Jump to content

Photo

Mozolji

• Please log in to reply
1813 replies to this topic

#661 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11854 posts

Posted 03 June 2007 - 12:52 PM

Asja, po treh mesecih jemanja Diane 35 še ni izboljšanja na koži. Meni se je koža spravila na super stanje brez mozoljčka po 7 mesecih. In ko nehaš jemat, se stanje povrne na prvotno in pridejo mozolji žal nazaj.
  • 0

#662 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 03 June 2007 - 02:15 PM

Če drugače ne grejo ti mozoljčki, lahko še probaš z Differinom, samo dvomim, da bo kakšen vidnejši uspeh. Samo ne uporabljaj ga poleti.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#663 Darla

Darla

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 443 posts
  • Interests:marsikaj

Posted 03 June 2007 - 03:54 PM

QUOTE(sonchika @ 1. 6. 2007 - 19:48) View Post

Tiste tablete so ali Clinofug ali pa Roacuttane. Oboje imajo precej agresivne stranske učinke.

Roaccutane že, za Clinofug pa še nisem slišala, da bi komu povzročal težave. So pa to precej mile tablete, pomagajo bolj tistim s "sezonskimi" mozolji, tu pa tam kakšen. Za trdovratne, podkožne itd. je edina možnost Roaccutane, ki v primerni dozi in pod nadzorom zdravnika ne povzroča prav nobenih težav (razen suhih ustnic) - razen če človek ni ekstra občutljiv.
  • 0

#664 Asja87

Asja87

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 342 posts

Posted 04 June 2007 - 04:36 PM

QUOTE(Frida Kahlo @ 3. 6. 2007 - 13:52) View Post

Asja, po treh mesecih jemanja Diane 35 še ni izboljšanja na koži. Meni se je koža spravila na super stanje brez mozoljčka po 7 mesecih. In ko nehaš jemat, se stanje povrne na prvotno in pridejo mozolji žal nazaj.

ja nevem meni je rekla moja osebna zdravnica da bom nardila kuro za 3 mesece...zdej ne vem če so točno te diane 35 ki mi jih bo dala...nevem...
sam kaj ki pol mozolji spet pridejo..sej mene ne briga da pridejo nazaj kr itak enkrat mi bojo zginli(upam) kot usakemu mladoletniku...zaradi mene naj pridejo nazaj sm ne tako stanje ko je zdej..kr nikoli še nisem imela take..pa jih imam js mozolje od 12 leta..tko da sm že navajena..
ena moja soldelauka...jih je tudi useh vrst probala od differeina do skinorena do tablet itd..in tudi porabljala nevem kolko u tujini za kreme itd..
je mela hujše stanje kot js...in zdej ki ima 32 let nima več enega mozoljčka..samo ima full uničeno kožo mislim ne prau katastrofa ampak od blizu se po celem obrazu vidijo luknjice..
kaj pol ko nehaš s to kuro...lahko greš spet zdravniku da ti da kaj kakšne tabletke al kaj?mislim če je stanje spet katastrofalno!

QUOTE(sonchika @ 3. 6. 2007 - 15:15) View Post

Če drugače ne grejo ti mozoljčki, lahko še probaš z Differinom, samo dvomim, da bo kakšen vidnejši uspeh. Samo ne uporabljaj ga poleti.

js sm usako poletje že 4 leta uporabljala differin in dalacin poleti...in mi ni nikoli nič naredilo...sam js kreme za mozolje in to si dam samo zvečer preden grem spat zjutraj nič...kr itak si dam kremo pol pa puder...samo kaj si lahko dam tudi kremo za mozolje zjutraj pa pol čez kremo pa puder?!nisem nikoli preiskusila...zato me zanima... hmm.gif

• 0
♥ Face To Face...Like I Am Imagining...That You're The One I'M Waiting For...Will You Be...Unmistakable ♥

#665 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11854 posts

Posted 04 June 2007 - 04:49 PM

Mozolji se bojo vrnili, ampak ne v milejši obliki, ampak v isti kot prej. Tko pač je. Dokler se ti hormoni ne uredijo, lahko skrbiš samo za pravilno nego pa prehrano... Enim se uredi po puberteti, enim pa pr 40-ih...to je jeba. Zdravnica ti pa potem lahko napiše nov recept, seveda. Samo 3-mesečna kura se mi zdi brezveze. Vsaj pol leta jih moraš jest, da vidiš učinke.

Te kreme, ki jih naštevaš pa rajši uporabljaj samo ponoči, zaradi kislin.
  • 0

#666 inchika

inchika

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1186 posts
  • Interests:vse pozitivno

Posted 04 June 2007 - 05:11 PM

QUOTE(Asja87 @ 2. 6. 2007 - 9:46) View Post

ja ja se mi zdi da mi je rekla da mi bo dala te KT pa še ene nvem kako se kličpejo...
kaj mogoče veš kakšne so te KT, mislim če kaj pomagajo pa kakšne stranske učinke imajo?!
ki vem da pri nekaterih so rekli da tudi lasje izpadajo...že tko mi izpadajo...in to precej...in še da te tablete uzamem...pol pa ajoj...

Edina stvar, ki mi je pomagala, so prav te Diane 35. Zato jih jemljem že tretje leto. Za raznorazne kreme sem pa le denar zapravljala, brez kakšnih vidnih učinkov.
  • 0
Nobena pot ni dolga, če po njej hodimo s prijateljem...

#667 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 05 June 2007 - 08:05 AM

Asja87, vidno ni bilo nič, da bi bile kakšne poškodbe s strani sonca. Pa so bile - verjemi. Koža se je bistveno bolj poškodovala, kar bo vidno šele v starosti, ko se bo koža hitreje postarala.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#668 Asja87

Asja87

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 342 posts

Posted 06 June 2007 - 04:53 PM

QUOTE(sonchika @ 5. 6. 2007 - 9:05) View Post

Asja87, vidno ni bilo nič, da bi bile kakšne poškodbe s strani sonca. Pa so bile - verjemi. Koža se je bistveno bolj poškodovala, kar bo vidno šele v starosti, ko se bo koža hitreje postarala.

full tenxxx za tvoje nasvete oops.gif
  • 0
♥ Face To Face...Like I Am Imagining...That You're The One I'M Waiting For...Will You Be...Unmistakable ♥

#669 denis

denis

sramežljivec

• Člani
  • 10 posts

Posted 08 June 2007 - 05:12 PM

Caw

Mene pa nekaj zanima glede teh tablet Roaccutane, kot rečeno so to tablete za hujše oblike mozoljev, kaj pa v primeru, da ti ne pomaga ne skinoren ne differin ali ti dermatolog predpiše te tablete glede na telesno težo(tako sem prebral, da se jih dozira) ali je mogoče, da ti dermatolog predpiše manjšo količino, da si odstraniš tiste določene trdovratne mozolje, ki se vedno znova in znova pojavijo? Sam sem namreč sprobal skinoren kot tudi differin, pa mi nista pomagala skoraj 0, mozoljev ni veliko ampak tisti ki so, me zelo motijo.

Lp
  • 0

#670 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 08 June 2007 - 06:38 PM

To ti bo pa najbolje povedal dermatolog.
  • 0

#671 ninaa

ninaa

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 433 posts

Posted 09 June 2007 - 10:25 AM

Živjo!!!
Jz sem tko nesrečna zarad teh mozoljev cry.gif . Pred dobrim tednom sem prenehala z differinom,zarad tega ker bom zdj začela kar pogosto hodit na plažo in ne bi rada tvegala da se mi koža poškoduje. No in zdj sem dobila takšen naval mozoljev. Pa tko veliki in rdeči so. Pa vsepovsod jih imam cry.gif . Niti vn si ne upam it. Prosim,da mi poveste kaj naj naredim.

Hvala
  • 0

#672 Asja87

Asja87

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 342 posts

Posted 09 June 2007 - 02:22 PM

QUOTE(ninaa @ 9. 6. 2007 - 11:25) View Post

Živjo!!!
Jz sem tko nesrečna zarad teh mozoljev cry.gif . Pred dobrim tednom sem prenehala z differinom,zarad tega ker bom zdj začela kar pogosto hodit na plažo in ne bi rada tvegala da se mi koža poškoduje. No in zdj sem dobila takšen naval mozoljev. Pa tko veliki in rdeči so. Pa vsepovsod jih imam cry.gif . Niti vn si ne upam it. Prosim,da mi poveste kaj naj naredim.

Hvala

torej js differin pa dalacin rabim že enih 4 let...in to tudi poleti...
samo namesto da si ga dam 2 x na dan zjutraj in zvečer si ga dam samo zvečer...
tko itak drugi dan ubraz umiješ in se to že itak prej upije...
in tudi ko hodim na plažo...in mi ni nikoli naredilo nobene reakcije al pa kaj podobnega...
samo ga uporabljaj samo zvečer preden greš spat! wink.gif
  • 0

#673 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 10 June 2007 - 01:06 PM

Kolikokrat moram napisati, da je to nevarno početje?!?
Poškodovale si boste kožo. Ni lepo biti pri 30 je čisto zguban. Potem bo pa jok, kako se znebiti gub.
S pametjo. Uporabljaj ga edino v primeru,da čez dan STRIKTNO uporabljaš kremo z UV zaščito. Čim višja je zaščita, bolje je.
  • 0

#674 Pupa20

Pupa20

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 604 posts

Posted 10 June 2007 - 06:30 PM

Amm mene pa nekaj zanima.Uporabljam Alverde jojobo,Alverde divjo vrtnico ter M24.(ne vse naenkrat).In sem zadnje čase začela opažat,da se mi delajo majhni mozoljčki.A je mogoče da mi jih dela katera od teh krem? Naj še omenim, da ko si nanesem jojobo mi obraz zelo srbi.Pri drugih kremah se to ne dogaja.Prosim če katera lahko pomaga.
  • 0

#675 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 10 June 2007 - 07:09 PM

Če te srbi, kreme ne uporabljaj več. Sicer pa nobena od krem ni K. Morda ti škodi kaj drugega.
  • 0

#676 Pupa20

Pupa20

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 604 posts

Posted 11 June 2007 - 08:35 AM

sonchika, drugo kar še uporabljam za obraz je Bubchen malinova pena,Garnier zelen tonik,Alverde pilling, pa Scheabens maski (za regeneracijo kože in čokoladno), ki si mi ju priporočila.
  • 0

#677 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 11 June 2007 - 09:45 AM

Pol pa ne vem. Tudi meni se stalno mašijo pore, pa tudi skrbim za to, da uporabljam kvalitetne nekomedogene kreme. Se zgodi in tu ni kaj storiti.

• 0

#678 Cebelica_Maja

Cebelica_Maja

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 615 posts

Posted 11 June 2007 - 06:38 PM

Hojla, jaz sem tudi ena, ki ima velike težave z aknami. Pa sem začela hodit na Laser IPL v CAT h Katji. Bila sem prvič 14.maja (potem še 16. in 18. - iti moraš 3x z dvodnevnim razmakom), potem 20 dni premora in danes sem šla spet. Učinek je že!! Mozolji se ne delajo tolko, nimam več toliko bulic. Pa koža ratuje lepša! Končno ena stvar, ki res deluje! biggrin.gif Uporabljati moram njihovo kozmetiko, pa izogibat se soncu in to je to. Je pa neboleče, samo malo zapeče.
Jaz sem probala že veliko reči, ampak nikoli nobenih tablet, ker sem proti njim. Zdaj sem vsa presrečna, ker se res opazi, da postajam lepša. oops.gif tongue.gif
Ravno danes je Katja eni, ki se tam uči, pripovedovala, kako ta laser deluje. In povedala, da se da tako kožo, kot jo imam jaz, res lepo pozdravit, da je skoraj popolna. Pa fajn mi je, ko je CAT samo pet minut s kolesom stran. thumbup.gif

• 0
"Oh, you can't help that," said the cat: "We're all mad here. I'm mad. You're mad."

IPB Image

#679 Tinkica

Tinkica

sramežljivec

• Člani
  • 59 posts

Posted 12 June 2007 - 02:01 PM

Kaj pa laser dolgoročno pomeni za kožo? Jo lahko poškoduje?
  • 0

#680 sophie

sophie

sramežljivec

• Člani
  • 38 posts

Posted 12 June 2007 - 04:20 PM

ufff........ js pa lih ne bi to z laserjem...k se slis kr precej tko grozliwo...

js na splosno nimam tezaw s kozo...sam a nubena krema ne pumaga??...

mogoce, pa bi mogl mal licila zamenat...nwm...js neki od mtke...isadora pa te fore...puder je od juvene...in je fuuul prjazn do koze....tak zlt je....
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users