Jump to content

Photo

Svetovalnica

• Please log in to reply
1808 replies to this topic

#701 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 02 September 2008 - 07:14 AM

cry.gif cry.gif

Kako grozna je druga slika, bogi.

Ampak zdaj je že zdrav in vesel. woot.gif

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#702 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4164 posts

Posted 02 September 2008 - 07:39 AM

Ojej kaj vse morejo trpet sad.gif Saj danes bo šel k veterinarju in upajmo na najboljše. S tem da bi rano samo poslikala, sem pa hotla mu prihranit vožnjo, ki je res ne prenese.
  • 0

#703 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 02 September 2008 - 02:40 PM

Ne, to ne gre tako.

Mačka je treba tja peljat, ker mu ti ne moreš dat antibiotikov, pa tudi pregledat ga mora, izmerit vročino, ugotovit če je dehidriran, itd. To je tko, kot da če bi bila bolna ti in bi šel oče po neke injekcije v kliničnega, kjer bi jih dali tko "od oka". biggrin.gif

Kako je za mčkutarjem zdaj?

Naranća, mački znajo obdržat enako obnašanje in teritorialnost, tudi po kastraciji. Zato je načeloma bolje ga dat kastrirat še preden se prvič goni pa tepe, da pač ne razvije takega vedenja.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#704 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 02 September 2008 - 03:03 PM

Ja, sej je veterinar tako razložil. Opažam, da se še vedno kdaj malce stepe za ozemlje (ga brani), bejbike ga pa ne zanimajo.
  • 0

#705 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 02 September 2008 - 03:05 PM

Ja sej, točn tko.

Naše dva se tudi vsak dan zravsata. Ta mali je silno teritorialen in stalno rine v Okico, ko leži na kakem fajn mestu, pa jo tepe. Sej zdej jih nahrulimo, pa nehata. Roka pravice je trda. In dolga.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#706 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4164 posts

Posted 02 September 2008 - 04:20 PM

Mačak je prišel ravno od veterinarja. Odrezal mu je to krasto dol in rano razkužil, nato pa mu je dal injekcijo. Zraven pa nama je dal še 4 tablete antibiotikov. Dobival bo pa polovičko na dan. Ko dobim fotoaparat, bom rano tudi poslikala (sam prizor ni preveč lep).
Je pa rana po vsej verjetnosti od ugriza kake druge mačke. Skoraj vsak večer slišim krike blizu hiše. Izgleda, da ga imajo vse sosedove mačke na piki. Ima tudi obgrizeno eno uho sad.gif Sem ga hotla ponoči zapirat v hišo, pa noče. Se potem skoz dere.
  • 0

#707 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 02 September 2008 - 05:01 PM

Sej se bi navadil na "zapor".Na začetku valda protestira, pol se pa navdi.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#708 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4164 posts

Posted 02 September 2008 - 06:05 PM

Bomo probali pa videli kako bo.
  • 0

#709 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 02 September 2008 - 06:07 PM

Naš trpi, če je zaprt. Na slikah se sicer ne vidi, ampak z zunanje strani je mrežica in ni mogel ven... Če ga imamo notri, nonstop gleda skoz okno in milo gleda ter išče izhode. Pa pač potrpi...
  • 0

#710 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 02 September 2008 - 07:30 PM

Jao, mi pa ne moremo naštimat mrežice, ker imamo poševno streho. Bi blo pa fajn, tko da ne bi kdo spet ponoči ven letel.

Verjamem da je mačkuricam hudo, sam jbg včasih morajo potrpet za svoje dobro. Sej mi moramo Mišota tudi zdaj manj hranit, ker je že malo pretežek - ma 3.5kg, prase malo.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#711 koki

koki

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1975 posts

Posted 02 September 2008 - 08:48 PM

A se res ne da naštimat mreže? Jst poznam eno k ma ful dobr narejen balkon, pa ima tudi postran streho, bom vprašala kdo ji je to delu...je pa fajn, da imaš zaščiten balkon, ker se mimogrede kej zgodi, poznam osebno čist preveč primerov, ko so mački poleteli z balkona, eni so pol izginili, drugi umrli, tretji pa se komaj zlizali z operacijo. Nazadnje je enemu kolegu padu maček iz 3. ga štuka, kar sploh ni veliko, pa so bile take poškodbe,da je pri veterinarju plačal 2500 eur, in komaj so ga skupi spravili...res mi ni sicer jasno kako je lahko tako nerodno padel. hmm.gif

Heh, tvoj ima samo 3,5 kil....moje imajo vse po 5 kil, pa se mi ne zdije bajsike sleep.gif hehehe.
  • 0

#712 Sini33

Sini33

sramežljivec

• Člani
  • 45 posts
  • Interests:- Računalniki<br />- Felinologija<br />- Akvaristika<br />- Pivovarstvo<br />- Modelarstvo

Posted 02 September 2008 - 09:09 PM

QUOTE(koki @ 2. 9. 2008 - 21:48) View Post

A se res ne da naštimat mreže? Jst poznam eno k ma ful dobr narejen balkon, pa ima tudi postran streho, bom vprašala kdo ji je to delu...je pa fajn, da imaš zaščiten balkon, ker se mimogrede kej zgodi, poznam osebno čist preveč primerov, ko so mački poleteli z balkona, eni so pol izginili, drugi umrli, tretji pa se komaj zlizali z operacijo. Nazadnje je enemu kolegu padu maček iz 3. ga štuka, kar sploh ni veliko, pa so bile take poškodbe,da je pri veterinarju plačal 2500 eur, in komaj so ga skupi spravili...res mi ni sicer jasno kako je lahko tako nerodno padel. hmm.gif

Heh, tvoj ima samo 3,5 kil....moje imajo vse po 5 kil, pa se mi ne zdije bajsike sleep.gif hehehe.

Mi imamo na balkonu mrežo, ki je bila prvotno namenjena otrokom (da ne padejo z balkona), pa smo jo potem zaradi mačk obdržali. Naša je namreč najraje hodila gor in dol po ograji, da nas je vsakič infarkt (ko smo jo videli). Odkar je mreža, se lahko nanjo ujame (sem jo že videl, ko je naredila oooooopss. smile.gif ).

Zgleda pa to takole:

[attachmentid=5108]

sta pa dva moja mačka pri kolegici zletela s poševne strehe in balkona 12 metrov globoko na pesek, eden si je polomil prste na obeh sprednjih tačkah (zdaj je zdrav in bp), drugemu ni bilo nič. Je pa res, da sta bila še mlada (6 mesecev).

Glede strešnih oken (smo na podstrehi) je pa rule, da ne smejo biti odprta več kot 3 cm (reža). Ni druge, ker sem tudi že deko metal na streho, da je mačka (na sliki smile.gif ) lahko zlezla nazaj not. smile.gif

Attached Files

• 0

#713 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4164 posts

Posted 02 September 2008 - 09:31 PM

Sini33 izredno lepega mačkona imaš Kake okice...oops.gif
  • 0

#714 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 03 September 2008 - 10:28 AM

Ful je lušen mačkonar. Pa kaj to je nekje vmes med sivo in peščeno barvo? Ful nenavaden kožušček.

Pri nas so vsa okna podstrešna ker smo v 3. štuku bloka, pa še dvonadstropno stanovanje imamo. Na balkonu ni panike, ker imamo betonsko polico, pa gor mirno ležita. Oken pa ne moremo imet tako malo odprtih, ker je "izolacija" v podstrešnih stanovanjih/stanovanjih s poševno streho na nuli. In je res nujno treba prezračit, klime pa poleti tudi ne moreš imet stalno.

Prejšnja mačka je samo enkrat z balkona padla (nečesa se je ustrašila), pa ji ni bilo nič. Enkrat je pa padla z okenske police v sobo in si je pa neko vez nategnila na nogici.

• 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#715 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 03 September 2008 - 10:47 AM

Mi mrežice nismo dali zaradi mačka smile.gif Je bila tam že dolgo pred njegovim časom biggrin.gif Namestili smo jo za obrambo pred miškami.
  • 0

#716 koki

koki

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1975 posts

Posted 03 September 2008 - 12:50 PM

Jst si ne bi upala imet brez mreže pa imam tud debelo balkonsko polico..., moj štor včasih z mize dol pade, ker spi in se pol pretegne, tko da raj ne tvegamo. no.gif
  • 0

#717 Sini33

Sini33

sramežljivec

• Člani
  • 45 posts
  • Interests:- Računalniki<br />- Felinologija<br />- Akvaristika<br />- Pivovarstvo<br />- Modelarstvo

Posted 03 September 2008 - 07:37 PM

QUOTE(crna @ 3. 9. 2008 - 11:28) View Post

Ful je lušen mačkonar. Pa kaj to je nekje vmes med sivo in peščeno barvo? Ful nenavaden kožušček.

Mačkonka je. Ravnokar tik pred tem, da se "razpoči", ker ma čez dva dni rok smile.gif
Barve je pa lila (po pasemskih standardih), po domače svetlo siva z roza noskom. tongue.gif

Sini.
  • 0

#718 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 03 September 2008 - 07:44 PM

Joj, bebice bo mela. Zahtevam slike sleep.gif .
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#719 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 03 September 2008 - 07:57 PM

Definitivno jih pridem pogledat Šini.
  • 0

#720 Sini33

Sini33

sramežljivec

• Člani
  • 45 posts

Posted 03 September 2008 - 10:25 PM

QUOTE(Frida @ 3. 9. 2008 - 20:57) View Post

Definitivno jih pridem pogledat Šini.

Ja prov no, k s glih ti ;)

Ravnokar nam dogaja, štirje so se že pofočkali na svet smile.gif

Lp,
Babica. ;)

QUOTE(crna @ 3. 9. 2008 - 20:44) View Post

Joj, bebice bo mela. Zahtevam slike sleep.gif .

Evo, slik kolikor hočeš. Od danes bojo pa čez nekaj dni, treba mamo pustit na miru mal.

http://picasaweb.google.si/lilamoores

Šini.

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users