Jaz se res vel nič ne čudim no. Z družinsko kolegico se v petek pogovarjam in je bila cela neka boga, jo je zakuhalo totalno. Se pogovarjava v soboto, če je kaj boljše. Itak ni bilo, pa ji pravim naj pokliče dežurnega, da jo bo dal na PCR, da ve pri čem je. Itak da ne, ona bo šla danes na hitri test, ker more na banko. Ne razumem včasih, res ne.

Korona virus / Covid-19
Posted 08 November 2021 - 07:14 AM
[Napoleon]
Posted 08 November 2021 - 07:49 AM
Kolegica bolna ful...vse jo boli, sinusi adijo, glavobol, vročina...ampak ona ne gre na test, ker grejo s službo naslednji teden v Toskano in noče bit doma. Je pa cepljena.... Danes je njena najmlajša zakuhala in se ji gabi dat otroka na test. Sta komentirali s še eno kolegico, da bi raje šli/dali otroka na odvzem krvi kot pa na bris.
Posted 08 November 2021 - 07:50 AM
Ampak, saj ti zdravnik ne potrdi bolniške brez testa, ali?
[Napoleon]
Posted 08 November 2021 - 07:58 AM
Ni rabila bolniške, jo je prekuhalo čez vikend...kolikor je bilo slišati, se pelje na šiht. Njen verjetno dela popoldan in se bosta lahko zamenjala...
Posted 08 November 2021 - 11:11 AM
Jaz sem že cel teden prehlajena, danes zjutraj spet delala test (samotestiranje). Otroka sta ga prejšnji teden 3x, pa niti v šolo nista šla. Nimam ne vročine, ne kakšnega slabega počutja, pač malo pokašljujem, kot vsako jesen, ko je sprememba vremena.
Danes sem že cel dan z masko v službi, da ne bi koga nalezla in če se slučajno izkaže, da bo kasneje enkrat pa vseeno pozitivno.
Mi je pa ta zapis všeč - od Mladih zdravnikov Slovenije:

Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 08 November 2021 - 11:22 AM
Se kar strinjam. To bi jaz dala sodelavki za prebrat oz sem ji skoraj nekaj podobnega, ko je celi mesec jamrala in pizdakala, da njen ata ne pride do operacije ledvičnih kamnov, ker kao ni kritično stanje in nimajo kadra/delajo samo nujne posege. Zakaj pa je temu tako?
Ampak se mi ne da več debatirat, ker tako nikamor ne pridemo.
[Napoleon]
Posted 08 November 2021 - 11:26 AM
Me čudi, da ljudje ne gredo na test vsaj zato, da bi imeli potrdilo prebolelosti, če jim že za vse ostalo dol visi.
Imamo pa pri nas očitno srečo, da dobiš datum za PCR takoj, v Lj je kolega čakal kar nekaj dni.
Posted 08 November 2021 - 12:02 PM
Posted 08 November 2021 - 12:20 PM
Imamo pa pri nas očitno srečo, da dobiš datum za PCR takoj, v Lj je kolega čakal kar nekaj dni.
To se mi zdi pa čudno, jaz sem v LJ vedno dobila takoj naslednji dan, enkrat pa mislim, da še isti.
Posted 08 November 2021 - 02:16 PM
Ora, super za izvide! Na splošno se mi zdi tukajšnji ZD dobro organiziran/učinkovit.
Posted 08 November 2021 - 02:18 PM
Posted 08 November 2021 - 04:41 PM
Sinnaia, morda je pa problem v njegovi osebni zdravnici, je precej neodzivna.
Ja, bi prej to rekla. Škoda, sicer, sploh pri takih zadevah, ki so načeloma časovno občutljive. Ker, kot smo že ugotovile prej, nekateri ne glede na vse veselo vandrajo okoli, in si predstavljam, da bi kakšna oseba še kar hodila v službov dneh čakanja na PCR, če bi se počutila zmožno.
Posted 08 November 2021 - 06:24 PM
Posted 08 November 2021 - 07:16 PM
Ena sodelavka je danes razlagala, da ima neke kolege med zdravniki in so povedali primer, da so čez vikend na urgenci dobili pacienta, ki je padel in si poškodoval glavo ter bi potreboval predihavanje, ampak ni bilo nobene aparature proste, ker so bile vse na Covid oddelku.
Btw, a je že kaj znanega glede tiste punce, ki je umrla po cepljenju z Janssenom? Ta sodelavka je danes razlagala o nekih govoricah iz zdravniških krogov, pa ne vem, koliko je to preverjeno.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 08 November 2021 - 07:27 PM
Kolegica iz drugega kraja je poročala, da so bili v sinovem razredu lahko brez, našim je učiteljica težila, da so obvezne in zdaj se pregovarjava, kaj bi ona sama sploh rada (K.)... Ma bogi otroci no.
Posted 08 November 2021 - 08:07 PM
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 08 November 2021 - 08:31 PM
Sem prav razumela, da z naslednjim tednom maske ostajajo, pridružuje pa se še samotestiranje v šoli? Ravnateljica je v mailu napisala, da več izvemo tekom tega tedna.
Posted 08 November 2021 - 09:18 PM
Planet, katera bi bila to 😁
Posted 08 November 2021 - 09:53 PM
Meni je smešno, da so bile bombažne maske skoraj 2 leti dobre, zdaj pa kar naenkrat več ne. Se mi zdi, da je v zadnjem UL veliko okrepov, ki so sami sebi namen. Samo, da izgleda, da so nekaj naredili, v resnici pa ne bo nekega učinka.
Posted 08 November 2021 - 10:45 PM
Glede testiranja otrok v šoli pa bi bila za to, da testiramo doma in ne v šoli.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users