Jump to content

Photo

Kaj ste danes naredili zase?

• Please log in to reply
7107 replies to this topic

#7081 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14332 posts

Posted 15 July 2025 - 08:47 AM

Fiona, razmišljam da bi psprovbala runno. Imaš še kodo?
Pa ne bit tok zahtevna do sebe. Boš že se hitrejša. Ne gre vse naenkrat.
  • 1

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#7082 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17324 posts

Posted 15 July 2025 - 09:35 AM

Imam :) ce si ziher napisi zs.

Saj nisem, to je bolj komicno misljeno. Vazno je da se gibam in da srcek dela.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#7083 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17324 posts

Posted 19 July 2025 - 06:52 AM

Vceraj 30 minut mobility
Pa 5 km sprehod

Danes 8 km teka
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#7084 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17324 posts

Posted 24 July 2025 - 12:09 PM

Torek sprehod, 6.5 km
Vceraj roke, core - 50 min
Sprehod 5.5 km
Danes tek 8 km
  • 0

#7085 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19505 posts

Posted 02 August 2025 - 12:23 PM

Danes sem šla po 100 letih tečt, 5 km sem v 30 min pretekla. Ni slabo.
Včeraj sem poslušala podkast od Vonde Wright in me je presenetilo, da se dejansko tek priporoča za boljše kosti, jaz sem bila prepričana v nasprotno, da ni ok. Tako da ga bom zdaj tudi jaz poskusila vključiti v vadbo 1-2x na teden.

Ta teden sem še 2x trening z utežmi za celo telo.
  • 0

#7086 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17324 posts

Posted 02 August 2025 - 01:42 PM

Jaz o 30 minutah lahko samo sanjam (ne pridem skozi s pulzom in potem grem lahko spat in sem podrta se cel dan. Trenutno bom vesela, ce mi bo naslednji teden uspelo v 32 min.)
Ampak se vsakic opomnim, da mi to ni prioriteta.
V sredo sem sla 6 km hodit
V cetrtek sem delala zgornji del telesa
Vceraj sem delala spodnji del telesa
Danes mobility
Jutri 7 km teka
  • 0

#7087 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19505 posts

Posted 02 August 2025 - 02:36 PM

Kaj pa ješ pred tekom?
  • 0

#7088 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17324 posts

Posted 02 August 2025 - 03:05 PM

Ponavadi toast s peanut butterjem in marmelado, ce grem takoj zjutraj. Ali mali koscek kruha s tem. Vcasih banano namesto tega ampak ugotavljam da mi banana ni tok v redu.
Vedno imam s sabo kak bonbon, pri 7 km ga kar moram pojesti ali oa kaj podobno sladkega.
  • 0

#7089 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26086 posts

Posted 02 August 2025 - 03:10 PM

Danes sem šla po 100 letih tečt, 5 km sem v 30 min pretekla. Ni slabo.
Včeraj sem poslušala podkast od Vonde Wright in me je presenetilo, da se dejansko tek priporoča za boljše kosti, jaz sem bila prepričana v nasprotno, da ni ok. Tako da ga bom zdaj tudi jaz poskusila vključiti v vadbo 1-2x na teden.

Ta teden sem še 2x trening z utežmi za celo telo.

Ja, mene je tudi presenetilo to pred časom, je imela Jasmina Kozina Praprotnik nekaj na to temo.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#7090 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17324 posts

Posted 03 August 2025 - 12:40 PM

Danes ni bilo 7 (bo v torek) ampak 4 km, sem sla pa kar na tempo plus 2 od teh me je spremljal B (in skoraj umrl ampak ok, kaj naj ce me ne poslusa in se zazene ko svinja v kokuruz....sva se zmenila da bo hodil z mano po 2 km 2x na teden, dokler ne bo lazje in bo sel lahko vec. Poleg tega sem mu en mesec nazaj kupila nove tekaske cevlje - ne vem kaj se dogaja ampak skoraj so mu zdaj premajhni. Aaaaaa).

Mi je sel pa vo2max od aprila do zdaj iz 40 na 45 in bo upam se rastel dalje. To me zelo veseli.
  • 0

#7091 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24852 posts

Posted 04 August 2025 - 08:42 AM

Par sprehodov, to je pa tudi vse :)

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#7092 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12172 posts

Posted 11 August 2025 - 07:59 PM

Reformer danes po sluzbi.
Navdusena sem nad pocutjem oz. zmanjsanjem bolecin v hrbtu in zategnjenosti. To je res super naprava, taki pocasni raztegi, ki jih doma ne bi mogla narest in vodenje trenerk, ko te se za 20cm bolj zasuka.
  • 0

#7093 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17324 posts

Posted 15 August 2025 - 07:05 AM

Vceraj 40 min za zgornji del telesa in cire
Danes 6.5 km lauf
  • 0

#7094 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24852 posts

Posted 25 August 2025 - 01:47 PM

jaz sem postavila svojevrsten rekord na dopustu.

V enem dnevu sem naredila 251 korakov - v celem dnevu  :P 

Pa tudi drugače je bil žal to en bolj neaktivnih dopustov. Čez dobre 3 tedne naj bi šli pa s sodelavci na Krn, jaz pa čisto brez kondicije  :ph34r: .

Moram na hitro nekaj naredit na tem

• 0

Put A Kilt On It!

#7095 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14332 posts

Posted 25 August 2025 - 01:54 PM

S kje greste na krn?

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#7096 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17324 posts

Posted 25 August 2025 - 02:03 PM

To mas pa res blizu wc, da ti je uspelo s tako malo koraki :lol:

Jaz sem jih na morju delala povprecno 15.000 na dan, ker smo sli vsak dan se na cc 6 km sprehod zvecer.
Tisti dan ko sem se 4 pretekla (enkrat sem pa sla laufat, intervale) pa cez 20k.
  • 0

#7097 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24852 posts

Posted 26 August 2025 - 06:41 AM

S kje greste na krn?

1. Dom v Lepeni – Koča pri Krnskih jezerih (1385 m) - 2h
  2. Koča pri Krnskih jezerih – Planina Duplje – Krnska škrbina - 2h
  3. Krnska škrbina – Vrh Krna (2244 m) - 2h 

Že iščem razlog, da ne grem zraven, ker bom najšibkejši člen in bom umrla

Lahko bi počakala pri koči, ampak se mi ne da tam v zrak gledat 6 ur, da se vrnejo

To mas pa res blizu wc, da ti je uspelo s tako malo koraki :lol:

Jaz sem jih na morju delala povprecno 15.000 na dan, ker smo sli vsak dan se na cc 6 km sprehod zvecer.
Tisti dan ko sem se 4 pretekla (enkrat sem pa sla laufat, intervale) pa cez 20k.

jp - barka dolga 10m, WC je 1m stran ... če ne greš iz barke, lahko narediš omejeno število korakov  :P

• 0

Put A Kilt On It!

#7098 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14332 posts

Posted 26 August 2025 - 06:55 AM

omg, jaz tudi ne bi šla.

Midva sva šla na Krn iz planine Kuhinja, sva hodila okoli 3 ure gor. 6 ur je preveč.

Pa so vsi v tako dobri kondiciji? Kaj pa če naredite manjšo ekipo, ki bi šla samo do jezera?

• 0

#7099 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17324 posts

Posted 26 August 2025 - 07:11 AM

Nimam se glih za ne fit ampak hoja v hrib zahteva bit kondicijsko pripravljen za hojo v hrib. To pomeni, da 45 minut na roznik 1x na teden ni dovolj da gres na tak podvig.
Niti ni dovolj da hodis po ravnem ali teces...
Meni je blo do jezera vrh glave, sej nisem bla utrujena ampak nazaj dol so me pa stopala ze bolela pri avtu ker nisem navajena hodit po 5 ur, kaj sele 5 ur v eno smer.
Jaz to ne bi sla niti slucajno, me pa tudi zanima ali so ostali tudi zagrizeni hribolazci, da so si izbrali tak vrh in da vsi mislijo da nanj in z njega zleze vsak.
Najhujse je ko prides na vrh, pol je pa treba se nazaj dol jao. Meni je gor hodit vedno ok dol mi je pa muka svetska.
Sem tudi skozi to ugotovila, da trail tek ne bo nikdar zame. Ker je pri njem treba razmisljati. Kam bos stopil, kako bos stopil, marsikej se ti lahko tudi zgodi. Na cesti je samo asfalt in ravnina. Cez cas si v neke vrste zen stanju ko poslusas samo se topot korakov in minevanje casa. Neke vrste meditacija....
  • 0

#7100 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17324 posts

Posted 26 August 2025 - 07:18 AM

Aja bi bla pa dobra varianta ce bi vmes prespali v koci pri jezerih in si vzeli za to dva dni :)
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users