Jump to content

Photo

Kaj vam gre najbolj na živce?

• Please log in to reply
10371 replies to this topic

#6881 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32864 posts

Posted 13 August 2012 - 10:50 AM

Sej to, ker ne razumejo, da pač ne živimo več tako kot včasih in da se ne kuha vsak dan nekih bogatih obrokov, dejansko nimaš kdaj vsega porabit...
pa vsi okrog mene imajo zdej presežke vse te zelenjave in verjetno hočejo dobro, ko to ponujajo vse naokrog, ampak jezi me, da ne sprejmejo odgovora Ne, hvala.
  • 0

#6882 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 13 August 2012 - 11:07 AM

Omg, jaz bi bila prav vesela, če bi mi z vseh koncev ponujali domačo zelenjavo. :D Saj jo imamo doma, pa fantova mama tudi, tako da je imava dovolj, ampak vseeno, nikoli ni preveč. :D
  • 0

#6883 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28208 posts

Posted 13 August 2012 - 02:04 PM

^^
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#6884 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46195 posts

Posted 13 August 2012 - 02:12 PM

Midva morava vse kupovat.
  • 0

#6885 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 13 August 2012 - 09:32 PM

Jaz vso zelenjavo (no, razen kakšnih paprik in cvetače) odprtih rok sprejemam. :D Mi je pa malo mimo argument, ki ga je navedla _M_, da med tednom razen izjemoma ne kuha... saj ni potrebno; da si pripraviš eno svežo zdravo solato ti pa res vzame samo nekaj minut.
  • 0

• Guests

Posted 13 August 2012 - 09:55 PM

Saj vem, da je že offtopic n-tega reda, ampak moram komentirat. Argument, da med tednom razen izjemoma ne kuha ni čisto nič mimo. Pač je odvisno od življenjskega ritma. Jaz imam med letom npr. trikrat na teden situacijo, ko po službi letim naprej in pridem domov ob devetih, desetih ali še kasneje. Takrat si pač ne grem delat sveže zdrave solate, pa ne zato, ker ne bi imela časa si jo narest, ampak ker sredi noči pač ne jem in sem zaradi drugih stvari prisiljena jest prej in žal kosila ne morem jest doma.
  • 0

#6887 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28208 posts

Posted 14 August 2012 - 12:54 AM

Jaz pa mlatim paradiznik&co. tudi opolnoci. : D
  • 0

#6888 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14336 posts

Posted 14 August 2012 - 06:10 AM

Jaz vso zelenjavo (no, razen kakšnih paprik in cvetače) odprtih rok sprejemam. :D Mi je pa malo mimo argument, ki ga je navedla _M_, da med tednom razen izjemoma ne kuha... saj ni potrebno; da si pripraviš eno svežo zdravo solato ti pa res vzame samo nekaj minut.

Res me čudi, da nekatere tako težko sprejemate, da ne živimo(jo) isti življenski slog kot ostale. Morda nekateri niti ne jedo solat?
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#6889 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 14 August 2012 - 06:39 AM

Seveda vsakdo ne je nečesa, meni je to jasno, pa se mi zdi, da to tu sploh nima neke bistvene veze in je bolj kvaziargument. Sem želela samo povedat, da priprava zelenjave ne vzame nujno nekih težkih kuharij in visenja za štedilnikom, če se človeku to ne ljubi oz. nima ravno na voljo ure časa. Ostalo je pa potem stvar oz. preferenca posameznika.
  • 1

#6890 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14336 posts

Posted 14 August 2012 - 06:44 AM

Mogoče ji pa ni do kuhanja ali zelenjave ne je tako rada kot ti? Jaz sem govorila pa o tem.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#6891 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 14 August 2012 - 06:50 AM

Nanašala sem se izključno na argument kuhanja, da to niti ni potrebno. . Preberi v mojem zadnjem postu zadnjo poved, mislim, da sem dovolj jasno povedala, da so ostali dejavniki pa potem stvar posameznika.
  • 0

#6892 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14336 posts

Posted 14 August 2012 - 06:52 AM

v redu :)
ostajam pri svojem mnenju, ti pa pri svojem
  • 0

#6893 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27574 posts

Posted 14 August 2012 - 07:14 AM

Sama pojem bistveno manj zelenjave, kadar sem v službi iz istega razloga kot je _M_ navedla. Če jem kosilo nekje drugje, potem si ne bom doma štimala nekih solat in je pojem manj. Če sem doma, je pojem dosti več. Sploh pa surove bučke v solati, ne, hvala. Bučk imajo ravno zdaj vsi največ. Pa stročji fižol se ne je surov, pa blitva in špinača tudi ne. Zdaj pač folk več ne ponuja zelene solate.
  • 0

#6894 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32864 posts

Posted 14 August 2012 - 07:23 AM

Nekatere očitno razumete, kaj sem želela povedat, nekatere pač ne. Tiste verjetno živite od zelenjave in ste po cele dneve doma.
Jaz jem kosilo v službi, fant tudi, občasno med tednom kaj pripravim in za to porabim nekaj bučk, paradižnikov in paprik, to pa dobim doma pri svoji starših in mi je popolnoma odveč, da bom jemala zelenjavo še na dveh drugih koncih, ker nimam kam z njo.

Haha, v to temo pišem zelo zelo redko, ker mi načeloma gre malo stvari na živce, to je pač ena izmed trenutno aktualnih :P
Nisem vedela, da je se je potrebno potem zagovarjati zaradi t.i. kvaziargumentov :evilgrin:
  • 0

#6895 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27574 posts

Posted 14 August 2012 - 07:31 AM

Ja meni tudi zdaj vsi ponujajo. Pa vem kako je. Ene stvari si že pripravim za sproti, ampak dosti mi ponujajo stvari, ki se jih pripravlja tudi za ozimnico in pri mojem času trenutno res ne znese, da bi 3 ure trebila in kuhala špinačo in stročji fižol. Pa me tudi moti, ker je potem nekdo užaljen, ker nočem, mi očitajo, da itak sploh ne znam pripravit, da pojma nimam kako dobra je domača zadeva. Vem kaj vse to potegne za s sabo :)
  • 0

#6896 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 14 August 2012 - 11:53 AM

Na živce mi gre, ko ljudje ne vedo, kdaj je čas, da se gre domov - iz obiskov, piknikov, itd. Jaz ravno iz tega razloga ne vabim ljudi k sebi, pa sem drugače zelo gostoljubna in imam rada obiske, ampak kaj, ko se folk pol ne spoka domov. Situacija včeraj - ob 9h zvečer me kliče kolega, če greva na pivo, sem rekla, da lahko, ampak bolj na hitro, ker imam še veliko stvari doma za postorit in imam samo kake pol urce časa. Naknadno se spomnim in mu rečem, naj pride na pijačo kar k meni. Ob pol 10h je bil pri meni, domov se je spokal ob 1h!!! Pa še to sem ga bolj kot ne ven vrgla, sem rekla 'kaj bi ti še eno pivo', je rekel 'ne, saj grem počasi', pa jaz njemu 'aja, greš, ok, adijo' in mu ni prostalo drugega, kot da je res šel. Mislim, kaj folku ni jasno.
  • 0

#6897 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28208 posts

Posted 14 August 2012 - 01:45 PM

Vem kaj vse to potegne za s sabo :)

Meni se na splosno nicesar ne ljubi kuhati, kaj sele za ozimnico. Vcasih se mi se jabolka ne da oprat. : ) Ceprav zadnjic sva jedla neko pogrej in pojej rec pa sem hitro spet dobila veselje do doma pripravljenih obrokov.
  • 0

#6898 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27635 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 14 August 2012 - 04:45 PM

stročji fižol se ne je surov, pa blitva in špinača tudi ne.

Am, zakaj ne? :huh: Ne provociram, resno sprašujem.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#6899 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 14 August 2012 - 04:50 PM

Na živce mi gre, ko ljudje ne vedo, kdaj je čas, da se gre domov - iz obiskov, piknikov, itd. Jaz ravno iz tega razloga ne vabim ljudi k sebi, pa sem drugače zelo gostoljubna in imam rada obiske, ampak kaj, ko se folk pol ne spoka domov. Situacija včeraj - ob 9h zvečer me kliče kolega, če greva na pivo, sem rekla, da lahko, ampak bolj na hitro, ker imam še veliko stvari doma za postorit in imam samo kake pol urce časa. Naknadno se spomnim in mu rečem, naj pride na pijačo kar k meni. Ob pol 10h je bil pri meni, domov se je spokal ob 1h!!! Pa še to sem ga bolj kot ne ven vrgla, sem rekla 'kaj bi ti še eno pivo', je rekel 'ne, saj grem počasi', pa jaz njemu 'aja, greš, ok, adijo' in mu ni prostalo drugega, kot da je res šel. Mislim, kaj folku ni jasno.

Podpis, podpis, podpis!!!
  • 0

#6900 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17634 posts

Posted 14 August 2012 - 05:12 PM

Am, zakaj ne? :huh: Ne provociram, resno sprašujem.

Jaz tudi prvič slišim :huh: Sem mislila, da samo krompir pa fižol nista užitna. Jaz špinačo jem surovo pa še marsikdo. Ima to kaj veze z nitrati (to vem, da so nekoč strašili)?
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users