Jump to content

Photo

Kaj ste danes naredili zase?

• Please log in to reply
7107 replies to this topic

#7101 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86994 posts

Posted 26 August 2025 - 07:57 AM

Fiona, če ti nisi fit ob vsej vadbi, potem pa ne vem, kdo je.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#7102 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12172 posts

Posted 26 August 2025 - 08:17 AM

Za hribe je drugacna kondicija potrebna. Kami, komot bos prisla gor, ampak s svojim tempom. Poglej si na youtube posnetke za "rest step". To je cisto lahka tehnika koraka, kjer pri vsakem koraku noga izmenicno pocije za trenutek in ni v konstantni obremenitvi. Jaz sem to uporabila za na Kilimanjaro in tudi doma tako hodim, ko grem v klanec in sem crknjena, nocem se pa ustavit.
  • 0

#7103 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19505 posts

Posted 26 August 2025 - 09:17 AM

Prišla že bo, ampak, a ji bo muka, je pa drugo. Meni je v najinih najbolj hribolazkih časih bilo 8h ure dnevno max, da mi je bilo še fajn. Kar je bilo več, je bilo pa že tečno.
  • 0

#7104 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86994 posts

Posted 26 August 2025 - 09:24 AM

A J. pa ni za hribe?

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#7105 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12172 posts

Posted 26 August 2025 - 09:27 AM

Samo ce si ze na zacetku reces, da ti bo morilo, si zakolicis pot. Zakaj pol sploh it, ostanes pol magar pri Krnskem jezeru in ciliras.
  • 0

#7106 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19505 posts

Posted 26 August 2025 - 09:28 AM

Za take celodnevne še ne. Ima pa ful rad skale in plezanje. Pa tudi midva zadnje čase več kolesariva kot hodiva v hribe. Predvsem zato, ker moraš od nas do izhodišča, če ne gremo ravno na Pohorje, vsaj 2h z avtom.
  • 0

#7107 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24852 posts

Posted 26 August 2025 - 09:39 AM

Ostali so res precej hribolazci (vsaj taki so se prijavili). Edini ki ni (in je prijavljen) je ta novi sodelavec (od L prijatelj) in z njim pa RES ne bi obtičala pri koči za 5 ur+ in čakala ostale. 

Bi pa spali v koči in se v nedeljo vrnili nazaj. 

Mi je pa jasno, da v svojem tempu lahko tudi brez kondicije marsikaj osvojim. Sem bila na Begunščici z eno ekipo tudi brez kondicije. Ampak sem jim ovirala in ni OK. Res pa so vsi moji sprehodi po ravnem nič v primerjavi s hojo v hrib. Čisto druga kondicija

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#7108 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17324 posts

Posted 26 August 2025 - 11:14 AM

Ja Jina, nisme rekla da nisem, ampak to uporabljas vseeno drugacne misice. Drugace je. Mene taksni podvigi ne bi izmucili z utrujenostjo srca, telesa nasplosno, bi pa me verjetno zelo bolela stopala, pa zulji....to je jeba. Bi namenoma hodila najprej na se kaksne 2.5 v eno smer ture, pa potem 3, 4, 5 ur, preden bi upala it tako dalec.
Kot je rekla Barbarina, sej prides, sam za kako ceno, pa oviras ostale.
Ampak men je hodit nekam 5 ur katastrofa - v hrib pa skoz gledat kam bos stopil, mene bolj to, ker moras stalno bit skoncentriran v visokogorju....to mi je obup. En korak narobe pa te lahko cesa stane.
Ma sej, jest nisem za v visokogorje s svojim strahom pred visino. Meni se na planinah konca.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users