Jump to content

Photo

Kaj vam gre najbolj na živce?

• Please log in to reply
10371 replies to this topic

#6861 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23543 posts

Posted 08 August 2012 - 06:02 PM

Meni ne gre nobena od teh besed na živce. V naših krajih jih itak ne uporabljamo, razen dopust mogoče. Čeprav jaz ne rečem, da grem na dopust, ampak na morje. V fantovih krajih pa rečejo tudi južna in šiht in jim gre pa na živce, če rečeš služba, ker baje izpade fino. Jaz rečem, da se gre delat, da delaš.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#6862 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14335 posts

Posted 08 August 2012 - 06:30 PM

Meni gre pa na živce beseda pričeska
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#6863 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17761 posts

Posted 08 August 2012 - 07:17 PM

Meni tudi, je zelo zoprna in prisiljena.
Prejšnje 3 omenjene pa se vsaj na Gorenjskem pogosto uporabljajo, se mi zdi... Me ne motijo in jih tudi uporabljam občasno.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#6864 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32831 posts

Posted 08 August 2012 - 07:22 PM

ne predstavljam si, da bi vsakodnevno govorili, na gremo na kosilo, namesto na južno :P ali pa rečemo gremo jest, kosilo pa res ne paše v naše narečje
  • 0

#6865 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23543 posts

Posted 08 August 2012 - 07:23 PM

Pri nas tudi rečemo, da gremo jest. :)
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#6866 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 08 August 2012 - 10:29 PM

Kaj pa za stroko?

Trenutno ne najdem kakšne ustrezne zamenjave. Pa saj nima veze, beseda mi je preprosto
antipatična kot še dosti drugih.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#6867 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87066 posts

Posted 09 August 2012 - 12:27 AM

Ja, meni tudi, pa sem ravno zadnjič razmišljala, kako lahko drugače rečem.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#6868 URŠKA

URŠKA

Wind-addict kitesurfer

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 7203 posts

Posted 09 August 2012 - 08:04 AM

Ko sem tiptop redi da grem laufat, pa vidim, da se je iPod spraznil :AJEBEŠ: :butl: :wacko: :slap: pol je pa treba čakat, da se vsaj malo napolni. kot npr. v tem trenutku :pinch:
  • 0
"Celotno moč pridobiš šele takrat, ko se zaveš, da si prav to moč uporabljal že ves čas za to, da si sam sebe spodnašal." Deepak Chopra

#6869 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 09 August 2012 - 09:01 AM

Saj si na čudoviti ta čas ;)
  • 0

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila, 
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo. 
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene, 
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.

#6870 URŠKA

URŠKA

Wind-addict kitesurfer

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 7203 posts

Posted 09 August 2012 - 11:06 AM

Saj mi drugega preostalo ni :D važno, da se je nafilu in da se mi ni trening zje*. Sam tist filing, ko si toooook v elementu, potem se ti pa ritem v sekundi podre...
  • 0
"Celotno moč pridobiš šele takrat, ko se zaveš, da si prav to moč uporabljal že ves čas za to, da si sam sebe spodnašal." Deepak Chopra

#6871 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46192 posts

Posted 09 August 2012 - 02:41 PM

Ko želiš pogledat video in ga ne morš, ker "content not available in your country". Grrrrrr
  • 0

#6872 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28168 posts

Posted 09 August 2012 - 02:46 PM

^^
Ja!!!
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#6873 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46192 posts

Posted 09 August 2012 - 03:19 PM

Na živce mi gre tudi, da nas še vedno zamenjujejo s Slovaško.

Danes sem spet naletela na en tak članek in sem BBC-ju spisala prijazen e-mail v katerem sem jih povprašala o njihovem znanju geografije. B)
  • 0

• Guests

Posted 10 August 2012 - 12:08 PM

:thumbup:
  • 0

#6875 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 10 August 2012 - 12:26 PM

Na živce mi gre, ko ljudje v delovne zvezke iz knjižnice rešujejo. Halo, kako si naj zdaj jaz to fotokopiram in vadim, če pa je vse rešeno in vidim rešitev. Grr!!!
  • 0
Viens, reste ici!

#6876 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32831 posts

Posted 10 August 2012 - 02:06 PM

Da mi ljudje, kamorkoli pridem, ponujajo sezonsko zelenjavo, ker je imajo toooooliko in nihče ne je oz. je ne pojedo toliko
Potem se pa zmrdujejo nad mojim ne, hvala, ne potrebujem :verymad:
  • 0

#6877 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26096 posts

Posted 10 August 2012 - 03:55 PM

:D Meni je pa to fejst, taka mini tržnica med vaščani :D

Maili, naslovljeni na mase ljudi, po možnosti s sporočilom, podobnim spodnjemu. Mrak mi pade na oči, prisežem.

Planet je rešen ! Nebo tako hudo. Podprimo malo tiste ki orjejo ledino sprememb , tisti ki so za miroljubni in sočutni odnos z Naravo,tisti ki so za Eko in Bio in Vsakršni O-k slog!
Prihajajo dnevi druženja za višje dobro,dobro vseh,tudi Narave,saj smo Njeni otroci,v Njenih njedrih in brez Narave še dihati nebi mogli.Postajamo kakor indijanci,vedno manj rabimo,vedno bolj zdravi odnos imamo do vsega kar je.Indijanci so to zdavnaj živeli,mi smo ih imeli za divjake.Divjaki smo bili mi,tisti ki smo živeli na Egu. Bratje in Sestre,tukaj je čas Ljubezni,čas naše pristne narave,saj smo ena sama ljubezen.Potrebno je samo malo biti pozoren in to živeti. Verjamem da lahko vsak najde kaj zase na ta dan odprtih vrat in ima priložnost predat košček sebe,ali je to nasmeh,ali dobra volja,kak recept,vic,iskušnjo,novico,torej karkoli kar imamo,živimo ali smo.Veselim se da imamo priložnost druženja,pa če je ob skromnem planinskem čaju.Kakor se obeta,bo kaj več.

Lepo se imejte in srečno pot .

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

• Guests

Posted 13 August 2012 - 10:34 AM

:D Meni je pa to fejst, taka mini tržnica med vaščani :D

Jaa ^_^ Dokler niso preveč vsiljivi seveda :)

• 0

#6879 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32831 posts

Posted 13 August 2012 - 10:39 AM

Ma midva ne pojeva niti približno tolk te zelenjave, kot nama jo vsiljujejo vsi po vrsti, med tednom itak ne kuham razen izjemoma…
Za moje potrebe je čist dovolj tistih nekaj bučk in paradajzov, ki mi jih dajo doma, potem pa ima še tašča ogromno zelenjave, pa najemodajalka tud vedno ponuja vse od A do Ž, ampak je enostavno preveč, a naj iz vljudnosti jemljem in pol mečem v smeti… :huh:
  • 0

#6880 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14335 posts

Posted 13 August 2012 - 10:46 AM

Jaz, če vzamem in imam preveč, potem delim naprej. Svoji mami, mami nato sosedi, tudi v službo sem že nesla.
Mi gre pa na živce včasih, pa vem da nič slabega noče, ko mi tašča reče zakaj tako malo jeva. Ja, jeva enkrat dnevno doma, pa še to ne vsak dan, v povprečju1-2x ne jeva kosila. In res ne porabiš veliko.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users