Jump to content

Photo

Kaj vam gre najbolj na živce?

• Please log in to reply
10371 replies to this topic

#6961 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 26 August 2012 - 10:27 AM

Me veseli. :)
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#6962 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28234 posts

Posted 26 August 2012 - 11:12 AM

No no, mislim, da se tako izraža samo mladež is osrednje Slovenije. Jaz namreč še nisem slišala, da bi kdo tako grdo mrcvaril in slovenščino in angleščino. :)

Jaz dejansko tega, razen v šalah, še nikoli nisem nikjer slišala.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#6963 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17654 posts

Posted 26 August 2012 - 11:14 AM

Korenček ni pomanjševalnica (no, je, ampak ni pomanjšana iz ničesar, kar bi jo lahko nadomestilo, če razumete). To je beseda za en koren/korenino (v smislu oblike) te rastline. Korenje pa je več korenčkov skupaj.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#6964 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28234 posts

Posted 26 August 2012 - 11:17 AM

Aja? Prvič slišim, zanimivo! A en koren pa ne more biti? : D

Sedaj prav razmišljam, kako rečem korenčku in se ne morem domisliti. : D

• 0

#6965 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32877 posts

Posted 26 August 2012 - 11:21 AM

Mi uporabljamo kar ta množinski samostalnik: ali imaš korenje? Grem kupit korenje. Rabim korenje (in ne en korenček)
  • 0

#6966 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17654 posts

Posted 26 August 2012 - 11:21 AM

Lahko je koren in je koren, ampak koren je tudi koren peteršilja itd. Ker tu potem omeniš samo obliko. Kot bi namesto krompirja rekel gomolj. Saj so tudi sorte korenja: korenček nantes itd. (ta je edini za katerega vem trenutno :D).
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#6967 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14336 posts

Posted 26 August 2012 - 12:34 PM

Bilo je pakirano korenje, ne v ednini.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#6968 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11541 posts

Posted 26 August 2012 - 12:55 PM

No no, mislim, da se tako izraža samo mladež is osrednje Slovenije. Jaz namreč še nisem slišala, da bi kdo tako grdo mrcvaril in slovenščino in angleščino. :)

No no, ne bo držalo. Ena moja znanka (prej je živela v Lj.) govori non stop tako res non stop. Potem ji jaz rečem, če lahko prosim preklopi, ker mi gre na živce..ampak, ko jo kliče ena njena kolegica se prav pogovarjajo samo na tak način, še hujše v bistvu, da sploh ne razumem zakaj se gre. Ne leti pa zdaj seveda na ne vem koga vse tole, vem pa pač za ta primer.
  • 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#6969 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87133 posts

Posted 26 August 2012 - 02:37 PM

^ Tega tudi jaz nikoli ne slišim/preberem.

Meni gre enako kot korenček (jaz rečem koren, če mislim enega, pa se ve, da ne mislim korena od peteršilja) na živce kumarica, kadar ni mišljena tista majhna vložena.

To so kumarice:

Posted Image

To je kumara:

Posted Image

ˆ-ˆ
  • 1

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#6970 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12167 posts

Posted 26 August 2012 - 02:38 PM

Se strinjam!
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#6971 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23560 posts

Posted 26 August 2012 - 03:20 PM

Meni gre tukaj na forumu na živce, da ene članice ves čas v angleščini nekaj pišejo. Ja, saj vemo da obvladate, ampak to je slovenski forum :roll: .

Se strinjam.

Ja, enako, čeprav sem zaprisežena sovražnica pomanjševalnic, je korenček beseda, ki je sploh ne dojemam kot pomanjševalnico, mislim, da ne poznam nikogar, ki bi rekel korenje.

Jaz nikoli ne rečem korenček. Mi je neumno. Vedno rečem korenje ali pa kar koren.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#6972 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87133 posts

Posted 26 August 2012 - 08:45 PM

Mene pa to sploh ne moti, nekatere stvari/fraze v ang. pač bolje zvenijo oz. se jih sploh ne da pametno prevesti. Drugo pa je, če se ang. piše čisto vsakdanje stvari.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#6973 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 26 August 2012 - 08:53 PM

Ja, ene stvari se meni osebno v slovenščini slišijo čudno, nenaravno, in jih potem pač zapišem v angleščini. Sploh, če npr. pišem o interakcijah s tujci ipd.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#6974 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26224 posts

Posted 26 August 2012 - 09:00 PM

Mene bolj motijo očitne slovnične napake, kot pa uporaba angleščine :)
  • 0

#6975 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28234 posts

Posted 26 August 2012 - 10:32 PM

^^

Podgana, sem mlela pol popoldneva o korenih in korenčkih (drugo polovico pa sem jih brisala po tleh, ker se je malemu kosilo zaletelo in je revež bruhal), dneva je konec, utrujena sem, ampak se mi zdi, da mi je jasno. : D
  • 0

#6976 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 27 August 2012 - 10:40 PM

To, da sem dobila kazen za parkiranje na pločniku - pred lastnim blokom, kjer tako parkiramo vsi že vsaj 3 leta! In nikoli nobene kazni. Danes pa je očitno nek debil parkiral na parkirišču za invalide, nekdo je poklical policijo in so mimogrede polepili še vse avte (vsaj 50 nas je bilo), parkirane na pločniku.
Vem, da je tako parkiranje prekršek, ampak parkirnih prostorov okoli bloka ni. In nikoli ni bilo nobene težave s tem - vedno smo tako parkirali. Naj grejo k vragu! :mad2:
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#6977 riddle

riddle

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 355 posts
  • Interests:vse po malem :)

Posted 28 August 2012 - 10:43 AM

Sosedov pes...že nekaj časa :angry2: laja res nonstop, podnevi, ponoči...pa nihče od lastnikov nič ne ukrepa (ok, dejansko sem nanje jezna, ker itak ni samo pes kriv), mislim, da samo jaz in tip tuliva ponoči, da naj utihne. res ne razumem takih ljudi, ki ne morejo/znajo ukrotiti svojega psa...
  • 0

#6978 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26224 posts

Posted 28 August 2012 - 10:47 AM

kaj pa bi ti naredila v tem primeru?
  • 0

#6979 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28234 posts

Posted 28 August 2012 - 10:52 AM

Immortelle, enako se je enkrat zgodilo pri nas v bloku, je mami zatežila izdajatelju kazni, da naj najprej uredijo primerno število parkirnih mest in potem pišejo kazni.
  • 0

#6980 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 28 August 2012 - 11:14 AM

^ a ji potem ni bilo treba plačati? Jaz sem dobila kazen prav od policije (pa piše, da so nas vse kot dokaz tudi fotografirali). :glare:

Totalna beda. Avto imam zdaj parkiran 15 min hoje stran od bloka. :down:
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users