Korona virus / Covid-19
Posted 27 December 2021 - 10:27 AM
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 27 December 2021 - 11:04 AM
Posted 07 January 2022 - 09:30 AM
Mi lahko prosim po kmečko razložite, kako in kaj ukrepati v primeru, da je hitri test pozitiven? HB smo zaenkrat vsi doma negativni, ampak samo za vsak slučaj oz. ker naj bi omikron vsi fasali slej ko prej.
Torej, hitri test pozitiven, kličem zdravnico, da me naroči na PCR, dobim termin, se tam testiram, rezultat pozitiven - a moram to sama javiti zdravnici, da mi odpre bolniško-izolacijo? In potem po 10 (ali 7, kolikor naj bi bila sedaj) pokličem in povem al sem OK ali še ne. In če ne, mi odpre bolniško za bolezen al kako? Sicer nisem paničar, ampak opažam pa povečano stopnjo anksioznosti pa bi rada vnaprej vedla, akr lahko. Hvala!
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 07 January 2022 - 09:33 AM
Mi lahko prosim po kmečko razložite, kako in kaj ukrepati v primeru, da je hitri test pozitiven? HB smo zaenkrat vsi doma negativni, ampak samo za vsak slučaj oz. ker naj bi omikron vsi fasali slej ko prej.
Torej, hitri test pozitiven, kličem zdravnico, da me naroči na PCR, dobim termin, se tam testiram, rezultat pozitiven - a moram to sama javiti zdravnici, da mi odpre bolniško-izolacijo? In potem po 10 (ali 7, kolikor naj bi bila sedaj) pokličem in povem al sem OK ali še ne. In če ne, mi odpre bolniško za bolezen al kako? Sicer nisem paničar, ampak opažam pa povečano stopnjo anksioznosti pa bi rada vnaprej vedla, akr lahko. Hvala!
Kličeš zdravnico, te naroči na test. Če je pozitiven, se samoizoliraš. Osebni zdravnik te sam pokliče, potem pa sledi še klic NIJZ (enkrat...)
Posted 07 January 2022 - 09:59 AM
mi smo se doma testirali, poklicali na Corona telefon za termin PCR, ko je bil ta pozitiven, sem pisala mail zdravnici, ki me je poklicala in določila izolacijo.
Po SMS ob rezultatu sem dobila link, kako poteka izolacija in kako karantena, da obvestiš/pošlješ morebitnim stikom.
Bolniško sem imela od ponedeljka do danes. V petek 31.12 sem bila pozitivna, ampak sem imela že itak vpisan dopust.
Danes sem poklicala, da sem OK in mi je bolniško zaprla.
Klica od NIJZ nobenega, ne zame, ne za otroke. Res pa da nisem izpolnila neke izjave.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 07 January 2022 - 10:02 AM
Aja, kje se stvari malo zakomplicijrao ... in otroka in D so bili najprej v karanteni zaradi mene (stik), po skoraj enem tednu so dobili še pozitiven PCR in se jim vse skupaj podaljša še za 10 dni.
Kar je za D že precej neugodno zaradi službe, saj bo manjkal 14 dni.
Če se bo to dagajalo pogosto, bodo ljudje res veliko manjkali.
Put A Kilt On It!
Posted 07 January 2022 - 10:03 AM
Posted 07 January 2022 - 01:27 PM
Posted 07 January 2022 - 01:36 PM
Morala bi ga imet na zVem takoj ko imaš v sistemu zaveden pozitiven PCR test.
Posted 07 January 2022 - 01:40 PM
jp, takoj ga imaš med certifikati
Put A Kilt On It!
Posted 07 January 2022 - 01:43 PM
Če ne, si ga lahko v lekarni natisneš.
Posted 07 January 2022 - 01:44 PM
Jaz se že cudim, da nas še ni doletelo.
Posted 07 January 2022 - 02:30 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 07 January 2022 - 03:48 PM
Matidla, ne ven kakšna so splošna navodila, ampak vsak zdravnik vzame stvari zelo po svoje.
Jaz sem imela prvi znanke v čet 30.12, na 31.12 sem naredila PCR in mi je zdravnica upoštvevala 31.12, torej sem v izolaciji do 9.1
Otroka imata oba znake od 3.1, PCR sta delala 5.1 in sta oba dobila izolacijo do 14.1. (tudi od PCR in ne od znakov).
D je znake dobil v ponedeljek in se testiral 6.1 in ima karanteno do 12.1 (od znakov naprej).
Zdaj pa pride bolj zabaven del.
Danes sem z NIJZ dobila klica za vsakega otroka posebej (zase še vedno ne). Za oba otroka smo bili enotni, da sta do 14.1 v izolaciji. Eden je povedal, da sem jaz od ponedeljka prosta (to sta povedala tudi moj in otroški zdravnik).
Ta drug iz NIJZ pa trdi, da moram bit z njima v karanteni do 14.1, saj ne glede na to, kaj začne veljat v ponedeljek, sem jaz dobila klic pred tem odlokom in velja, da sem v karanteni. Nedovisno, da sem ravno porebolela ali da sem 2x cepljenja.
A me lahko nehate zafrkavat!
Seveda bom to njegovo logiko zignorirala in šla v ponedeljek v službo, oni naj se pa trepalnice vržejo. Imam dva maila od dveh različnih zdravnikov, da sem prosta.
Put A Kilt On It!
Posted 07 January 2022 - 03:55 PM
Posted 15 January 2022 - 01:00 PM
A po 10 dneh bolecega grla se je sploh se smiselno testirati?
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 15 January 2022 - 01:09 PM
Posted 15 January 2022 - 04:12 PM
Otroka sta bila 7 dneh negativna, vmes se nista testirala
Put A Kilt On It!
Posted 15 January 2022 - 04:28 PM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users