Jump to content

Photo

Španija

• Please log in to reply
812 replies to this topic

#681 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 20 February 2024 - 09:42 PM

Kako so blesave ure iz Trsta kamorkoli v Spanijo in za nazaj isto … Pa v Sevillo do aprila sploh ni letov.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#682 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 20 February 2024 - 09:43 PM

Hvala, Marmelada!
  • 0

#683 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 20 February 2024 - 09:47 PM

Saj se marsikatere nizkocenovne linije odprejo šele z aprilom in zaprejo jeseni, to ni nobena posebnost. :) Frčica, si pisala kam vtise o Sevilli?
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#684 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 20 February 2024 - 09:49 PM

Nisem vedela. Jaz moram lanski dopust porabit do konca marca.
  • 0

― V. Van Gogh

#685 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 20 February 2024 - 11:26 PM

Saj se marsikatere nizkocenovne linije odprejo šele z aprilom in zaprejo jeseni, to ni nobena posebnost. :) Frčica, si pisala kam vtise o Sevilli?

Uh, ne vem, to je bilo leta 2008, smz.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#686 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 21 February 2024 - 09:12 AM

A je tam okrog prvomajskih praznikov v Španiji že ful vroče ponavadi?

mi smo bili pred korono za prvomajske v Valenciji. Dolge hlače in kratki rokavi (sem šla prav slike gledat). Zjutraj tudi jakne.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#687 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 21 February 2024 - 09:18 AM

To je pa cisto odvisno. Jaz sem bila januarja pa je bilo cez 20 stopinj, ampak obcasno s precej vetra. Tako da ja, okrog prvomajskih zna bit ze vroce, ni pa nujno.
  • 0

― V. Van Gogh

#688 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23287 posts

Posted 21 February 2024 - 11:10 AM

Jina, ja, sem prav gledala it Trsta lete v Valencio. Odhodi iz Trsta z Ryanair okrog 6h zjutraj ali pa ob 23h, povratek iz Valencije pa tudi že zgodaj zjutraj. Iz Trevisa so normalne ure.

Kami, kako se je pa tebi zdelo v Valenciji? Si napisala kakšen povzetek na forumu?
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#689 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 21 February 2024 - 11:14 AM

Je pisala, ja, nekaj strani nazaj: Španija - Page 27 - Potovanja - Cudovita.si

• 0

#690 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 21 February 2024 - 11:24 AM

Valencia je top. Mi smo bili en podaljsan vikend, ko je bil G. V 4. razredu. Definitivno bomo se sli…
  • 0

#691 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5194 posts

Posted 24 February 2024 - 03:02 PM

Še par naših vtisov Valencie. Po letu iz Trsta smo v Valencii pristali v petek ob 12.30, metro postaja je direkt na letališču, tako da smo bili 1,2,3 v centru. Od tam smo se najprej sprehodili 5 minut do stanovanja (https://www.airbnb.s...qX2fDIYygquTrZg), odložili ruzake in šli nazaj v center. Najprej smo šli jest, nato smo se pa sprehodili in naredili krajše postanke pri La Llotja de la Seda, stolnici, trgu Plaza de la Reina, vodnjaku Turia in se povzpeli na Torres dels Serrans (ena od 12ih vrat, ki so bila včasih v mestnem obzidju). Vstopine so smešne, za stolpa smo za vse 4 plačali 4 eur, z vrha pa je res lep razgled, vse do Mesta znanosti in umetnosti. Edino kar mi je žal, je, da smo zamudili odpiralni čas glavne tržnice, ki je menda fantastična, ampak enostavno nismo bili dovolj pozorni, da dela mislim da samo do 15.30. Za večerjo smo šli nekje v centru še nekaj pojest in se nato spravili peš do apartmaja.

V soboto zjutraj smo šli z metrojem do plaže (Platja de Llevant), malo tam naokrog, malo v šoping v Ale hop, naokrog po marini in nato peš do Mesta znanosti in umetnosti. Nameravali smo sicer rentat kolesa, a imajo tudi oni bedaste odpiralne čase s siesto, tako da smo raje kar pešačili. Ob 12.30 smo imeli narejenih že dobrih 18 000 korakov, do konca dneva smo jih nabrali 25 000. V mestu znanosti in umetnosti smo se najdlje zadržali v muzeju znanosti, kjer je bila zastonj precej velika razstava poskusov in nekaj dinozavrov, tako da smo se cca 2 uri zabavali tam. Ker je bilo zunaj sončno in lepo vreme, se nismo odločili za obisk Oceanographica, sploh ker smo bili v akvarijih na Mallorci, Malti, Tenerifu, pa najbrž še kje in se nam je zdelo bolj smiselno, da smo zunaj. Naprej smo pot nadaljevali po tej osušeni rečni strugi, vse do parka Gulliver, kjer smo cca 1,5 ure preživeli med spuščanjem po toboganih in se konkretno nasmejali ob neuspelih poskusih plezanja nazaj gor. Ljudi je bilo ogromno, ampak se ful porazgubijo. Med potjo smo srečali vse od veveric, do papig, pot pa počasi nadaljevali po eni izmed glavnih ulic nazaj do apartmaja. O. je kmalu po vrnitvi omagal, Z. in M. sta šla pa še enkrat do centra in prišla nazaj z vrečko iz Primarka. Cene hrane in pijače so se mi zdele celo rahlo nižje, kot so trenutno pri nas, obenem pa precej dražje od tistih na Tenerifu ali Gran Canarii.

Mesto samo je res lepo urejeno, center zaprt za promet in res lepo urejen in obnovljen. Ogromno lepih hiš/fasad/oken/balkonov, ljudje pa prijazni. Počutili smo se domače in varno in bi se z veseljem še vrnila. Za nas, ki smo bolj pohodniški, je praktično vse v mestu na dosegu nog, pa res smo imeli super lokacijo apartmaja.

V nedeljo smo ob 4ih odrinili iz apartmaja, s taxijem do letališča,  skozi security in do gate-a, vse skupaj smo za to porabili 25 minut :) otroka sta tokrat med čakanjem na letalo pogledala eno risanko, na letalu pa zaspala takoj po vzletu in spala praktično celi 2 uri. Nazaj grede smo mislili še po Rilkejevi poti, a je žal deževalo, ko smo se peljali mimo, tako da se tokrat nismo ustavljali.

Bilo je res kratko, ampak tudi res sladko, super odklop, lepo smo se imeli in se naužili sonca za nazaj in naprej. Priporočam obisk.

• 1
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#692 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23287 posts

Posted 25 February 2024 - 12:46 AM

Koliko dni pa priporočate za Valencio? Na spletu berem, da je dovolj 3 do 5 polnih dni. 1 teden je preveč?
  • 0

#693 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 25 February 2024 - 01:03 AM

Tega pa prisezem da nikoli ne bom biti priblizno razumela, kako lahko nekam gres pa ti je vsec, ampak ti je “prevec”/dolgcas … Ce je meni nekje kul, mi en mesec ni prevec.
  • 0

― V. Van Gogh

#694 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23287 posts

Posted 25 February 2024 - 01:42 AM

Vem kaj hočeš povedat. Tudi meni, kamorkoli sem šla, ni nikoli postalo dolgčas, mi ni bilo predolgo. Bolje bi bilo, če bi napisala, koliko dni je dovolj za Valencio, da pogledaš znamenitosti in da se tudi na izi sprehajaš, si privoščiš malo posedanja zunaj. :)
  • 0

#695 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 25 February 2024 - 06:54 AM

Buggy, fajn zapis, lepo si vse povzela. V v nedeljo ste že zjutraj leteli nazaj?
  • 0

#696 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5194 posts

Posted 25 February 2024 - 08:29 AM

Ja, ob 6ih zjutraj je bil let. Zato so pa bile 4 karte 130 eur skupaj :) ampak mi je bilo vredno, res smo se imeli lepo, pa tudi videli smo vseeno kar nekaj in dobro jedli (od paelle do tortic).
  • 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#697 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 25 February 2024 - 08:48 AM

Ja itak, razumem.
  • 0

#698 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23287 posts

Posted 18 March 2024 - 01:38 PM

Jaz osebno nisem vezana na datume, mi je vseeno, gledam kombinacije, kdaj so ugodne cene in neke normalne ure letov. Za 5 dni mi pridejo karte s prtljago 100 € dražje kot če bi vzela za 6 dni. Razmišljam, če se ne bi bolj splačalo it za 6 dni in dat tistih 100 eur za dodatno nočitev. :D
  • 0

#699 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19146 posts

Posted 18 March 2024 - 01:51 PM

Marmelada, ti spet doktorat delaš iz teh kart  :lol:  da ne boš na koncu plača ful več, če boš čakala... jaz sem enkrat letos že za**bala. 

• 0

#700 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 18 March 2024 - 02:04 PM

Jaz bi tudi sigurno, haha. Delala doktorat, mislim. Ful hitro te premamijo cene, ja, samo potem ko začneš gledati ure letov ali pa kombinacije datumov, ni več tako krasno in poceni.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users