Jump to content

Photo

Kaj vam gre najbolj na živce?

• Please log in to reply
10371 replies to this topic

#6841 žajbelj

žajbelj

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 410 posts

Posted 06 August 2012 - 05:38 PM

Mogoče pa nekateri sploh ne dojamejo, da se jim umikaš in si mislijo, kaj pa ta tukaj ustavlja. :turned:
  • 0
Salvia officinalis

• Guests

Posted 06 August 2012 - 09:05 PM

Dvomim, je kar očitno, da se jim umaknem. Vsaj mislim da.
  • 0

#6843 žajbelj

žajbelj

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 410 posts

Posted 07 August 2012 - 12:38 AM

OK. :)
  • 0
Salvia officinalis

#6844 Parvinder

Parvinder

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3483 posts

Posted 07 August 2012 - 01:26 PM

Se strinjam s Felicio. Mogoče je to bolj očitno v manjših krajih, tukaj je logično, da pozdraviš tistega, ki se ti je umaknil. V LJ oz. po ostalih mesti se ni treba veliko umikati oz. čakati, zato najbrž niti niso navajeni, ko vozijo po manjših lokalnih cestah. Me pa vseeno jezi, no.
  • 0
tudi pozimi dišiš po cvetju poležane trave spomladi

#6845 *missy*

*missy*

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 444 posts

Posted 07 August 2012 - 01:43 PM

Pa kako se vam da ukvarjati s tem ali vam se je kdo za to zahvalil ali ne? Važno, da ti sama pri sebi veš, da je bilo to kulturno in tudi pravilno, ljudje so pa itak ljudje in mnogi nimajo občutka za sočloveka. Saj verjamem, da bi se tudi ti bolje počutila, če bi dobila pozitiven feedback, ampak kaj češ, treba je preživet na tem krutem svetu in ne ukvarjati se z vsemi :)
  • 1

#6846 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14335 posts

Posted 07 August 2012 - 04:42 PM

Verjetno bi se to dalo napisati za skoraj vsako zadevo v tej temi :)
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#6847 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46192 posts

Posted 07 August 2012 - 05:05 PM

Pop upi, ki se ne dajo zapret in annoying glasba na spletnih straneh.
  • 0

• Guests

Posted 07 August 2012 - 08:13 PM

Pa kako se vam da ukvarjati s tem ali vam se je kdo za to zahvalil ali ne? Važno, da ti sama pri sebi veš, da je bilo to kulturno in tudi pravilno, ljudje so pa itak ljudje in mnogi nimajo občutka za sočloveka. Saj verjamem, da bi se tudi ti bolje počutila, če bi dobila pozitiven feedback, ampak kaj češ, treba je preživet na tem krutem svetu in ne ukvarjati se z vsemi :)

Saj ne, da se ukvarjam s tem cele dneve, samo povem, da mi gre takšno početje na živce - zato je vendar ta tema. Na živce mi gre pa zato, ker so mi te drobne "malenkosti", ki jih narediš za sočloveka precej pomembne - govorim o pozdravu soseda, o nasmehu trgovke v trgovini, o hitrem klepetu z znanko, ki jo srečaš v trgovini, o zahvali, če ti nekdo nameni kakšno pozornost, naj bo to darilce, pomoč, ali pa umik z avtomobilom.. :) Predvsem zadnje ponavadi pričakujem od človeka, pričakujem nek odziv na dobro dejanje, kar je morda napaka, ampak pač, that is who I am. Praviš, da je treba preživeti v krutem svetu in ne ukvarjati se z vsemi - v večini primerov je to še kar logično, ampak v zgoraj opisanih primerih se mi pa še vseeno zdi prav, da se ukvarjamo drug z drugim in da ne postajamo kot neki "roboti", ki hodijo drug mimo drugega, ki se jim ne da nameniti trenutka pozornosti sočloveku. To je tisto, kar mi gre pri vsej stvari na živce.
  • 0

#6849 *missy*

*missy*

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 444 posts

Posted 07 August 2012 - 08:25 PM

Ne, saj je te čisto razumem in ta tema je takim malenkostim tudi namenjena :) Ampak, včasih se spomnem na svojo bivšo sošolko, ki je bila oz.še je res pravi srček , vedno zelo prijazna do vseh in jo je zelo vrglo iz tira, če ni dobila enake mere prijaznosti nazaj. Dejansko je živela v svojem mehurčku oz. svetu, kjer je vse popolno. Pač ni. In potem sem morala JAZ poslušat, kaj je tisti naredil pa oni pa kako je bil nek X človek nesramen... In kaj naj ji jaz :D ? Sorry, imam travme od nje :lol1:
  • 0

#6850 riddle

riddle

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 355 posts
  • Interests:vse po malem :)

Posted 08 August 2012 - 09:44 AM

Jaz sem se naučila, da te "drobne prijaznosti", ki jih počnem, da jih počnem zase, da se jaz dobro počutim in me skoraj ne briga ali dobim feedback ali ne. Seveda je super filing, ko se ti za prijaznost nekdo zahvali, ampak bistvo je, da ti veš, da si nekaj dobrega naredila.
  • 1

#6851 *missy*

*missy*

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 444 posts

Posted 08 August 2012 - 10:54 AM

Tako je tudi prav!
  • 0

#6852 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 08 August 2012 - 11:02 AM

Ja :)
  • 0

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila, 
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo. 
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene, 
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.

• Guests

Posted 08 August 2012 - 11:53 AM

Se strinjam, da je to pravilno, ampak jaz sem žal vseeno mal razočarana, če ni feedbacka. Da ne bo pomote, ne grem v jok pa na drevo, če mi nekdo hvala ne reče, ampak, mi pa ni kul, če se to zgodi parkrat zaporedoma, ni mi vljudno, jaz pa veliko dam na vljudnost. Valda, vse v mejah normale, ne skačem naokoli z nasmehom na obrazu in vpijem hvala, ampak znam ceniti drobne pozornosti in isto pričakujem od ostalih.
Tudi moja bivša sošolka je bila nek podoben primerek, kot ga opisuje missy, ful ful ful prijazna, skos nasmejana, sonček, vsem priskočila na pomoč prostovoljno, skušala je reševati težave, ki so se pojavile v razredu... Prav vsiljeno prijazna je bila in je nekaterim sošolcem šla s tem že prav na živce (ob tem se spomnim na tisto ekstra prijazno zdravnico iz nanizanke grey's anatomy, če katera gleda:)). Vse ima svoje meje zdravega razuma. Ok, dovolj off topica z moje strani :)
  • 0

#6854 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 08 August 2012 - 12:23 PM

Na živce mi grejo pari, ki sledijo ameriškemu trendu slikanja zarok! Ne tega delat no! Tam igrajo neko zaljubljenosti v objektiv in kako je vse oh in sploh popolno... A ni že dovolj, da na poroki tako poziraš???

Ne, nimam ljubezenskih težav. Samo me reeees moti!!!!
  • 0

#6855 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 08 August 2012 - 05:02 PM

Besede južna, šiht in dopust. :roll:
  • 0
Viens, reste ici!

• Guests

Posted 08 August 2012 - 05:15 PM

Haha, potem ti ne bi zdržala v mojem kraju, kjer vsi tko govorijo :D Kaj je pa z dopustom narobe?
  • 0

#6857 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 08 August 2012 - 05:15 PM

Meni prvi dve tudi gresta (čeprav šiht še kdaj jaz rečem, a se probam navaditi, da ne), tretja pa niti ne (čeprav mi najbolj pri srcu ni).
Poznaš kakšen manj zoprni nadomestek za dopust? Posted Image
Meni gre še blazno na jetra beseda 'stroka'.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#6858 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 08 August 2012 - 05:21 PM

Počitnice?
Saj vem da ni ravno sopomenka, ampak pač vsi vemo za kaj se gre.

Saj mi ne gre "dopust" vedno na živce, ampak takrat ko se uporablja namesto "počitnic". Torej dopust so dela prosti dnevi, ki ti po zakonu pripadajo. Počitnice pa je neke vrste oddih na tebi ljubem kraju. Nekaj takega.

• 0
Viens, reste ici!

#6859 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 08 August 2012 - 05:27 PM

Počitnice so zame nekaj kar povežem z otroci, dijaki, študenti. Ko si zaposlen, pa ne greš na počitnice, ampak na dopust.
  • 0

#6860 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87066 posts

Posted 08 August 2012 - 05:51 PM

Jp.

Poznaš kakšen manj zoprni nadomestek za dopust? Posted Image
Meni gre še blazno na jetra beseda 'stroka'.

Kaj pa za stroko?
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users