Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#7141 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4150 posts

Posted 23 February 2022 - 09:55 AM

Hvala punce! Bom potem še počakala in videla kako bo s temi potrdili v času poletne sezone.

• 0

#7142 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 23 February 2022 - 10:01 AM

Ja, jaz tudi. Pct mi poteče zdaj sredi marca, ampak se ne bom še cepila s poživitvenim zaenkrat.
  • 0

#7143 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19146 posts

Posted 23 February 2022 - 10:05 AM

Meni tudi konec marca, bom še videla za cepljenje. V službi se pri nas še testirajo.

• 0

#7144 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 09 March 2022 - 10:15 PM

https://www.24ur.com...testiranja.html
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#7145 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15174 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 10 March 2022 - 09:56 AM

Zbolela sem, prvič po ne vem koliko letih, najprej boleče grlo v ponedeljek, zabasan nos,

danes suh dražeč kašelj + rahlo vročino imam, pa še vedno zabasan nos. Razlog za to so po mojem 15, 16-urni delovniki prejšnjega tedna, totalen stres in delo v neugodnih pogojih (zunaj, na mrzlem, do 2h zjutraj)

Klicala sem v ZD, da so mi odprli bolniško, mi je pa naročila, naj se grem testirat v Stanežiče in se mi res ni za vozit do tja. 

A moram it nujno na ta hitri test? Domača sta bila 2x neg, pa grem kolikor lahko globoko s to palčko not. 

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#7146 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17606 posts

Posted 10 March 2022 - 11:47 AM

Dobro bi bilo. Testiraj pa se, dokler imaš simptome.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#7147 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 10 March 2022 - 12:46 PM

Zakaj bi morala v Stanežiče? Tam se dela PCR-je, tocke za hitri test so pa v LJ na vsakem koraku. Mene je tudi januarja narocila tja na PCR, ampak na koncu nisem sla, ker sem na termin cakala tako dolgo, da sem bila ze zdrava, poleg tega si sredi delovnika nisem mogla vzeti vec kot ene ure casa za to. Glede na takratno izkusnjo oz. kar vse skupaj, se pa od takrat sploh ne testiram vec.
  • 0

― V. Van Gogh

#7148 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 10 March 2022 - 12:50 PM

Marsikatera točka za hitro testiranje je v mestu že en mesec zaprta.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#7149 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15174 posts

Posted 10 March 2022 - 12:51 PM

Hvala, Matilda! 

Mogoče veš, a je nujno, da grem prav v Stanežiče, ali so tudi drugje po Lj mogoči HAGT za napotene iz zdravstvenih domov? 

Edit: Ja, Jina, saj to sem se jaz tudi spraševala, zakaj me je tja napotila prek telefona. Ampak mislim, da de morem it kar tako na katerokoli točko in rečt, da prihajam po priporočilu zdravnice in biti brezplačno testirana, ali pač?

Po temle gledam, pa mi ni čisto jasno.

Ok, našla tole, all clear now. :) 

Od 21.2.2022 se ukinja brezplačno presejalno testiranje s HAGT za osebe brez simptomov za COVID-19.

Proračun krije le še testiranje HAGT v naslednjih primerih:

za dejavnosti, kjer je pogoj PCT še naprej zahtevan (bolnišnice, socialnovarstveni zavodi),
za pozitivne na samotestiranju (z dokazilom o pozitivnem rezultatu je potrebno naročiti na hitri antigenski test),
za prekinitev izolacije med 7. in 10 dnem po pozitivnem testu (oseba se naroči na test HAG in dokazilo o pozitivnem hitrem testu ali PCR testu predloži na vpogled)
osebe s simptomi, ki jih na hitri test napoti osebni zdravnik.

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#7150 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17606 posts

Posted 10 March 2022 - 02:01 PM

Ne vem, zakaj te je naročila v Stanežiče, očitno lahko naročajo samo tja ali pa tudi ne -nimam pojma, kako so organizirani, to moraš njih vprašat. Ne moreš kar na katerokoli točko it, moraš biti naročena.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#7151 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15174 posts

Posted 10 March 2022 - 03:40 PM

Sem poklicala še na ZD Vič/Rudnik, mi je dal kot opcijo Tivoli, Kongresni trg in Vilharjevo, pa nič ni rekel o tem, da bbi se rabila naročit. 

Bom poklicala prej za vsak slučaj. Za PCR mislim, da je res potrebno se naročit, HAGT pa ne. 

• 0

#7152 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17606 posts

Posted 10 March 2022 - 03:55 PM

Po uradnih navodilih je tako, da te na račun ZZZS testirajo HAGT brez termina, če prineseš poz. domač hitri test. Ne vem pa, če delajo izjeme tudi v primeru, da imaš simptome pa so domači testi negativni. Take smo potem mi pač naročali, da ziher ne bi imeli s tem težav. Mogoče ima ZD Ljubljana drugačno politiko.
Za PCR pa te tako ali tako ne naročijo, če ne spadaš v rizične skupine.
  • 0

Bill Bullard

#7153 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15174 posts

Posted 10 March 2022 - 04:07 PM

Ha. Ok, hvala za razlago. 

• 0

#7154 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 10 March 2022 - 08:47 PM

Zakaj bi morala v Stanežiče? Tam se dela PCR-je, tocke za hitri test so pa v LJ na vsakem koraku. Mene je tudi januarja narocila tja na PCR, ampak na koncu nisem sla, ker sem na termin cakala tako dolgo, da sem bila ze zdrava, poleg tega si sredi delovnika nisem mogla vzeti vec kot ene ure casa za to. Glede na takratno izkusnjo oz. kar vse skupaj, se pa od takrat sploh ne testiram vec.

V kolikor si imela simptome oziroma bila bolna, itak v službi nimaš kaj počet.

• 0

#7155 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 10 March 2022 - 09:05 PM

Nisem bila v pisarni, delala sem od doma takrat. Istocasno je bil moz v izolaciji, pa skoraj cela ekipa tudi pozitivna …
  • 0

― V. Van Gogh

#7156 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17606 posts

Posted 11 March 2022 - 10:54 AM

Samo za info za vnaprej, bolniški stalež ti lahko napiše zdravnik tudi samo za 1 ali 2 uri ali poljubno, če imaš v času delavnika npr. zdr. pregled.
  • 0

Bill Bullard

#7157 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 11 March 2022 - 11:31 AM

Joj, jaz na to opcijo vedno pozabim in potem vedno koristim ure/dopust. Hvala, Matilda!
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#7158 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 11 March 2022 - 11:53 AM

enako!

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#7159 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 11 March 2022 - 11:56 AM

Pri nas pa ne moremo dopusta po urah porabljat, tako da vedno bolniško vzamem, če že res ne gre drugače (izven delovnega časa).
  • 0

#7160 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 11 March 2022 - 01:19 PM

Saj ne dopust...recimo če ti vzame obisk zdravnika sredi tvojega delovnika 3h, ti piše zdravnik 3h bolniške, oddelaš pa normalno 5h.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users