Pospiram Podganin predlog, da se več pise v teme kosila, kaj kuhate pa tudi kaj ste nazadnje kupili (specerija).
Posted 20 March 2022 - 08:57 PM
Posted 20 March 2022 - 09:03 PM
Posted 20 March 2022 - 09:04 PM
Posted 20 March 2022 - 09:12 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 20 March 2022 - 09:16 PM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 20 March 2022 - 09:23 PM
Posted 20 March 2022 - 09:25 PM
Posted 20 March 2022 - 09:28 PM
Posted 20 March 2022 - 09:28 PM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 20 March 2022 - 09:29 PM
Posted 20 March 2022 - 09:42 PM
Posted 20 March 2022 - 09:47 PM
Posted 21 March 2022 - 08:35 AM
Kami, saj najbrž si kaj pisala o tem, ampak se ne spomnim. Zakaj točno bi se morala selit za ta čas, ko bosta v srednji šoli? Zakaj ne bi mogli funkcionirat tako kot zdaj?
Oba otroka bosta šla v LJ v srednjo šolo, urnike bosta imela različne, sošolce in kolege bosta imela v LJ (pač druženje po šoli) in ju bom težko prepričala, da se 2x na teden in vsak drugi vikend odpovesta vsemu temu, da bosta z mano v Kamniku. Enkrat bo en zmenjen ali imel obveznosti, enkrat drug. In še sama sebi težko opravičim, da gresta zvečer na vlak za dobro uro, samo zato, da bosta šla zjutraj spet nazaj v LJ.... ko imata pa posteljo ready v LJ.
Že zdaj se nam dogaja, da si čez vikend želita do kolegov, potem se en zmeni, drug v tem terminu ne dobi družbe in je potem užaljen. Kdaj imata vikend akcije s taborniki ...
Skratka, zdaj, ko imata enak urnik in obveznosti (in jima še moja družba toliko pomeni), še nekako zvozimo. Počasi postajajo prioriteta vrstniki in bi zelo hitro dobila klic: mami, jaz sem popoldan še zmenjena, bom pri očiju prespala, da ne bom hodila v Kamnik samo prespat (kar se nam ob četrtkih že zdaj dogaja ... pridemo malo čez 20h, ker imata tarbornike in zjutraj gremo spet nazaj v LJ). In tako bom hitro izgubila stik z njima, ki se mi pa zdi, da je v puberteti zelo pomemben. Tudi če te odrivajo in "ne rabijo več", da vedo, da si tam za njih.
Plus, da smo vsi 3 siti konstantnega seljenja. Ker sem ena redkih staršev, ki je dejansko istočasno živela življenje ločenih otrok (z vsemi potovalkami in seljenji vred) vidim, kako mi je po 4 letih takega življenja to dopizdilo. Tako sebi, kot njima želim eno bolj stabilno življenje. Tudi če to pomeni, da bosta večino časa spala pri L, da bosta spet imela en svoj prostor pod soncem, samo da vesta, da sem jaz v bližini in se lahko spotoma oglasita kadar želita.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 21 March 2022 - 08:38 AM
Posted 21 March 2022 - 08:39 AM
Pa vas ni strah, ker toliko konzervirane hrane pojeste?
Jaz imam tudi ful rada fižol, koruzo, ampak ne upam toliko jest. Tudi tuno ali skušo npr. 1x na teden.
Ovsene imava z J. vsak dan za zajtrk. Jaz jih prelijem z vrelo vodo, ko se napijejo, jih zmešam z arašidovim maslom in wheyem. Jaz poleg tega, da pojemo dovolj sadja in zelenjave, gledam še na to, da pojemo nekaj beljakovin.
Posted 21 March 2022 - 09:10 AM
Posted 21 March 2022 - 09:18 AM
Barbarina, kako pa potem beljakovine vključuješ v obroke, z mesom?
Posted 21 March 2022 - 09:23 AM
Mesa zelo malo pojemo. Mlečni izdelki, ribe, stročnice, meso parkrat na teden.
Posted 21 March 2022 - 09:30 AM
Posted 21 March 2022 - 09:35 AM
Sej stročnice imajo precej beljakovin.
Pri številkah, ki ste jih nekatere navedle, sem kar debelo pogledala.
No, za primerjavo, midva za hrano, kot sem pisala, dava cca 120 € na osebo mesečno, če malo paziva pri cenah. Kupujeva veliko sadja in zelenjave, vsaj 3 različne vrste vsakega na nakup, banane in jabolka so običajno vedno na zalogi, zdaj tudi citruse, pa jaz večkrat vzamem ameriške borovnice. Pojeva veliko stročnic, predvsem iz konzerv. Kruh mi je zelo ljub Lidlov brez kvasa s semeni, taka mala štruca pride 1,99; 1-2 zadostuje za cel teden. V Lidlu sem začela kupovat bagete za dopeko, ampak to je bolj za lušt sem pa tja. Za čez namazi, največkrat humus. Občasno kupim avokado, včasih sem ga pogosteje. Kupovala sem Hoferjevega, 2 v kompletu sta bila po 1,99. Zdaj se je to vse podražilo. Sojin in kokosov jogurt 500gramska staneta 1,8 - 2 €, tudi 1-2 zadostujeta tedensko. Tofu pa tudi ni drag. Vege hrana ni draga, če se držiš osnov. Moj še od doma dobi meso, sir, jajca, v trgovini pa kupuje zdaj Skyr.
Sedanji stroški pri stanovanju:
- elektrika: 12 €
- upravnik: 97 € (ogrevanje, voda, komunala ...)
- rezervni sklad: 12 €
- RTV: 13 €
- A1 TV + internet: 15 € (1 leto)
Potem jaz plačam še bob naročnino 10 €, položnico za zbornico, pa dopolnilno zdr. zavarovanje imava vsak po 36 €.
On ima služben telefon in avto in mu velik del stroškov krije firma, kar naju bistveno razbremeni stroškov s tega naslova.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
0 members, 0 guests, 0 anonymous users