Jump to content

Stroški

• Please log in to reply
1390 replies to this topic

#661 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32286 posts

Posted 20 March 2022 - 05:51 PM

Moj otrok nikoli ni jedel dveh kosil. Dobi malico, ko pride ob 15:30 domov, vidim pa ja pri nečakih, da ima moja mama vedno še kaj od kosila zanje in jejo. Verjetno bolj zato, ker jim paše, kot pa da bi res rabili. Tamali ima sploh že ornk obloge.
Izplacilo pa pri nas ni 6€, ampak je toliko samo za tiste, ki delajo od doma. Ostali imajo pač prehrano na voljo v restavraciji. In če ne ješ tam, ne dobiš izplačano nič. Če pa ješ/vzameš sendvič, pa dobiš 1,92€.
  • 0

#662 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85893 posts

Posted 20 March 2022 - 06:13 PM

Aja, sploh ni opcije izplacila, ce ne jeste tam. Jaz dobim max izplacilo pa se vseeno za ta denar lahko pod nosom obrisem za normalno kosilo. Za ta denar dobim v bistroju zraven kvecjemu enoloncnico, po kateri bi bila takoj spet lacna. Pri Wolt/Glovo dostavi si pa takoj na x2. Res ni racunice.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#663 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32286 posts

Posted 20 March 2022 - 06:15 PM

Samo, če delam od doma, je 6€ na dan, ja. Recimo februarja mi je to kr naneslo za dodatek pri neto plači.
  • 0

#664 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16965 posts

Posted 20 March 2022 - 06:17 PM

A vi to med sluzbo prav kosila jeste ali kako? Jaz si nesem nekaj za malico, kosilo pa imam potem npr doma. Ne vem zakaj bi ze v sluzbi kosilo jedla.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#665 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32286 posts

Posted 20 March 2022 - 06:20 PM

Hahaha, seveda. Mi gremo ob 12 na kosilo, meni super paše, po koncu službe nisem lačna, pač res sem se navadila na to. Ne predstavljam si kuhanja ob 16, ko pridem domov.
  • 0

#666 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85893 posts

Posted 20 March 2022 - 06:21 PM

Ja, jaz si vsak dan prinesem topel obrok. Drugace bi crknila od lakote. Mi je cisto prepozno, da bi kosilo jedla sele po sluzbi, pa preden je skuhano, bi bila ura 17. Takrat kaj malicam, imam pa potem za vecerjo se en kuhan obrok.
  • 0

― V. Van Gogh

#667 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16790 posts

Posted 20 March 2022 - 06:38 PM

Ja ne kuham vsak dan pa dam tok za hrano na mesec :lol: moram pogledat ce imam kje sliko hladilnika, za predstavo.
Kdaj pa pol to kar mas za malico skuhas?
In kaj to jeste neke kuhane vecerje?
Najvec kar je pri nas kuhano od vecerje je jajce. Ni teorije da bi sla prej notri ali si vzela cas za stanje med lonci....
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#668 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27330 posts

Posted 20 March 2022 - 07:05 PM

Jaz imam ajdo,riz al pa kvinojo na zalogo nakuhano v hladilniku. Danes smo imeli piknik in se nista tamali najedli ker jima ni prevec pasalo in smo vecerjali piscanca,pire in spinaco, pa se nekaj dusene zelenjave od vcerajsnjega kosila. Na splosno kar pazim,da imata vsaj tretjino glavnih obrokov zelenjave, za malice pa vsaj en kos sadja,ostalo so lahko krekerji, kruh,piskoti. Pa ne vem, jaz dam kuhat recimo krompir za pire, potem pa ta cas preden se vsi stusiramo in skopamo je krompir kuhan. Piscanca sem kupila in sfikirala v soboto, ga dala v paco in potem smo danes samo popekli. Spinaco sem vceraj oprala,ko se mi je kuhala kava in sem jo na hitro skuhala, odlila ko sem spila kavo in dala pol v skrinjo,pol v hladilnik za danes. Ful stvari pripravim sproti se mi zdi,al pa tako da se mi kuha ko sem po tusem/pijem kavo. Nam pase tudi narezek za vecerjo, ampak redko so to neke salame. Veckrat kaksne toaste, pa spet tamala poje vec oliv in kumaric kot kruha, ali pa tunin namaz naredim. All in all so to vecinoma poceni obroki, veliko pojemo fizola in koruze. Pozimi raznih enoloncnic. Za 4€ kolikor stane repa,krompir in fizol za cel lonec jote, smo 2x reseni kosila in vecerje. Pa fizolovka tudi, tiste 2 ali 3 piksne fizola niso niti evro.
  • 0

#669 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32286 posts

Posted 20 March 2022 - 07:05 PM

Pri nas je mularija sama zunaj zdaj, ko so že toliko veliki. Jaz naredim palačinke, kaksno zelenjavno juho, torteline/njoke, hrenovke, toast/sendvič, to je to. Lahko pa poje tid samo sirovko. Naša res ni zahtevna.
  • 0

#670 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27330 posts

Posted 20 March 2022 - 07:09 PM

Saj moji tudi nista zahtevni,jaz sem sitna 😆 od nastetega bi slo skozi samo minestra in palacinke,ker pac mora bit zelenjava 😁, ce so testenine,pa solata recimo. Ceprav ravno prejsni teden sem skuhala cel paket makaronov in je bilo ravno ok za nas 3 za vecerjo in zame za kosilo 😆 kadar ne je on z nami, nam vsem skuham bg testenine. Tisti dve konzervi tune, cebula,cesen,olive in zacimbe,pa tudi ne nanesejo toliko. Torej 2 obroka za 3€ recimo.
  • 0

#671 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85893 posts

Posted 20 March 2022 - 07:12 PM

Midva podobno kot ora paziva, kaj je. Glede na to, da ni izbircen, z raznoliko zdravo prehrano sploh ni problemov. Res sem vesela, da je tako. Zadnjic so na RD imeli pomfri, dunajce in sladkarije, sem mislila da se bo nazrl pa je prisel lacen domov in jedel kar sem skuhala za vecerjo. Zame je obrok brez zelenjave ali sadja junk.
  • 0

― V. Van Gogh

#672 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 20 March 2022 - 07:30 PM

Tasika, jaz sem velikokrat zdoma po 12h in bi me trikrat pobralo, če ne bi imela konkretne malice/kosila. Če jem zajtrk ob 5.30, večerjo pa med 17.30 in 19, ne vem kako bi zdržala od ene uboge malice. 😬 Ponavadi prigriznem kaj ob 9h, ob 11/12h kosilo in potem še nekaj okoli 15h. Tisto brižno minimalno izplačilo za malico mi niti slučajno ne pokrije stroška za hrano, ampak žal nimam sposobnosti fotosintetize, da bi preživela dan. Sicer imamo možnost 'menze', ampak me po tem boli trebuh, ker je vedno neka enolončnica s tono klobase/mastno meso + krompir, ipd.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#673 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16965 posts

Posted 20 March 2022 - 07:40 PM

Ma ce imas dolg delavnik mi je čisto jasno. Tudi jaz ob sredah, ko delam do 17
00 jem kaj bolj konkretnega v sluzbi.
Drugace pa okoli 10ih malica, potem se kako sadje/krekerji, ce sem lacna. Imam sreco da nimam dolge vožnje, tako da sem hitro po 15.uri doma in zacnem kuhat, tako je ko pridejo ostali do 4ih domov bolj kot ne pripravljeno. Kosilo je okoli 16, 16:30, pa potem se za vecerjo kaj. Ampak redko da bi kuhala.
Za malico pa npr ponavadi med pripravo kosila naredim, ali pac zvečer.

Ora, ko so se otroci. Pri nas se mi zdi da gre ful materiala, ce delam testenine s tuno. 2-3 tune pa cela (250ml) smetana za kuhanje, pa je se včasih na tesno, ker imajo vsi radi omako na veliko.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#674 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27330 posts

Posted 20 March 2022 - 07:54 PM

Jaz ne dam smetane 😮 delam s paradiznikom in provansalskimi +ciliji, paprika.
  • 0

#675 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 20 March 2022 - 07:56 PM

Ni sans. Jaz sem od doma ze vajena na skromne kolicine. Moj fotr se pokoplje od toliko smetane :D
Mi imamo enega domacega piscanca za 8 obrokov :D Pojemo pa ful veliko buddha bowlov (zadnjic sem zasledila, da se temu tako rece, hehe) za kosilo.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#676 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32286 posts

Posted 20 March 2022 - 07:57 PM

Jaz sem v glavnem ta teden tolk vsega nabavila, da pomoje zdej par dni ne bomo rabili trgovine. Šla bom še v Hofer po 900g Nutello v akciji, pa mogoče en paket grozdja ali jagod. Za vikend sta K.in soseda pojedli kar veliko jabolk, T.je prav prosila zanj, ker jih oni baje nimajo. Imajo pa avokado, je bolj fensi najbrž.
  • 0

#677 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85893 posts

Posted 20 March 2022 - 07:59 PM

Jaz bom raje tiho glede kolicin, ki jih mi pojemo, ker bi kdo mislil, da nas je vsaj 5. 😬
  • 0

― V. Van Gogh

#678 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 20 March 2022 - 08:05 PM

Dajte, prosim, kaj veckrat napisat v Kosila pa Kaj ste danes jedli :)
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#679 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19130 posts

Posted 20 March 2022 - 08:16 PM

_M_, avokado in jabolka ni niti podobno, čuden komentar... Mi imamo ful radi avokado. Pa jabolka tudi.
  • 0

#680 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 20 March 2022 - 08:19 PM

Barbarina, si mi vzela z jezika. :)

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users