Jump to content

Photo

Kaj ste danes naredili zase?

• Please log in to reply
7173 replies to this topic

#7101 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87688 posts

Posted 26 August 2025 - 07:57 AM

Fiona, če ti nisi fit ob vsej vadbi, potem pa ne vem, kdo je.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#7102 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12378 posts

Posted 26 August 2025 - 08:17 AM

Za hribe je drugacna kondicija potrebna. Kami, komot bos prisla gor, ampak s svojim tempom. Poglej si na youtube posnetke za "rest step". To je cisto lahka tehnika koraka, kjer pri vsakem koraku noga izmenicno pocije za trenutek in ni v konstantni obremenitvi. Jaz sem to uporabila za na Kilimanjaro in tudi doma tako hodim, ko grem v klanec in sem crknjena, nocem se pa ustavit.
  • 0

#7103 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19711 posts

Posted 26 August 2025 - 09:17 AM

Prišla že bo, ampak, a ji bo muka, je pa drugo. Meni je v najinih najbolj hribolazkih časih bilo 8h ure dnevno max, da mi je bilo še fajn. Kar je bilo več, je bilo pa že tečno.
  • 0

#7104 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87688 posts

Posted 26 August 2025 - 09:24 AM

A J. pa ni za hribe?

• 0

― V. Van Gogh

#7105 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12378 posts

Posted 26 August 2025 - 09:27 AM

Samo ce si ze na zacetku reces, da ti bo morilo, si zakolicis pot. Zakaj pol sploh it, ostanes pol magar pri Krnskem jezeru in ciliras.
  • 0

#7106 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19711 posts

Posted 26 August 2025 - 09:28 AM

Za take celodnevne še ne. Ima pa ful rad skale in plezanje. Pa tudi midva zadnje čase več kolesariva kot hodiva v hribe. Predvsem zato, ker moraš od nas do izhodišča, če ne gremo ravno na Pohorje, vsaj 2h z avtom.
  • 0

#7107 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25024 posts

Posted 26 August 2025 - 09:39 AM

Ostali so res precej hribolazci (vsaj taki so se prijavili). Edini ki ni (in je prijavljen) je ta novi sodelavec (od L prijatelj) in z njim pa RES ne bi obtičala pri koči za 5 ur+ in čakala ostale. 

Bi pa spali v koči in se v nedeljo vrnili nazaj. 

Mi je pa jasno, da v svojem tempu lahko tudi brez kondicije marsikaj osvojim. Sem bila na Begunščici z eno ekipo tudi brez kondicije. Ampak sem jim ovirala in ni OK. Res pa so vsi moji sprehodi po ravnem nič v primerjavi s hojo v hrib. Čisto druga kondicija

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#7108 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17657 posts

Posted 26 August 2025 - 11:14 AM

Ja Jina, nisme rekla da nisem, ampak to uporabljas vseeno drugacne misice. Drugace je. Mene taksni podvigi ne bi izmucili z utrujenostjo srca, telesa nasplosno, bi pa me verjetno zelo bolela stopala, pa zulji....to je jeba. Bi namenoma hodila najprej na se kaksne 2.5 v eno smer ture, pa potem 3, 4, 5 ur, preden bi upala it tako dalec.
Kot je rekla Barbarina, sej prides, sam za kako ceno, pa oviras ostale.
Ampak men je hodit nekam 5 ur katastrofa - v hrib pa skoz gledat kam bos stopil, mene bolj to, ker moras stalno bit skoncentriran v visokogorju....to mi je obup. En korak narobe pa te lahko cesa stane.
Ma sej, jest nisem za v visokogorje s svojim strahom pred visino. Meni se na planinah konca.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#7109 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14370 posts

Posted 04 September 2025 - 06:47 AM

Včeraj sem šla po več kot letu dni na fitnes.

Ne na isto lokacijo tisti fitnes se mi je s svojim odnosom in na splošno ciganijo tako zameril, da se nisem mogla pripraviti, da bi šla.Vponedeljek se je odprl čisto nov fitnes, šla pogledati in včeraj sem se vpisala. Sem prav ponosna nase, sploh, ko sem med vadbo opazila, da mi je manjkalo.

V glavnem: pretekla 1km, naredila vaje za noge in šla na tisto naprave-stopnice za par minut. Za prvič, dovolj.

• 1

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#7110 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12378 posts

Posted 04 September 2025 - 07:39 AM

Bravo!
  • 0

#7111 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28505 posts

Posted 06 September 2025 - 12:09 AM

^^
Frčica 💪🏻
Kako “musklfibr”? : )

Moj 3/4 urni klasični pohodek v hrib za hišo in spust čez mestni trg (kjer si vzamem sladoled) do doma.

Včeraj sem poslušala podkast od Vonde Wright in me je presenetilo, da se dejansko tek priporoča za boljše kosti, jaz sem bila prepričana v nasprotno, da ni ok. Tako da ga bom zdaj tudi jaz poskusila vključiti v vadbo 1-2x na teden.

Je smiselno, zaradi vibracij.
https://repozitorij....160955&lang=slv

Fiona, jaz bi pomoje omedlela v prvem km teka, če bi pojedla samo toast z namazom ali banano. : )
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#7112 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14370 posts

Posted 06 September 2025 - 09:11 AM

Planet, malo je, notranje stegenske mišice. Ampak nič hujšega, sem včeraj sla ponovno. Obdelovati druge mišice.
Milina,samo 2 sta bila tam, čisto,, ne preglasno.
Edino v tušu ni bilo tople vode, sem jim povedala, prijazno seveda. Če nihče ne pove, tudi vedeti ne morejo.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#7113 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28505 posts

Posted 06 September 2025 - 01:10 PM

Super, Frčica!

Poglej si na youtube posnetke za "rest step". To je cisto lahka tehnika koraka, kjer pri vsakem koraku noga izmenicno pocije za trenutek in ni v konstantni obremenitvi.

To moram pa tudi jaz pogledati, prvič slišim. 🤩
  • 0

#7114 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12378 posts

Posted 06 September 2025 - 01:22 PM

Jaz sem doktorirala iz priprav za na Kili, je bilo tudi zame novo, ni pa nobena znanost :) je pa trik, ki pomaga.

• 0

#7115 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87688 posts

Posted 06 September 2025 - 02:05 PM

Mene pa že nekaj časa malo mika, da bi se vpisala v fitnes ŠUS, ki je zraven stadionov, kjer O. trenira. Poleg fitnesa so v mesečni karti vključene vodene vadbe in BAZEN (cel SPA), to mi je noro. Ampak še ne dovolj, da bi dejansko šla. :D Ker kolikor trenutno vidim naše urnike med letom, nimam kapacitet še za to. Ampak če bom kdaj hodila, bom sigurno tja. Če bi vsaj lahko še naprej po mili volji delala od doma in šla kdaj dopoldne (tako je moj ex šef skos delal).

• 0

― V. Van Gogh

#7116 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28505 posts

Posted 06 September 2025 - 03:03 PM

Frida, obožujem male trike z velikim učinkom. 😍

Jina, predvidevam, da je govora o Iliriji? Mene vleče na njihov bazen, nisem vedela, da imajo tudi spa.
  • 0

#7117 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87688 posts

Posted 06 September 2025 - 03:18 PM

Zraven Ilirije, ampak ni nič povezano:

https://www.sus-eurofitness.si

• 0

― V. Van Gogh

#7118 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6864 posts

Posted 06 September 2025 - 03:46 PM

Omg, ja, pojdi. Upam, da ti uspe uskladiti urnike.
  • 0

#7119 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12378 posts

Posted 06 September 2025 - 04:01 PM

Jina, ja, pejdi. Lahko greš vsaj na bazen za tisto uro.

Jaz se zdaj tako veselim plavanja, da ne morem dočakat.

• 0

#7120 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87688 posts

Posted 06 September 2025 - 04:03 PM

Lahko rečt. :D Jaz ga drugače ne vozim na treninge ... 

• 0

― V. Van Gogh

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users