Ja, saj tega me je tudi strah, ne vem. Pa na splošno smo kar omejeni z nastanitvijo, ker ne vem odkod Italijanom ideje o kapacitetah, ker je po njihovi logiki otroška postelja, kavč, zakonska postelja dovolj za 8 oseb. (No, ko pomislim, da je govora o Italijanih, well, it makes sense.) Da je dovolj prostorno sem uspela najti samo dve nastanitvi; kraaasno lepo-urejeno-zračno-čisto-vse-lepo stanovanje z vrtom in brez parkinga ter povprečen počitniški apartma kot iz Halkidikija z 2* in pripadajočim parkingom. :/

Italija
Posted 17 June 2020 - 07:20 PM
Pablo Picasso
Posted 17 June 2020 - 08:53 PM
Na Siciliji je v ful mestih tudi prepovedan dostop z avtom v center npr, oziroma je samo za prebivalce. V Sirakuzi sem recimo izbirala med enim ful lepo, na novo opremljenim, s parkingom na ulici (lastnica je sicer trdila, da to sploh ni problem in da se vedno najde prostor in da je varno) in enim, ki sicer ni bil tako zelo fensi, ampak mi je prevagalo to, da je bil privat parking na notranjem dvorišču stavbe. V Ragusi sva imela parkirišče tudi zraven stavbe, isto v Realmonte, s tem da je bil tu še privat zaklenjen vhod do parkirišča. Edino v Letojanniju sva morala parkirat na ulici, ker nisem našla nobenega drugega pametnega apartmaja. Tega ne priporočam. Ajde, mogoče pri eni nastanitvi, da bi pa vsak dan morala krožit po ulicah in iskat fraj mesto, ne hvala. Prvi dan se nama je usralo, da sva takoj dobila eno mesto, potem sva pa morala nekaj časa iskat. Potem sva še oznake tuhtala, ali se lahko sploh parkira, ali je za invalide... En dan sva obupala in parkirala na prostoru za prebivalce, ampak sem potem skoz cvikala, tako da je šel fant kasneje zvečer ven še enkrat pogledat in ga prestavit.

Zaradi tega tudi nisva bivala prav v Taormini, ker kolikor vem, ne moreš z avtom prav v mesto, in imajo parkirno hišo.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 18 June 2020 - 11:20 AM
Sem nasla najino izkusnjo z rentacar (Goldcar):
http://www.cudovita....19934&p=1243383
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 18 June 2020 - 11:56 AM
Midva sva vzela Avis, rezervirala sva preko Billiger mietwagen in sva iskala, da ni bilo posrednika. Ni bilo nobenih problemov. Edino pri prevzemu nama je njihov možakar na pultu hotel prodat še neko dodatno drago zavarovanje, brez katerega bi se kao lahko znašla v težavah, ampak nisva vzela. Mislim, da je šlo nekaj v zvezi z avtovleko ali mehanikom, če bi se kaj zgodilo na poti.
Posted 18 June 2020 - 12:01 PM
Posted 18 June 2020 - 12:14 PM

Pablo Picasso
Posted 18 June 2020 - 12:19 PM

Posted 18 June 2020 - 01:29 PM
Mm jaz bi se tudi nekam k morju odpeljala, se počila v senco, odprla pivo in počela nič. Morda za vikend.
Posted 18 June 2020 - 02:06 PM

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 18 June 2020 - 02:14 PM
Pablo Picasso
Posted 18 June 2020 - 04:39 PM
Posted 18 June 2020 - 05:30 PM
Pablo Picasso
Posted 19 June 2020 - 05:27 AM
Posted 19 June 2020 - 07:21 AM
Pablo Picasso
Posted 19 June 2020 - 09:58 AM
Aja, kaj je s tistim, ko so ponudniki na Siciliji ponujali turistom povračilo stroškov letalskih kart in nižje cene nastanitev?

Posted 19 June 2020 - 10:50 AM

Pablo Picasso
Posted 19 June 2020 - 07:24 PM
Kolegica je hotela vceraj v Trst in so jo poslali nazaj, ker kao ni imela dovolj tehtnega razloga.
Neeeeee 😢
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 19 June 2020 - 07:58 PM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 19 June 2020 - 09:10 PM
Pablo Picasso
Posted 19 June 2020 - 09:13 PM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users