Jump to content

Photo

Čiščenje - najučinkovitejša sredstva in tehnike za boj proti umazaniji v vašem domu

• Please log in to reply
1120 replies to this topic

#661 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86394 posts

Posted 07 January 2020 - 10:30 AM

Jaz takrat pospravim igrace ipd., da bi pa drgnila stvari ki bodo ze cez manj kot 24h spet usrane mi pa ne pride na kraj pameti, niti se mi zvecer ne da.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#662 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23389 posts

Posted 07 January 2020 - 02:02 PM

Pri nas je pečica tudi vsa lisasta, tam kjer je inox. Vsake toliko s kakim stelexom obrišem ali razmaščevalcem.
A v Mullerju imajo tudi Okay čistila?

Pogledala sem nekaj posnetkov na Oopsi instagramu, o čiščenju s tem Mr. Grease. Večinoma so prikazane umazane kuhalne plošče in pekači, ki se jih da očistit z vsakim razmaščevalcem pomoje. Imam tudi jaz na dnu pečice par zažganih madežev, edino zaradi tega bi ga kupila, če bi dejansko delovalo.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#663 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3371 posts

Posted 08 January 2020 - 01:54 PM

Midva imava samočistilno funkcijo na pečici ki je zlata vredna, sploh iz vidika da ni treba uporabljati nobenih kemikalij za čiščenje, zakuri vse in potem samo prah ven pobrišeš.

Tudi mene mika od oopsi čistilo za kopalnico tako da prosim poročaj kako boš zadovoljna
  • 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#664 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17029 posts

Posted 08 January 2020 - 08:33 PM

Jaz imam pirolizo sicer v pecici a se nisem probala. Prav tako se nikoli nisem pucala pecice, tako da ne vem kako ucinkovita so druga cistila za pecico.
No danes sem jo spucala (recimo). Niti ni bla ful umazana, ker je ne uporabljam veliko.
Torej, cistila res cudovito disijo. Nic po cistilih. Velik plus. Minus je da so v pollitrskih embalazah. Za to ceno bi pricakovala najmanj liter (komplet je neki 22 do 23 e).
Tale mister grease, ki je razmascevalec, je za navadno mascobo super. Za pecico sem ga naspricala, pustila 10 minut, pa sem potem spravila stran tudi zasusene in zapecene madeze, samo sem drgnila z uno sivo zicnato gobico kot budala. Ne vem, morda bi slo isto stran tudi brez cistila, glede na intenzivnost drgnjenja :D ostalih se nisem probala, ma ce priblizno dobro ocistijo bi jih ze zato k tok disijo spet narocila....
Aja ne pa mislit da bi s tem spucala od bakice pecico ki ni bla spucana 20 let. Mislim da ne.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#665 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27534 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 08 January 2020 - 08:46 PM

Sem si kar mislila. :)
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#666 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23389 posts

Posted 09 January 2020 - 09:49 AM

Jaz pirolize nimam, sva takrat, ko sva izbirala aparate, gledala na ceno in se potem nisva odločila. Enkrat drugič pa verjetno bi vzela. Imam samo funkcijo čiščenja s paro. Ja saj, kot sem rekla, verjetno gre do enake mere stran z vsakim razmaščevalcem, samo da ti bolj pritegnejo z vonjem in lepo embalažo. Sem pa ugotovila, da v pečici nimam več zažganega madeža, očitno sem ga enkrat uspela odstranit, pa se sploh ne spomnim. :D
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#667 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27534 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 09 January 2020 - 10:54 AM

Meni je najbolj zoprno zaradi vonja potem - ko sem cez vikend cistila s sodo, kisom in limono sem se se cudila, kako lepo limona nevtralizira vonj kisa, ampak je potem se vseeno smrdelo, ko sem prvic spet prizgala pecico. Ne predstavljam si, kako hudo bi potem smrdelo, ce bi Sgrassatore noter spricala, tisti vonj je res umeten.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#668 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 18 January 2020 - 10:17 AM

Katera cistila uporabljate za steklokeramicno plosco? Jaz imam enega s katerim pa nikakor ne dosezem lepega koncnega sijaja.
  • 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#669 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17077 posts

Posted 18 January 2020 - 11:49 AM

Frosch mineralno čistilno kremo za steklokeramične, ampak je plošča že precej zdelala, tako da težko kaj rečem glede sijaja. :D

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#670 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26020 posts

Posted 18 January 2020 - 12:02 PM

Nič posebnega, na eno mokro krpo dam.malo milnice in najprej s ten obrišem do čistega, potem pa z mikrofibro čez do suhega.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#671 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 18 January 2020 - 03:46 PM

Hvala obema. Tocno to cistilo imam doma. :D Sem kupila danes se mikrofiber krpo in je v tem finta. Se lepo sveti sedaj. 👌🏻
  • 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#672 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17077 posts

Posted 18 January 2020 - 10:33 PM

Dejansko? A z microdibro kr zdrges s cistilom, ali na koncu z microfibro?
  • 0

[Napoleon]

#673 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 19 January 2020 - 12:14 AM

Na koncu.

Cistilo zdrgnem z gobico, potem grem se enkrat z navadno krpo cez samo z vodo, nato s suhim servetom in sele nato z mikrofibro.
  • 0

#674 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27972 posts

Posted 19 January 2020 - 09:48 PM

Cistilo zdrgnem z gobico, potem grem se enkrat z navadno krpo cez samo z vodo, nato s suhim servetom in sele nato z mikrofibro.

Enako, a brez mikrofibre. : )
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#675 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17077 posts

Posted 27 January 2020 - 11:57 AM

Ima katera izkušnje z odstranjevanjem zidne plesni? V dnevni sobi se je v kotu, na zunanji steni po celi liniji pojavila. Prezračim 2x dnevno, nastavila sem tisti Ceresit za razvlaževanje, pa se mi zdi, da gre še kar naprej. Danes bom poskusila z sodo pošpricat in potem počistit. kaj pa v naprej za preprečevanje?

• 0

[Napoleon]

#676 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4260 posts

Posted 27 January 2020 - 12:04 PM

Ne vem, če boš kaj s sodo uredila. Dobi si odstranjevalec plesni. Mi uporabljamo Clox, ki je na bazi klora tako da ti hkrati še prebeli zadevo (če imaš bele stene). Če zračiš pravilno, je potem problem toplotni most, ki se naredi zaradi slabe zunanje izolacije. Mi smo ta problem (kombinacija hladne stene in toplega, vlažnega zraka) rešili s termo barvo, ki smo jo dali na zunanje stene. Vsebuje mikro koščke keramike, ki delujejo izolativno ter preprečujejo, da bi se stena preveč shladila. Res je občutna razlika, če daš roko na steno brez te barve ali tam kjer je ta barva.

• 0

#677 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17077 posts

Posted 27 January 2020 - 12:14 PM

Še ta problem je, da stene niso bele, oz ena stran je, druga ne. Razmišljala sem da bi varekino razredčila in to našpricala, sam bo verjetno tudi barvo pobralo? 

• 0

[Napoleon]

#678 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4260 posts

Posted 27 January 2020 - 12:59 PM

Bodo madeži ja, tako da ti pleskanje celotne stene ne uide.

Mi smo uporabili to znamko barve in po treh letih še ni plesni: http://thermoshield.si/Te pa opozorim, da niso poceni, sam če gre za majhne površine še nekak gre.

• 0

#679 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27972 posts

Posted 27 January 2020 - 01:08 PM

^^
Hvala za to informacijo, pri nas imamo tudi v dnevni sobi na enem mestu podoben problem.

Sem pa v trgovini odkrila eno zadevo na osnovi klora, ki plesen dobesedno zradira v parih minutah, mi ni čisto jasno, kako deluje, uniči pa tudi plesen na silkonu v tuš kabini, kar je pravi čudež (najbrž nekaj podobnega, kot opisuje Bellini). Rdeča plastenka s šprico, pripišem ime, ko pridem domov.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#680 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19331 posts

Posted 27 January 2020 - 01:11 PM

To jaz rabim, napiši prosim. :)

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users