QUOTE(Nincha @ 30. 10. 2008 - 17:52)

Kdaj to začne rastt? To ne zraste vsem, ane? Pa a te zobe vedno puljo?
Nekje od srednje šole naprej je normalno da zrastejo. Lahko pa šele pri tridesetih denimo.
Meni so zgornji nekje do 3/4 zrastli že v srednji in to sploh ne vem kdaj. Sem lih danes ugotovila da jih pa kar od nekje imam. Samo še zadnji kraj mora prit ven.
Večini ljudi zrastejo, nekateri pa sploh nimajo osnov za modrostne zobe. To je zato, ker se ti zobje reducirajo. Pač preprosto se teh zob ne rabi več toliko, kot se je za časa praljudi, deloma zaradi razvoja (imamo bolj fine in drobnejše čeljusti in 32 zob težko pride noter), deloma tudi zaradi dobrih bivalnih/zdravstvenih razmer.
Teh zob ne pulijo vedno, zgolj v primerih ko zob pritiska na živec, na druge zobe (torej je v čeljusti premalo prostora zanj), ali pa zaradi kakih drugih komplikacij. Eni ljudje jih že čisto ob začetku rasti dajo ven, čist tko za ziher, pa da jih ne bi bolelo al kaj jst vem kaj.
Meni zdaj rasteta samo ša spodnja (in pa zgornja še čisto malo), en je več kot polovico zunaj, drugi, ta boleči, pa komaj nekje četrt. Pa ni panike, niso zdaj to neke grozne bolečine, samo čeljust me malo boli.