Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#6861 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 09 November 2021 - 11:35 AM

Nimam otrok, nisem starš, ne posegam v debato o stiskah, ampak zgolj podajam svoje opažanje - meni se maske pri otrocih zdijo butaste iz razloga, ker jih niti odrasli ne znajo pravilno uporabljati, kaj šele otroci. Redno videvam, kako otroci prešlatajo vsako možno površino in si potem popravljajo masko, ker jih moti, jim pade maska na tla veceja, ups, ni panike, gre nazaj na nos. :butl:
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#6862 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 09 November 2021 - 11:44 AM

Meni se ne zdi primerljivo z matematiko,niti se mi ne zdi primerljivo nosenje pri 12h ali 6h letih, ker je moje mnenje,da se dela skoda povsem drugje, ne pri dotoku kisika in vzpostavljanju pravila,da je nekaj potrebno. Se pa se kako strinjam,da gre tu za stiske odraslih,ki se prenasajo na otroke.

In ja ,odrasli smo v stiskah,ker ne vemo kaj nas caka,kaj sledi,ker je prihodnost se bolj negotova kot sicer. Mene danes na polno psihira (prav slabo mi je), kako bo, ce ne bom mogla domov, ce bom na kovidu,pa bosta punci zboleli pa ne bom mogla domov k njima, ce se ne bomo videli vec dni,kako bo S to prenesel,kako bo nasa druzina to pregurala. Se mi zdi,da se S zdi vse precej enostavno in enoznacno, ampak iz preteklih izkusenj vem,da so to razmere,ko ne mores ta moment zapustit delovnega mesta,ce se nekaj zgodi doma, pa cetudi je le sluzba in ravno to me skrbi, ker on tega ne zmore razumet.
  • 0

#6863 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27683 posts

Posted 09 November 2021 - 11:50 AM

Coco, ja, tudi meni gredo lasje pokonci, ko gledam, kaj vse ljudje počnejo z maskami (ne samo otroci). In ponavljam, pralne so vsaj prali. 🙈

Saj res, sedaj sem se spomnila, M. in sestrična (2. razred) sta se za vikend menila, da bi raje šolo na daljavo, kot maske.
Ne vem, razmišljam in reagiram podobno kot Kami.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#6864 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 09 November 2021 - 12:03 PM

Jaz se tudi bolj strinjam s testiranjem kot z maskami. Kot prvo pa če bi bila na njihovem mestu, bi naredila analizo, koliko otrok, ki so bili v karanteni zaradi stika v šoli, je potem dejansko dobilo okužbo (torej, koliko se je posamezna okužba širila) in na podlagi tega zaostrila/sprostila ukrepe. Toliko podatkov pa do zdaj tudi že imamo...

• 0

#6865 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 09 November 2021 - 12:24 PM

Ančka, 27% otrok, ki je v karanteni zaradi visoko rizičnega stika s sošolcem zboli.

• 0

#6866 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32327 posts

Posted 09 November 2021 - 12:27 PM

Pri nas je bilo oktobra okuženih 5 otrok v razredu, tri karantene, prav zares bolan pa ni bil nobeden. Blagi prehlad oz. asimptomatski so bili.
  • 0

#6867 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17294 posts

Posted 09 November 2021 - 12:28 PM

:o Ampak visoko rizicni najbrz ne pomeni, da so pac skupaj v razredu?
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#6868 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32327 posts

Posted 09 November 2021 - 12:29 PM

Ja to se uposteva. Cel razred gre v karanteno.
  • 0

#6869 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17294 posts

Posted 09 November 2021 - 12:33 PM

To ze. Ampak najbrz jih ne zboli 27%.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#6870 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 09 November 2021 - 12:34 PM

To ni tako malo,vsaj meni se ne zdi. Torej je smiselno,da se nekaj naredi glede tega. Ja tu je spet tako,oni so lahko asimptomatski, nona pa na intenzivki, ampak o tem smo itak ze 100x, da ukrepi pri nerizicnih so zaradi tega ker prihajajo v stik z rizicnimi.
  • 0

#6871 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32327 posts

Posted 09 November 2021 - 12:35 PM

Pri nas ni znano, kako so se prenašale okužbe... A je res vseh 5 izšlo iz prve...
  • 0

#6872 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 09 November 2021 - 12:37 PM

A ne bi bilo še najbolj praktično otroke od ne vem, 10. leta dalje cepit? Seveda z roko v roki temu, da se cepi tudi večina odraslih, da ne gre samo za prelaganje bremena. Potem pa testiranje ob prisotnosti simptomov in izolacija/karantena po potrebi. Ne pa celodnevno nošenje mask in vsak drugi dan testiranje (in milijon komplikacij, ker valjda niso uspeli zagotoviti dovolj tega in onega in morajo vmes se 5x popravit "pravila").
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#6873 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17294 posts

Posted 09 November 2021 - 12:44 PM

Meni se zdi ogromno, da bi jih od 30 v razredu potem 9 v karanteni zbolelo.

Hja, tudi jaz sem ze o tem razmisljala. Ampak se mi zdi rahlo perverzno, da se 10 letnika cepi, da bo scitil necepljenega 60 letnika. Ne vem...
  • 0

Tumblr

#6874 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 09 November 2021 - 12:56 PM

Anouk, ja tu je recimo smisel, ce je doma mama soloobveznega otroka,ki hkrati skrbi za rizicno babico se mora cepit,ker tako zmanjsa moznost,da bi karkoli prenesla na to babico. Ampak pomojem so taki vecinoma cepljeni. Potem pa pride do primera,ko je necepljen simptomatski in gre na banko,po opravkih,popoldan pa na test, ker so tisti opravki na banki zanjga neodlozljivi. Vemo pa kdo dandanes se hodi na banko. Verjetno tista nona,ker ji vnuka teh stvari ne more na banki opravit v njenem imenu. Tsko se je hipoteticno nona izognila trgovini,sla pa je na banko,kjer je 15 min v vrsti cakala s tisto z nujnimi opravki in ...vsi vemo nadaljevanje.

Otroci in cepljenje le teh nas ne bo resilo. Dolgorocno se je izkazalo za edino smiselno nosenje mask in razkuzevanje rok. Cepiti bi se morali pa odrasli.

Vceraj v trgovini je imel en stric masko z blaga in ko ga je trgovka prijazno opomnila ji je rekel,kaj mi pa bo saj sem 3x cepljen. Cepljenje torej tudi ni sveti gral!
  • 0

#6875 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 09 November 2021 - 01:13 PM

Seveda cepljenje ni sveti gral, ampak saj že pri odraslih vidiš, kako rokujejo z maskami, kaj šele otroci. Ne vem, koliko ima to na koncu haska oz. če odtehta druge nevšečnosti (vključno s frustracijami in stresom, ki tudi vplivajo na učne procese, interakcije z vrstniki ipd.).
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#6876 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 09 November 2021 - 01:20 PM

Na covid sledilniku gledam in je v nasi obcini v solah ogromno karanten (10, 12,15) toliko jih nimajo niti osrednjeslovenske,ki so obicajno vodilne.
  • 0

#6877 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32327 posts

Posted 09 November 2021 - 01:22 PM

V nedeljo je ravnateljica še pisala, da je samo 1 oddelek v karanteni. Misliš ti posameznike ali je to zdaj na novo?
  • 0

#6878 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 09 November 2021 - 01:24 PM

A ves da nimam pojma kaj tocno pomenijo te stevilke. Sva sli pa vceraj dop s S po avto,ker je ostal parkiran za solo in je bilo ob 10h parkirisce ful prazno, pa je vedno vse zabito v casu pouka. V vrtcih trenutno ocitno ni karanten.
  • 0

#6879 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32327 posts

Posted 09 November 2021 - 01:27 PM

samo en oddelek je v karanteni, 4.razred, tako meni kaže sledilnik. Ostalo so okužbe posameznikov, ki očitno niso vplivale na razred. 

• 0

#6880 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 09 November 2021 - 01:30 PM

To so potem verjetno tisti,ki so bili doma v karanteni ko so zboleli? Ne vem,ne presstavljam si kako je to po solah. A ce so prebolevniki hodijo lahko v solo tudi ce je razred v karanteni?
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users