Jump to content

Photo

Vsa vprašanja v zvezi z gradnjo in urejanjem doma

• Please log in to reply
1579 replies to this topic

#681 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27445 posts

Posted 18 May 2020 - 12:48 PM

No mi mamo tud ene take nagledane, ki so ze delali marsikaj tudi od teh projektov, eden je se v teku, pa se brstranec pravi, da sta se za njih odlocila tudi pri hisi, pred tem so jim v druzinskem podjetju delali vinsko klet in apartmaje. Vsec mi je bila pa Jasna Starc.
  • 0

#682 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26022 posts

Posted 18 May 2020 - 12:53 PM

Poleti bova menjala pipe in umivalniki v kopalnici. Na kaj morava bit pozorna, da bo stvar čimbolj kompatibilna z obstoječimi elementi (da torej menjava čim manj stvari)? Premeri česa se morajo ujemati, da to doma premerim, preden se odpraviva v kak salon na ogled?
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#683 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12163 posts

Posted 25 May 2020 - 10:24 PM

Rada bi uredila mansardo, ki je trenutno dostopna samo z izvlečno lojtro. Kako se lotiti projekta stopnice v majhnem prostoru? Ima katera izkušnje ali priporočila?

• 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#684 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 26 May 2020 - 06:47 AM

Polžaste stopnice?

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#685 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4265 posts

Posted 26 May 2020 - 06:48 AM

Hevea rada bi imela stalne stopnice, prostor za njih je pa omejen, če prav razumem? Najbolje je, da najdeš kakega mojstra, ki bi ti te stopnice naredil.  Če je prostor res omejen, so najboljše spiralne stopnice, ker za njih potrebuješ cca 1m2 prostora in gredo navpično ali pa navadne (enoramne), če imaš dovolj prazne stene ob kateri bi jih lahko speljala.

https://puntomariner...staircase_1.jpg

• 0

#686 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24726 posts

Posted 04 June 2020 - 02:59 PM

Tiste, ki ste delale mansarde ... kaj vse je potrebno naredit?
Vem, da je streha že dvignjena in okna so notri. Potem pa verjetno pride:
- izolacija strehe
- ogrevanje
- estrihi
- inštalacije (voda, elektrika)
- stene

Je še kaj? Je kdo v zadnjem času delal kaj podobnega? Koliko cca pride taka investicija, brez pohištva (samo ena kopalnica bo, stopnice do gor so že narejene)?

Bellini, kako veliko bosta vidva imela in sta že naredila grobo oceno, koliko vaju bo prišlo (brez gradbenega dovoljenja)?

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#687 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17426 posts

Posted 04 June 2020 - 03:32 PM

Jaz. Ti napisem kaj vec potem oz. sem nekaj ze v zaprti stanovanjski temi. Kaksna velikost?
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#688 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4265 posts

Posted 04 June 2020 - 03:55 PM

Mi imamo 130m2. Naša groba ocena je 70000 s tem da bomo celo nadstropje s streho na novo naredili in večinoma sami. Strošek strehe in fasade si s starši delimo. Upam, da se nismo preveč zakalkulirali.

Če je že kopalnica gor, potem so tudi estrihi, al je drugod vse surovo?
  • 0

#689 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24726 posts

Posted 04 June 2020 - 07:40 PM

Nesrecno napisano.

Kopalnice se ni.
  • 0

Put A Kilt On It!

#690 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17081 posts

Posted 04 June 2020 - 07:58 PM

Ne vem kaj si mislila pod stene, da jih je potrebno se narediti ali samo finisirat? Kitanje in beljenje, in podi (keramika in laminat/parket), kar zna tudi kar nekaj nanest.

Jaz ce bi se kdaj delala mansardo nebi vec dala knaufa na stene. Je sicer hitreje in manj svinjarije, kot ce po starem omeces. Ampak je potem treba dosti bolj pazit pri montaži polic in podobnega na stene.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#691 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4265 posts

Posted 04 June 2020 - 08:47 PM

Kolikor vem montaza na kauf ni tak problem. Edino pri kakih kuhinjah in kopalnicah je potrebno ogrodje ojacat tam kjer so planirane omarice na steni. Navadne police pa mora kauf tudi zdrzati, ker se dobijo za to tudi posebni dibli. No mi bomo imeli vse v knaufu, ker nimamo časa, da bi se nam klasicni zidi ob menjavi strehe se sušili.
  • 0

#692 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32529 posts

Posted 05 June 2020 - 07:02 AM

Midva sva vse pozidala, nekaj sicer z Ytongom, drugače pa klasika. Knauf bomo uporabili edino za zapiranje stropov v mansardi, stene so tudi tam že vse pozidane, pa estrihi in spodaj talno gretje, tako da nas čaka izbira talnih oblog, beljenje sten in ti stropovi, pa kar je pol opreme.

Kami, kje pa je ta mansarda?

• 0

#693 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24726 posts

Posted 05 June 2020 - 07:32 AM

Hvala punce za info.

D-jevi straši imajo hiši in so že ob zidavi predvidevali (beri upali), da se bo sine enkrat nad njih preselil. Zdaj ob izgubi službe (in slabšanju zdravja staršev) razmišlja, da bi stanovanje v LJ res dal v najem, on bi si pa za silo naredil zgoraj stanovanje in zdaj tipam koliko bi taka investicija sploh stala.... ker on kar meče ene številke ven, brez kakršne koli osnove (rad ugiba in fantazira, kako se bo preselil za 3.000 eur  in bi kao v pol leta investicijo že z najemnino pokril, vse naprej je pa "brezplačno").

Vem, da stene in okna so. Nimam pa pojma ali je streha izolirana ali so inštalacije in ogrevanje že potegnjene gor, tudi za estrihe ne vem. Za prvo silo bi rabil izdelat eno sobo in kopalnico (kar je pa seveda najdražje); kolikor je doma, si kuhinjo nekaj časa še lahko delijo (bodo mati vsi spresrečni, da bodo sinetu spet kuhali kosila :P ). Je pa to nekje blizu Vodic, sredi ničesar (za moje pojme). Tako da že ve, da mene (za razliko od zdaj, ko grem rada k njemu in mi tudi lokacijsko velikokrat prav pride) ne bo veliko tam :evilgrin:

• 0

Put A Kilt On It!

#694 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4265 posts

Posted 05 June 2020 - 07:48 AM

Za 3000 ne vem no. Že ureditev kopalnice te pride večji znesek. V kolikor je estrih narejen in ostale inštalacije potem je vse ostalo res še samo knauf in izolacija ter končna talna obloga. Tisto ni drago in lahko vse sam narediš, če res nimaš dveh levih rok.

• 0

#695 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17680 posts

Posted 05 June 2020 - 08:02 AM

Vodice pa res ni kar nekje...pa še bliže je Kamniku 😜
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#696 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24726 posts

Posted 05 June 2020 - 08:51 AM

jaz imam relacijo Lj - Kamnik ... to je pa ravno "okoli rit v žep". Saj ne rečem, da bi kdaj pa kdaj šla do njega. Ampak zdaj mi je njegova lokacija super, če kdaj otroke čakam, če se s kom zmenim/gremo žurat in se potem ne vozim domov, lahko pri njem prespim ... pač je praktično. Potem bo pa isto, če grem domov ali k njemu.

Da ne govorim, da imam potem na dveh lokacijah še nekoga "na parceli" ... pač doma moja starša, tam njegova. Jaz imam noro rada zasebnost in zdaj mi je njegovo stanovanje beg pred mojimi starši, da sploh zdržim tu. Da imam malo miru, zasebnosti, občutka svobode. Potem bi šla pa samo iz dežja pod kap :D

Ma vse se bo uredilo;

Samo zdi se mi, da ne zna preštet stroške in ne bi rada, da se zaleti.  Ko se pa ne bo izšlo, bo pa slaba volja za brez veze.

• 0

Put A Kilt On It!

#697 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26022 posts

Posted 05 June 2020 - 09:50 AM

A vidva pa ne bi skupaj živela? Mislim, ne nujno zdaj, pač nekoč? Pa lahko njegovo stanovanje še vedno gre v najem (če ni dovolj ustrezno, da bi v njem vsi 4je živeli ali vam lokacijsko ne paše). Saj lahko tudi poskusno to furate en čas in postopno, ni treba, da je to zdaj zaveza za naslednjih 50 let. Pač sprobat vse opcije.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#698 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24726 posts

Posted 05 June 2020 - 10:16 AM

Po moje si iskreno noben od naju tega ne želi. Vsaj trenutno ne. Ne bi pa rada, da greva skupaj živet, da bi nama bilo "lažje". Nekako imam idejo, da bi na tej vezi bil prevelik pritisk/odgovornost. Ravno to mi je pri nama zdaj všeč, ker je vse na easy, sproščeno, brez odgovornosti.

On ima rad svoj prostor in svobodo. Jaz ko se selim, se otroka za polovico tedna avtomatsko selita z mano in rabita svojo sobo. To bi bilo zanju spet nova sprememba. Ker nimam pojma, kako bi se izšlo, ju res ne bi želela vlečt še čez eno vezo, selitev in potem morebitno ločitev. Res nimam želje z njima in njunimi čustvi nekaj poskušat in če se ne izide, se pa SPET v Kamnik selit.

Če bi bila otroka tako velika in odseljena (ali vsaj bistveno večja, da že imata eno svoje življenje), bi se verjetno res skupaj vselila. Tako pa imam prevelike zadržke. Jaz lahko afne guncam z vezami, otroka sta mi pa trenutno "nedotakljiva" kar se tega tiče. Ena izkušnja je bila za njiju več kot dovolj za lep čas.

Če bi jaz živela nekje na svojem in bi se on vselil k nam, bi tudi mogoče razmišljala za začetek zgolj "za premostitev", pa bi potem videli kako bi šlo.

Tako pa imamo stanovanje, kakršno je; moja starša sta tudi, kakršna sta in to moram sprejet in vzet v obzir.

• 0

Put A Kilt On It!

#699 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26022 posts

Posted 05 June 2020 - 11:26 AM

Aha, razumem.
  • 0

#700 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17426 posts

Posted 05 June 2020 - 11:45 AM

Ce ni izolacije/knaufa po stropu, estrihov itd. se je zmotil za eno nulo :D
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users