dannyju ponudi poslovna priložnost, ki bi lahko bodisi rešila vse njegove finančne težave bodisi ga vrgla še globlje v brezno dolgov.

Nekega večera se Danny in Julian srečata v hotelskem baru. Kmalu doživita skupno izkušnjo, ki bo oba za vedno spremenila. Plačanec Julian in običajen ameriški poslovnež Danny bosta odkrila, da drug drugega na nepredstavljiv način potrebujeta, čeprav nimata prav nič skupnega. Na šestmesečnem potovanju skozi štiri države in ob številnih margaritah film Matador obrača žanr filmov o plačanih morilcih na glavo. To je zgodba o prijateljih, ki jo ženejo liki; duhovita, čudaška, emocionalno zapletena, prepolna nepričakovanih obratov in z ekstra dozo tekile.

(Kolosejeva spletna stran)

Torej ... odlična črna komedija z zelo dobro štorijo, nekaj novega in prava osvežitev. Pierce Brosnan ... hja, v Jamesu Bondu mi je šel vedno hudo na živce, v tem filmu pa se pokaže, da je resnično odličen in zelo talentiran igralec, saj več kot prepričljivo in vrhunsko odigra vlogo nevrotičnega plačanega morilca. Film priporočam ... prav vsem odraslim osebkom, ne glede na leta, zanimanje itd. Je tak univerzalen film, ker je preprosto - odličen.

IPB Image
  • 0

#711 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 22 July 2006 - 11:43 PM

sm šla u čet pol gledat ulični tango, mislm ura hit mine, zanimivi so pač te plesni vložki pa glasba, drgač pa stara občina zgodba biggrin.gif
ampak sm kr navdušena tongue.gif
  • 0

#712 sarchy_ka

sarchy_ka

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 161 posts

Posted 23 July 2006 - 08:39 AM

QUOTE(DiLeMa)
Danes sem gledala Ulični Tango in sem zelo prijetno presenečena. Priporočam!

Se podpišem pod tole! smile.gif
  • 0
Perhaps we all give the best of our hearts uncritically.. to those who hardly think about us in return. /T. H. White/

#713 pa3

pa3

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 337 posts

Posted 23 July 2006 - 10:34 AM

downtown girls
se mi zdi d sm prou napisala ja=)
  • 0
Behind every great woman, is a guy looking at her ass

#714 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46035 posts

Posted 23 July 2006 - 11:13 AM

QUOTE(pa3)
downtown girls

A misliš Uptown girls? http://www.imdb.com/title/tt0263757/
  • 0

#715 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 23 July 2006 - 11:50 AM

Je katera že videla Underground II? Včeraj sem (spet) videla I-nko, pa me zanima če je drugi del na nivoju, ali ne?
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#716 *Slončica*

*Slončica*

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 609 posts
  • Interests:hmmm...

Posted 25 July 2006 - 11:36 AM

Dele komi čakam da pride v kino Bela masajka pa Pirati s karibov 2 A ga je kdo mogoče že gledu??
  • 0

#717 pa3

pa3

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 337 posts

Posted 25 July 2006 - 11:51 AM

QUOTE(Kalypso)
QUOTE(pa3)
downtown girls

A misliš Uptown girls? http://www.imdb.com/title/tt0263757/

haha..ubistvi ja..sm od enga filma razmišljala kr sm ga gledala=)
pa je blo neki downtown u naslovu...malo sm zmedena jst ja biggrin.gif biggrin.gif
  • 0
Behind every great woman, is a guy looking at her ass

#718 Blondi

Blondi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2929 posts
  • Interests:dajanje neumesnih pripomb,onaniranje, poizkušanje različnih znamk pira

Posted 26 July 2006 - 08:04 PM

plesalka v temi
  • 0
Once you go Mac, you never go back
IPB Image

#719 isabela

isabela

sramežljivec

• Člani
  • 95 posts

Posted 29 July 2006 - 02:56 PM

Ka pa Hitri in drzni: Tokio Drift je že kdo gledal???? Aja Mladoletna se pol se splača it gledat Ulični tango?? Je vreden ogleda? (igralec je že oky:D :love7: :love7: )
  • 0
Ti si iskra v mojih očeh, toplina mojega nasmeha, moje najlepše misli, utrip mojega srca in ljubezen mojega življenja!

Cvet sem ki živi le zate, lutka ki verjame vate, bitje ki misli nate in punca ki umira zate!

#720 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 29 July 2006 - 03:04 PM

hitri in drzni: nism šla gledat, ampak se mi že sliš ful neki bolano otročje, to bojo kšni mladi tipčki gledat k majo radi avte pa babe ermm.gif

ulični tango pa priporočam ja wink.gif
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users