Mačke
Posted 07 April 2021 - 11:46 AM
Posted 07 April 2021 - 09:42 PM
Posted 25 March 2022 - 10:13 AM
Koliko imate mesečnih stroškov za mucka?
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 25 March 2022 - 10:14 AM
Posted 25 March 2022 - 10:18 AM
Naš gre sicer po želji ven, a gre samo na wc ponavadi. Večino časa je noter. Nimam nasveta, ker je pri nas podobno, mož ima podobno mnenje, midva z J. si ga pa želiva.
Posted 25 March 2022 - 10:28 AM
Macke so ful teritorialna bitje, ki se navezejo na prostor, tako da ko se enkrat navadijo na prostor, nimajo problema.
Za stroske pa nisem pravi naslov, ker imam dve in ker je macja hrana tu malenkost drazja.
Posted 25 March 2022 - 10:33 AM

Stane pa najbrz za enega 20€-25€, ce malo boljse kupis.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 25 March 2022 - 10:37 AM
Posted 25 March 2022 - 12:47 PM

Ta teden smo zdaj imeli na počitnicah eno 17-letno seniorko, ki je bila vseskozi izključno notranja (pa pri nas je lahko bila na vrtu, ker ne more več tako visoko skocit, da bi šla čez ograjo

Posted 25 March 2022 - 12:48 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 25 March 2022 - 01:08 PM

Posted 25 March 2022 - 01:17 PM

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 25 March 2022 - 01:23 PM
Ja. Pri nas jih psi pustijo pri miru.
Posted 25 March 2022 - 02:28 PM

Posted 25 March 2022 - 02:35 PM
Ce macka odrasca s psom katere koli starosti, se bosta pa skoraj sigurno razumela.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 27 March 2022 - 06:13 PM
Pripravila bom seznam argumentov in zbrala informacije. Pač dejstvo je, da fant nima pojma o mačkih. Mati je tudi rekla, zakaj bi imela mačka v stanovanju, da to je za zunaj miši lovit. Mi je žal, da sem sploh kaj omenila. Kako so mački po kmetijah zgolj potrošna roba, vem žal iz prve roke.
Bill Bullard
Posted 28 March 2022 - 01:57 PM
Ma, naj si mislijo svoje. Vidva bosta bivala, ne oni.
Jaz sem VELIK ljubitelj mačk in smo doma imeli muco, ki je bila notranje zunanja. Sprva ni bila dobrodošla v notranjih prostorih, kjer sta oče&mam nikoli ni imela dovoljenja, v ločenem zgornjem nadstropju pa je potem lahko bila. Jaz sem bila tudi mnenja, da v Ljubljani v majhnem stanovanju (cca 55m2 plus balkon) ne bi imela mačke, nato pa sem iz parkirišča pobrala to našo kosmatinko, pa ji je tu čist fajn, ne sme bit zunanja, ker je okužena z FIV virusom.
Pač ni tako aktivna, ona mi v osnovi deluje precej lenobna in fina. Ko je pri starših in ima ogromno prostora za laufarijo in raziskovanje, on spi.
Tudi par kolegic ima mačke, notri v hiši/stanovanju, pa jih spustijo ven na teraso. Nekatere mačke rabijo več gibanja, pa si dajo duška po mačjih drevesih, pa skočijo na omaro, če je prostor. Druge so pa bolj na easy. Je pa res, da je dlaka potem not, pa pesek tudi rade raznesejo, jaz vsak dan okoli kopalnice in kjer največ peska raznese, pometem. Sam so tako prisrčne živali, meni prav manjka, kadar je ni (jo oddam, kadar me ni v stanovanju po več dni skupaj in nimam koga, ki bi jo prišel hranit/pocrkljat) - eni so lahko sami dlje časa, naša ne more bit, je precej občutljiva. Če maček ni problematičen (zelo navezan, slabega zdravstvenega stanja), ga lahko oddaš tudi v mačji hotel, 12eur/dan je, se mi zdi, pri hipodromu ima ena gospa.
Za primere, ko pa niso problematični, pa nastaviš mačji hranilnik, ki jim dozira hrano. Ali odpelješ k nekomu, ki v času tvoje odsotnosti poskrbi zanjo.
Mačji pesek kupujem Everclean ali Santobelle (se mi zdi), 10 kg je men 13-17 eur. Z našo ena škatla kar nekaj časa zdrži, ima velik WC s pokrovom. Na pasjahrana.net se splača naročevat vse, tudi opremo, ker imajo par eur ceneje kot v fizičnih trgovinah.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 28 March 2022 - 02:04 PM

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 07 June 2022 - 07:01 AM
Kalypso (in ostale), lepo prosim za nasvet.
Tašča bi rada s seboj na morje vzela odraslega mačka, ki ne mara vožnje z avtom. Premišljuje, da bi mu v hrano dala kakšno pomirjevalo oz. uspavalo, saj bi bilo najprej dobri 2 uri vožnje z avtom, potem pa še na katameranu cca 2,5 ure.
Kako prelagate, da se loti tega projekta, ali obstajajo kakšna zdravila za to?
Kako je pa se opravlja wc na taki poti?
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 07 June 2022 - 07:20 AM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users