Jump to content

Photo

Kaj vam gre najbolj na živce?

• Please log in to reply
10371 replies to this topic

#6941 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12220 posts

Posted 24 August 2012 - 08:52 AM

Prvič slišim.

Al pa tole:
- pijemo šampija (šampanjec)
- namesto zakaj se reče ZAKVAJ
- dobra ženska je petarda

to je samo nekaj cvetk, ki jih moj brat uporablja...
  • 0

#6942 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24873 posts

Posted 24 August 2012 - 08:55 AM

ali pa BULA!!! da je nekaj v buli ...

To pa prvič slišim. V kakšnem smislu?

da je nekaj slabo (se mi zdi)
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

• Guests

Posted 24 August 2012 - 09:28 AM

... ali pa: "glava peče", to sem eno obdobje ful poslušala, pa mi je šlo ful na živce.
  • 0

#6944 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26223 posts

Posted 24 August 2012 - 10:30 AM

en moj sodelavec nonstop govori:
"da glava peče"
"ku bok"
"to je nula bodova" = ne deluje
"fenomenalnu"

tist "ku bok" še prenesem, ostalo me pa živcira
  • 0

#6945 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23552 posts

Posted 24 August 2012 - 11:45 AM

Uf ja...na srečo jaz teh izrazov ne rabim poslušat, jih nihče pri nas ne uporablja (top, top shit, konc...), se mi zdi, da je to bolj na ljubljanskem koncu popularno. Na živce mi gre tudi limanje "like a boss" slik, vsak drugi že to dela.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#6946 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15291 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 24 August 2012 - 12:54 PM

To pa prvič slišim. V kakšnem smislu?

Bula = zatrdlina, velik trd izpuščaj - pri nas se reče, da se ti nardi bula, ali da imaš bulo..
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#6947 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 24 August 2012 - 12:56 PM

Govorimo o prenesenem smislu, ne dobesedni uporabi besede.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#6948 Parvinder

Parvinder

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3483 posts

Posted 24 August 2012 - 01:05 PM

Na živce mi gre tudi limanje "like a boss" slik, vsak drugi že to dela.

^^ JAAA! Sploh forsiranje nekih internetnih zadev na splošno.Jaz priznam, sem ogromno na internetu, ampak nikoli ne uporabljam teh for v realnem življenju. Nasprotno pa moj fant,non stop se nekaj sklicuje na 9gag in podobne portale s smešnimi slikami. Njegovi prijatelji pa še bolj. Prav malo debilni izpadejo, ko smo na pijači, pa začnejo z nekimi angleškimi forami ala Am I the only one around here... ali pa v stilu: Asked girlfriend for a sandwich. Survived. Fak no, lepo te prosim, ne živijo vsi na internetu in ne poznajo vseh bednih for.
Na jetra mi gre tudi prekomerna in povsem brezpotrebna uporaba angleščine. Kaj je treba v vsak stavek stlačit vsaj eno angleško besedo, ki ima čisto moderno slovensko enačico? 'Moram preverit, če je ta informacija legit.' Preveri najprej malo SSKJ.
  • 0
tudi pozimi dišiš po cvetju poležane trave spomladi

#6949 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15291 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 24 August 2012 - 01:11 PM

Govorimo o prenesenem smislu, ne dobesedni uporabi besede.

Aja. Ups. :oops: Skratka, meni je že v izvirniku dobesedni uporabi beseda zoprna in je ne uporabljam veliko.
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#6950 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32868 posts

Posted 24 August 2012 - 04:49 PM

Podpis pod Parvinder, v celoti.
  • 0

#6951 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28216 posts

Posted 24 August 2012 - 06:44 PM

Mah vsako področje ima svoje interne fore, ne vem, zakaj so internet fore kaj bolj ali manj bedne? Meni so blizu, v zaključeni družbi se jim nasmejimo, so mi kakšne druge manj ali sploh ne smešne, mi niti niso blizu, ampak zato ne morem rečt, da so avtomatsko bedne.
Je pa res, da danes že skoraj vsak visi na netu in zadeve izgubljajo svoj čar.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#6952 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 24 August 2012 - 07:22 PM

Sovražim sovražim in še stokrat sovražim zamujanje.
  • 0
Viens, reste ici!

#6953 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26100 posts

Posted 24 August 2012 - 08:37 PM

^ Ja.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#6954 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11541 posts

Posted 26 August 2012 - 07:59 AM

Na jetra mi gre tudi prekomerna in povsem brezpotrebna uporaba angleščine. Kaj je treba v vsak stavek stlačit vsaj eno angleško besedo, ki ima čisto moderno slovensko enačico? 'Moram preverit, če je ta informacija legit.' Preveri najprej malo SSKJ.

Ogromen podpis.

Dons grem k herdreserju, tumorov pa loh gremo na drink. A boš pol še brata eskala, če gremo tugedr. :lart: :whip:
  • 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#6955 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 26 August 2012 - 08:40 AM

Meni gre tukaj na forumu na živce, da ene članice ves čas v angleščini nekaj pišejo. Ja, saj vemo da obvladate, ampak to je slovenski forum :roll: .
  • 0
Viens, reste ici!

#6956 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 26 August 2012 - 09:07 AM

Dons grem k herdreserju, tumorov pa loh gremo na drink. A boš pol še brata eskala, če gremo tugedr. :lart: :whip:

No no, mislim, da se tako izraža samo mladež is osrednje Slovenije. Jaz namreč še nisem slišala, da bi kdo tako grdo mrcvaril in slovenščino in angleščino. :)
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#6957 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14336 posts

Posted 26 August 2012 - 09:24 AM

Pomanjševalnice, ki se zdaj pojavljajo že v medijih!
Pozdravček od potovalnih agencij, včeraj v reklami za popuste od Mercatorja je bil korenček. wtf, tisto korenje definitivno ni korenček, prej bi lahko asociral na kaj drugega!
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#6958 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 26 August 2012 - 09:59 AM

Jaz skozi uporabljam korenček, je sploh ne dojemam kot pomanjševalnico, ker je mi je beseda korenje grda.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#6959 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27635 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 26 August 2012 - 10:02 AM

Ja, enako, čeprav sem zaprisežena sovražnica pomanjševalnic, je korenček beseda, ki je sploh ne dojemam kot pomanjševalnico, mislim, da ne poznam nikogar, ki bi rekel korenje.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#6960 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18688 posts

Posted 26 August 2012 - 10:05 AM

No no, mislim, da se tako izraža samo mladež is osrednje Slovenije. Jaz namreč še nisem slišala, da bi kdo tako grdo mrcvaril in slovenščino in angleščino. :)

No, jaz mislim, da se tako ne izraza nihce v Lj ali kjerkoli. Verjamem, da se kdaj uporabi kaksno ang besedo, ampak tok ekstremno pa ziher ni in se nikoli nisem nikogar slisala tako govorit.
  • 0

After all this time?

Always.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users