Jump to content

Photo

Hiše & stanovanja

• Please log in to reply
1253 replies to this topic

#661 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27326 posts

Posted 30 December 2020 - 09:10 PM

Meni je kuhinja posastna...pa kako nizko ima pult.
  • 0

#662 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16965 posts

Posted 31 December 2020 - 06:47 AM

^ Meni je pa grozljivo, v kaj jo spreminjata brez repa in glave, samo da ima ona nek projekt v rokah (no, ne ravno ona, njena oblikovalka interierja). Mi je bilo marsikaj prej bolj smiselno, zdaj mi prostor deluje brezosebno (kar je jasno, ker se stvari za police kupujejo z namenom shelf dressinga in nimajo nobene sentimentalne vrednosti in pecata).

To se čisto strinjam. V osnovi hišo kot sta jo kupila mi je bila ful všeč, te prenove mi zdaj sploh ne potegnejo. Neki paneli po stenah so mi totalno brezveze. O policah pa raje nebi sploh. Da je umetnost to, da ti nekdo nameče stvari na polico in se smatra za ne vem kaj. Me zanima kdo bo prah brisal. Upam, da kuhinjo pustita pri miru. Res je škoda da sta šla popolnoma ok hišo celo razmontirat. Če bi preproge ven vrgla bi še razumela, ker te angleške obsesije s preprogami mi res niso jasne. Potem pa jamra koliko denarja požre hiša. 

Isto so mi všeč nekateri deli hastehouse

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#663 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23279 posts

Posted 31 December 2020 - 10:45 AM

Jaz tudi ful rada pogledam Grand designs in Ambiente. Sicer pa lahko jaz najbrž o čem takem samo sanjam. :lol:

Glede visokih stropov pa tudi jaz vedno pomislim na pajčevine in čiščenje. To niti z metlo ne dosežeš.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#664 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 31 December 2020 - 12:35 PM

Tasika, ja, to mi je ultra smesno. Das 1.8 mio funtov za hiso, ki jo na silo preurejas (pri cemer vecino stvari itak izmolzes zastonj), potem pa se pritozujes, koliko denarja pozre, lmao. Mi je pa zelo vsec, da imata tako veliko zelenico za hiso, jaz si tega tudi zelim. :)
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#665 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16965 posts

Posted 31 December 2020 - 12:55 PM

Po moje mora on kar lepo zaslužit. Ne vem, če ona zasluži dovolj za tako investicijo, pa novo Teslo je kupila. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#666 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts

Posted 31 December 2020 - 02:42 PM

Se strinjam, ampak tudi njenih 250k cistega zasluzka na leto ni malo. :D

Moram se malo spravit gledati Ambiente, ceprav se mi zdi, da je pri nas vse prenovljeno/opremljeno po istem kopitu. :)
  • 0
Pablo Picasso

#667 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts

Posted 02 January 2021 - 10:11 PM

Joj, moram še malo bruhati ogenj, ker ravno iz firbca gledam oglase nepremičnin in se ne morem načuditi odsotnosti kakršnega koli občutka za estetiko. (Občutek za estetiko v Sloveniji je tema zase, lahko bi razpredala tri dni, pa vendar ...) :cry: Najbolj me boli srce, ko vidim pred kratkim prenovljena stanovanja/hiše in so stvari urejene brez trohice filinga, ravno sem naletela na neko Dipo-wannabe moderno barok estetiko hiše, tisoč ploščic, malo kovinskega pisarniškega pohištva, malo kvazi baročnih kavčev in ogledal iz Dipo-ja, kvazi moderna kuhinja, spalnice z baročnimi tapetami in tapeciranimi posteljami, WHY WHY WHY. :cry: 

• 0
Pablo Picasso

#668 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 03 January 2021 - 11:09 AM

Daj link, da se pozabavamo. Jaz sem v skuoini Mamice popremljajo. Uff... Sem pa zudi kaj pametnega izvedela.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#669 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts

Posted 03 January 2021 - 11:52 AM

Ma ja, malo mi je glupo, ker se še vseeno zavedam, da se okusi razlikujejo in bo verjetno komu všeč. :oops: 

Evo, primer: https://www.nepremic...n-hisa_6371808/

Pa da smo si na jasnem, vem, da so finančne zmožnosti ljudi različne in vsak živi in si opremlja v skladu z njimi, ne more biti zdaj vsako stanovanje kot iz revije za notranje oblikovanje, ampak mi je stokrat boljše, ko vidim, da si nekdo stanovanje iz leta 1965 prilagodi in osveži z majhnimi spremembami in detajli, kot pa da vrže vse ven in nameče noter ceneno robo kvazi razkošnega videza. 

• 0
Pablo Picasso

#670 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 03 January 2021 - 11:56 AM

Coco*, ob ogledu slik delim ogrcenje s teboj. Tole je pa res grdo, brez stila...
  • 0

#671 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts

Posted 03 January 2021 - 12:05 PM

Midva se precej pogovarjava o nepremičninah (vse so bolj ali manj pobožne želje, ker so cene absurdne in bi si dejansko lažje privoščila stanovanje v Stockholmu, kot v Ljubljani) in iz firbca gledava in komentirava ponudbo, pa dejansko nimaš veliko možnosti, če bi rad imel bivanjski prostor kolikor toliko po svojem okusu. Ali gradiš iz nule (€€€€€€, da o cenah ne začnemo) ali renoviraš luknjo (kar je še najboljši scenarij, ampak se mi zdi, da je lukenj na trgu relativno malo, ker jo čisto vsak lastnik gre renovirati, da jo lahko dražje proda - in potem dobiš to na linku zgoraj, kar bi spet v principu moral razbiti in prenoviti :D). Ma ja, sanja svinja kukuruz. :D Je pa na trgu res svašta, enkrat sva našla neko ogromno bajto pri Krškem, ki je bila znotraj kot teksaški ranč na balkanski način, tona temnega lesa in starinskega pohištva, veliko ploščic, stopnišče z inoks ograjo, vsaka soba pa pobarvana v drugačno barvo (tista tipična slovenska oranžna, tipična zelena, tipična rumena, itd). Ok, neham. 

• 0
Pablo Picasso

#672 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 03 January 2021 - 12:13 PM

Tole je res brez okusa.
Se strinjam s tabo glede nakupa nepremicnin. Jo moras popolnoma sleci, ker ponavadi zgresijo ze s talnimi oblogami.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#673 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15728 posts

Posted 10 January 2021 - 09:24 PM

Midva sva pa zvedela, da se bo ena hiša prodajala tule gor v ulici, sva zainteresirana. Jo pa prodaja mamičina kolegica iz mladosti in me bo poklicala, ko jo ocenijo. Čist sem naspidirana zdej.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#674 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts

Posted 10 January 2021 - 09:30 PM

Srecno, Dragica!
  • 0
Pablo Picasso

#675 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15728 posts

Posted 10 January 2021 - 09:35 PM

Hvala! 💓

Se pa mnda tudi ena familija iz našega bloka zanima za njo. Sam so ful zakreditirani pa upam, da imava več možnosti. 🙂
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#676 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4143 posts

Posted 10 January 2021 - 09:55 PM

O fino, držim pesti!

Jaz sem se pa zaljubila v tole hišo, še tloris mi je všeč, čeprav bi izkoristila še delno podstrešje za pisarno. Bi pasala na mesto, kjer imamo star kozolec, ker ima iste zunanje dimenzije in podoben izgled.

https://ziher-hise.s...ila-petovia.jpg
  • 0

#677 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15728 posts

Posted 10 January 2021 - 10:05 PM

Lepa!
  • 0

#678 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27626 posts

Posted 10 January 2021 - 10:33 PM

^^
Ja! :wub2:

Me spominja na eno hišo, ki jo gradijo na obronkih ljubljanskega barja.

Srečno, Dragica!

Coco, tudi meni ni všeč, zmagajo spalni prostori.

Marmelada, jaz visok strop v stopnišču hiše čistim z dvema sklopoma cevi od dveh sesalcev. : )
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#679 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27326 posts

Posted 11 January 2021 - 06:01 AM

O belini na zunaj je lepa,mene je S ze soocil,da je z lesom na fasadi prevec dela 🙂

Tloris mi pa ni vsec 😄
  • 0

#680 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23279 posts

Posted 11 January 2021 - 02:23 PM

Uf, tale iz linka od Coco tudi meni ni všeč.

Tudi jat opažam, da veliko ljudi res nima okusa in na koncu izpade grozno. Tudi v tisti skupini na FB, Mamice opremljajo, vidiš svašta. :D

Jaz sem leta nazaj na poti med NG in Šempetrom vedno občudovala eno vilo, ki se vidi s ceste. Potem sem pa enkrat videla oglas na nepremičnine.net, notranjost pa tako kičasto opremljena, da joj. Prav tisto, ko so očitno hoteli izpast še bolj bogati in razkošni. Vse v marmorju, uni masivni stebrički na stopnišču, v kopalnici pipe v zlati barvi, težke temno rdeče zavese, stilno pohištvo...

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users