Jump to content

Photo

Svetovalnica

• Please log in to reply
1808 replies to this topic

#661 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 29 July 2008 - 08:21 AM

One question...Kaj futrate svojim mačkam?Kero hrano?

Naša je Whiskas že celo življenje in vmes se ene parkrat namrdne da ga ne bo več. Tako obdobje je trenutno,kaj naj ji ponudim kot alternativo?Zanimivo se mi zdi to,da je nora na brikete in če me vidi z uno "Orbit 70 dražeji",katere zvok je podoben kot briketi kuj prilaufa in teži...
Sem ji pa brikere (spet od whiskasa) dajala na hrano od whiskasa in zdej sam brikete dol poje,bitch down.gif . Pol sem ji jih pa dala še tko eno pest je pa vse pojedla,hrane pa noče. A samo brikete jest je zdravo?I don't think soo...Pa kolko sploh ji jih dat....
No kero hrano kot alternativo?Pa ne mi govorit o hrani,ki se jo pri veterinarju dobi,ker te ne bom dajala. Kitekat, al kej podobnega,s čim bi se še splačalo probat?
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#662 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 29 July 2008 - 08:32 AM

Sally, jaz mački ne dajem samo briketov, ker se mi to zdi grozn. Da je žvalca cel življenje na suhi hrani...katastrofa.

Ful kvalitetna hrana je Almo nature, paštete so 0,79€ in ni take razlike v ceni v primerjavi z Whiskasom al pa Kitekat... v kvaliteti je pa velika razlika. Prodajajo jo v Mr. Pet v BTC-ju.
Kaj pa je narobe s hrano, ki se jo dobi pri veterinarju? Sej ful ni velike razlike v ceni in taisto hrano se dobi tud v štacunah za živali.
  • 0

#663 koki

koki

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1975 posts

Posted 29 July 2008 - 08:41 AM

Naše imajo pesek Cats san, tako kot od Klypso. Men je ta pesek še najboljši, ker zdej kupujem tisto pakungo, ko je pesek v vrečki in enostavno po uporabi vrečo zavijem in vržem stran. Skret ostane čist, na dnu se nič ne nabira. Sicer mi je pa ta pesek kul, ker ni treba po vsakem lulanju ven dajat kep, ampak enostavno zmešaš in to je to. Kalypso, sej temu je namenjen, da ne daješ za vsako lulanje kep ven, ker ti jih ni treba. Pesek se sčasoma mal obarva, ampak smrdi pa ne. Menjam ga nekje na dva, tri tedne...

Kar se hrane tiče priporočam Hills, Royal Canin, Almo Nature, Techni Cal.....Whiskas je pa ful svinjarija in je ful nepriporočljiva hrana za mačke, zaradi okvare ledvic....
Evo Frida, jst imam mačko doma, ki je samo brikete, ker druge hrane noče. Nobene ribe, nobenga mesa, samo brikete je blink.gif hehe.
  • 0

#664 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 29 July 2008 - 08:48 AM

jaz pa mojemu mačku zmešam brikete med hrano. Itak ni zbirčen pa vse dobesedno požre smile.gif
  • 0

#665 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 29 July 2008 - 08:59 AM

Koki - sej če ne mara druzga kakor briketov, je to čist fino thumbup.gif
V mislih sm mela tko, če bi muc rad jedu vse, dobi pa samo brikete...
  • 0

#666 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 29 July 2008 - 09:56 AM

Koki, ena naša mucka je ista, od mačkam primerne hrane mara samo brikete. Pol pa je še čudne stvari kot na primer mineštro in pečen krompir in sladoled, samo tega ji ne pustimo preveč, kr nevem kolko je to za njo dobro.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#667 koki

koki

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1975 posts

Posted 29 July 2008 - 11:18 AM

Ja sej vem, sej če bi moja jedla, bi ji valda dala meso, itak. Sam je res neverjetna, nič druzga razen briketov. rolleyes.gif Medtem ko druge dve pa rade jejo meso in konzervice.
  • 0

#668 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 29 July 2008 - 11:22 AM

kaj pa kakšne sardelce? Naš jih obožuje - kupimo zmrzjene, odtalimo 2 ali 3 in mu jih damo.
  • 0

#669 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 29 July 2008 - 11:35 AM

Sardele so pa sploh ful fajn hrana za mace.
  • 0

#670 Chandra

Chandra

sunshine girl

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3400 posts

Posted 29 July 2008 - 12:19 PM

QUOTE(crna @ 27. 7. 2008 - 12:26) View Post

Mi imamo tudi Bio Plus, sem prej pozabla povedat. Na tla se zalima, ker teledva skoraj rove kopljeta, ali pa če nas čez popoldne ni in ne moremo spucat. Me pa bolj moti, da se zna pesek zgrudičit. Bom magari kupila še kakega drugega pa bomo vidli.

Jaz uporabljam Biosand, zelenega (Mr. pet ga ima), je sicer dražji (8€ in malo) ampak res zdrži 40 dni, pa še 7kg je. Nasipaš ga 5 cm v škatlo, potem pa po potrebi dosipuješ. Pesek je zakon, ne smrdi, grude vsak dan ven pobereš in je to to.

tule je link http://www.biosand.si/?ID=00001 uporabljam zelenega. Je pa baje un rdeč še boljši, samo je pa še dražji. Ga moram enkrat sprobat.
  • 0
IPB Image

Namen življenja je življenje, prelivajoče se v vseh odtenkih... ( Elene Danel)

www.chandra.si

#671 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46035 posts

Posted 29 July 2008 - 02:13 PM

QUOTE(koki @ 29. 7. 2008 - 9:41) View Post

Naše imajo pesek Cats san, tako kot od Kalypso. Men je ta pesek še najboljši, ker zdej kupujem tisto pakungo, ko je pesek v vrečki in enostavno po uporabi vrečo zavijem in vržem stran. Skret ostane čist, na dnu se nič ne nabira. Sicer mi je pa ta pesek kul, ker ni treba po vsakem lulanju ven dajat kep, ampak enostavno zmešaš in to je to. Kalypso, sej temu je namenjen, da ne daješ za vsako lulanje kep ven, ker ti jih ni treba. Pesek se sčasoma mal obarva, ampak smrdi pa ne. Menjam ga nekje na dva, tri tedne...
Nam je po enem tednu zasmrdel, tako da ga v stanovanju ni bilo za imet. Meni je še vedno najboljši ta ki se v kepe naredi, ker itak morš ven počistit tudi kakce. Pa še samo po potrebi lepo zraven dosipaš in to je to.

Sally, drugače pa tema o hrani je že odprta in si tam še kaj več preberi: http://www2.cudovita...h...c=3320&st=0
  • 0

#672 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 08 August 2008 - 08:57 AM

Oj!

Videla sem, da je par punc napisalo, da bi nekega dne vzele kužka iz zavetišča. Samo pripomnila bi rada, da ima tak pes lahko za sabo ogromno slabih stvari, morda ni vajen bivanja v stanovanju, čistoče, agresivnost ob hranjenju...In bo potrebno veliko dela in truda. Poznam primer balkonskega psa, ki še po enem letu res trdnega in doslednega dela ni varen za osnovnošolskega sina. Delajo se majhni koraki naprej, pa zopet trije koraki nazaj. Bodite pripravljene, na vožnjo k strokovnjakom, ki se spoznajo na delo z azilaši-pri nas je to Katarina Wallas iz KD Krim. Na morebitne zdravstvene težave v začetku.

Potreben je temeljit premislek in posvet z delavci v zavetišču, preživeti čim več časa z "izbranim" kužkom že v zavetišču in stestirat karakter, reakcije.

Se pa seveda najdejo prijazni, igrivi in dobrovoljni kužki-so pa v manjšini. Skraj vsak pes ima za sabo nekaj slabega-tisti v zavetišču.
  • 0
IPB Image

#673 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 08 August 2008 - 01:28 PM

Jaz sem prepričana, da se da z dobro vzgojo marsikaj naredit, res nevarnih psov pa ne verjamem da dajejo v posvojitev.

Moram napisat novico dneva : naše dva bajseka sta pršla na tri kile. Ko smo jih dobili je imela Oka dve kili, mali pa komaj 1,85 kile.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#674 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 12 August 2008 - 10:31 PM

crna, super smile.gif

Hmm ... jst bi dala želvi preventivno pregledati iztrebek in sem že dolgo nazaj nekje brala, da se ga lahko da v kakšen mali lonček in se ga pošlje na veterino. Zdaj pa ... tisti forum ne obstaja več, so pa bolj specializirani za plazilce na veterinarski fakulteti v Lj v Murglah? To sem pozabila, pa kontakta ne najdem. Če ga ima kdo (mail), bi bil zeelo dobrodošel wink.gif .

edit: Sem našla, a se mi njihova spletna stran ne odpre sad.gif .

Če bi še koga zanimalo:

Veterinarska fakulteta Univerze v Ljubljani
Ambulanta za male živali (ptice, glodalce, kunce in plazilce)
Cesta v Mestni log 47, 1000 Ljubljana
Tel: (01) 477 92 51
Delovni čas: pon. – pet.: 10-14
[www.vf.uni-lj.s]

• 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#675 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 13 August 2008 - 09:31 AM

In pa na štajerskem koncu Dr. Golob Zlatko, Glavni trg 7, Muta, golob.aura@siol.net, 02 / 87 - 61 - 285 GSM: 041 / 518 - 939. Samo resni naj kličejo, z resnimi težavami.
  • 0
IPB Image

#676 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 13 August 2008 - 12:01 PM

Zakaj bi mogel bit problem že tako resen, preden prideš k njemu? hmm.gif

• 0

#677 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 13 August 2008 - 03:50 PM

QUOTE(MLadoLetNa @ 13. 8. 2008 - 13:01) View Post

Zakaj bi mogel bit problem že tako resen, preden prideš k njemu? hmm.gif

Mislila sem v takem smislu, da ne kličejo s trapastimi vprašanji-moja mačka se goni kaj naj storim?-kunec markira po hiši-je to normalno?-hrček je pojedel muho ali je kaj narobe?. Ima veliko dela, ukvarja se predvsem z eksoti in to zelo dobro. Če je pri živalici problem, ki ga lahko navaden veterinar porihta (predolgi kremplji itd)...je BV njemu vozit-ker je on specializiran za eksote in male sesalce. Pri nas pa takih primankuje. Zato.
  • 0
IPB Image

#678 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 13 August 2008 - 04:04 PM

To razumem. Ampak ko se gre pa za eksote, pa se lahko skoraj v vsakem primeru verjetno obrneš nanj? smile.gif
  • 0

#679 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 14 August 2008 - 02:41 PM

Pomoje je pri eksotih bolj fajn kako dobro knjigo nabavit, kjer piše veliko o njihovem zdravju. Pomoje tudi ni narobe če pokličeš in vprašaš, seveda ne za vsako malenkost. A je tvoja ževlica kaj bolna, da bi kakce pošiljala?
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#680 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 14 August 2008 - 03:28 PM