Jump to content

Photo

KORISTNI NASVETI in OPAZKE ZA NAŠE ZDRAVO ŽIVLJENJE

• Please log in to reply
1105 replies to this topic

#661 inchika

inchika

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1186 posts
  • Interests:vse pozitivno

Posted 04 June 2007 - 05:27 PM

QUOTE(Adriane @ 11. 4. 2007 - 12:54) View Post

Najboljše so one: izdelek ne vsebuje sladkorja (...) sestava: saharin, acesulfam in aspartam thumbup.gif

Torej na kaj poleg ..saharin, acesulfam in aspartam ... naj bi bili še pozorni v takih primerih? Ni to moje področje, pa se ne spoznam najbolje oops.gif
  • 0
Nobena pot ni dolga, če po njej hodimo s prijateljem...

#662 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 04 June 2007 - 05:40 PM

jaz sem si kar z neta potegnila tabelo, ki si jo kasneje lahko preoblikuješ svojim potrebam primerno: KLIK
Poskušam se izogibat aditivom, ki bi potencialno lahko vplivala na moje zdravje. To zdaj ne pomeni, da bolestno iščem zdravju nevarne E-je, če se le da, pa se jim izognem. smile.gif

Tukaj še nekaj malega o njih: KLIK
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#663 Regratova Lučka

Regratova Lučka

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1314 posts

Posted 06 June 2007 - 01:28 PM

Zadnjič sem bila v/na solinah in kupila solni cvet. Pa je prodajalka rekla, da se to sol tudi pije, ker je oh in sploh dobra za zdravje in uravnava elektrolite v telesu. Sicer sem jo kupila z namenom dosoljevanja jedi.
Še nekaj: kaj menite, marketinška poteza ali res neka zdravilna stvar?

Me pa zanima, je katera to že probala. In še nekaj: če ima človek povišan krvni pritisk, lahko pije sol-solni cvet z vodo? Mensezdi da ne, ne vem.
  • 0
Vem, da živim v svojem svetu. Vendar je ok, tam me poznajo.

#664 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 06 June 2007 - 01:35 PM

Jaz ne bi tega počel.

• 0
Moj cheap-healthy-cooking blog

Evey Hammond: Who are you?
V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
Evey Hammond: Well I can see that.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.

#665 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 06 June 2007 - 01:40 PM

Moji doma to počnejo že dolgo, ker se fotr ukvarja s temi zadevami (pač raziskuje na svojo pest, tudi drugače po izobrazbi je dohtar) in pravi, da je to zelo zdravo, tudi določenim pacientom priporoča in veliko jih je navdušenih tudi nad boljšim počutjem. To je taka čisto naravna, neobdelana in nejodirana sol, ki seveda je zdrava in nujno potrebna v telesu - ne gre tle za nobeno marketinško potezo, ampak v ljudeh je še vedno vkoreninjeno staroversko prepričanje, da je sol nezdrava in pika, kar je kajpak zelo nazadnjaško. To izhaja iz tega, da folk preveč soli hrano z navadno soljo, vse si presolijo in zraven ne pijejo takorekoč nič tekočine, jaz poznam dosti takih, ki ne spijejo niti po dva kozarca tekočine na dan, kar je živa katastrofa. Potem so seveda kronično dehidrirani, soli je preveč, ker je vode absolutno premalo, pridejo zdravstvene težave in seveda - kriva je sol.

Je pa res, da je treba zraven popit veliko vode, recimo nekje dva do tri litre na dan, pa v hrano se ne sme metat cele tone one obdelane, jodirane soli, ker je potem itak preveč. Moj fotr, mama in sestra vsako jutro spijejo pol litra vode, v katero dajo to solno raztopino in sveže stisnjen limonin sok in pravijo, da jim izredno paše. Jaz sem tle še malo zadaj, ker mi je okus zelo odbijajoč, ampak se navajam.

Sicer pa da se razumemo, jaz tle nič ne promoviram, če ste skeptični, tega ne počet, delajte kar vam paše. Jaz itak nimam nič od tega, samo povem stvari, kot jih vidim in razumem, da se ne bo kdo repenčil.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#666 inchika

inchika

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1186 posts
  • Interests:vse pozitivno

Posted 06 June 2007 - 04:19 PM

Katera živila tvorijo bazičnost krvi? hmm.gif
Sem brala, da komarje in podobne žuželke privablja redkejša, po sladkem dišeča kri, zato se žuželke ogibajo pikanju ljudi, ki imajo kakovostnejšo kri, ki se sprime, še preden pride v komarjeva prebavila. blink.gif Predvidevam, da je moja kri OK glede na to, da me komarji nikoli ne popikajo laugh.gif Pa da kri boljšajo živila, ki tvorijo bazičnost krvi. Torej zelenjava in kaj še drugega?
  • 0
Nobena pot ni dolga, če po njej hodimo s prijateljem...

#667 Regratova Lučka

Regratova Lučka

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1314 posts

Posted 07 June 2007 - 11:10 AM

Hvala, Dilema za izčrpen odgovor. Bom probala.
  • 0
Vem, da živim v svojem svetu. Vendar je ok, tam me poznajo.

#668 sophie

sophie

sramežljivec

• Člani
  • 38 posts

Posted 12 June 2007 - 03:14 PM

js bi rada naswet....ja...kko naj se otresem unih gub a weste od celulita...sam murijo mi lajf...pa se oproščam, k ni lih vprašanje za zdrawo življenje...

pa še to...sm na nowo prijawljena....

js wem en hud naswet ...sam je mal čudn...

JEDEŠ MALO, SKIDAŠ SALO!...:S:S:S
  • 0

#669 Katrin

Katrin

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 836 posts

Posted 12 June 2007 - 06:11 PM

Enostavno:
- nehaš uporabljat w pri pisanju v forum
- 4x na teden se za 1 uro spraviš na bicikel (po želji zamenjaj s kakšnim drugim športom)
- piješ veliko vode
- ješ vsaj približno zdravo hrano
- ne kadiš, alkohol zmanjšaš na minimum
  • 0

#670 sophie

sophie

sramežljivec

• Člani
  • 38 posts

Posted 13 June 2007 - 07:20 PM

QUOTE(Katrin @ 12. 6. 2007 - 19:11) View Post

Enostavno:
- nehaš uporabljat w pri pisanju v forum
- 4x na teden se za 1 uro spraviš na bicikel (po želji zamenjaj s kakšnim drugim športom)
- piješ veliko vode
- ješ vsaj približno zdravo hrano
- ne kadiš, alkohol zmanjšaš na minimum

ja, vem, sam ta w sm se nawadla..a vids...pijem res ogromno vode...hm...zdrava hrana...lah bi blo bols...sicer ne kadim, alkohola pa sploh ne pijem...
  • 0

#671 Katrin

Katrin

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 836 posts

Posted 13 June 2007 - 09:44 PM

Potem si pa na dobri poti ;) Kaj pa najpomembnejše: gibanje?
  • 0

#672 sajk

sajk

Nebodigatreba :)

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts
  • Interests:Motorizem, fitness, tek, strelstvo, čedne forumašice :D itd.

Posted 13 June 2007 - 09:59 PM

sophie, čist easy ... lawfanje, plawanje, maš pown dejawnosti da se boš gibala ...
  • 0

#673 ančica

ančica

sramežljivec

• Člani
  • 6 posts

Posted 14 June 2007 - 10:03 AM

Js pečem brez maščob. Na silikonski foliji za pečenje (Tepsi). Vse kar jem, se da na njej spečt (pecivo, kruh, meso). Meso (piščanček) je bolj okusno, hrustljavo in bolj zdravo. Vsaj tko verjamem. Pa peciva so tudi boljša (se ne lepijo, biskvit se mi lepo dvigne,..). Priporočam vsem..

P.S. folijo se da dobit na 566 23 00 ali cemi@cemi.si
Stane 4€, je za večkratno uporabo (baje 1000x)
  • 0

#674 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 14 June 2007 - 10:35 AM

Jaz pa na peki papirju. Vse stvari, ki jih dam v pečico tako pečem. IZvzemši pečen krompir.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#675 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 14 June 2007 - 10:36 AM

Hvala, ančica. Se bom pozanimala!
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#676 sophie

sophie

sramežljivec

• Člani
  • 38 posts

Posted 14 June 2007 - 02:55 PM

tocno!!! gibanje....js najvec se sprehajam LOL, se prau hodim po naravi in tecem..pa obcasno grem se v fitness...

plavanje pa v nasem kraju tako rekoc ni mogoce, ker je voda visoka 120 cm!!!

• 0

#677 Padme

Padme

The Creator of my World

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5521 posts

Posted 14 June 2007 - 03:44 PM

QUOTE(sajk @ 13. 6. 2007 - 22:59) View Post

sophie, čist easy ... lawfanje, plawanje, maš pown dejawnosti da se boš gibala ...

lol1.gif

Sorry za OT
  • 0

The only thing standing between you and your goal

is the bullshit story you keep telling yourself

as to why you can't achieve it.

Jordan Belfort

#678 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85877 posts

Posted 22 June 2007 - 11:17 AM

Po notranji strani ust sem mi delajo mehurčki, napolnjeni s krvjo. Različno veliki, če se dotakneš, se kar razlezejo huh.gif In po jeziku včasih tudi.
Ne vem, kaj je to. ermm.gif
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#679 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17586 posts

Posted 22 June 2007 - 09:08 PM

Kaj je boljše "naredit" za nanašanje na obraz: Poparek ali prevretek iz kamilic? Kje ostane več teh snovi iz kamilic? Bi si dajala malo na obraz potem to tekočino z vato. =)

Zanima me še, kdaj je najboljše vaditi na orbitreku. A ste nekje morda govorili, da zjutraj takoj ko vstaneš? hmm.gif
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#680 Katrin

Katrin

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 836 posts

Posted 22 June 2007 - 10:52 PM

Jinadaze, jaz lahko samo rečem, da imam tudi včasih kakega, ampak ne po jeziku. Verjetno te to nič ne tolaži...

MateYa, katerakoli vadba na tešče zjutraj pospešeno odstranjuje maščobo.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users