Čiščenje - najučinkovitejša sredstva in tehnike za boj proti umazaniji v vašem domu
Posted 07 January 2020 - 10:30 AM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 07 January 2020 - 02:02 PM
A v Mullerju imajo tudi Okay čistila?
Pogledala sem nekaj posnetkov na Oopsi instagramu, o čiščenju s tem Mr. Grease. Večinoma so prikazane umazane kuhalne plošče in pekači, ki se jih da očistit z vsakim razmaščevalcem pomoje. Imam tudi jaz na dnu pečice par zažganih madežev, edino zaradi tega bi ga kupila, če bi dejansko delovalo.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 08 January 2020 - 01:54 PM
Tudi mene mika od oopsi čistilo za kopalnico tako da prosim poročaj kako boš zadovoljna
Posted 08 January 2020 - 08:33 PM
No danes sem jo spucala (recimo). Niti ni bla ful umazana, ker je ne uporabljam veliko.
Torej, cistila res cudovito disijo. Nic po cistilih. Velik plus. Minus je da so v pollitrskih embalazah. Za to ceno bi pricakovala najmanj liter (komplet je neki 22 do 23 e).
Tale mister grease, ki je razmascevalec, je za navadno mascobo super. Za pecico sem ga naspricala, pustila 10 minut, pa sem potem spravila stran tudi zasusene in zapecene madeze, samo sem drgnila z uno sivo zicnato gobico kot budala. Ne vem, morda bi slo isto stran tudi brez cistila, glede na intenzivnost drgnjenja

Aja ne pa mislit da bi s tem spucala od bakice pecico ki ni bla spucana 20 let. Mislim da ne.
Posted 08 January 2020 - 08:46 PM

Pablo Picasso
Posted 09 January 2020 - 09:49 AM

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 09 January 2020 - 10:54 AM
Pablo Picasso
Posted 18 January 2020 - 10:17 AM
Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 18 January 2020 - 11:49 AM
Frosch mineralno čistilno kremo za steklokeramične, ampak je plošča že precej zdelala, tako da težko kaj rečem glede sijaja.
[Napoleon]
Posted 18 January 2020 - 12:02 PM
Posted 18 January 2020 - 03:46 PM

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 18 January 2020 - 10:33 PM
[Napoleon]
Posted 19 January 2020 - 12:14 AM
Cistilo zdrgnem z gobico, potem grem se enkrat z navadno krpo cez samo z vodo, nato s suhim servetom in sele nato z mikrofibro.
Posted 19 January 2020 - 09:48 PM
Cistilo zdrgnem z gobico, potem grem se enkrat z navadno krpo cez samo z vodo, nato s suhim servetom in sele nato z mikrofibro.
Enako, a brez mikrofibre. : )
Posted 27 January 2020 - 11:57 AM
Ima katera izkušnje z odstranjevanjem zidne plesni? V dnevni sobi se je v kotu, na zunanji steni po celi liniji pojavila. Prezračim 2x dnevno, nastavila sem tisti Ceresit za razvlaževanje, pa se mi zdi, da gre še kar naprej. Danes bom poskusila z sodo pošpricat in potem počistit. kaj pa v naprej za preprečevanje?
[Napoleon]
Posted 27 January 2020 - 12:04 PM
Ne vem, če boš kaj s sodo uredila. Dobi si odstranjevalec plesni. Mi uporabljamo Clox, ki je na bazi klora tako da ti hkrati še prebeli zadevo (če imaš bele stene). Če zračiš pravilno, je potem problem toplotni most, ki se naredi zaradi slabe zunanje izolacije. Mi smo ta problem (kombinacija hladne stene in toplega, vlažnega zraka) rešili s termo barvo, ki smo jo dali na zunanje stene. Vsebuje mikro koščke keramike, ki delujejo izolativno ter preprečujejo, da bi se stena preveč shladila. Res je občutna razlika, če daš roko na steno brez te barve ali tam kjer je ta barva.
Posted 27 January 2020 - 12:14 PM
Še ta problem je, da stene niso bele, oz ena stran je, druga ne. Razmišljala sem da bi varekino razredčila in to našpricala, sam bo verjetno tudi barvo pobralo?
[Napoleon]
Posted 27 January 2020 - 12:59 PM
Bodo madeži ja, tako da ti pleskanje celotne stene ne uide.
Mi smo uporabili to znamko barve in po treh letih še ni plesni: http://thermoshield.si/Te pa opozorim, da niso poceni, sam če gre za majhne površine še nekak gre.
Posted 27 January 2020 - 01:08 PM
Hvala za to informacijo, pri nas imamo tudi v dnevni sobi na enem mestu podoben problem.
Sem pa v trgovini odkrila eno zadevo na osnovi klora, ki plesen dobesedno zradira v parih minutah, mi ni čisto jasno, kako deluje, uniči pa tudi plesen na silkonu v tuš kabini, kar je pravi čudež (najbrž nekaj podobnega, kot opisuje Bellini). Rdeča plastenka s šprico, pripišem ime, ko pridem domov.
Posted 27 January 2020 - 01:11 PM
To jaz rabim, napiši prosim.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users