Poleg razlogov, ki so omenjeni zgoraj (etični), se veliko ljudi odloča za veganstvo tudi zaradi zdravja.
Dokazano je namreč, da je tovrstna prehrana veliko bolj zdrava.
Včeraj sem bila na tistem predavanju (moje prvo, hehe), in je bilo super, ter zelo poučno. Najprej je predaval Urban Praprotnik, profesor športne vzgoje in tekač.
On je na malo bolj znanstven način predstavil tematiko, da lahko vse esencialne aminokisline, beljakovine, itd. dobimo v hrani rastlinskega izvora.
Bilo je poučno in zelo zanimivo, poskusila sem pa tudi nekaj priboljškov, piškote, pecivo ter en sendvič. Vse je bilo nadvse okusno.
Nato sem žal morala domov, čeprav se je zakuska šele začela. Rekla bi še, da 'vsaka čast' za tak dogodek, ki je bil zastonj, pa še hrana je bila vključena. Sem prišla navdušena domov, in o povedanem razmišljala še dolgo v noč.
Mleko sem že črtala iz prehrane, sedaj pijem rastlinsko, jajca pa tudi. Že 2 dni testiram vegansko prehrano, in mi kar gre, ker kuham vse sama doma. Včeraj sem po dolgem času bila tudi na tržnici.
Tudi fant se navdušuje nad idejo, sicer ga v nič ne silim, samo dejstva sem predstavila. Tako da se bova sedaj doma skupaj tako prehranjevala, kar bo zanj super (ima povišan holesterol).
VELIK del teksta mi je zbrisalo, namreč Urban Praprotnik NI bil tisti, ki je predaval na bolj znanstven način, ampak Marko Čenčur.
Cudno, jaz sem namrec uspela ujet cel post, morda se forum kaj norca dela (ali sem pa jaz/kdo drug kaj neposreceno kliknila). Sem kopirala tvoj originalni post za potrebe 'feedbacka' na predavanje, tako da ga lahko zalepim v tvoj post. Se posipam s pepelom : X