Jump to content

Photo

Italija

• Please log in to reply
1154 replies to this topic

#681 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 17 June 2020 - 07:20 PM

Ja, saj tega me je tudi strah, ne vem. Pa na splošno smo kar omejeni z nastanitvijo, ker ne vem odkod Italijanom ideje o kapacitetah, ker je po njihovi logiki otroška postelja, kavč, zakonska postelja dovolj za 8 oseb. (No, ko pomislim, da je govora o Italijanih, well, it makes sense.) :butl: Da je dovolj prostorno sem uspela najti samo dve nastanitvi; kraaasno lepo-urejeno-zračno-čisto-vse-lepo stanovanje z vrtom in brez parkinga ter povprečen počitniški apartma kot iz Halkidikija z 2* in pripadajočim parkingom. :/ 

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#682 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23292 posts

Posted 17 June 2020 - 08:53 PM

Coco, ja, mene je precej skrbelo zaradi rentanega avta, čeprav sva vzela itak polno zavarovanje. Parking mi je bil eden glavnih stvari pri iskanju apartmajev. Tako da sem iskala take, ki so na ugodni ali dokaj ugodni lokaciji za oglede, da so v coni, ki je dostopna z avtom in da je parking, če se le da. Tudi nisem hotela, da bi morala še za parkirne hiše ali plačljiva parkirišča zapravljat.

Na Siciliji je v ful mestih tudi prepovedan dostop z avtom v center npr, oziroma je samo za prebivalce. V Sirakuzi sem recimo izbirala med enim ful lepo, na novo opremljenim, s parkingom na ulici (lastnica je sicer trdila, da to sploh ni problem in da se vedno najde prostor in da je varno) in enim, ki sicer ni bil tako zelo fensi, ampak mi je prevagalo to, da je bil privat parking na notranjem dvorišču stavbe. V Ragusi sva imela parkirišče tudi zraven stavbe, isto v Realmonte, s tem da je bil tu še privat zaklenjen vhod do parkirišča. Edino v Letojanniju sva morala parkirat na ulici, ker nisem našla nobenega drugega pametnega apartmaja. Tega ne priporočam. Ajde, mogoče pri eni nastanitvi, da bi pa vsak dan morala krožit po ulicah in iskat fraj mesto, ne hvala. Prvi dan se nama je usralo, da sva takoj dobila eno mesto, potem sva pa morala nekaj časa iskat. Potem sva še oznake tuhtala, ali se lahko sploh parkira, ali je za invalide... En dan sva obupala in parkirala na prostoru za prebivalce, ampak sem potem skoz cvikala, tako da je šel fant kasneje zvečer ven še enkrat pogledat in ga prestavit. :D

Zaradi tega tudi nisva bivala prav v Taormini, ker kolikor vem, ne moreš z avtom prav v mesto, in imajo parkirno hišo.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#683 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85952 posts

Posted 18 June 2020 - 11:20 AM

Marmelada, polno zavarovanje gor ali dol, ce je z avtom kaj narobe, ti ne vrnejo (vsaj dela) varscine.
Sem nasla najino izkusnjo z rentacar (Goldcar):
http://www.cudovita....19934&p=1243383
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#684 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23292 posts

Posted 18 June 2020 - 11:56 AM

Aja...
Midva sva vzela Avis, rezervirala sva preko Billiger mietwagen in sva iskala, da ni bilo posrednika. Ni bilo nobenih problemov. Edino pri prevzemu nama je njihov možakar na pultu hotel prodat še neko dodatno drago zavarovanje, brez katerega bi se kao lahko znašla v težavah, ampak nisva vzela. Mislim, da je šlo nekaj v zvezi z avtovleko ali mehanikom, če bi se kaj zgodilo na poti.
  • 0

#685 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23292 posts

Posted 18 June 2020 - 12:01 PM

Aja, Coco, 7 dni je pa absolutno premalo za za vse. Če bi hotela obkrožit otok, rabiš pomoje 14 dni. 7 dni je po moje v redu za JV ali SZ del. Meni je ful prav prišel Tripadvisor forum. Sem našla tam debate o Siciliji in je nek turistični svetovalec pomagal tujcem z nasveti pri načrtovanju poti, koliko dni rabiš za kaj, kaj se splača pogledat, kako je s parkiranjem, prenočišči.
  • 0

#686 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts

Posted 18 June 2020 - 12:14 PM

Marmelada, jasno, za res pristno izkusnjo rabis sigurno 3 tedne, ampak je nemogoce. Jaz sem ze bila in sem dobrsen del ze videla, ampak imam kar mocan fomo, ker je se vedno toooliko stvari za videti in uzivat v njih, smo pa zmenjeni, da je *dopust* in ne *potovanje* in si bom morala vzet na easy. :D
  • 0
Pablo Picasso

#687 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23292 posts

Posted 18 June 2020 - 12:19 PM

Kdaj pa greste? :)
  • 0

#688 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27677 posts

Posted 18 June 2020 - 01:29 PM

Kaj je močan fomo? : ))

Mm jaz bi se tudi nekam k morju odpeljala, se počila v senco, odprla pivo in počela nič. Morda za vikend.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#689 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85952 posts

Posted 18 June 2020 - 02:06 PM

Fear of missing out. Coco, to sva si midva vsakic rekla pa nama nikoli ni uspelo. :lol:
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#690 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts

Posted 18 June 2020 - 02:14 PM

Well, kot kaze, ocitno nikamor, ker spet zapirajo mejo. -___-
  • 0
Pablo Picasso

#691 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23292 posts

Posted 18 June 2020 - 04:39 PM

A res? Sem prebrala samo, da bo karantena in ukrepi za tiste, ki pridejo iz Srbije, Bosne, Kosova.
  • 0

#692 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts

Posted 18 June 2020 - 05:30 PM

Kolegica je hotela vceraj v Trst in so jo poslali nazaj, ker kao ni imela dovolj tehtnega razloga.
  • 0
Pablo Picasso

#693 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32323 posts

Posted 19 June 2020 - 05:27 AM

Uf, a tako je?
  • 0

#694 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts

Posted 19 June 2020 - 07:21 AM

Jep. Pa niti se ni bilo uradnih informacij zunaj o zaostrovanju prehajanj meje, so se kar samovoljno odlocili, da ne more preckat.
  • 0
Pablo Picasso

#695 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23292 posts

Posted 19 June 2020 - 09:58 AM

Saj mogoče pa ne bo nič kaj in boste lahko šli, se bo najbrž kmalu videlo.
Aja, kaj je s tistim, ko so ponudniki na Siciliji ponujali turistom povračilo stroškov letalskih kart in nižje cene nastanitev? :D
  • 0

#696 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts

Posted 19 June 2020 - 10:50 AM

Nic, ne duha ne sluha o tem. :lol:
  • 0
Pablo Picasso

#697 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17615 posts

Posted 19 June 2020 - 07:24 PM

Kolegica je hotela vceraj v Trst in so jo poslali nazaj, ker kao ni imela dovolj tehtnega razloga.

Neeeeee 😢
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#698 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17288 posts

Posted 19 June 2020 - 07:58 PM

To mi je pa cudno. Svak je sel gladko v Ikeo, se dokumentov niso pogledali. A to je pa tehten razlog? Saj ni omejitev, ane.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#699 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts

Posted 19 June 2020 - 09:10 PM

Ja, saj to, po moje je odvisno od tistega na meji. Jaz razmisljam, da bi jutri poskusila sreco in samo skocila cez mejo v diskont.
  • 0
Pablo Picasso

#700 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32323 posts

Posted 19 June 2020 - 09:13 PM

Pa kako te lahko zavrnejo, če so meje odprte?!
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users