Jump to content

Photo

Kaj ste danes naredili zase?

• Please log in to reply
7048 replies to this topic

#7021 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16969 posts

Posted 29 May 2025 - 11:36 AM

Ja pa ce cele dneve zaradi sluzbe sedis je to res najslabse kar je lahko.

5.2 km intervalov
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#7022 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11980 posts

Posted 29 May 2025 - 12:32 PM

Sedenje je res slaba stvar. Pa jaz se imam drugace za gibcno, ampak niti slucajno ni tako.
Vceraj me je ful raztegnila, nikoli se nisem dozivela takega raztega misic, danes sem utrujena in cutim vse zivo, v usesih mi piska, do bolecine me je preizkusala.
Ko mi je raztegnila misice na nogah, je bil obcutek takega olajsanja, da sem zacela jokat. Je rekla, da je normalno in da veliko ljudi pri njih joka, ker v fascijah skladiscimo custva in ko se vse to raztegne, pride tudi do custvene razbremenitve, ne samo telesne. Jokala sem se celo popoldne, ker sem cutila kaj vse je slo ven iz mene, prav zdravilno.
Zamislila sem se nad mojimi prejsnjimi treningi, kjer sem delala za moc in kondicijo in ni celostne obravnave. Tam mi je trener rekel, da mi levo koleno sili navzven pri pocepu, ampak ni mi pa znal povedati, kaj naj spremenim in sem potem dve leti delala vaje narobe. S tem samo se povecujes napacne vzorce. V petem elementu je pa prijela moje stopalo, povedala v cem je problem, pokazala pravi nacin in lahko zdaj pravilno izvajam vaje. Telo pa hvata krivine in bo vsakic izbralo lazjo pot, ki pa je lahko napacna na dolgi rok.

• 0

#7023 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16969 posts

Posted 01 June 2025 - 07:09 PM

Frida, super da si tako zadovoljna.
Jaz se pa izogibam reformerja oziroma, nocem it v to ker je pac trenutno hype, ceprav vem da je v Petem elementu sigurno vrhunsko. Zdaj so koncno odprli enega v Kranju, ampak je itak vse zasedeno, pa meni se ne bi dalo niti vozit.

Razmisljam da bi se v jeseni vpisala na cross fit v Kranju pa nisem ziher a se bom pripravljena vozit. Najbrz ne.

50 min noge in core
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#7024 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25999 posts

Posted 01 June 2025 - 07:12 PM

Včeraj zvečer 10 km hitre hoje s prijateljico, ki trenira za nek dober namen

Danes zjutraj z drugo prijateljico 2h plezanja po bolderjih
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#7025 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11980 posts

Posted 01 June 2025 - 07:35 PM

Fiona, meni je vseeno, če je hype :), rabim nekaj novega in moram narest nekaj za tole mojo zakrčenost; rada tudi preizkušam nove stvari. Po treh mesecih bom vzela pa navaden pilates. V zadnjem letu je bilo toliko stresa, da moram tudi fizično poskrbet za telo, ker sem zdaj pazila samo za duhovno plat.

Crossfit sem jaz trenirala cca leto in pol, če se prav spomnim in je kar hardcore, dobiš take mišice, da samo gledaš.

• 0

#7026 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16969 posts

Posted 01 June 2025 - 07:45 PM

Ja vem da je kar hardcore. Vsec mi je ker je tko versatilen. Pise pa da je primeren za vse stopnje pripravljenosti - male skupine in prilagodijo posamezniku. A mi poves kaj ti je bilo vsec in kaj ti ni bilo?

Drugace se strinjam, pilates, sploh pa reformer je poleg joge najbrz najboljse za zakrcenost.
  • 0

#7027 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11980 posts

Posted 01 June 2025 - 08:14 PM

Crossfit je bil meni super zaradi raznolikosti vaj, vse zivo smo delali in treningi nikoli niso bili isti, cisto vsakic je bilo drugace. Meni je ta vadba dala ful energije, trening je bil 3x na teden 1,5h, pocutje je bilo top. Bila pa sem takrat drugacna oseba, stara 31, ko sem zacela.
Meni je bilo noro, ko sem iz tedna v teden opazovala napredek. Crossfit lahko zacnes trenirat kot popoln zacetnik, vsaka vaja je prilagojena tvoji zmogljivosti, trener je pa tudi opazil kdaj lahko iztisnem se vec iz sebe, ko sem jaz mislila, da ne morem vec. Ko sem nehala, so te misice izginile tako hitro kot so prisle :)
  • 0

#7028 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16969 posts

Posted 01 June 2025 - 08:42 PM

No super, mi je kul da si bla zadovoljna :)
Bom videla. Kar malo upam da se bo moja bivsa sosolka sestavila skupaj (ima bipolarno motnjo) ker je odprla 2 leti nazaj svojo telovadnico, prej je bila pa 7 let v najemu in je imela cross fit treninge. Njen plac je 10 min stran, to bi sla pa takoj. Fingers crossed za novo sezono :) - baje ji gre dobro z okrevanjem.
  • 0

#7029 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11980 posts

Posted 01 June 2025 - 08:47 PM

No super, mi je kul da si bla zadovoljna :)
Bom videla. Kar malo upam da se bo moja bivsa sosolka sestavila skupaj (ima bipolarno motnjo) ker je odprla 2 leti nazaj svojo telovadnico, prej je bila pa 7 let v najemu in je imela cross fit treninge. Njen plac je 10 min stran, to bi sla pa takoj. Fingers crossed za novo sezono :) - baje ji gre dobro z okrevanjem.

Upam, da boš uživala.

Kako pa zgleda njeno okrevanje? A ne dajo ponavadi samo tablete?

• 0

#7030 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24686 posts

Posted 02 June 2025 - 06:34 AM

že več kot en teden nisem šla na telovadbo. Lena sem postala oz skoz imam neke izgovore. Sem pa čez vikend prehodila 20km. Tudi čez teden sem naredila kar nekaj km, če že nisem hodila v telovadnico. 

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#7031 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16969 posts

Posted 02 June 2025 - 07:21 AM

Frida, ja ampak ona je naredila cisti shut down. Psihicne tezave imajo v druzini, mami je naredila samomor. Hocem reci da je imela svoj biznis, podjetje, zgradila telovadnico, in potem jo je to vrglo, je bla v bolnici nekaj casa (Begunje) zdaj pa biznisa se ni nazaj zalaufala...
  • 0

#7032 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11980 posts

Posted 02 June 2025 - 07:45 AM

Aha, so se druge okoliscine poleg bolezni. Zanimalo me je zaradi sodelavke, zelo tezko je delati z njo, izcrpavajoce. Uf.
  • 0

#7033 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11980 posts

Posted 03 June 2025 - 06:47 PM

Danes sem bila prvič na reformerju, ful je bilo dobro, kar veliko matranja, noge so se tresle, ker nisem zmogla vsega :) Še zdaj čutim, kot da sem lažja. Bom pa videla, če me bo kaj bolelo v križu, bo pokazatelj, da ne delam prav. Glede na to, da sem bila prvič, me ni nič popravljala in to se mi ne zdi okej.

Pa Senidah je bila v garderobi, ko sem se preoblačila, vidim da je kar fensišmensi ta studio.

• 0

#7034 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16969 posts

Posted 03 June 2025 - 09:14 PM

Kdo je pa to :lol:?
Sem vesela da ti je bilo vsec.

Meni je po 5 tednih koncno uspelo najt easy tempo kjer nisem crknjena na koncu. Danes je blo 6.4 km od tega 2x 2.5 km teka. Lahko bi se tekla bp. Sem se pa res drzala da utrip ni sel cez 150. Ko se konstantno zacikla na 160 je konc, lahko samo se crknem prov kmalu in to ni vzdrzno na daljsi casovni okvir.

Kakorkoli, naslednji teden se ta moj prvi program konca in bom v kosu tekla 5 km. Fak no, 5 tednov nazaj me je po minuti in pol vse bolelo, zdej pa trkam, danes je blo kar u redu.

Vceraj se pol ure za roke (vaje za moc)
  • 0

#7035 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11980 posts

Posted 04 June 2025 - 06:25 AM

Senidah je ena pevka, velika balkanska zvezda, pogugli :D
  • 0

#7036 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24686 posts

Posted 05 June 2025 - 07:24 AM

Včeraj mi je po skoraj 14 dneh uspelo it na telovadbo. Crknila sem (tudi zaradi vročega zraka), ampak sem se pa dobro počutila, da sem se končno spet malo premigala

• 0

Put A Kilt On It!

#7037 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16969 posts

Posted 05 June 2025 - 09:17 AM

^Super!

Vceraj ura 20 hoje s prijateljico
  • 0

#7038 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16969 posts

Posted 07 June 2025 - 07:15 AM

Vceraj intervale, 5 km
  • 0

#7039 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24686 posts

Posted 07 June 2025 - 10:45 PM

Iz Stahovice do Male planine, celo sama
  • 0

Put A Kilt On It!

#7040 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15235 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 08 June 2025 - 12:30 PM

Najs! A je to obljudenna pot ali niti ne?

Midva sva v petek šla s planine Ravne do Moličke kapelice. Lepa tura, skoraj 6ur hoje (sva vmes zgrešila markacije in šla v napačno smer :D )

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users