Jump to content

Photo

Vsa vprašanja v zvezi z gradnjo in urejanjem doma

• Please log in to reply
1579 replies to this topic

#661 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26022 posts

Posted 17 February 2020 - 02:51 PM

Kako je mat keramika za cistit v primerjavi s tisto s sijajem? Ima katera izkusnje? Gledam nove umivalnike za v kopalnico in so mi mat naceloma bolj vsec, ampak se nocem ustet, ker ene take, ki jih je nemogoce spucat, ze imava :D

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#662 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3374 posts

Posted 23 February 2020 - 08:19 PM

Ne priporočam, kolega sta vzela črn mat umivalnik in kot si lahko predstavljaš je nočna mora za čistit
  • 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#663 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26022 posts

Posted 23 February 2020 - 08:50 PM

Hvala! Črni so pa sigurno adijo, tam se pa res vse pozna. Tisti, ki so sijaj, so itak še cenejši :D
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#664 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24726 posts

Posted 13 April 2020 - 09:37 AM

Ima kdo izkusnje, da se po meri naroci tabure?
Jaz bi ga potrebovala kot podaljsek v postelji.
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#665 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32529 posts

Posted 13 April 2020 - 10:10 AM

Pri Žaklju ziher, imamo tud mi v planu enkrat kmalu za h kavču, naredijo čisto ujemajočega. 

• 0

#666 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24726 posts

Posted 13 April 2020 - 12:53 PM

Hvala, sem poslala povprasevanje. Da sploh vidim o kaksni ceni je govora. Nimam obcutka
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#667 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17426 posts

Posted 13 April 2020 - 12:54 PM

Tom tudi.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#668 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32529 posts

Posted 13 April 2020 - 01:12 PM

Jaz sem ga videla pri prijateljici, malo večjih dimenzij, kot podaljšek kavča, v enakih materialih  - 300 € pred cca 7 leti. 

• 0

#669 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27445 posts

Posted 12 May 2020 - 09:38 PM

Imate se tu kaksne izkusnje z arhitekti, bi koga pohvalile/grajale, kaksne dobre ali slabe izkusnje s projektanti?
  • 0

#670 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27445 posts

Posted 18 May 2020 - 05:47 AM

Napisem vseeno, mogoce v prihodnosti pride kateri prav. No mi smo nas izbor zdaj malo zraducirali na recimo 3 projektante oz.biroje, ki so nam dali ponudbe primerljive po obsegu dela, ki ga opravijo. Ker zelimo 2 stanovanjsko hiso, z dvema popolnoma locenima enotama je individualni projekt edina smiselna izbira. No in eni od teh, ki so tudi cenovno najugodnejsi ( se vseeno pa ne poceni) nam ocitno hocejo na vsak nacin prodat tipsko hiso s prilagoditvami, s tem da so ze v vsaj 3 maile napisali, da je mozni individualni nacrt, zraven pa vedno ponujajo svoje tipske, ki niti po kvadratusi ne ustrezajo temu kar bi mi zeleli. Tasca je celo izdelala projektno nalogo s tocnim opisom kaj zelimo :D (ja res je neverjetna, z vso energijo in zagonom). Potem so eni, ki so precej zasedeni ampak imamo cas pocakat, poleg tega vemo, da imajo z njimi dobre izkusnje. Tretja je ena gospa, ki pa nas je s svojimi resitvami, idejami in temelitostjo med razgovorom skoraj ocarala :D potem smo pa se na spletu brali, da poleg tega, da ima super nacrte in resitve je se izredno tehnicna :) guess what, od prvih je 50% drazja.

Zadnje dni, pa po fb in forumih beremo se izredno neprijetne izkusnje folka, ki je izbral tipske hise teh podjetij, ki masovno izdajajo dokumentacijo...
  • 0

#671 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4265 posts

Posted 18 May 2020 - 06:53 AM

Jaz sem v fazi pridobivanja dokumentacije za adaptacijo hiše. Izbrala sem mlado arhitektko, ki živi čisto blizu mene. Cena za pripravo dokumentacije pri adaptaciji mansarde me bo prišla 6400€. Gradbeno potrebujem, ker se bo dvignila streha in spremenila lega z naklonom. Trenutno mi dela idejno zasnovo, ki mora biti končana do konca maja, po uskladitvi same ideje pa ima po pogodbi časa 60 dni, da izdela celotno dokumentacijo in pridobi soglasja. Verjamem, da bi prišla pri katerem od projektantov ceneje skoz, sam res upam, da mi bo arhitektka znala rešit določene težave, ki jih imamo pri samem tlorisu kot tudi pri zasnovi zunanjega stopnišča. Bomo videli. Računam, da bodo papirji do konca leta končani, spomladi pa začnemo z deli.

• 0

#672 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27445 posts

Posted 18 May 2020 - 06:57 AM

Super. Bi delila katera je? Ja realnost je taka, da za idejo dejasnko malo placas, tistih 1000€ razlike pa te lahko kasneje precej stane! Pri nas gre sicer za 3000€ razlike ampak se mi zdi, da se na takem projektu potem malo pozna, lahko pa ful, ce se slabo odlocis :/
  • 0

#673 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4265 posts

Posted 18 May 2020 - 07:07 AM

http://www.ibis-idea...i/projektiranje

• 0

#674 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27445 posts

Posted 18 May 2020 - 07:16 AM

Pogresam tlorise ampak deluje da so ji jasne vsaj osnove postavitve oken :D (kar mi je pri tipskih najvecji minus)
  • 0

#675 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4265 posts

Posted 18 May 2020 - 07:25 AM

Ona je zgolj zaposlena v tem biroju. Lastnika sta druga. Dvomim, da je kateri od teh načrtov njen. Kolikor mi je pojasnila delajo vse individualno, ne ponujajo tipskih modelov.

• 0

#676 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27445 posts

Posted 18 May 2020 - 07:29 AM

Sem videla ja, se vseeno je prijetna sprememba po vsem kar nam vsiljujejo zadnja 2 meseca. Pa vecina pricakuje, da bomo prisli k njim z izrisanim nacrtom, da bodo samo statiko se naredili. Skratka minimalno vlozenega truda in casa...meni se to ne zdi ravno individualni projekt :D da moras cloveka vprasat neke tako osnovne stvari pa ti ne da nobenega odgovora sploh ampak je vse nekaj v smislu kot boste zeleli.
  • 0

#677 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4265 posts

Posted 18 May 2020 - 07:33 AM

Tile so mi bili še všeč, ko sem iskala projektanta. Po referencah so mi bile všeč posamezne adaptacije, sam ko sem jih kontaktirala, so mi sporočili, da so polno zasedeni.

http://www.idea-gb.com/

• 0

#678 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27445 posts

Posted 18 May 2020 - 07:41 AM

Ja res je waw ko vidis, kaj se da naredit, ce si pripravljen dobit nekoga, ki je strokovnjak na svojem podrocju ali pa isces cenovno momentalno ugodnejse variante in si sam svoj mojster tudi tam kjer ti ni mesto. Zdaj ko gledam za nazaj se je moja mati res nastrikala, ce bi nekomu za celotno prenovo 90kvadratov placala cca 1500€, bi imela funkcionalno stanovanje, tako ima pa raje 2 hodnika in 2 luknji od sob, kopalnica in dnevno kuhinjski prostor sta kar ok recimo.
  • 0

#679 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17081 posts

Posted 18 May 2020 - 09:51 AM

Pri Ibisu imajo kar precej izkušenj, so projektirali že kar nekaj vrtcev/šol pa športnih objektov. ne vem pa kako je z hišami. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#680 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4265 posts

Posted 18 May 2020 - 10:25 AM

Pri Ibisu imajo kar precej izkušenj, so projektirali že kar nekaj vrtcev/šol pa športnih objektov. ne vem pa kako je z hišami. 

Ja vem, da so hišni projektant občine :D

• 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users