Jump to content

Photo

Iskanje zaposlitve

• Please log in to reply
1077 replies to this topic

#681 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6791 posts

Posted 17 April 2014 - 08:25 AM

Jaz razmišljam, da bi se prijavila na Zavod. 

Me res zanima, če bi s tem sploh kaj pridobila, razen mogoče kandidiranje za kakšna Javna dela. 

Ali se mi drugače ne splača ukvarjat s temi zadevami?

• 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#682 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23298 posts

Posted 17 April 2014 - 08:47 AM

Jaz bi ti rekla, da se pojdi prijavit, škodit ti ne more. Po 3 mesecih na Zavodu se lahko vključiš v določene programe, npr to, da je delodajalec oproščen plačila prispevkov zate, če te zaposli, vključitev v program Usposabljanje na delovnem mestu, Delovni preizkus za mlade. Preberi si malo na strani ZRSZ, je tam en poseben zavihek Mladi. V javna dela se pa od letos lahko vključiš šele, ko si 1 leto prijavljen na Zavodu. Je pa itak tako, da tudi pri teh ukrepih za mlade, si moraš v glavnem sam najti delodajalca, ki bi te zaposlil in potem dobil te olajšave ali te vključil v kak program. Edino pri javnih delih poteka vse preko Zavoda in delodajalca. Nekih sitnosti z Zavodom ne boš imela, ni treba pogosto hodit tja. Enkrat mesečno moraš poslat sporočilo o svojih aktivnostih. Koristno je tudi, da ti povrnejo potne stroške, če greš na kak razgovor in poštne stroške. Če ti to kaj pride prav. :) Pa zastonj članstvo imaš v knjižnicah, lahko greš zastonj v gledališče. Pa kakšni tečaji na Ljudski univerzi so zastonj. Jaz sem hotela it na tečaj slepega tipkanja, ampak žal zaenkrat ne bom mogla zaradi pripravništva.

Je pa itak vse na tebi. Zavod nič ne zrihta v smislu, da bi prej dobil službo. Vsaj moje izkušnje so take. V 1 letu sem npr. dobila samo 2 napotili na razpis, od tega je bil en razpis tak, da sploh nisem izpolnjevala pogojev. Pa je bilo kar nekaj razpisov, za katere sem izpolnjevala pogoje, pa me sploh niso obvestili recimo. 

Šele zdaj, odkar sem 1 leto na zavodu, so postali bolj aktivni.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#683 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6791 posts

Posted 17 April 2014 - 09:17 AM

Hvala, Marmelada :)

• 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#684 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23298 posts

Posted 17 April 2014 - 08:22 PM

Malenkost. Upam, da ti bo kaj koristilo. :)

• 0

#685 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3359 posts

Posted 23 April 2014 - 04:33 PM

Eli jaz sem bila v isti zadregi in sem se odločila da ne bom šla ker nisem imela posebnih koristi sploh pa ker sem vedela da me čez pol leta spet čaka služba, če to ne bi bilo tako bi najbrž ravnala drugače.

Še ena ogromna prednost zavoda je da ti v primeru da si bil že nekje zaposlen 6 mesecev (ampak šest zaporednih mesecev) ti ni potrebno plačevati osnovnega zavarovanja katero je kar drago, zdaj so ga podražili s 15 na 22€, samo jaz do tega nisem bila opravičena.

Jaz sem v bistvu povedala ženski na zavodu mojo situacijo in jo vprašala kaj konkretno imam jaz od tega da sem tam prijavljena in mi je odgovorila da karierno svetovanje  :glare: Tako da se potem nisem odločila za to.

Pa še ena stvar, če slučajno še živiš pri starših in te uveljavljajo kot vzdrževanega člana moraš bit prijavljena na zavodu drugače tiste mesece ne bodo mogli uveljavljat.

• 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#686 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85962 posts

Posted 25 April 2014 - 03:28 PM

Na Pristopu iščemo prizadevnega in komunikativnega receptorja/-ko.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#687 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 25 April 2014 - 04:21 PM

Jaz sem bila na zavodu dve leti, pa nisem od zavoda imela popolnoma nič! Razen to, da so me pošiljali na razgovore za delovna mesta, ki so bila povsem v nasprotju z mojimi sposobnostmi/izobrazbo. Potem so me pa na razgovoru čudno gledali, zakaj sem se sploh prijavila. Da ne omenjam, da so mi večkrat iz zavoda poslali napotnico za razgovor, ki sem jo prejela na isti dan, ko je bil tudi zadnji dan za oddajo prošenj. Seveda se na zavodu za to niso kaj preveč zmenili. Same sitnosti sem imela in čisto nič pozitivnega ne morem reči. 

Za javna dela sem bila idealen kandidat, pa mi je bilo direktno v obraz povedano, da so ta mesta že več let rezervirana za ene in iste osebe, ki si sproti podaljšujejo, ker se delodajalcem ne da uvajati novih kandidatov za samo eno leto in potem pač raje navedejo, da ni bilo ustreznih kandidatov. Pfft!
Sramota je vse skupaj. Zavod je res sam sebi namen. =/

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#688 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 25 April 2014 - 06:06 PM

Dosti je odvisno, koga imaš za svetovalca na Zavodu. Jaz imam srečo, da imam zakon svetovalca, ki se je res zavzel zame, je izjemno razumevajoč, ima glavo na pravem mestu, ipd. Boljšega si

ne mogla želeti. In tudi je odvisno od samega Zavoda, kako so organizirani, itd. Je pa seveda res, da je še vedno največ na posamezniku, kako je iznajdljiv, kakšno srečo ima ... kakšne ''krasne''

razmere so pa nasploh na trgu dela, pa tako vemo ... :s

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#689 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46035 posts

Posted 02 May 2014 - 07:43 PM

Kakšno težo imajo kaj študentske izkušnje pri delodajalcih? Štejejo kaj? V mislih imam predvsem izkušnje relevantne za delovno mesto na katerega se prijavljate. 

• 0

#690 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23298 posts

Posted 03 May 2014 - 10:48 AM

Seveda štejejo. 

• 0

#691 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32327 posts

Posted 03 May 2014 - 11:19 AM

Jap, v moji sedanji službi so  me "preverili" pri podjetju, kjer sem delala kot študentka, šlo je pa za kar podobno delo, vse s področja prodaje.

• 0

#692 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 05 May 2014 - 03:19 PM

študentsko delo/Halcom...

V oddelku Helpdesk iščejo študenta za dolgoročno sodelovanje. Predpogoj je poznavanje MS Windows operacijskih sistemov, komunikativnost in znanje angleščine (obvezno), dobrodošlo pa je tudi znanje drugih jezikov (srbščina, nemščina, albanščina,…). Pri izbiri sodelavcev bodo imeli prednost kandidati, ki imajo praktične izkušnje z delom na področju helpdeska, operacijskih sistemov in bančnih plačilnih sistemov. Kandidati naj prošnje s CV-ji pošljejo na jernej.repovz@halcom.si in nina.umicevic@halcom.si.

V oddelku CA pa iščejo študenta, ki bo do oktobra 2014 (v času porodniških dopustov) pomagal pri administraciji, pakiranju pošte in pregledovanju dokumentacije. Kandidati naj prošnje s CV-ji pošljejo na luka.ribicic@halcom.si in nastja.fekonja@halcom.si.

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#693 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 05 May 2014 - 03:48 PM

PREHRANSKI SVETOVALEC (m/ž)
Opis del in nalog SVETOVANJE IN PRIPRAVA VEGANSKE PRESNE PREHRANE

Pričakujemo:
  • Izobrazba visokošolska 1.stopnje, visokošolska strokovna (prejšnja) ipd., Družbene vede (podrobneje neopredeljeno)
  • Delovne izkušnje 3 leta
  • Vozniški izpit B
  • Znanje jezikov angleški jezik razumevanje osnovno, govorjenje osnovno, pisanje osnovno, nemški jezik razumevanje tekoče, govorjenje tekoče, pisanje tekoče
  • Računalniška znanja urejevalniki besedil - osnovno
  • Drugi pogoji KOMUNIKATIVNOST, RETORIČNE IN VODSTVENE SPOSOBNOSTI

Ponujamo:
  • Trajanje zaposlitve Nedoločen čas
  • Delovni čas polni delovni čas

http://www.zaposlite...ec_1826163.html

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#694 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85962 posts

Posted 06 May 2014 - 05:30 PM

Iščemo vodjo prevajalskih projektov
  • 0

― V. Van Gogh

#695 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85962 posts

Posted 20 May 2014 - 03:48 PM

Prosta delovna mesta | Sberbank banka d.d.

Mladinski ceh išče sodelavca za pomoč pri delu na projektih in administrativno delo v pisarni na sedežu društva.
Prijave pošljite na ceh@mladinski-ceh.si. Rok: 31. 5. 2014

http://www.mladinski-ceh.si/zaposlitev

• 0

― V. Van Gogh

#696 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 28 May 2014 - 10:02 AM

Simbioza išče in daje priložnost.

Drugačno, nenavadno. Simbioza je z računalniki postala trajnostna. Jeseni je odprla prvi medgeneracijski center v Ljubljani- medgeneracijsko sodelovanje na vsakodnevni ravni v vsakodnevnih aktivnostih. In nekomu bi radi dali priložnost, da se preizkusi, dokaže, v vodenju projekta. Ne, ne ponujamo plače, službe, ponujamo priložnost. Nekateri so jo izkoristili dobro, marikdo bo potrdil, da je bila to najboljša šola za življenje. Bo zabavno. Bo pa tudi kup dela, nekaj neprespanih noči, borba, da se iz nemogočega naredi mogoče. Skratka, iščemo borko ali borca, ki si želi nekaj več. ana.plesko@simbioza.eu - vesela bom interesentov. Seveda lahko delite, pošljete komu - radi bi človeka, lahko ne zelo izkušenega- predvsem se mu morajo svetiti oči in tista iskrica v srcu.

Kaj pravite na take ponudbe? Tega je vse več...

• 0
Viens, reste ici!

#697 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 28 May 2014 - 10:04 AM

Gre za prostovoljstvo ali plačano delo? Ni ravno najbolj jasno.

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#698 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 28 May 2014 - 10:05 AM

Prostovoljstvo.

V bistvu je ogromno dela, ni samo občasna pomoč. Plačano ni nič.

• 0
Viens, reste ici!

#699 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 28 May 2014 - 10:08 AM

Aha, hvala. V primeru, da nimaš službe, da jo iščeš, in bi vseeno rad storil kaj koristnega ... je dobra priložnost. Mogoče najdeš nekaj, kar te veseli,

in mogoče se ti tam/kje drugje, odpre kakšna možnost.

Po drugi strani pa od tega ne moreš živet, in mi grejo taki oglasi malo na živce.

• 0

#700 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 28 May 2014 - 10:11 AM

Se strinjam s tabo.

Meni grejo kar konkretno na živce v bistvu, ker je skorajda samoumevno v Sloveniji že, da študenti, ki bi radi relevantne izkušnje delajo zastonj.

Ravno zadnjič nam je profesorica posredovala ponudbo za delo. Gre se pa za tri tedne dela, prevajanje spletne strani. Seveda zastonj.

Po eni strani je fajn, ker je dobra referenca, izkušnja... Po drugi strani pa se ti zdi tudi malo neumno, da boš tri tedne prevajal zastonj (niti neke simbolične nagrade ne ponujajo). Oni imajo potem zastonj delovno silo, drugače bi morali najet nekoga, da jim prevede.

• 0
Viens, reste ici!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users