Menstrualne skodelice
Posted 18 December 2010 - 07:56 PM

Posted 18 December 2010 - 08:00 PM

Kje pa kupim Spitaderm? Lekarna? Muller?
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 21 December 2010 - 07:49 AM
Posted 22 December 2010 - 01:20 AM

Precej dobro jo očistim z alkoholom in vatno blazinico (moram kar dobro podrgnit). Sem se navadila na to barvo in me ne moti. Seveda je pa nikakor ne razkazujem (enkrat sem očiščeno pozabila v kopalnici in jo je fant videl.

Sem se pa že spraševala o drugih barvah ... Mislite, da se manj obarvajo? Da npr. modra ne postane rjavkasta?

Aja, pa jaz jo tudi praznim večinoma samo 2x na dan (zjutraj in pred spanjem), tako da prav pozabim, da imam menstruacijo. Edino prvi dan menjam 3-4x. Vedno pa imam na hlačkah mini dnevni naravni vložek, če kane kakšna kapljica.
Mislim, da se rokovanja s skodelico, in s tem tudi z lastno krvjo, lahko navadi čisto vsaka. Se mi zdi, da se na nek način še bolj poveže s svojim telesom in z vsem, kar spada zraven. Predsodki hitro padejo.

Posted 18 January 2011 - 06:51 PM
prej; 31 evrov
zdaj 24,80
Obe velikosti

---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 13 February 2011 - 11:05 AM

Posted 13 February 2011 - 02:09 PM
Za potovanje je pa nekaj takšnega idealno; jaz jo recimo praznim samo zjutraj, in potem zvečer . . . vmes, ko bi dejansko potovala, pa nimaš s tem nobenih težav (recimo z menjanjem vložkov, tamponov; ni vonja, itd. ; jaz osebno vidim samo prednosti). Poročaj.

Posted 06 April 2011 - 09:42 PM

Kje pa kupim Spitaderm? Lekarna? Muller?
Sedaj imam Dezikim Derm (je dezinfekcijsko sredstvo za roke - včasih s tem sperem, je to ok?)
No . . . . po 6ih ciklusih z uporabo skodelice lahko rečem, da je to odkritje preteklega leta. In mi je zelo žal, da si je nisem omislila že veliko prej; imela sem neumen predsodek, ampak ajde . . . sem bila primorana iti čez to, in si nabaviti skodelico.
Res jo vsem ZELO priporočam, da niti ne omenjam, da ni več stroškov; najbolj bi pa izpostavila to, da sploh ne vem skoraj več, ali imam M ali ne (razen prvega dne, ko imam občasno krče, ampak so bolj izjema kot pravilo pri meni).

PS Berem, da naj bi skodelica ležala nižje od tampona, ampak meni včasih zleze precej gor (da moram mišice napeti, da pride nižje, in potem kar iti s prsti noter, da jo dobim).

Posted 07 April 2011 - 06:18 AM

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 07 April 2011 - 06:30 AM
Sklepam, da zaradi močnejše M prve dni, zato jo zdaj malo pogosteje perem (včasih sem jo pustila 10 ur).

Posted 07 April 2011 - 06:32 AM
Mogoče bi naslednjič kupila ta večjo.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 07 April 2011 - 06:36 AM
In jaz imam večjo, se pravi, da tudi to ni to.

Posted 07 April 2011 - 06:37 AM

Drugače pa

Posted 07 April 2011 - 06:39 AM
ampak ne bi šaltala nazaj na vložke ali tampone, nikakor.
Posted 07 April 2011 - 06:57 AM
Posted 28 May 2011 - 06:40 AM

Posted 28 May 2011 - 07:16 AM

Posted 28 May 2011 - 08:59 AM

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 28 May 2011 - 09:32 AM

imam pa manjšo
Posted 28 May 2011 - 12:17 PM

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users