Veganska in vegetarijanska prehrana
Posted 10 January 2011 - 03:39 PM

Posted 10 January 2011 - 03:40 PM
In ja, še sam se strinja s tem.

Posted 10 January 2011 - 03:42 PM
Kaj pa je to torej drugega? Jaz ne razumem, da je nekdo tako velik živaloljub, ima močno mnenje o tem, da se to ne bi smelo dogajat, pa še kar naprej podpira to v smislu poseganja po teh izdelkih.
In ja, še sam se strinja s tem.
Mogoče je samo lažji način, da mu daš mir. x-D Bodi tak tip, da ima tako slabo mnenje o sebi.
Posted 10 January 2011 - 03:43 PM
Posted 10 January 2011 - 03:48 PM
Posted 10 January 2011 - 03:53 PM
Jajks, pa smo tu. Zato ne sdelujem v tej temi in zato se strinjam s piketom. In zato mi je govorjenje, da vegiji ne posiljujejo, bullshit. Povsod vtakneš to.
Glej, ta debata je itak jama brez dna, dejstvo pa je, da obstajajo tako študije kot tudi dejanski primeri iz prakse - očitno se da (ne trdim, da to velja za popolnoma vsakogar). In lažje je vzeti npr. B12 pa vitamin D (ki nista problematična samo pri vegetarijancih), kot pa se ubadat z npr. srčnožilnimi obolenji, rakom in podobnim. Moje mnenje je, da naše telo potrbuje nič ali pa zelo malo živil živalskega izvora, nekaj jih lahko tolerira, ostalo pa dela škodo.
Posted 10 January 2011 - 03:58 PM
1. Je možen z vegeterjansko prehrano povečan vnos beljakovin? Za fitnes potrebujem 250-300g beljakovin na dan, katere dobim z mesom. Kaj ponuja vegeterjanski meni?
Posted 10 January 2011 - 03:58 PM
Posted 10 January 2011 - 04:01 PM
Posted 10 January 2011 - 04:22 PM
Glej, ta debata je itak jama brez dna, dejstvo pa je, da obstajajo tako študije kot tudi dejanski primeri iz prakse - očitno se da (ne trdim, da to velja za popolnoma vsakogar). In lažje je vzeti npr. B12 pa vitamin D (ki nista problematična samo pri vegetarijancih), kot pa se ubadat z npr. srčnožilnimi obolenji, rakom in podobnim. Moje mnenje je, da naše telo potrbuje nič ali pa zelo malo živil živalskega izvora, nekaj jih lahko tolerira, ostalo pa dela škodo.
Ne morem mimo tega, da za raka, srčnožilne bolezni in podobno kriviš mesojedstvo. Predvsem zato, ker se mi zdi, da večina ljudi ne zna pravilo delat z živili, tudi tisti, ki se prehranjujejo večinoma z zelenjavo.
Posted 10 January 2011 - 04:40 PM
100 g:
8 ounces of tempeh has roughly 45g.
3 Tofurky "sausage" links has 90g.
1 cup cooked lentils has 18g.
1 14oz. package tofu has 35g.
2 cups soymilk has 14g.
Generalno gledano so beljakovinko bolj bogata živila v naslednjih kategorijah:
GRAINS - Brown rice, oats (cereals - oatmeal, granola, etc.), millet, corn, barley, bulghur, wheat (including whole wheat, bread, pastas, cereals, flour, etc.)
LEGUMES - Green peas, lentils, chick peas, alfalfa sprouts, mung beans, and beans of all kinds (kidney, lima, adzuki, navy beans, soy beans and products made from them; e.g., tofu, textured vegetable protein granules [Textured Soy Protein], tempeh, soy milks), peanuts, etc.
GREENS - Broccoli, collards, spinach, etc.
NUTS AND SEEDS - Almonds, cashews, walnuts, filberts, pistachios, pecans, macadamias and nut butters made from these. Sunflower seeds, sesame seeds (including tahini butter made from ground sesame seeds), pumpkin seeds, hemp seeds, etc.
Ne morem mimo tega, da za raka, srčnožilne bolezni in podobno kriviš mesojedstvo. Predvsem zato, ker se mi zdi, da večina ljudi ne zna pravilo delat z živili, tudi tisti, ki se prehranjujejo večinoma z zelenjavo.
Lahko bolj razložiš tole, prosim?
Nisem rekla, da je to edini faktor, še zdaleč pa ni pa irelevanten.
Posted 10 January 2011 - 04:40 PM
Soja zvišuje raven estrogena tako da ne bi pretiraval. :/
Posted 10 January 2011 - 04:42 PM
Posted 10 January 2011 - 04:45 PM

proteini so sestavljeni iz aminokislin - ko žival poje rastlino, iz absorbiranih aminokislin tvori beljakovine (mišično tkivo). če ješ meso, se morajo te beljakovine najprej razgraditi na aminokisline, potem jih šele lahko porabiš za nadaljne procese. (tako imam v glavi vsaj, correct me if i'm wrong.)
Posted 10 January 2011 - 04:59 PM
Joj, dajte no, dejstvo je, da človek, kot je Piket brez mesa ne bi mogel oz. ne bi bil takšen, kot je. Naj poje kilo stročnic in tri kile zelenjave na dan?
Res pa je, da velike količine beljakovin obremenjujejo telo, kar pa vodi v marsikaj, sladkorna, npr.
Jaz drugače NIKOMUR ne solim pameti glede hranjenja z mesom, meni pa tudi redkokdo teži. Če že, se nanaša na to, da sem tako suha, ker ne jem mesa, LOL.
Drugače pa dečku ali fotru brez problema spečem meso, nimam nobenih ovir pri tem. Se mi zdi pa preseravanje, kako nekateri vegetarijanci ne prenašajo,
da bi bilo skupaj z njihovo hrano v hladilniku meso, pa konec koncev tudi to, da bi se isti pribor dotaknil mesa in njihove hrane.
Ne vidim nobene višje morale v tem, okusa se pa itak od tega ne čuti.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 10 January 2011 - 05:03 PM
Posted 10 January 2011 - 05:04 PM
Vem, samo pravim, da za nekatere ni alternative mesu, potem je pa na človeku, za kaj se odloči oz. čemu se odpove.
― V. Van Gogh
Posted 10 January 2011 - 05:16 PM
Posted 10 January 2011 - 05:20 PM
Fizično aktiven si lahko kolikor hočeš, četudi na brokoliju, ampak od tega boš shiran, ne mišičast. No, saj verjetno si mislila v tem smislu.
― V. Van Gogh
Posted 10 January 2011 - 05:27 PM

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users