Jump to content

Photo

hujšaj z mano:)

• Please log in to reply
2378 replies to this topic

#681 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 23 January 2009 - 03:27 PM

Če si to ti na sliki in si si še vedno kolkortolko podobna, ne hujšat sploh, ker imaš fantastično postavo. smile.gif
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#682 Izgubljena

Izgubljena

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2544 posts

Posted 23 January 2009 - 03:31 PM

QUOTE(Nincha @ 23. 1. 2009 - 14:45) View Post

Jst morm tut začet hujšat. Zdej smo bli 5 dni v hotelu s polnim penzjonom in sem se nažirala kot še nikol v življenju, vseh 5 dni me je trebuh bolel od prenapolnjenosti, ampak je blo tok dobr da se nism mogla upret oops.gif Mam eno vprašanje- glede na to da ne jem sadja in zelenjave, kaj sploh naj jem da bom shujšala? oops.gif

Ekskurzija al kaj?
Poskusi z beljakovinami - dosti rib, pustega mesa, jogurtov, nemastne skute, soje ...
  • 0
Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.

#683 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18604 posts

Posted 23 January 2009 - 03:35 PM

Vse vse VSE mi gre v rit in ne mislm zdej hujšat neki ful k nočem bit okostnjak, samo hočem mal zgubit, s telovadbo pa tko, ampak vem da če ne spremenim prehranjevalnih navad ne bo nikol nč ermm.gif
Igubljena, hvala, še eno vprašanje, kakšno je pusto meso? oops.gif Drugač pa ni bla ekskurzija, s starši smo šli smučat smile.gif Hevea, tnx oops.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#684 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 23 January 2009 - 04:03 PM

nasvet: začni jest sadje in zelenjavo. drži se stran od visoko beljakovinskih diet (s tem kvečjemu močno obremeniš telo - posebej ledvice, hkrati pa ne dobiš dovolj vitaminov, mineralov, vlaknin itd.).

zakaj pa ne ješ sadja pa zelenjave drugač?
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#685 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18604 posts

Posted 23 January 2009 - 04:17 PM

Nevem, ne maram laugh.gif Okej, sadje še nekak, ampak zelenjava pa res NEEEE.. Jem krompir.. Špinačo (redko).. To je pomojem to smile.gif Brez solat al pa česarkoli. Sem se že probala navadt na grah, pa mi ni blo preveč dobr. Zelenjava je fuj oops.gif laugh.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#686 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 23 January 2009 - 04:38 PM

Men pa brez sadja in zelenjave ni za živeti.
  • 0

#687 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18604 posts

Posted 23 January 2009 - 04:43 PM

Ja, jst si ful želim da bi mi blo dobr ampak mi ni in res sploh se ne morem silt s tem ermm.gif

No pa sej sadje mi je dobro, jem jabolka, banane, mandarine, pomaranč sicer ne, si pa iz njih iztiskam sok, potem kakno grozdje, lubenico, pa jagode, maline & borovnice.. Pa verjetno še kaj česar se ne spomnem, bolj je problem da ga ne jem veliko ker se ne spomnim..
  • 0

After all this time?

Always.

#688 Izgubljena

Izgubljena

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2544 posts

Posted 23 January 2009 - 05:45 PM

Sicer nisem ravno strokovnjak v tem, vem pa, da sta pusto meso govedina in perutnina. Pripravljena morata biti na čimbolj nemasten način.
Meni je super beljakovinski obrok 50-100 g skute z medom - lahko dodaš še cimet ali pa kakšno drugo stvar.
Si že kdaj pomislila na domače smoothie? Recimo, da zmikšaš banano in še kakšno sadje, za boljši okus pa zraven zmiksaš še kakšen polnozrnat piškot.
To je meni najljubša oblika uživanja sadja.

Ali pa tako, da narežeš jabolka na kocke, jih malo prepražiš, dodaš žličko medu in po parih minutah odstaviš iz ognja. Vseskupaj daš na krožnik in posuješ še s cimetom.

Lahko poskusiš tudi to: na malo mleka skuhaš 2 žlici ovsenih kosmičev in v tem prepražiš naribano jabolko.

Kar se tiče zelenjave, je dobra za uvajanje korenčkova juha. potrebuješ samo 1 nariban korenček, 2,5 dl vode, pol jušne kocke in 2 žlici pšeničnega zdroba - vse skupaj kuhaš 15 min, da postane korenje mehko.

Po moje se boš najlažje navadila na sadje in zelenjavo tako, da boš začela sama ustvarjati v kuhinji in uporabljala lastno domišljijo. Za privajanje na zelenjavo so po lastnih izkušnjah najbolj primerne juhe smile.gif.
  • 0
Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.

#689 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18604 posts

Posted 23 January 2009 - 05:54 PM

Ja, kuhanje po mojem res pomaga, samo jst sem v kuhinji kot slon v trgovini s porcelanom laugh.gif Poleg tega tut moja mami ne je skor nič zelenjave (no, več k jst ziher, predvsem kar se solat pa tega tiče).. Bom pa probala te stvari k si zdej naštela, večina zveni ful okusno. Uno juho pa jem ja, oz. sem jo jedla, mi jo je včasih babica skuhala, zdej pa že neki časa ne, sva obe mal pozable hehe, jo bom mal spomnla hvala za idejo biggrin.gif Drugače pa u bistvu ne maram zelenjave (kuhane) ker je vse tok mehko, k da bi nekdo že vse skupi prežveču, men je to tok ogabno, sori oops.gif Ampak hočem začet mal bol normlno jest, ne zard postave ampak že zard sebe same, ker to prenažiranje v mkdonaldsih pa pice hotdogi topli sendviči kebabi in vse kar mi v večini jemo.. No comment ermm.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#690 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 23 January 2009 - 06:02 PM

Sej ne želim moralizirat, ampak kakšen vitamin ali dva nista še nikomur škodila. Teh je pa žal na pretek v zelenjavi.

Nekje sem prebrala, da se določene jedi navadiš tako, da jo poješ košček vsak dan. In po desetih dneh ti zadeva začne pasat. Poskusi.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#691 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18604 posts

Posted 23 January 2009 - 06:16 PM

Ja, sej vem, zato se zadnje čase trudim da bi živela mal bolj zdravo, govorim staršem naj kupujejo mandarine, pomaranče, jabolka, banane.. To kar pač jem.. Poleg tega mamo doma nek "sirup" pač vitaminski dodatek in pijem tisto vsak dan.. začela sem tut hodit na aerobiko, ampak to bi mogla vsaj 3x na teden, sej morem zdej res začet mal bolj intenzivno. Ampak če ne spremenim pprehrane ne bo razlike ne v počutju ne na postavi.. Zelenjava je v naši familiji kriza, oz babi pa oči nista zbirčna, jst pa mami sva pa fuul. Tko da ko se kuha kosila se kuha za naju zbirčnici- brez zelenjave..

Jst sm tok fouš puncam tuki k pišejo kok so se nažrle sadja al pa zelenjave, kako so prišle s fitnesa alpa so pretekle ne vem kok kilometrov.. Jst pa k en največji kauč potejto se 2x na teden s težkim srcem odpravim na aerobiko, k pa pridem domou pojem pa celo škatlo čokoladnih piškotov.. Ja, res bom ful dosegla tko rolleyes.gif

Sam je težko spreminjat ceu življenski slog po tem k sm bla pač navajena da lahko požrem karkoli vidim in ne delam nič posebnega, pa se mi ni nikol poznalo nikjer.. Zdej pa celulit pa vse te stvari, pa pač nočem tega če vem da lahko nardim kej proti temu. ermm.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#692 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 02 February 2009 - 11:07 AM

Tašika, kdaj zdej midve začneva?

No, jst sem že v petek začela, sam čez vikend nism NČ jedla, ker sem mela neko trebušno pa še dans mi niti tok ne paše, tko da k bom dobila tek, se pa res začnem zdarvo prehranjevat in gibat. Ker teli prazniki in izpiti... ma to je blo noro laugh.gif
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#693 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16995 posts

Posted 02 February 2009 - 12:57 PM

Konc februarja. laugh.gif

Pridna. thumbup.gif
Jaz sem zaenkrat omejila čokolado in te stvari. Živcira me sneg, saj me čisto mine da bi šla na kak sprehod. smile.gif

Pa kakem principu hujšaš? Kakšna posebna dieta, ali vse v manjših količinah + telovadba.
Jaz u bistvu nimam namena zaj nekih kil izgubljat, sam malo teh špeh blazinic, ki so se nabrale. smile.gif

Aja, pa spet se navajam na pitje vode. Sem mela kr dolgo obdobje, ko sm pila samo vodo, zdaj pa sem spet začela z nekimi coca-colami, soki, ...
Pa čaj brez sladkorja, še ena reforma. biggrin.gif
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#694 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 02 February 2009 - 01:03 PM

princess, js bi se tud priključla (again, totalno sem nedisciplinirana). predvsem moram začet več migat, hrana ni tak problem.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#695 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46036 posts

Posted 02 February 2009 - 01:07 PM

tašika, ti bi hodila zdaj ko se bo začel nov semester na kako rekreacijo ali kaj podobnega? Jaz sem čist zakrnela, ker samo noter doma čepim.
  • 0

#696 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16995 posts

Posted 02 February 2009 - 01:37 PM

Jaaaaaaaa. Odbojka, ples, aerobika, you name it. smile.gif
Ti bi tut?
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#697 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46036 posts

Posted 02 February 2009 - 01:44 PM

yes.gif Ker drugače bom do konca leta kot buhtelj. oops.gif
Načeloma mi je vseeno kaj. Ok, plesa ravno ne, ker imam dve levi nogi. oops.gif Odbojka in aerobika bi bili čist kul. Predlagam, da malo zbereva informacije pa potem vidiva kaj bi najbolj ustrezalo obema.
  • 0

#698 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 02 February 2009 - 03:12 PM

Kva bomo pridne smile.gif

Men pa po snegu pašejo sprehodi. Ko bo malo lepše vreme, začnem tečt, zdej bom pa bl na orbitreku. Drugač pa nimam posebne diete na seznamu. Ponavadi niti ne govorim, da hujšam, ampak da bl zdravo jem. Ker če mislim, da hujšam, je moja vizija mal drugačna, ker pol se hitr začnem obemenjevat. Jem, zato da živim, ne živim, zato da jem smile.gif

Velik vode in nesladkanega čaja pit pa omejit sladkarije, večerje in ta stuff. Pr meni sam to vžge. Če se grem ala kako ločevalno, ma to pol nikamor ne pelje (vsaj pri meni ne).
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#699 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27687 posts

Posted 02 February 2009 - 04:43 PM

QUOTE(Nincha @ 23. 1. 2009 - 17:54) View Post

Drugače pa u bistvu ne maram zelenjave (kuhane) ker je vse tok mehko, k da bi nekdo že vse skupi prežveču, men je to tok ogabno, sori oops.gif

Nincha jaz imam, zelo, zelo rada zelenjavo, v bistvu mesa, razen rib, ne jem, ker se mi gravza, ampak se mi pa gravza tudi razkuhana, mehka (pomoznosti predhodno zmrznjena) zelenjava, tako da verjamem, da se tudi tebi, ki je sploh ne maras, upira. Pri nas doma je prvo pravilo pri pripravi zelenjave, da nikoli ne kuhamo/prazimo raznih vrst zelenjave hkrati. Recimo, ce pripravljamo poprazeno zelenjavo, ki jo potem zavijemo v slano palacinko iz polnozrnate moke gre takole: na olivnem olju hitro poprazis cebulo, lahko hkrati se papriko, potem sledita brokoli, cvetaca in cisto na koncu bucke (debelo narezane), sparglji recimo, ko je sezona, pridejo na vrh, ko je ze vse pripravljeno in so prakticno surovi. Enako paradiznik. Doloceno zelenjavo je pa potrebno prej posebej skuhati (grah, fizol) in dodati spet cisto na koncu. Ves postopek priprave jedi mora biti kratek, da ostane zelenjava lepih barv (tudi oko zahteva svoje ;), hrustljava. Meni je to potem cisti uzitek jest.
Me pa ne pripravis do tega, da bi v klasicni gostilni narocila kuhano zelenjavo brrr. Je pa tista z zara v vecini primerov dobra, vsaj meni.
Je pa tezko v okolju, kjer nimas prave podpore na to temo. Mene je mami ze od malega navajala na zelenjavo, solate ipd. (v solatne srcke mi je vedno, ko je prala solato, nalila vodo in mi jih dala..hrustljavo in socno..mmm smile.gif.

• 0
Rape of the mind is a social disorder...

#700 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 02 February 2009 - 08:46 PM

Sadje in zelenjava sta pa ja najboljši stvari na svetu smile.gif . Je pa res, da tudi jaz spadam med tiste, ki ne marajo kuhane zelenjave- zame je zelenjava surova, pa konec. Edina kuhana zelenjava, ki jo pojem, je korenje iz goveje juhe tongue.gif .
Sicer pa, jz sem zdele 4 dni vztrajno grešila, tako da jutri začnem naprej hujšat. smile.gif
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users