Jump to content

Photo

Italija

• Please log in to reply
1154 replies to this topic

#661 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24557 posts

Posted 20 May 2019 - 10:48 AM

Ali ima kdo v Rimu za priporočit ugoden apartma na dobri lokaciji ?

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#662 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15176 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 20 May 2019 - 12:17 PM

Bom vprašala cimro, zdaj je bila nekje čisto blizu centra, 5 min od metroja, navdušena. Nisem pa 100%, a je apartma ali samo soba za spanje.

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#663 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24557 posts

Posted 27 May 2019 - 01:07 PM

Olivija, si mogoče uspela vprašat cimro?

• 0

Put A Kilt On It!

#664 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17615 posts

Posted 02 August 2019 - 02:39 PM

Malo sem brskala v tej temi pa ne najdem - koliko približno ste dali za gorivo in cestnine tisti, ki ste se peljali iz SLO v Livorno za trajekt?

Tale kalkulator mi izračuna cca 60 € cestnin na destinaciji Trst - Livorno v obe smeri.

Gledam, kako priti do Korzike pa ugotavljam, da so letalske povezave švoh in drage, trajekt pa še najboljša opcija.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#665 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17288 posts

Posted 09 August 2019 - 07:35 AM

Benetke so koncno skenslale krizarke. Predolgo je trajalo.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#666 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15176 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 09 August 2019 - 04:40 PM

Joj, Kami, oprosti, šele zdaj sem videla, da sem na dolgu z obljubo. A je že prepozno? (: 

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#667 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24557 posts

Posted 27 September 2019 - 11:28 AM

Malenkost. :wink:

Če boš potrebovala še kakšne predloge glede restavracij in lokalov, pa let me know. Mi je kolega iz Rima spisal ves seznam njegovih najljubših in vse kar smo jih uspeli preizkusit so bile super. :D

z mami greva čez 3 tedne v Rim (od četrtka do nedelje). Tja prideva z letalom, prenočišče imam (171 eur za tri noči). Bi bila pa hvaležna za kakšen namig za restavracije. Sem že našla na forumu nekaj priporočil za slaščičarne in eno pizzerijo in prebrala vtise ostalih. Še kakšen namig bo zelo dobrodošel.

Pa če poznate kakšno ugodno verzijo prehrane, vstopnin, prevoza … kaj in kako se splača premikat, kakšni ugodni paketi vstopnic, prehrana....

• 0

Put A Kilt On It!

#668 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46032 posts

Posted 01 October 2019 - 01:02 PM

Kami, copy/paste priporočila mojega kolega, domačina glede restavracij:
Place for having a glass of wine:
Enotec... https://www.tripadvi...d793184?m=55592
Il Go... https://www.tripadvi...1034609?m=55592

This one also has good roman food and fancy hams and cheeses:
Roscioli https://www.tripadvi...d789274?m=55592

For beer:
Ma ch... https://www.tripadvi...1165443?m=55592
Also, just across the street there's another place which makes great pizzas and has got a wide selection of italian craft beer on tap.
Bir &... https://www.tripadvi...1071387?m=55592

Da En... https://www.tripadvi...2231399?m=55592
This one is my favourite restaurant of traditional roman cuisine. So it's a must 😀. It's very small though and they don't take reservations

La P... https://www.tripadvi...1686537?m=55592
This one is probably the best mexican restaurant in Rome. The place is really cool and they make great drinks since the owner is one of the best mixology cocktail maker in the world

Seu ... https://www.tripadvi...3927592?m=55592
This place opened very recently and I haven't been there yet but it's already considered the best neapolitan pizza in Rome.

Za tiramisu in sladoled pa toplo priporocam Pompi: https://www.tripadvi...Rome_Lazio.html
  • 0

#669 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24557 posts

Posted 01 October 2019 - 01:12 PM

:worthy1:  :worthy1: :worthy1:  Hvala! 

• 0

Put A Kilt On It!

#670 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46032 posts

Posted 02 October 2019 - 07:06 AM

Malenkost 😉

Tole v blizini Vatikana pa je priporocil mozev sodelavec in je bila tud super, edino porcije niso nekaj velike tako da mors res narocit predjed in glavno jed, da se najes.
https://www.tripadvi...Rome_Lazio.html

Mi smo bivali malce ven iz centra, v blizini American University in ce nismo pesacili, smo si ponavadi narocili kar Uber. Po Rimu pa kar peš. Je eno tistih mest, kjer na vsakem koraku odkrijes nek fascinanten trg ali ulico.
  • 0

#671 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24557 posts

Posted 11 October 2019 - 08:48 AM

mene je pa tale Rim kar malo začel minevat.

Mami noga precej boli, težko hodi in sploh ne vem, kaj in kako bova lahko okoli hodili. Ona je drugače cela hribolazka in ima dobro kondicijo - sigurno več kot jaz; zdaj ji pa nekaj nagaja. Hodi na masažo, ampak tole je samo še par dni stran....

Očitno bova morali veliko z javnimi prevozi in taksiji.

Ali se mi splača kupit Roma Pass turistično kartico, ki vsebuje brezplačno vožnjo in popuste pri znamenitostih? Ali ste ostali kupovali sproti?

Prav tako, ali se po vaših izkušnjah kakšne vstopnine splača kupit on-line oz. predhodno, saj so le te dražje?

• 0

Put A Kilt On It!

#672 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27347 posts

Posted 11 October 2019 - 11:19 AM

Midva sva takrat nekaj videla tudi s turisticnega avtobusa, karta mislim da velja za ves dan izstopis lahko pri kateri koli znamenitosti in recimo meni bi bilo tudi z malo zabavno tako okrog hodit (ker veliko pac ne more prehodit) gres dol z busa, malo okrog nato pa nazaj gor :) pa po 4€ na osebo na dan je bilo, kar se mi spet ne zdi dosti. Malo pokombiniras in je :) fino bo bos videla. Rim ima res meni poseben car, za vsakim vogalom je kaj.
  • 0

#673 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19160 posts

Posted 11 October 2019 - 11:48 AM

Jaa, to je fajn, hop on, hop off bus.
  • 0

#674 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17288 posts

Posted 11 October 2019 - 07:08 PM

Joj, jaz sem si prisegla, da bom od zdaj naprej to delala. Raje vse tako pogledam pa potem visim po parkih in kaficih in grem pogledati samo tisto, kar me reees zanima. V Parizu sem sla do vsakega kamna skorajda pes in sem bila mrtva.
V Rimu res do vsega vozi podzemna ali avtobus, skoda denarja za taksi. Pa toplo bo, tako da bo zihr lustno tudi, ce ne vidita vsakih rimskih pasjih jajc ;) Kupim pa vse sproti, da nisem pod pritiskom. Nekaj je tudi zastonj. Kolikor se spomnim, ni posastnih vrst. Sploh dopoldne. Poleg Koloseja in na streho Petrove ne vem, ce se splaca za kaj placevati.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#675 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 16 June 2020 - 10:11 PM

Odlocitev je padla. Sem precesala zadnjih par strani, vec bom jutri. Ce potegnemo crto, kaj so najaktualnejsi vtisi in nasveti? Jaz sem bila na Siciliji pred stotimi leti in sem jo obdelala podolgem in pocez, a imam luknje v spominu... Razmisljamo, da bi se utaborili na vzhodni strani, prioriteta so lepe plaze, avto bomo itak rentali in sli malo naokoli. :)
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#676 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16987 posts

Posted 17 June 2020 - 08:12 AM

Za Sicilijo al kaj druga od Italije? Meni je bila Sardinijia ful všeč, bi takoj še šla nazaj. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#677 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts

Posted 17 June 2020 - 08:28 AM

Aja, joj, ja, na Sicilijo gremo. :)
  • 0
Pablo Picasso

#678 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23294 posts

Posted 17 June 2020 - 03:51 PM

Sem videla, da jaz nisem nič napisala takrat, itak. :D
Midva sva bila na Siciliji oktobra 2018, 9 dni, na jugovzhodu. Spala sva na različnih lokacijah in se vozila okrog z rentanim avtom. Letela sva iz Trsta v Catanijo, najprej sva 3 noči spala v Sirakuzi, potem eno noč v Ragusi, 2 v Realmontu in 3 v kraju Letojanni blizu Taormine. V Sirakuzi sva si ogledala mesto, antični park, Dionizovo uho. Stari del mesta, Ortigia, mi je bil krasen. En dan sva se odpeljala v Noto in do ene obale tam zraven, Calamosche mislim da. Raguso sva si pogledala pozno popoldne in zvečer, ter na hitro naslednji dan dopoldne. Na poti proti Realmontu sva se ustavila v Modici, ki je znana po čokoladi, in na hitro na plaži Sampieri. V Realmontu sva bila v apartmaju na plaži Majata, ki je čisto blizu Scala dei Turchi. Pogledala sva si še dolino templjev. Potem sva pa šla po sredini otoka gor okrog Etne. Ustavila sva se v kraju Bronte, ki je znan po pistacijah, ampak mi je bilo grdo mesto. Šla sva še v Savoco, kjer so snemali Botra, in od tam v Letojanni. Tam sva zelo uživala ob sprehajanju po dolgi obali in gledanju velikih valov. :) Pogledala sva še Taormino, njihov park, teater, plažo. En dan sva šla pa na Etno. Žal je bilo vse dni napovedano bolj slabo vreme, ampak sva vseeno šla. Z gondolo gor in še malo pes naprej, do 2600 m priblizno. Ampak sva se kmalu obrnila, ker je bilo grozno mrzlo, pršel je dež in megla je bila taka, da se je komaj kaj videlo. Res škoda. Ob lepem vremenu mora bit fantastično. Ampak če sva že bila tam, sem hotela it. No itak, ko sva se vozila nazaj proti Cataniji, je bil prvi dan, da je bilo jasno, čisto sonce in da se je videla Etna. :lol: Videla sva jo takrat in ko sva se vozila iz Trsta proti Cataniji z letala. :lol:

Pri nas smo res navajeni na čistočo in mi je bilo kar malo šok videt smeti marsikje po mestu in ob cesti. Npr stari, turistični del Sirakuze je bil čist. Večinoma, ponekod si v kakem vogalu tudi naletel na smeti. Novejši del pa ves tak nekam zanemarjen, smeti ob pločnikih... Pa ko sva šla na njihovo tržnico, na sendvič k enemu ful znanemu staremu majstru, ki sem ga našla na Tripadvisorju, je pod rešetko pod najinimi nogami tekla podgana. Te kar malo mine apetit. :D Pa v eni ful znani fontani v mestu je ena plavala.

No, kljub temu mi je bilo vse skupaj zelo všeč, bi še šla. Ampak še na severozahodni del, kjer nisva bila, pa na Etno bi se vrnila. Se pa nisva nič kopala, niti fant, ki ni nič zmrzljiv. Tako da če bi še kdaj šla, bi malo prej, mogoče septembra ali junija, da bi bila voda bolj topla.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#679 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts

Posted 17 June 2020 - 05:02 PM

Hvala! :) Mi tudi planiramo JV, ker je 7 dni dopusta absolutno premalo za vse in se vsi strinjamo, da nocemo priti nazaj pol mrtvi od divjanja. :D Trenutno iscemo namestitve in tezko dobimo take s parkingom, vem da je to bil tvoj pomislek, kolikor sem na hitro precesala par strani nazaj - a sta potem v vseh namestitvah imela pripadajoc parking ali sta parkirala na ulici? Ne bi se zafrkavali se s tem, da vsak dan gor in dol po ulici iscemo se parking. :butl: Plus parkirnine nanesejo, ane.
  • 0
Pablo Picasso

#680 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85955 posts

Posted 17 June 2020 - 05:36 PM

Midva sva na Siciliji res ogromno zagonila za to, parking mi je bil nasploh eden glavnih minusov. Itak sva skos z avtom okrog hodila, ker sva je kar precej obdelala, pa samo pri eni od treh nastanitev sva imela pripadajočega, pri enem je bil plačljiv ful daleč od apartmaja, pri zadnjem pa sicer zastonj, ampak na ulici in težko za dobit. Pa nasploh naju je glede na promet skos skrbelo za rentan avto, že dobila sva takega, da smo pol ure popisovali že nastalo škodo. :butl: Glede na to, da so naju že v štartu hoteli nategnit, sva se pač hotela zaščitit, da nama ne bi slučajno na koncu zaračunali celega premoženja za škodo, ki ni najina krivda.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users