Jump to content

Photo

Kaj vam gre najbolj na živce?

• Please log in to reply
10371 replies to this topic

#7001 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 29 August 2012 - 05:47 AM

Drugače pa ja, se mi zdi Fluffy, da Cerkev in vero čisto enačiš, pa sta to dve različni stvari.
Fora je samo, da Cerkev je v preteklosti in še zdaj vero pač zlorabljala za dosego ciljev, a čista vera sama pa res ne uči nič slabega. Pa če se ti zdi to neumno ali ne.

Ne enačim, a sta v večini primerov zelo povezani. Koliko vojn in vsega hudega se je začelo le na podlagi religije/vere ... koliko je nestrpnosti in budalaštin, s katerimi
filajo ubogo rajo, ki jim ne pustijo razmišljati s svojimi možgani ... nenazadnje pa jaz vero pojmujem na nek način kot odraz šibkosti človekovega karakterja, ki se mora
na nekaj upirati ... npr. posmrtno življenje ... zgolj tolažba za ljudi, ki se ne morejo soočiti s tem, da te preprosto ni več ... večina religij uči, da bolj kot boš trpel tukaj, bolj
boš užival v onostranstvu, torej na nek način zagovarja in podpira trpljenje (samo poglejmo razne obrede in bičanja v imenu vere ljudi) ... ko se ti zgodi kaj dobrega - nisi
za to (vsaj v večji meri) zaslužen ti, ampak ti je pomagal bog ... če se ti zgodi kaj slabega, si si za to sam kriv, da samo ne omenjam zatiranj pravic žensk in nasploh
drugačnih od tradicionalnih/zastarelih vrednot, itd. Jaz enostavno ljudi, ki verjamejo, da obstaja Bog = neka višja sila in ki verjamejo magari tudi 1% tega, kar ta vera uči,
ne morem jemati resno, to je moje iskreno in zasidrano prepričanje, za katerega menim, da je pravilno. In s tem, ko se npr. nekdo opredeli za katolika, hkrati podpira tudi
njihova stališča. Ko pomislim na trop ljudi, ki prav zasanjano in blaženo sedi po cerkvah, pred njimi pa je zelo verjetno oporečen stric v čudni halji, ki pripoveduje pravljice,
se zamislim, kam neki je ubogo človeštvo odplavalo ... hkrati pa me fascinira dejstvo, kako lahko zastrupiš toliko ljudi po svetu s čim takim in na podlagi tega ustvariš
pravo nevarno mrežo, ki ima ekstremno moč ... tudi na področjih, kjer ne bi smela nič delati. In v času, ko znanost tako napreduje, mi je še bolj uganka vse skupaj.
Dejansko jaz izpadem nestrpna, a če samo pomislim, koliko manj gorja in nesmislov bi bilo na svetu, če ne bi obstajalo NOBENE religije, cerkev je pa samo posledica
tega pravljičarstva, na katerega se ljudje morajo upirati, da preživijo kruto realnost, da ni ničesar, kad bdi nad nami in da ko umreš, KONČAŠ.
Se opravičujem, a prsti mi kar letijo, ko pride do te teme.
  • 2
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#7002 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 29 August 2012 - 07:29 AM

Pojdi v temo Peticija za ločitev cerkve od države, ki je postala prostor za vsesplošno pljuvanje, lepljene slik in vsakovrstne izpade. ;)

Tista tema je tam, da se tja noter lepi slike in ostal material, in ne drugje po forumu.
Sicer vidim sedaj, da je naslov spremenjen, je boljše tako. Slike in članki so tam, da vas spodbudijo k razmišljanju,
da se razvije kakšna debata .... daleč od tega, da bi šlo zgolj za provokacijo (čeprav je delno tudi to).
  • 1
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#7003 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24884 posts

Posted 29 August 2012 - 07:33 AM

Freya - res lepo napisano in se podpišem, čeprav razumem tudi Fluffy

In meni je vera (kako lahko toliko inteligentnih/razledanih ljudi verjame v to) enak misterij, kot koliko zdravnikov kadi ... je znanstveno dokazano, da je škodljivo (če kdo, morajo zdravniki najbolj vedeti) in po eni strani zdravijo ljudi, po drugi jih "zastrupljajo" s pasivnim kajenjem
in zaključek - čudna so pota gospodova! :D
in ja sem strastni antikadilec
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#7004 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 29 August 2012 - 07:39 AM

Tista tema je tam, da se tja noter lepi slike in ostal material, in ne drugje po forumu.
Sicer vidim sedaj, da je naslov spremenjen, je boljše tako. Slike in članki so tam, da vas spodbudijo k razmišljanju,
da se razvije kakšna debata .... daleč od tega, da bi šlo zgolj za provokacijo (čeprav je delno tudi to).

Ja. Sem pa jaz spremenila naslov, da je bolj obširen.

in zaključek - čudna so pota gospodova! :D

:D
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#7005 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46199 posts

Posted 29 August 2012 - 07:40 AM

Na živce mi grejo vprašanja o stopnji izobrazbe o tem ali se bo moj mag. pisal pred ali za imenom. Še bolj mi pa najedajo živce telečji pogledi, ko jim poveš da ti je vseeno ali je spredaj ali zadaj, ker ti je bila prioriteta da od študija odneseš kaj drugega kot naziv.
  • 0

#7006 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28250 posts

Posted 29 August 2012 - 09:15 AM

Kako si to lepo povedala!

:yes:
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#7007 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 29 August 2012 - 10:58 AM

A ne? Dj, gremo met eno vero, vero ljubezni! (sai baba)
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#7008 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28250 posts

Posted 29 August 2012 - 12:05 PM

U, ne, ne maram ustanavljanja in formalizacije odnosov/čustev. : ) P. me je pred časom označil za anarhista.
  • 0

#7009 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 29 August 2012 - 12:07 PM

:lol:
  • 0

#7010 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30044 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 29 August 2012 - 12:09 PM

sai baba je itak fejk. :lol:
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#7011 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26106 posts

Posted 29 August 2012 - 12:45 PM

U, ne, ne maram ustanavljanja in formalizacije odnosov/čustev. : ) P. me je pred časom označil za anarhista.

: D Mene je bivši označil za komunistko z besedami "you have all the symptoms".
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#7012 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 29 August 2012 - 02:15 PM

Da imam alergijo na hrup, že vemo. Ugotavljam pa že nekaj časa, da me poleg posiljevanja s primitivno glasbo
grozovito moti glasno loputanje z vrati, glasno premikanje stolov, glasno zapiranje omar, predalov. Nenormalno
živčna postanem.
  • 0

#7013 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46199 posts

Posted 29 August 2012 - 02:21 PM

Ti maš pa res nizek prag tolerance. :lol:
  • 0

#7014 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 29 August 2012 - 02:36 PM

sai baba je itak fejk. :lol:

• 0
Viens, reste ici!

#7015 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 29 August 2012 - 02:41 PM

Jaz tudi Fluffy! Eni ljudje se ne zavedajo, da niso edini. Mene moti že hoja "po petah", loputanje z vratmi, ne zapiranje vrat, glasno govorjenje, če ne ugasne luči nekdo z občutkom, ampak lopnejo tisto stikalo k mutavi, bolj grobo zapiranje vrat na omarcah... to so domači motilni faktorji.

Knjižnica: glasno listanje, metanje kulijev po mizi, klikanje s kuliji, živčno potresavanje z nogami, vzdihovanje...

Avtobus: dretje mularije, glasno govorjenje in pametovanje, petje na busu (halo, ravno danes sem bila priča temu, debilki), glasni pogovori po mobitelu (ponavadi tudi debilne teme)...
  • 0

#7016 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87162 posts

Posted 29 August 2012 - 03:01 PM

Mene tudi to moti, saj nisi krjavelj.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#7017 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14338 posts

Posted 29 August 2012 - 05:53 PM

Jaz opažam, da me moti vse kar vključuje nepotrebno spuščanje zvokov, v večini. Tako bi zadevo najlažje opredelila :D
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#7018 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28250 posts

Posted 29 August 2012 - 09:06 PM

: D Mene je bivši označil za komunistko z besedami "you have all the symptoms".

Pomirjena sama s seboj, družbo in naravo? : )
  • 0

#7019 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 29 August 2012 - 09:59 PM

Jaz ful cenim tišino, mi je grozno, da me vse tako moti - ampak - kot je Frčica napisala - dejansko je
to spuščanje nepotrebnih zvokov.

saj nisi krjavelj.

• 0

#7020 URŠKA

URŠKA

Wind-addict kitesurfer

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 7203 posts

Posted 30 August 2012 - 08:20 AM

Jaz opažam, da me moti vse kar vključuje nepotrebno spuščanje zvokov, v večini. Tako bi zadevo najlažje opredelila :D

En masten podpis.

In res ne razumem ljudi, ki jejo z odprtimi usti ter dajejo vsem vedet kako lačni so. Ja dej no, sej ti nam v krožnik skočila. Mal olike pa tut ne bi škodilo.
  • 0
"Celotno moč pridobiš šele takrat, ko se zaveš, da si prav to moč uporabljal že ves čas za to, da si sam sebe spodnašal." Deepak Chopra

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users