Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#7041 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 25 January 2022 - 01:08 PM

Tukaj si lahko preberes:
Quarantänebefreiung

Haben Sie ein gültiges Impfzertifikat und die letzte Impfung wurde innerhalb der letzten 4 Monate durchgeführt, müssen Sie nach Kontakt mit einer positiv auf SARS-CoV-2 getesteten Person nicht in Quarantäne. Wurden Sie innerhalb der letzten 4 Monate selbst positiv auf SARS-CoV-2 getestet (Antigen-Schnelltest oder PCR-Test), müssen Sie ebenfalls nicht in Quarantäne. Allerdings müssen Sie Ihr Genesenen- oder Impfzertifikat (das komplette Dokument, nicht nur den QR-Code) elektronisch via Webformular einreichen. Wenn Sie nur mittels Antigen-Schnelltest positiv getestet wurden (und daher über kein Genesenenzertifikat verfügen), reichen Sie das Testresultat ein. Ein Genesenenzertifikat basierend auf einem Antikörper-Nachweis berechtigt nicht für eine Befreiung von der Quarantäne. Die Zugangsdaten für das Webformular werden Ihnen automatisch per SMS und/oder Post zugestellt, sofern Sie dem Contact Tracing als enge Kontaktperson gemeldet worden sind. Bitte füllen Sie das Webformular einmal pro Referenznummer aus.

Beim Auftreten von besorgniserregenden Virusvarianten kann es zu Abweichungen der oben beschriebenen Regeln kommen. Sie werden in diesem Fall durch das kantonale Contact Tracing informiert.

Sorry, ne da se mi povzemat.
Saj si mislila tole, a ne?
  • 0

#7042 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19147 posts

Posted 25 January 2022 - 01:42 PM

To je glede karantene, pri vas v vsakem primeru, po prebolelosti oz. po zadnjem odmerku 4 mesece ne rabiš v karanteno po stiku. Mislila sem bolj glede priporočil za booster po prebolelosti. Ampak ne rabiš iskat, sem mislila, če veš.

• 0

#7043 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 25 January 2022 - 02:00 PM

Aja, narobe sva se razumeli. Sem bila z glavo se z mislimi pri karanteni za mulca.

Ne vem. Priporocajo cepljenje 4 mesece po drugi dozi (decembra je bilo se 6 mesecev), za prebolelost pa res ne vem.
  • 0

#7044 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19147 posts

Posted 25 January 2022 - 02:40 PM

Ok, hvala.

• 0

#7045 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15731 posts

Posted 25 January 2022 - 09:01 PM

Attached File  IMG-096abcfc3d67c77949573e6a1651d77b-V.jpg   61.6KB   0 downloads
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#7046 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 26 January 2022 - 06:02 AM

Ta je pa full dobra slika 😂
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#7047 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 26 January 2022 - 06:18 AM

:lol1:
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#7048 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15175 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 26 January 2022 - 02:10 PM

Ah. Mi lahko kdo pomaga? Kolega, s katerim sem včeraj plesala na plesnih (z masko, če kaj pomaga? :D ) je danes imel pozitiven rezultat na samotestiranju, je bil pa že za vikend slabšega počutja in imel prehlad. Jutri je naročen na PCR. Še rekla sem mu včeraj, da ga ne želim takega nahodnega objemat v slovo in je bil ves užaljen. :lol: 

Po definiciji je on visokorizični stik. A moram že danes jaz kaj naredit (je samotestiranje smiselno? Naj grem k uradnemu izvajalcu na hitri test?) ali še počakam na njegov rezultat PCR testa, preden je/bo meni odrejena karantena zaradi stika? Jaz smrkam že par dni, ampak nič posebnega, nič nenavadnega, kdaj pa kdaj se mi za kak dan zabaše, pa sem potem čisto ok.

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#7049 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 26 January 2022 - 02:13 PM

Počakaj na izvid PCR in spremljaj svoje stanje. V karanteno ne bos kar avtomatsko napotena, to mislim, da se sam opredeliš preko ene povezave na eupravi. Jaz sem tudi imela stik čez vikend, sem se potegnila malo v osamo in delam od doma, ker pa sem tud zbolela, se vsak dan testiram, amapk ni poz.rezultata...
  • 0

#7050 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 26 January 2022 - 02:14 PM

Stik se šteje od takrat, ko je nastal. Urejaš pa vse šele po njegovem pozitivnem PCR.

Spremljaj se, samotestiranje je smiselno.
  • 0

#7051 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15175 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 26 January 2022 - 02:22 PM

Ok, hvala obema! 

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#7052 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4151 posts

Posted 28 January 2022 - 11:55 AM

272158913_436143111538784_39563526940317

• 0

#7053 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15731 posts

Posted 28 January 2022 - 12:00 PM

Jaz imam pa počasi dovolj tega, da že 3 mesece cepljene durh nadomeščam, bom tudi lepega dne pomarančni sok na tester zlila.
Pri nas prav ni več smešno, kako cepljene cepajo. Dobesedno ni več ljudi. Še dobro, da se nas ene par ni cepilo.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#7054 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19147 posts

Posted 28 January 2022 - 12:32 PM

To je mogoče zdaj, ko ni več karantene. Prej so večinoma cepljeni nadomeščali necepljene, ker so morali v karanteno...

• 0

#7055 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17606 posts

Posted 28 January 2022 - 01:57 PM

Jaz imam pa počasi dovolj tega, da že 3 mesece cepljene durh nadomeščam, bom tudi lepega dne pomarančni sok na tester zlila.
Pri nas prav ni več smešno, kako cepljene cepajo. Dobesedno ni več ljudi. Še dobro, da se nas ene par ni cepilo.

Moja tašča, ki je tudi učiteljica na šoli, pravi pa da je ravno obratno, kar naprej mora necepljene sodelavke nadomeščat. Logično, da je med okuženimi veliko cepljenih, saj je več kot polovica države precepljena.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#7056 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19147 posts

Posted 28 January 2022 - 02:05 PM

Ja, moja teta tudi to pravi. :)

• 0

#7057 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15731 posts

Posted 28 January 2022 - 05:59 PM

No, pri nas je že skos kontra.
  • 0

#7058 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 28 January 2022 - 06:31 PM

Moz je vceraj ugotovil, da mu kljub temu da je v izolaciji, se vedno velja PCT. :lol: :butl: Kamorkoli bi lahko sel, itak razen PCT nic ne preverjajo.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#7059 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 28 January 2022 - 07:25 PM

Ja, itak.
  • 0

#7060 ora

ora