hujšaj z mano:)
Posted 23 January 2009 - 03:27 PM

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 23 January 2009 - 03:31 PM
Jst morm tut začet hujšat. Zdej smo bli 5 dni v hotelu s polnim penzjonom in sem se nažirala kot še nikol v življenju, vseh 5 dni me je trebuh bolel od prenapolnjenosti, ampak je blo tok dobr da se nism mogla upret

Ekskurzija al kaj?
Poskusi z beljakovinami - dosti rib, pustega mesa, jogurtov, nemastne skute, soje ...
Posted 23 January 2009 - 03:35 PM

Igubljena, hvala, še eno vprašanje, kakšno je pusto meso?

After all this time?
Always.
Posted 23 January 2009 - 04:03 PM
zakaj pa ne ješ sadja pa zelenjave drugač?
Posted 23 January 2009 - 04:17 PM

After all this time?
Always.
Posted 23 January 2009 - 04:38 PM
Posted 23 January 2009 - 04:43 PM

No pa sej sadje mi je dobro, jem jabolka, banane, mandarine, pomaranč sicer ne, si pa iz njih iztiskam sok, potem kakno grozdje, lubenico, pa jagode, maline & borovnice.. Pa verjetno še kaj česar se ne spomnem, bolj je problem da ga ne jem veliko ker se ne spomnim..
After all this time?
Always.
Posted 23 January 2009 - 05:45 PM
Meni je super beljakovinski obrok 50-100 g skute z medom - lahko dodaš še cimet ali pa kakšno drugo stvar.
Si že kdaj pomislila na domače smoothie? Recimo, da zmikšaš banano in še kakšno sadje, za boljši okus pa zraven zmiksaš še kakšen polnozrnat piškot.
To je meni najljubša oblika uživanja sadja.
Ali pa tako, da narežeš jabolka na kocke, jih malo prepražiš, dodaš žličko medu in po parih minutah odstaviš iz ognja. Vseskupaj daš na krožnik in posuješ še s cimetom.
Lahko poskusiš tudi to: na malo mleka skuhaš 2 žlici ovsenih kosmičev in v tem prepražiš naribano jabolko.
Kar se tiče zelenjave, je dobra za uvajanje korenčkova juha. potrebuješ samo 1 nariban korenček, 2,5 dl vode, pol jušne kocke in 2 žlici pšeničnega zdroba - vse skupaj kuhaš 15 min, da postane korenje mehko.
Po moje se boš najlažje navadila na sadje in zelenjavo tako, da boš začela sama ustvarjati v kuhinji in uporabljala lastno domišljijo. Za privajanje na zelenjavo so po lastnih izkušnjah najbolj primerne juhe

Posted 23 January 2009 - 05:54 PM

After all this time?
Always.
Posted 23 January 2009 - 06:02 PM
Nekje sem prebrala, da se določene jedi navadiš tako, da jo poješ košček vsak dan. In po desetih dneh ti zadeva začne pasat. Poskusi.
Posted 23 January 2009 - 06:16 PM
Jst sm tok fouš puncam tuki k pišejo kok so se nažrle sadja al pa zelenjave, kako so prišle s fitnesa alpa so pretekle ne vem kok kilometrov.. Jst pa k en največji kauč potejto se 2x na teden s težkim srcem odpravim na aerobiko, k pa pridem domou pojem pa celo škatlo čokoladnih piškotov.. Ja, res bom ful dosegla tko

Sam je težko spreminjat ceu življenski slog po tem k sm bla pač navajena da lahko požrem karkoli vidim in ne delam nič posebnega, pa se mi ni nikol poznalo nikjer.. Zdej pa celulit pa vse te stvari, pa pač nočem tega če vem da lahko nardim kej proti temu.

After all this time?
Always.
Posted 02 February 2009 - 11:07 AM
No, jst sem že v petek začela, sam čez vikend nism NČ jedla, ker sem mela neko trebušno pa še dans mi niti tok ne paše, tko da k bom dobila tek, se pa res začnem zdarvo prehranjevat in gibat. Ker teli prazniki in izpiti... ma to je blo noro

Posted 02 February 2009 - 12:57 PM

Pridna.

Jaz sem zaenkrat omejila čokolado in te stvari. Živcira me sneg, saj me čisto mine da bi šla na kak sprehod.

Pa kakem principu hujšaš? Kakšna posebna dieta, ali vse v manjših količinah + telovadba.
Jaz u bistvu nimam namena zaj nekih kil izgubljat, sam malo teh špeh blazinic, ki so se nabrale.

Aja, pa spet se navajam na pitje vode. Sem mela kr dolgo obdobje, ko sm pila samo vodo, zdaj pa sem spet začela z nekimi coca-colami, soki, ...
Pa čaj brez sladkorja, še ena reforma.

[Napoleon]
Posted 02 February 2009 - 01:03 PM
Posted 02 February 2009 - 01:07 PM
Posted 02 February 2009 - 01:37 PM

Ti bi tut?
[Napoleon]
Posted 02 February 2009 - 01:44 PM

Načeloma mi je vseeno kaj. Ok, plesa ravno ne, ker imam dve levi nogi.

Posted 02 February 2009 - 03:12 PM

Men pa po snegu pašejo sprehodi. Ko bo malo lepše vreme, začnem tečt, zdej bom pa bl na orbitreku. Drugač pa nimam posebne diete na seznamu. Ponavadi niti ne govorim, da hujšam, ampak da bl zdravo jem. Ker če mislim, da hujšam, je moja vizija mal drugačna, ker pol se hitr začnem obemenjevat. Jem, zato da živim, ne živim, zato da jem

Velik vode in nesladkanega čaja pit pa omejit sladkarije, večerje in ta stuff. Pr meni sam to vžge. Če se grem ala kako ločevalno, ma to pol nikamor ne pelje (vsaj pri meni ne).
Posted 02 February 2009 - 04:43 PM
Drugače pa u bistvu ne maram zelenjave (kuhane) ker je vse tok mehko, k da bi nekdo že vse skupi prežveču, men je to tok ogabno, sori

Nincha jaz imam, zelo, zelo rada zelenjavo, v bistvu mesa, razen rib, ne jem, ker se mi gravza, ampak se mi pa gravza tudi razkuhana, mehka (pomoznosti predhodno zmrznjena) zelenjava, tako da verjamem, da se tudi tebi, ki je sploh ne maras, upira. Pri nas doma je prvo pravilo pri pripravi zelenjave, da nikoli ne kuhamo/prazimo raznih vrst zelenjave hkrati. Recimo, ce pripravljamo poprazeno zelenjavo, ki jo potem zavijemo v slano palacinko iz polnozrnate moke gre takole: na olivnem olju hitro poprazis cebulo, lahko hkrati se papriko, potem sledita brokoli, cvetaca in cisto na koncu bucke (debelo narezane), sparglji recimo, ko je sezona, pridejo na vrh, ko je ze vse pripravljeno in so prakticno surovi. Enako paradiznik. Doloceno zelenjavo je pa potrebno prej posebej skuhati (grah, fizol) in dodati spet cisto na koncu. Ves postopek priprave jedi mora biti kratek, da ostane zelenjava lepih barv (tudi oko zahteva svoje

Me pa ne pripravis do tega, da bi v klasicni gostilni narocila kuhano zelenjavo brrr. Je pa tista z zara v vecini primerov dobra, vsaj meni.
Je pa tezko v okolju, kjer nimas prave podpore na to temo. Mene je mami ze od malega navajala na zelenjavo, solate ipd. (v solatne srcke mi je vedno, ko je prala solato, nalila vodo in mi jih dala..hrustljavo in socno..mmm

Posted 02 February 2009 - 08:46 PM

Sicer pa, jz sem zdele 4 dni vztrajno grešila, tako da jutri začnem naprej hujšat.

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users