Jump to content

Photo

Vitamini, minerali, dodatki k prehrani

• Please log in to reply
1575 replies to this topic

#681 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17582 posts

Posted 17 January 2017 - 08:19 AM

Ne, spomladi bom šla. Pa še par drugih stvari preverit. Komaj čakam. 

Potem torej sploh ne veš, če imaš nizkega :D no, glede na statistiko je sicer kar velika verjetnost, ampak mi je hecno, kako se ti ga mudi dvignit na "slepo".

Fiona, kot za železo, jej hrano bogato z železom, zraven kaj za še boljšo absorbcijo (nekaj primerov: zelen smoothie s špinačo in limoninim sokom, limonin sok čez solato/zelenolistnato zelenjavo...). Ne pozabit, da mleko in mlečni izdelki absorbcijo železa ovirajo!

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#682 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85840 posts

Posted 17 January 2017 - 12:41 PM

Ce bi vedela, koliko sem na soncu in ob kaksnih urah, ti ne bilo tako hecno. Preverjanje vnaprej se mi pac ne splaca, v vsakem primeru bi ga jemala. Vsaka zase najboljse ve, jaz sem ji samo odgovorila na vprasanje.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#683 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16771 posts

Posted 17 January 2017 - 01:29 PM

Pa to je res cudno, jaz mlade spicane v solati pojem kar dosti...zeleno listno zelenjavo vsak dan...
Imam pa dolge menstruacije, ce je to kaj povezano. Krvavim cel teden, 8-9 dan se ustavi.in to precej prvih nekaj dni in cisto rdece je ves cas....
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#684 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27302 posts

Posted 17 January 2017 - 02:59 PM

Jaz mam feritina 3. Hemoglobina 150, zeleza pa okrog 10 pa noben panike ne zganja. Mogoce bi se mogle malo manj poslusat. Samo razmisljam...psiha naredi dosti skode telesu.
  • 0

#685 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17582 posts

Posted 17 January 2017 - 04:02 PM

Jinadaze, tudi jaz sem ful malo na soncu pozimi, ampak nivo vitamina D v krvi ne zavisi izključno od tega. Pač samo opazka - se nekaj mudi z velikimi dozami, 

čeprav bi bile mogoče več kot dovolj polovico manjše (torej 2000 IU), ampak kakor sama veš.

Fiona, lahko bi bilo povezano z dolgimi menstruacijami.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#686 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85840 posts

Posted 17 January 2017 - 04:24 PM

Vem, sonce pozimi prakticno nima nikakrsne vloge pri proizvajanju D vit, zaloge pa se porabijo v 3 tednih. Mi je zal, da nisem ze vsaj 3 mesece prej zacela z jemanjem. Nekateri imajo se po vec mesecih jemanja 5000 enot prenizkega, ker se zvisuje izjemno pocasi in tudi autoimune bolezni vplivajo na receptorje. Neprimerljivo boljse ga je imeti na zgornji meji kot pod spodnjo, predvsem dolgorocno.
  • 0

― V. Van Gogh

#687 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85840 posts

Posted 06 March 2017 - 06:52 PM

Moram povedati, kakšna neverjetna razlika je pri meni glede izpadanja las po večmesečnem jemanju D3. Od nekdaj imam dolge pa mi še nikoli v življenju niso tako minimalno izpadali, komaj kdaj najdem kakšnega, tudi ob pranju las jih ostane samo par. Prej je vedno nastala cela kepa, ob pospešenem izpadanju v prehodnih obdobjih je bila v velikosti golf žogice. Tudi ob lasišču imam skos ogromno mladih. Pa rastejo še hitreje, čez zimo so mi zrasli skoraj do riti. :o Verjetno na to vpliva tudi omega 3, kar ravno tako jemljem že 3 mesece in pol.

Če se ne motim, Podgana opaža enako. 

• 0

― V. Van Gogh

#688 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17582 posts

Posted 18 March 2017 - 11:49 AM

Jaz tudi jemljem zdaj 2500iu vit D. Predvsem, da napolnim zaloge, ki so šle čez zimo.

Sam ponavadi po teh dopolnilih ne opažam posebnih razlik na bolje, ker nimam zdravstvenih težav.

• 0

Bill Bullard

#689 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85840 posts

Posted 18 March 2017 - 11:56 AM

Pa tako si bila proti jemanju na pamet. :P
  • 0

― V. Van Gogh

#690 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17582 posts

Posted 18 March 2017 - 12:03 PM

Letos res nisem šla testirat, sem pa lansko leto, tako da ne jemljem na pamet. Sem videla, da je bil vit D znižan in ne vidim smisla vsako leto dajat 30 € za test.

Je pa razlika, če začneš jemat veliko dozo brez predhodnega testa, ker si pač prepričan, da si ful v pomanjkanju, ampak pustmo :)

• 0

Bill Bullard

#691 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85840 posts

Posted 18 March 2017 - 12:07 PM

30 €, ta je pa dobra. Kje so potem se vsi ostali parametri.
Meni se zdi najbolj smiselno jemati od jeseni ali vsaj od zacetka zime, glede na to, kako hitro se spraznijo zaloge. Poleti bom pa prekinila.
  • 0

― V. Van Gogh

#692 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17582 posts

Posted 18 March 2017 - 01:03 PM

Ja, nekaj čez 30 € stane za vit D, večina ostalih je ceneje. Na napotnico pa itak ne boš dobil, ravno zaradi cene. Kljub temu zagovarjam,

da se večjih doz dopolnil ne jemlje na pamet, tudi po ogledu tega videa: klik

• 0

Bill Bullard

#693 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17265 posts

Posted 18 March 2017 - 01:19 PM

25€. In 2000 je res taka doza za katero ne rabiš skrbeti za magnezij, K2, merjenje v krvi... Vsaj za to podnebje.

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#694 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85840 posts

Posted 18 March 2017 - 01:31 PM

Kateri Mg, ki se ga dobi pri nas, je OK? Ne vem, ce jemljem pravega, ponavadi Krkine sumece.
Jaz sem 5000 enot D3 vzela predvsem zato, ker se mi je zdelo neumno, da sem vec mesecev jemala po dve kapsuli s 1000 na dan. Tega mi pa ni treba vzeti vsak dan, vcasih pozabim.
  • 0

― V. Van Gogh

#695 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26097 posts

Posted 18 March 2017 - 01:53 PM

Baje je v obliki citata najboljši. Krkin je tak in je OK.
  • 0

#696 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17265 posts

Posted 18 March 2017 - 02:00 PM

Ne vem. Samo da je citrat (sicer lahko kar požene, tako da če opaziš spremembo, boš morala kakšnega drugega vzeti :D). 2 deci Donata sta tudi ok. So pa še boljše dražje oblike. Najslabši je oksid.

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#697 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 18 March 2017 - 03:11 PM

Jaz jemljem Magnex :) sumecih ne maram, raje tableto/kapsulo.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#698 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85840 posts

Posted 18 March 2017 - 08:14 PM

Hvala! Meni so pa ljubše šumeče, dober okus mi je. To vedno spijem takoj, ko se zbudim.

• 0

― V. Van Gogh

#699 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17582 posts

Posted 05 April 2017 - 09:51 PM

Jaz sem si tudi nabavila Magnesol od Krke in kolikor razumem, je teh 20 šumečk ravno za 10 dni, ker naj bi odrasel vzel 2-3 na dan.

Na mesec to pride dobrih 13 €.

Naslednjič bom raje vzela magnezijev citrat v prahu od Now Foods na iHerbu, ki je za 3 mesece, pa trenutno slabih 9 $.

V Lekarni Ljubljana pa prodajajo ta izdelek za skoraj 20 € :lol:

• 0

Bill Bullard

#700 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 05 April 2017 - 10:07 PM

Koliko je % RDA magnezija dnevno? Pri nas sploh ne dobis nekega spodobnega, mocnega, od 500mg recimo. No saj tudi drugje tezko.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users