Ja, Kalypso, sam a se ti zdi, da vegiji tako pametujejo? Jaz še nikoli nisem srečala vegija, ki bi mi pametoval pa težil, pa sama jem ribe itd. Se mi zdi, da je več izzivanja s strani 'mesojedcev'... vsa jaz ga občutim in tudi prijateljica, ki je dejansko vegi. Non stop neko dreganje, prepričevanje, kako je samo meso oh in sploh.
Sama itak jem ribe, med, mlečne izdelke (vedno bolj sicer sojine, riževe,..), meso (recimo 1x mesečno kak pršut). In itak nisem vegi, je pa res, da so se mi od mejhnega gabili kosi mesa, ki sem jih videla, ko smo šli v mesnico in niti enkrat v življenju nisem probala krvavic, jeterc, vampov, ocvirkov, da ne omenjam še kaj hujšega kot pečena kri. Nikoli nisem jedla pujsa, zajca, konja,... tudi purana sem nehala, ko sem ga kot otrok videla v živo.
Ampak to je bilo tko... zgleda v meni al kaj vem. Sem rastla s tem, kar je bilo obupno v moji blazno mesojedski družini. Šele zdej so to kokr tok sprejeli... ob nedeljskih kosilih dobim svoj obrok, čez teden, kadar oni jedo meso, prav tako. Tudi če si ne skuham sama. Njim ne pametujem. Nikomur ne pametujem, z izjemo prijateljic, ki gredo 3x tedensko v McDonalds, včasih malo 'potežim' pa sej so me že navajene

Fantu malo pametujem samo v zvezi z zdravim načinom življenja, ampak vedno samo tko BTW, da se seznani. Ne bom ga silila v nič, meso si bo sam pripravil, ker ga itak ne znam, mene bo pa pustil tako kot sem. Sem brala eno knjigo o prehodu na veganstvo in pravijo, da je čim bolje do neke mere zagovarjati svoje početje, a ne pametovati drugim (torej fantu, bližnjim), ne obsojati njihovega prehranjevanja, ker tako bodo najlažje sprejeli tvoje početje in živeli svoje, brez pritiska pa bo lažje morda s strani fanta prevzeti kako tvojo prehranjevalno navado (seveda z lastno inciativo, ne s tvojim prigovarjanjem). Midva se oba strinjava, da bova probala imeti čim več bio izdelkov in kuhati zdravo, zaenkrat mi je prioriteta zagovarjati naravno, predvsem jesti zdravo, uravnoteženo. Prevzeti čim več stvari iiz veganstva in presnojedstva v vsakdanje življenje, kar ne pomeni, da se bom zaenkrat odrekla ribam, jajcem po celi črti, skuti, sirom, ampak bom vključila v navado presni zajtrk, presno malico, čim več veganskih sladic, priboljškov, malic, kako vegansko jed, čim več nemlečnih izdelkov,... to je meni ne tak 'balance'. Sčasoma bomo pa videli, kako bom napredovala.