Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#661 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15826 posts

Posted 03 April 2020 - 06:28 PM

Kje so zdaj vsi antivaxxerji...a so se v svoje luknjice poskrili? :D

Še smo tu!

• 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#662 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17855 posts

Posted 03 April 2020 - 07:05 PM

V Franciji je danes umrlo 1120 ljudi, kolikor jih v Italiji ni nikoli. In oni v statistiko sploh ne dajejo oskrbovancev domov, kjer se ocitno v Evropi virus najbolj brutalno siri in so ratali morisca, za katera se nihce ne briga. Se vejo ne koliko jih je umrlo tam. Mi smo pa pod pretvezo zascite starejsih doma.

https://www.rtvslo.s...na-udaru/519428
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#663 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27724 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 03 April 2020 - 07:11 PM

Evo, dober zapis:

https://www.mladina....1yPZiqcK04z2p8w
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#664 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87788 posts

Posted 03 April 2020 - 07:28 PM

V Tivoliju, na Smarni, Gradu, Golovcu in se kje v LJ so danes popisovali in preverjali ljudi, cez vikend pa naj bi se nadzor se zaostril.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#665 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 33095 posts

Posted 03 April 2020 - 07:30 PM

Maaaa, kam smo prišli... Men je to grozno.
  • 0

#666 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23696 posts

Posted 03 April 2020 - 07:31 PM

Danes je zdravnica iz infekcijske klinike na poročilih rekla, da bodo/bi morali ukrepi trajati še kakšne 3, 4 tedne.

Ampak a niso pri nas številke tako solidne ravno zaradi teh ukrepov? Ok, pustimo, da tele omejitve gibanja znotraj občine morda res niso bile potrebne in bi lahko zadevo drugače speljali. Če bi pa zdaj čez kak teden, dva, začeli vsi spet po malem se družit z enim sosedom, pa drugim, a ne bi potem krivulja spet šla navzgor in bi bili spet na začetku?
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#667 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17853 posts

Posted 03 April 2020 - 07:32 PM

:o Dopoldne smo šli na Šmarko, je bilo malo ljudi in nobenih kontrol še.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#668 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27857 posts

Posted 03 April 2020 - 07:34 PM

Ihan je danes napovedal, da potek kaze, da bi se dalo v maju ukrepe pocasi sprostit. Na NIJZ padajo kot muhe, nekaj bo treba glede vlade naredit ne glede virusa, pri slednjem nam gre cisto dobro kot kaze! Naslovi na spletnih straneh so senzacionalni (kar je pricakovati in smo raznih klikbajtov ze vajeni) stevilke kazejo ful v prid prebivalstva! Pomojem se tudi policija tega ne bo dolgo sla, saj so tudi oni ljudje in drzavljani, ukrepi veljajo tudi za njih in njihove familije.
  • 0

#669 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23696 posts

Posted 03 April 2020 - 07:39 PM

Sem ga poslušala prej na poročilih, ja, pa naj bi se spet zagnali pregledi in operacije, ki so odpadli.
  • 0

#670 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17855 posts

Posted 03 April 2020 - 07:40 PM

V Tivoliju, na Smarni, Gradu, Golovcu in se kje v LJ so danes popisovali in preverjali ljudi, cez vikend pa naj bi se nadzor se zaostril.

WTF a nisi ravno tam lahko?! A ker so bili preblizu ali kar tako vsakega? Absurdno.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#671 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87788 posts

Posted 03 April 2020 - 07:45 PM

Baje so tudi preverjali, ce so iz istih gospodinjstev. Moz je zjutraj okrog Roznika veckrat srecal redarje, je ze mislil, da mu bodo dali kazen zaradi odpetega psa.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#672 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17703 posts

Posted 03 April 2020 - 08:18 PM

Res mi gre na k. da imam v postelji desnicarja. To je stvar, ki je nekako 12 let nazaj nisem preverjala in me niti ni zanimala.
Kaj bi clovek pricakoval drugega od nekoga, ki je iz Skofje Loke. (Ok, posplosujem ampak v globalu drzi).
Ko sem mu poslala mladinin clanek sem dobila, citiram: " ne bom bral te levakarske mladine ker je tako pristranska da glava pece"
Over and out za danes, samo se lahko noc mu recem. Im pissed.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#673 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17853 posts

Posted 03 April 2020 - 08:23 PM

Res je zelo desnicarski nas konec :D
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#674 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23696 posts

Posted 03 April 2020 - 08:46 PM

Jaz nisem desničarka, ampak tudi Mladine že lep čas ne berem več. Mi grejo na živce vsi ti zapisi v eno ali drugo smer.
  • 0

#675 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25053 posts

Posted 04 April 2020 - 07:23 AM

Baje so tudi preverjali, ce so iz istih gospodinjstev. Moz je zjutraj okrog Roznika veckrat srecal redarje, je ze mislil, da mu bodo dali kazen zaradi odpetega psa.

A potem ce sta dva fant in punca, oba imata svoje stanovanje v Lj in gresta na sprehod, ju lahko kaznujejo?

Jaz imam na osebni se vedno ljubljanski naslov, torej sem po takem preverjanju lahko v Lj (razen ce bodo sli preverit v racunalnik), nimava pa istega naslova.
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#676 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 33095 posts

Posted 04 April 2020 - 07:36 AM

Ja jest že od začetka pravim, da bi ful trpela, če bi se nam to zgodilo pred 20 leti, ko sm bla najbolj zaljubljena, hahaha, pa še druga obcina in to, ooooo, noroooo!
  • 0

#677 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15826 posts

Posted 04 April 2020 - 07:43 AM

Moja najboljša prijateljica dela v Celju na urgenci. Tole mi je prejle napisala, ko je prišla iz nočne:

"Se je že začelo. Množični pretepi, za baseball palicami, pestmi, razbite glave, nosovi, veliko ran za šivat. Polno ljudji  primernih za psihijatrijo..."

Mene res žalosti, da smo Slovenci taki, da se potem obrnemo drug proti drugemu. Namesto, da bi enkrat res skupaj stopili, pa tisto gamad nagnal iz parlamenta. Se opravičujem za jezik.

• 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#678 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17703 posts

Posted 04 April 2020 - 08:22 AM

Dragica, prikimavam...
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#679 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26177 posts

Posted 04 April 2020 - 08:45 AM

Ma kaj pa vem, to je pomoje ista populacija, ki bi drugače na fuzbal tekmah zganjala spalir. Z zadnjim odstavkom se pa strinjam.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#680 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4465 posts

Posted 04 April 2020 - 08:52 AM

Jaz opažam dosti kršitev tu pri nas na vasi. Samo malo opazujem cesto in vidim več družin skupaj na sprehodu ali pa ženske, ki skupaj hodijo. Najbolj smešno mi je bilo,ko so se vsi na veliko pogovarjali in potem pride mimo avto, so se pa postavil v četico in se zafrkavali, da more bit vmes 2 metra. Meni je to kr nekaj. V sosednji občini so si na tak način 3 družine (sicer v sorodu) lepo razširile virus. Aja pa mladi se skupaj s skuterji okoli vozijo :)

Glede pretepov pa isto mislim kot Anouk. Ti bodo prisotni ne glede ns razmere. Verjetno jih je celo manj zdaj, ko niso gostilne odprte. Sem pričakovala več družinskega nasilja, pa ne poročajo. Verjetno je skrito med 4 stenami :(
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users