Kaj ste danes naredili zase?
Posted 06 May 2024 - 09:00 PM
[Napoleon]
Posted 18 June 2024 - 09:08 AM
Trening za moc, 20 min
Pilates, 20 min
Posted 21 May 2025 - 07:46 AM
malo obujam temo. V ponedeljek sem šla na to mojo vadbo, ampak je našo vaditeljico nadomeščala ena druga. Včeraj se mi je razvil muskelfiber in še danes ni šel stran. Pa smo podobne vaje delali, kot vedno, ampak očitno ravno toliko drugače, da sem obremenila ene druge mišice.
Po eni strani se mi fajn zdi, saj je občutek, da sem res nekaj delala.
Po drugi strani, bi šla danes na vadbo, pa ne vem, če sem sposobna. Nimam ravno nekaj moči, sem precej kilava
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 21 May 2025 - 08:21 AM

Vceraj mobility, 30 min
Danes sprehod s prijateljico zvecer, 8 km
Posted 26 May 2025 - 07:29 AM
Jaz se moram tudi zmigat. Sicer imam obcutek, da imam kar natrenirano telo zaradi malega, ampak ni to isto kot ena vredu vadba. Jaz sicer samo na sprehode/pohode in kolo grem.

V soboto sva sla en hiter tempo sprehoda v hrib, 45min,
vceraj pa eno bolj zahtevno kolesarsko turo, krajsa, 25km, ampak tud fajn v hrib.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 26 May 2025 - 07:54 AM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 26 May 2025 - 02:39 PM
Posted 26 May 2025 - 08:54 PM
Vem, ni velik. Je pa vec kot nic. In ni bilo lahko in pocasna sem. Ampak se zmer je hitreje kot ce bi bla na kavcu

Me pa vsaj pod koleni ni bolelo, ker od cetrtka vsak dan delam vaje, ki jih za ta problem predlaga dr Jo.
Plus, po tekanju rabim nekaj, ce ne sem cela cudna ko zakljucim. Danes sem si vzela ono mini vrecko haribo bonbonov and it made all the difference.
Posted 27 May 2025 - 11:53 AM
Posted 28 May 2025 - 07:29 AM
jaz sem pa ta teden malo odpovedala. Pa ne vem ali hormoni res tako vplivajo na vse skupaj ali sem samo lena Izgovor imam prikladen.
Put A Kilt On It!
Posted 28 May 2025 - 09:32 AM
Doma sem naredila se en set vaj, popoldne sva pa sla s tavecjim se en giro po gozdu.
Posted 28 May 2025 - 02:00 PM
Posted 28 May 2025 - 02:40 PM
Mene vsakic vsaj nekaj boli, ko tecem. Pac, imet moras pravi razlog da se ga res lotis in vztrajas...moj nikoli v preteklosti ni bil tak. Vedno je blo neko hujsanje (kakih 15 let nazaj).
Izboljsat srcno funkcijo je recimo tudi en cilj, ker je moj RHR 62, ko malo okrog grem pa 90.
Pomojem moras za vztajanje pri teku bit vsaj mal mazohista. Vsaj za une dolge razdalje...
Bomo vidli kok casa bom vztrajala

Meanwhile je moja znanka bila v soboto 6. na 50 km trail teku cez Sijo, Dolgo njivo, greben Kosute, dol do doma pod Storzicem pa pol na Krisko, Tolsti vrh in cilj v Gozdu. Wild. Tekla je 6 ur in 30 minut. Ima dva otroka, najstarejsi je 6. Start je bil v Trzicu

Pol ure mobility vaj danes.
Posted 28 May 2025 - 02:53 PM
Jaz si tudi želim, da bi v lajfu rabila tek, da me vrže iz cone udobja.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 28 May 2025 - 03:14 PM
Ja, ne vem, a ni zivljene ze samo po sebi dovolj neudobno? Ne vem, zakaj bi si morala se s sportom stres delat. Sem pa tudi jaz vcasih delala bolj orto vadbe - ne da sem prav dolgo vztrajala, ampak pac - samo da je bil impact. Zdaj mi pa najbolj pase joga ali pa kolesarjenje, kjer se dejansko ze v parih minutah pocutim bolje (bolj umirjeno, prizemljeno, zbrano).
Od R. sestricna tece ultramaratone in svasta, pa kolikor jo poznam, verjamem, da ji pomaga (in hkrati si upam trdit, da ji je to tudi beg pred vsakdanom in samo sabo). Koliko je to pod crto potem zdravo, ce tacas drugih stvari ne urejas oz. se ne uredijo same od sebe ... bo pa najbrz s casom sama videla.
Drugace super za izziv, Fiona, ma poslusaj tudi svoje telo, da ne pretiras za bv.
Posted 28 May 2025 - 06:48 PM
Se pa ne gre za nobeno "gnanje" program je strukturiran z dovolj pocitka, 10% tedenskim povecevanjem razdalje in je ravno prav naporen v smislu da ni prelahko, nisi pa mrtav in gotav ko zakljucis.
Posted 28 May 2025 - 07:40 PM
Danes sem imela drugo uvajanje v Petem elementu. Prvo uro me je imela ena punca, ki je pregledala moje gibalne vzorce in mi povedala vse živo glede mojega telesa, navdušena sem bila totalno, taka znanja me fascinirajo. Danes sem delala pa vaje na reformerju, da sem se malo spoznala z napravo in me je raztegovala, čist sem zategnjena, ne morem verjet.
Zdaj pa začnem 2x tedensko hodit tja, reformer ima milijon različnih vaj in moraš ful ozavestit telo in gibe, je kar zalogaj.
Posted 29 May 2025 - 06:30 AM

Posted 29 May 2025 - 08:45 AM
čist sem zategnjena, ne morem verjet.
jaz sem to pri pilatesu in jogi ugotovila. Kakšne sklepe imam bolj prožne, kakšne pa res nič (kolki). Jaz se sploh ne morem spravit v daljši počet, pa da imam obe stopali na tleh.
Čist sem bila šokirana, ker v življenju sploh ne vidiš, kako "trd" in neprožen postajaš z leti
Put A Kilt On It!
Posted 29 May 2025 - 09:56 AM
Jap, tudi meni je bil to en tak reality check ko sem jesni začela s pilatesom. Prav šok, kako slabe mišice imam, kako negibčna sem postala, pa to pri moji starosti, ampak dobiš malo realnosti, da nisi več 20 in, da če ne boš nekaj naredil bo stanje samo še slabše.
[Napoleon]
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users