Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#6821 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17077 posts

Posted 08 November 2021 - 07:14 AM

Jaz se res vel nič ne čudim no. Z družinsko kolegico se v petek pogovarjam in je bila cela neka boga, jo je zakuhalo totalno. Se pogovarjava v soboto, če je kaj boljše. Itak ni bilo, pa ji pravim naj pokliče dežurnega, da jo bo dal na PCR, da ve pri čem je. Itak da ne, ona bo šla danes na hitri test, ker more na banko.  :roll: Ne razumem včasih, res ne. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#6822 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26157 posts

Posted 08 November 2021 - 07:49 AM

Kolegica bolna ful...vse jo boli, sinusi adijo, glavobol, vročina...ampak ona ne gre na test, ker grejo s službo naslednji teden v Toskano in noče bit doma. Je pa cepljena.... Danes je njena najmlajša zakuhala in se ji gabi dat otroka na test. Sta komentirali s še eno kolegico, da bi raje šli/dali otroka na odvzem krvi kot pa na bris.

• 0

#6823 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17077 posts

Posted 08 November 2021 - 07:50 AM

Ampak, saj ti zdravnik ne potrdi bolniške brez testa, ali?

• 0

[Napoleon]

#6824 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26157 posts

Posted 08 November 2021 - 07:58 AM

Ni rabila bolniške, jo je prekuhalo čez vikend...kolikor je bilo slišati, se pelje na šiht. Njen verjetno dela popoldan in se bosta lahko zamenjala...

• 0

#6825 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24726 posts

Posted 08 November 2021 - 11:11 AM

Jaz sem že cel teden prehlajena, danes zjutraj spet delala test (samotestiranje). Otroka sta ga prejšnji teden 3x, pa niti v šolo nista šla. Nimam ne vročine, ne kakšnega slabega počutja, pač malo pokašljujem, kot vsako jesen, ko je sprememba vremena.

Danes sem že cel dan z masko v službi, da ne bi koga nalezla in če se slučajno izkaže, da bo kasneje enkrat pa vseeno pozitivno.

Mi je pa ta zapis všeč - od Mladih zdravnikov Slovenije:

Jaz se ne testiram, sem zmenjena z vratarjem, da me pokliče, če pride inšpekcija, pa se bom skrila na wc. / V *** jemljejo hitre brise tako, da se samo malo dotaknejo nosnice, da ja ne bi bil kdo pozitiven. / Si bom še osebno od brata sposodil, ko imam masko gor, ni razlike. / Vabljeni na praznovanje mojega 40. RD, 12. 11. ob 20h pri meni doma. / Masko nosim pod nosom, sicer težko diham. In ostalih 1001 zgodb, ki kažejo, da preveč ljudi trenutnega stanja ne jemlje resno. Neupoštevanje pravil v primeru korone žal ni niti približno podobno švercanju kavbojk iz Trsta leta 1980, niti retuširani fotki za Instagram s pripisom #nofilter. Zaradi kavbojk in filtra se ne umre, zaradi sedanjih izogibanj pravilom pa umirajo mnogi in še bodo. Morda med njimi tudi kdo od vaših najdražjih, čeprav ste sami zelo pazljivi, a bo imel smolo, saj bo ravno v naslednjih tednih doživel infarkt ali prometno nesrečo, pa ne bo prostega reševalnega vozila, ki bi ga pravočasno pripeljal v bolnišnico. Ali ne bo prostega mesta na intenzivni negi.
Kako smo lahko tako neumni, po dveh letih epidemije, ko smo videli, kaj se je zgodilo v Bergamu, Indiji, Braziliji... Tako je, Cankar, #narodsibopisalsodbosam. 1f614.png

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#6826 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17077 posts

Posted 08 November 2021 - 11:22 AM

Se kar strinjam. To bi jaz dala sodelavki za prebrat oz sem ji skoraj nekaj podobnega, ko je celi mesec jamrala in pizdakala, da njen ata ne pride do operacije ledvičnih kamnov, ker kao ni kritično stanje in nimajo kadra/delajo samo nujne posege. Zakaj pa je temu tako?

Ampak se mi ne da več debatirat, ker tako nikamor ne pridemo. 

• 0

[Napoleon]

#6827 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27972 posts

Posted 08 November 2021 - 11:26 AM

Jaz sem spremljala pobližje dva primera pozitivnega samotestiranja prejšnji teden, hb sta se razumno takoj izolirala (eden z družino vred) in počakala na rezultate PCR testa (pri enem je bil pozitiven, pri drugem ne).
Me čudi, da ljudje ne gredo na test vsaj zato, da bi imeli potrdilo prebolelosti, če jim že za vse ostalo dol visi.

Imamo pa pri nas očitno srečo, da dobiš datum za PCR takoj, v Lj je kolega čakal kar nekaj dni.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#6828 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27440 posts

Posted 08 November 2021 - 12:02 PM

Ja tudi izvidi so spet hitreje. Pomojem tudi na mikro zdaj ob povecanem stevilu testiranj drugace delajo,ker prej je bilo manj trstov,pa sem dobila naslednji dan.
  • 0

#6829 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 08 November 2021 - 12:20 PM

Imamo pa pri nas očitno srečo, da dobiš datum za PCR takoj, v Lj je kolega čakal kar nekaj dni.

To se mi zdi pa čudno, jaz sem v LJ vedno dobila takoj naslednji dan, enkrat pa mislim, da še isti.

• 0

#6830 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27972 posts

Posted 08 November 2021 - 02:16 PM

Sinnaia, morda je pa problem v njegovi osebni zdravnici, je precej neodzivna.

Ora, super za izvide! Na splošno se mi zdi tukajšnji ZD dobro organiziran/učinkovit.
  • 0

#6831 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27440 posts

Posted 08 November 2021 - 02:18 PM

Saj ni od njih odvisno tole.
  • 0

#6832 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 08 November 2021 - 04:41 PM

Sinnaia, morda je pa problem v njegovi osebni zdravnici, je precej neodzivna.

Ja, bi prej to rekla. Škoda, sicer, sploh pri takih zadevah, ki so načeloma časovno občutljive. Ker, kot smo že ugotovile prej, nekateri ne glede na vse veselo vandrajo okoli, in si predstavljam, da bi kakšna oseba še kar hodila v službov dneh čakanja na PCR, če bi se počutila zmožno.

• 0

#6833 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27972 posts

Posted 08 November 2021 - 06:24 PM

Ne vem, potem je v glavnem šel samoplačniško, da ni čakal ves teden na PCR.
  • 0

#6834 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23389 posts

Posted 08 November 2021 - 07:16 PM

Od sodelavke mož bo tudi moral čakat nekaj dni na pcr test.

Ena sodelavka je danes razlagala, da ima neke kolege med zdravniki in so povedali primer, da so čez vikend na urgenci dobili pacienta, ki je padel in si poškodoval glavo ter bi potreboval predihavanje, ampak ni bilo nobene aparature proste, ker so bile vse na Covid oddelku.

Btw, a je že kaj znanega glede tiste punce, ki je umrla po cepljenju z Janssenom? Ta sodelavka je danes razlagala o nekih govoricah iz zdravniških krogov, pa ne vem, koliko je to preverjeno.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#6835 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32522 posts

Posted 08 November 2021 - 07:27 PM

Kako je bilo danes po šolah, so povsod zahtevali maske?
Kolegica iz drugega kraja je poročala, da so bili v sinovem razredu lahko brez, našim je učiteljica težila, da so obvezne in zdaj se pregovarjava, kaj bi ona sama sploh rada (K.)... Ma bogi otroci no.
  • 0

#6836 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 08 November 2021 - 08:07 PM

Bogi so tisti, ki ne pridejo do zdravnika, pregledov in operacij, ker se mora vse osredotocati na covid.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#6837 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27972 posts

Posted 08 November 2021 - 08:31 PM

Pri M. so nosili maske pri pouku. Ni nič komentiral, jezil se je na svojo “priljubljeno” učiteljico iz podaljšanega bivanja, ki jim je rekla, da morajo na igrišču vzdrževati 1.5 m razdalje med seboj, sicer si bodo morali nadeti maske.

Sem prav razumela, da z naslednjim tednom maske ostajajo, pridružuje pa se še samotestiranje v šoli? Ravnateljica je v mailu napisala, da več izvemo tekom tega tedna.
  • 0

#6838 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27440 posts

Posted 08 November 2021 - 09:18 PM

Se strinjam s Frcico, s tem da bi se dodala da valda ne da bi zanemarjali to,da toliko kovidnih potrebuje pomoc, jezi me ker se v dveh letih niso mogli zmigat in poskrbet,da bi se drugi oddelki bolj nemoteno delovali,da se ukvarjajo z ustrahovanji in vsemi drugimi bedarijami (med drugim tudi parlamentiranje o tem kdo kdaj in kaksno masko, se mi zdi da se ure in ure zapravlja o tem potem pa cist eno blesavo odlocitev sprejmejo).

Planet, katera bi bila to 😁
  • 0

#6839 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 08 November 2021 - 09:53 PM

Meni je smešno, da so bile bombažne maske skoraj 2 leti dobre, zdaj pa kar naenkrat več ne. Se mi zdi, da je v zadnjem UL veliko okrepov, ki so sami sebi namen. Samo, da izgleda, da so nekaj naredili, v resnici pa ne bo nekega učinka.

• 0

#6840 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6742 posts

Posted 08 November 2021 - 10:45 PM

Točno tako. Danes smo morali kar vsem otrokom dat kirurške maske,ce so slučajno imeli pralno. Saj itak jo bodo imeli isto po cele tedne...
Glede testiranja otrok v šoli pa bi bila za to, da testiramo doma in ne v šoli.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users