Aja, Mini je tudi meni ful posrečen, ampak se mi zdi predrag za tako majhen avto.
Primerjave z drugimi avtomobili so vedno nehvaležne. Pri Miniju pa se mi zdijo še posebej težke, saj je razpon v moči motorjev ogromen in temu primeren je tudi razpon cen. Recimo 3-vrati Mini Cooper One (motor 1,198 cm3/102 PS) je znatno cenejši kot 3-vrati Mini Cooper S (motor 1'998 cm3/ 192 PS). Če je Mini One lahko primerljiv z avtomobili podobne velikosti, je primerjava S verzije izredno težka, saj tudi pri preostalih majhnih avtomobilih z močjo motorja naraste cena. Pa še to, da ga izdeluje BMW zagotovo viša njegovo ceno.
Sicer pa sem pozitivno presenečena nad prostornostjo potniškega prostora. 4 odrasli imajo IMO več kot dovolj prostora. Se pa ta prostornost potniškega prostora pozna na prtljažniku, ki je res zelo majhen in je IMO edina res velika pomanjkljivost, ki jo ima Mini Cooper.
Ful ful mi je všeč tudi notranjost najnovejše (2014) različice Minija in možnost, da si jo ob nakupu novega dekoriraš po svoje. Medtem ko imaš pri drugih znamkah praviloma možnost izbire med dvema oz. tremi opcijami, lahko pri Miniju izbiraš cel kup detajlov.
Mene je precej navdušil in je resen kandidat za nakup.
Od terencev pa mi je najbolj všeč Land Rover Evoque - ampak samo v beli barvi in z zatemnjenimi stekli.

Kar se pa tiče vzdržljivosti avtomobilov pa delim Jinadazejino mnenje, da je Golf eden izmed najbolj vzdržljivih avtomobilov.