Jump to content

Photo

Letalske karte - vsa vprašanja in informacije

• Please log in to reply
779 replies to this topic

#681 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25896 posts

Posted 05 July 2023 - 08:10 AM

Kakor vem, lahko potem poiščeš alternativo ali pa ti povrnejo denar za obe smeri. Če gre za enosmerno karto, pa pač samo za tisto. Mi večkrat letimo za teden do deset dni in nismo hudo fleksibilni potem glede alternativnih odhodov ali prihodov.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#682 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 05 July 2023 - 10:17 AM

Pri nekaterih nizkocenovcih je tako kot da kupis dve enosmerni karti. Nista vezani ena na drugo. Medtem ko sta pri ostalih letalskih druzbah vezani ena na drugo. Ce zamudis prvi let, ti povratna propade. V primeru odpovedi ali prestavitve letov je pri povratnih kartah lazje naredit spremembe za oba leta. Been there, done that lani, ko so nam odpovedali let na Sejsele, povratnega pa ne. So bili novi leti drazji, ampak ker je bila sprememba iz njihove strani, dobili za enako ceno. Pri nakupu enosmerne, kjer let in povratni let nista na istem bookingu so spremembe za enosmerno karto potem proti placilu, ce pa karta le teh ne omogoca, pa je pac potrebno kupit novo. Je pa jeba, ce zelis skarjast let (odhod iz drugega letalisca kot prihod), ker nekatere druzbe tega ne podpirajo.
Se pa vcasih splaca bolj kupit dve enosmerni karti, vcasih povratni. Vem, ko sem pogosto letela v London je bilo pakrat ceneje, ko sem kupila tako, da sem skombinirala stiri lete, da sta bila datum prihoda in odhoda vsakega cim dlje narazen. Ponavadi je, da bolj kot si fleksibilen, lazje najdes ugoden let.
  • 0

#683 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 05 July 2023 - 10:30 AM

Mi itak nazaj letimo z drugega letalisca kot tja, ker se vmes selimo, tako da to nima nobene veze. Sodelavki recimo je pa zal, da je tako zgodaj kupila letalske za Sardinijo, ker so se potem ful pocenile. Pa se za enega drugega sem slisala. Je se dovolj casa pri nas, drugace pa pac jbg, sola za naprej, obubozala ne bova zaradi tega. Vseeno pa ne morem verjet, kako bizaren znesek je za tako kratek let s kao nizkocenovnikom.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#684 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 05 July 2023 - 10:32 AM

Zdaj pa sem firbec, koliko stane karta?
  • 0

#685 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 05 July 2023 - 10:36 AM

Na Volotei je trenutno 163 € na osebo + 45 € prtljaga, na Ryanairu je bila pa nazadnje ko sem gledala 120 na osebo + prtljaga.
  • 0

― V. Van Gogh

#686 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 05 July 2023 - 10:53 AM

Kar nanese ja.
Kaj pa druga letalisca? Al pa menjava odhodnega letalisca na Sardiniji? Isto drago?
  • 0

#687 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4149 posts

Posted 05 July 2023 - 10:59 AM

A je mogoče kak trik v zvezi s temi piškotki, da ti ne pokaže iste cene kot bi nekomu, ki prvič gleda prav ta termin? Vem, da je bilo nekaj časa govora o tem, pa ne vem, če to drži.

• 0

#688 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 05 July 2023 - 11:00 AM

Je isto drago (se drazje, iz Olbie je 190 😂), pa definitivno se ne bi vozili na cisto drug konec otoka na letalisce. Avto bomo pa pustili v Benetkah.
  • 0

― V. Van Gogh

#689 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23287 posts

Posted 05 July 2023 - 11:49 AM

Imaš še dovolj časa, držim pesti, da se poceni. :)
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#690 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 01 October 2023 - 01:24 PM

karto za Vueling sem kupila preko Trip.com in pozabila dodat prtljago. 

ko sem se registrirala v Vueling klub, nikjer ne najdem moje karte. 

Je imel že kdo kakšno tako izkušnjo ali jaz gledam na napačnem koncu?

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#691 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 01 October 2023 - 01:53 PM

Pisi na trip.com.
Drugace pa je prvo pravilo pri kupovanju letalskih kart, da ji bookiras direktno pri prevozniku in ne preko posrednika. S tem se izognes marsikateri tezavi, ce gre kaj narobe.
  • 0

― V. Van Gogh

#692 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 02 October 2023 - 01:39 PM

Hvala za predlog, so mi pomagali in smo zdaj uredili. Že imam bording pass :)

Moj mi je še pozabil vključit prtljago, dobro da sem opazila. Zdaj pa karta res ni več poceni, ampak upam, da bo vsaj potovanje cool :)

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#693 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 21 November 2023 - 08:53 PM

Je katera v zadnjem casu letela z Iberio?
  • 0

#694 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 02 January 2024 - 03:59 PM

Potni list mi velja do julija. A je to kakšna težava za potovanje v januarju v London?
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#695 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 02 January 2024 - 07:18 PM

Nič.

• 0

#696 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 02 January 2024 - 07:41 PM

Hvala🙂
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#697 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 18 January 2024 - 10:09 PM

Ali ste si rezervirale vse sedeže, ko ste šle z otroci na letalo? Ali ste imele samo enega od staršev vključenega in ste potem videle glede na zasedenost, ali bo šlo še z drugim ali ne? Oziroma koliko je tega presedanja v praksi na letalu?

Mene je malo strah, da bo tamala zaradi glasnosti in vsega zelo zapaničarila ob vzletu, zato bi bilo najbrž bolje, da lahko vsak od naju za enega otroka skrbi, da ni samo en za oba..
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#698 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 18 January 2024 - 10:16 PM

Izbereta basic karte in doplacata za izbiro sedeza samo za enega od vaju, da boste sedeli skupaj.
  • 0

― V. Van Gogh

#699 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 18 January 2024 - 10:24 PM

Hvala, sva sedaj malo bolj pregledala. Vglavnem, ene 290€ nas pride za nas 4 povratna Trst-Valencia z dodanim 20kg kovčkom. Saj je kar ok cena.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#700 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16806 posts

Posted 19 January 2024 - 08:48 AM

Pismo kaz res ne vem kje vi najdrte taksne cene.
Jaz karkoli sen gledala za Mallorco je blo jurja + karte za nas 4.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users