Kaj vam gre najbolj na živce?
Posted 08 August 2012 - 06:02 PM
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 08 August 2012 - 06:30 PM
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 08 August 2012 - 07:17 PM
Prejšnje 3 omenjene pa se vsaj na Gorenjskem pogosto uporabljajo, se mi zdi... Me ne motijo in jih tudi uporabljam občasno.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 08 August 2012 - 07:22 PM

Posted 08 August 2012 - 07:23 PM

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 08 August 2012 - 10:29 PM
Trenutno ne najdem kakšne ustrezne zamenjave. Pa saj nima veze, beseda mi je preprostoKaj pa za stroko?
antipatična kot še dosti drugih.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 09 August 2012 - 12:27 AM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 09 August 2012 - 08:04 AM

Posted 09 August 2012 - 09:01 AM

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila,
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo.
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene,
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.
Posted 09 August 2012 - 11:06 AM

Posted 09 August 2012 - 02:41 PM
Posted 09 August 2012 - 02:46 PM
Ja!!!
Posted 09 August 2012 - 03:19 PM
Danes sem spet naletela na en tak članek in sem BBC-ju spisala prijazen e-mail v katerem sem jih povprašala o njihovem znanju geografije.

Posted 10 August 2012 - 12:08 PM

Posted 10 August 2012 - 12:26 PM
Posted 10 August 2012 - 02:06 PM
Potem se pa zmrdujejo nad mojim ne, hvala, ne potrebujem

Posted 10 August 2012 - 03:55 PM

Maili, naslovljeni na mase ljudi, po možnosti s sporočilom, podobnim spodnjemu. Mrak mi pade na oči, prisežem.
Planet je rešen ! Nebo tako hudo. Podprimo malo tiste ki orjejo ledino sprememb , tisti ki so za miroljubni in sočutni odnos z Naravo,tisti ki so za Eko in Bio in Vsakršni O-k slog!
Prihajajo dnevi druženja za višje dobro,dobro vseh,tudi Narave,saj smo Njeni otroci,v Njenih njedrih in brez Narave še dihati nebi mogli.Postajamo kakor indijanci,vedno manj rabimo,vedno bolj zdravi odnos imamo do vsega kar je.Indijanci so to zdavnaj živeli,mi smo ih imeli za divjake.Divjaki smo bili mi,tisti ki smo živeli na Egu. Bratje in Sestre,tukaj je čas Ljubezni,čas naše pristne narave,saj smo ena sama ljubezen.Potrebno je samo malo biti pozoren in to živeti. Verjamem da lahko vsak najde kaj zase na ta dan odprtih vrat in ima priložnost predat košček sebe,ali je to nasmeh,ali dobra volja,kak recept,vic,iskušnjo,novico,torej karkoli kar imamo,živimo ali smo.Veselim se da imamo priložnost druženja,pa če je ob skromnem planinskem čaju.Kakor se obeta,bo kaj več.
Lepo se imejte in srečno pot .
Posted 13 August 2012 - 10:34 AM
Jaa
Meni je pa to fejst, taka mini tržnica med vaščani

Posted 13 August 2012 - 10:39 AM
Za moje potrebe je čist dovolj tistih nekaj bučk in paradajzov, ki mi jih dajo doma, potem pa ima še tašča ogromno zelenjave, pa najemodajalka tud vedno ponuja vse od A do Ž, ampak je enostavno preveč, a naj iz vljudnosti jemljem in pol mečem v smeti…

Posted 13 August 2012 - 10:46 AM
Mi gre pa na živce včasih, pa vem da nič slabega noče, ko mi tašča reče zakaj tako malo jeva. Ja, jeva enkrat dnevno doma, pa še to ne vsak dan, v povprečju1-2x ne jeva kosila. In res ne porabiš veliko.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users