Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#7001 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17284 posts

Posted 23 January 2022 - 01:15 PM

Jaaa, mi smo ravno ta teden o tem debatiral. Jaz sem bila takrat precej sokirana, ko jih je bilo en dan nekaj cez 50. Pa s sosedi smo se na dalec gledal, ker je bil vsak potencialen prenasalec in je raje vsak svoj kozarec prinesel ven, da se je pilo (in pilo se je orng :lol:).
Pa 14 dni se sploh nismo videli z nasimi, potem je pa enkrat brat kar prisel na obisk in je bilo uno wtf, vsi bomo pomrli zdaj :lol:
Ampak je bilo lustno :D
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#7002 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27431 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 23 January 2022 - 01:49 PM

Mene je pa ta teden prešinilo, da bo kmalu fantov tretji korona rojstni dan. :o :butl: Jaz sem 2020 ušla, ampak sej ne, da sem imela v tisti norišnici dela čas praznovati. :butl:
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#7003 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17284 posts

Posted 23 January 2022 - 01:54 PM

I. bo pa ze 3/4 svojih praznovala v tem, haha.

Jaz sicer zivim v pricakovanju korone. Mislim, da sem na vrsti pocasi.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#7004 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6706 posts

Posted 23 January 2022 - 03:15 PM

Moj nečak je bil danes tudi pozitiven. Jaz upam, da me po pol leta ne doleti spet. Sta pa otroka verjetno potencialna kandidata.
  • 0

#7005 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85940 posts

Posted 23 January 2022 - 03:24 PM

Jaz sem še vedno negativna, za popizdit. 

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#7006 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23289 posts

Posted 23 January 2022 - 04:11 PM

Jaaa, mi smo ravno ta teden o tem debatiral. Jaz sem bila takrat precej sokirana, ko jih je bilo en dan nekaj cez 50. Pa s sosedi smo se na dalec gledal, ker je bil vsak potencialen prenasalec in je raje vsak svoj kozarec prinesel ven, da se je pilo (in pilo se je orng :lol:).
Pa 14 dni se sploh nismo videli z nasimi, potem je pa enkrat brat kar prisel na obisk in je bilo uno wtf, vsi bomo pomrli zdaj :lol:

Ja. :D Se spomnim, ko sem šla jaz prvič v trgovino, par dni preden so prvič razglasili epidemijo. Vsa v strahu, z rokavicami, doma sem se preoblekla, jakno dala na balkon zračit. Toliko, da si nisem šla še las oprat. :D V DM so bile police z mili in razkužili izropane. Počutila sem se, kot da je apokalipsa. Nakupe iz trgovine sem nekajkrat pustila na balkonu, kot so nekaj časa svetovali, pakete, ki so prišli po pošti, sem prešpricala z razkužilo. S sosedi smo se držali na razdalji, res nas je bilo strah virusa. Noro res, ko gledaš nazaj.

Takrat na začetku korone se je nekaj punc v naši FB otroški skupini, ki znajo šivat, organiziralo, da bodo sešile maske, ki jih smo jih lahko kupile. So imele elastiko in je ena rekla, da tistih 14 dni bodo že zdržale. Kao saj čez 2 tedna jih ne bomo več rabili, ker bo vsega konec. Hahaha, od takrat sta minili že 2 leti. :lol:

Baje je bilo rečeno, da bo omikron prišel v vsak dom. Pri nas še ni bilo nič. Bomo videli, kako bo.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#7007 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32302 posts

Posted 23 January 2022 - 04:28 PM

Pri nas je K.prehlajena, pa včeraj je bil test negativen, bomo videli, če bo jutri kaj drugače v šoli. Ker ji samo iz nosa teče, bo seveda šla normalno v šolo.
  • 0

#7008 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85940 posts

Posted 23 January 2022 - 04:49 PM

Sodelavec je danes javil, da ima pozitiven PCR, medtem ko so bili vsi hitri testi negativni (samotestiranje in na tockah). Ne vem, meni je cudno vse skupaj, jutri bom v vsakem primeru poklicala zdravnico.
  • 0

― V. Van Gogh

#7009 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27341 posts

Posted 23 January 2022 - 05:10 PM

Jaz sem se tudi ze pozanimala kako je za jutri v sluzbo s testiranjem, se bom verjetno kar redno hodila testirat.
  • 0

#7010 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85940 posts

Posted 23 January 2022 - 05:28 PM

Zdr. delavcem se v karanteno baje ni treba ob vsakodnevnem testiranju.
  • 0

― V. Van Gogh

#7011 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32302 posts

Posted 23 January 2022 - 05:32 PM

Ja, saj niso edina izjema od karnatene.
  • 0

#7012 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85940 posts

Posted 23 January 2022 - 05:35 PM

Vem.
  • 0

― V. Van Gogh

#7013 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 23 January 2022 - 05:42 PM

potem je pa enkrat brat kar prisel na obisk in je bilo uno wtf, vsi bomo pomrli zdaj :lol:

Hahahha, sem se prav nasmejala zdaj. Mi smo bili v ZDA in se mi je tudi zdelo, da bo konec sveta, samo jaz sem lahko odpirala pakete od amazona, vseeeee kar sem prinesla iz trgovine, smo preprali in zbrisali. Pozitivna stvar tega je bila, da si je moja bivša šefica začela non stop umivat roke, ker prej si jih ni nikdar, niti po veliki potrebi (no, tega tudi med korono ni spremenila), ogabno. Me je pa ful skrbelo za starše, ker nisem vedela kako so doma...

Marmelada, omikron v vsak dom, še rima se :)

• 0

#7014 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6706 posts

Posted 23 January 2022 - 05:50 PM

Marmelada, omikron v vsak dom, še rima se :)

:lol:

Jina, meni sta avgusta, ko sem zbolela, tudi test za samotestiranje in hitri test pokazala negativno, šele pcr mi je pokazal +. Enako tudi svakinji.

Ni pa nujno, da imaš covid, mnogo virusov v zraku.
  • 0

#7015 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32302 posts

Posted 23 January 2022 - 05:51 PM

Mi se pa nikol nismo šli takih "ukrepov". Ko so eni govorili, da hodijo celo z rokavicami v trgovino pa dajo nakupljeno "v karanteno" za par dni, sem bila samo tiho in se čudila, haha. Pa s sosedi smo se zunaj normalno družili. Samo enkrat je soseda naročila puncama, naj bosta vsaka na svoji strani meje med dvorišči, pa smo hitro videli, da ne bo šlo.
  • 0

#7016 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26102 posts

Posted 23 January 2022 - 06:03 PM

Kolegica je imela vse znake, hitri testi negativni, uradni hitri negativen...pcr negativen....potem ko je bila že čez najhujše, je pa imela pozitiven hiter in potem še pcr.
  • 0

#7017 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6706 posts

Posted 23 January 2022 - 06:28 PM

Ja, tudi take primere sem že slišala.

• 0

#7018 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85940 posts

Posted 23 January 2022 - 06:45 PM

Krasno, res. Jaz sem pa skos mislila, da je hitri test lahko samo lazno pozitiven, ne pa negativen. Ko je sel moz vceraj na PCR, so tam dejansko rabili dokaz o pozitivnem hitrem testu, brez tega mu ne bi vzeli brisa.
  • 0

― V. Van Gogh

#7019 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16982 posts

Posted 23 January 2022 - 07:24 PM

Jaz sem tudi v petek imela zjutraj samo test se negativen, PCR pa je potem ze pokazal okuzbo.
Številke pa so res nore zdaj.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#7020 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15731 posts

Posted 23 January 2022 - 07:55 PM

A se spomnete, ko je bil prvi lockdown in po 45 okuzenih na dan … Zdaj, 2 leti pozneje pa 14000. :lol:

Ja, samo takrat še ni bilo cepiva, sedaj ga hvalabogu imamo.🙂
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users