Jump to content

Photo

Moj sanjski avto

• Please log in to reply
793 replies to this topic

#661 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23289 posts

Posted 14 October 2014 - 04:55 PM

Meni pa sploh ni lep. Clio mi je pa ful lep. Tudi Megane mi je lep.

renault-megane-hatchback-2014-black.jpg?

Ful mi je všeč Mercedes A

mercedes-benz_a-class_w176_model_navigat

Pa Citroen C4 mi je ful všeč.

citroen-c4-cit_c4_11_5t_diesel_1.jpg

Tanova Ford Focus in Fiesta sta mi tudi lepa.

2014-Ford-Focus.JPG

2014-ford-fiesta-10l-ecoboost-driven-rev

To so recimo eni od teh manjših avtov v cenejšem/srednjem razredu, ki so mi všeč. Raznih Bentleyev, Aston Martinov, Ferrarijev ipd pa si pravzaprav niti ne ogledujem, ker česa takega itak nikoli ne bom mogla imeti. :)

• 1

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#662 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85941 posts

Posted 14 October 2014 - 05:06 PM

Same dobre si izbrala. :) Meni so avtomobili s tremi vrati čisto neuporabni.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#663 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46027 posts

Posted 14 October 2014 - 06:00 PM

Marmelada, očitno imava povsem različen okus kar se tiče avtomobilov. :D Meni je namreč všeč popolnoma drug tip avtomobila, zato mi ni všeč nobeden od teh, ki so všeč tebi :lol:  Megane pogojno, v coupe verziji.

Se sicer strinjam, da imajo avtomobili s 3. vrati omejeno uporabnost, ampak marsikateri model s 3. vrati zgleda veliko boljše kot isti model s 4.   B)

V istem razredu kot je Peugeot RCZ, mi je všeč še Audi TT. S-type izvedba, v črni ali beli barvi, z zatemnjenimi stekli. Ampak so novi žal izven mojega cenovnega ranga.

maxresdefault.jpg

audi-tt_100458483_l.jpg

Poleg teh dveh so mi všeč še:

Mini Cooper Mini S 

2008-mini-cooper-s-jcw.jpg

Honda CR-Z 

honda-hybrid-crz-photo-01.jpg

honda-cr-z-luxury-rear-and-panoramic-roo

Volvo V40 - Sicer ni vznemirljiv, kot npr. nekateri zgoraj prilepljeni, ampak je IMO perfekten družinski avto: varen, prostoren, voziti pa ga je pravi užitek.

Volvo-v40-exterieur-540x304.jpg

m1myxo1bwbqu.jpg

• 0

#664 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23289 posts

Posted 14 October 2014 - 06:39 PM

Jaz pa nikoli ne bi imela avta s 3 vrati. To mi je res nekaj najbolj nepraktičnega. Ful je nerodno, ko se moraš kobacati z ali na zadnje sedeže, še posebej, če si malo večji, vstajat s prednjega sedeža, če gre kdo zadaj ven ali noter, pa kake prtljage ne moreš kar fliknit na zadnji sedež. Skratka, ne. :D

Aja, Mini je tudi meni ful posrečen, ampak se mi zdi predrag za tako majhen avto. Ta tvoj Volvo mi je spredaj ful všeč, ampak mi tisto črno zadaj na vratih prtljažnika ves videz pokvari. Od Volvotov mi je res hud samo nov S60.

Volvo_S60_1_2486118k.jpg

• 0

#665 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 14 October 2014 - 06:50 PM

Meni je nova A klasa majka, noro lep mi je v beli barvi, pa ful jih je na cesti (pa ta kampanja je snemana v Trstu btw :wub: )

a-class-mercedes-2013-wh.jpg

a-class-white-rear.jpg

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#666 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19153 posts

Posted 14 October 2014 - 07:04 PM

Meni je ful všeč Alfa Romeo Giulietta

alfa-romeo-giulietta-alf_giu_10_3.jpg

• 0

#667 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 14 October 2014 - 07:21 PM

^^ meni tudi, ful. Sem jo hotela nalepit ravnokar. Je tudi ena resnih kandidatov za nakup.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#668 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 14 October 2014 - 08:49 PM

Meni je bila pa Fiesta lepša prej; neprenovljena :). Zdajšnja je spredaj, kot bi jo odrezal in od strani grdo izgleda. Tako masko imajo zdaj vsi prenovljeni Fordovi avtomobili. Nekaj jih bo še ven prišlo zelo kmalu.

Meni je npr. Fiesta všeč (jo imajo pri fantu). Ampak jaz sem navajena na cliota prve generacije, torej starega kot zemlja, ampak mi je majka, ker je tako zelo pregleden. Enako sta šla sedaj starša s scenica na škodo yeti, pa mi je enako bil senic fuul preglednejši, pa še zadaj se je noro boljše sedelo, boljše ven videlo itd. ...

Vglavnem. So mi všeč dizajni novih avtov, ampak me moti slaba preglednost. Me resno skrbi, da bom pri nakupu avta dala prednost preglednosti :D

oooo, kako mi gre na živce, ker mi zmeraj vrže ven, da so prevelike slike!!                            

• 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#669 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46027 posts

Posted 14 October 2014 - 09:34 PM

Meni je ful všeč Alfa Romeo Giulietta

alfa-romeo-giulietta-alf_giu_10_3.jpg

Tudi meni je ful všečnega dizajna, ampak ko sva jo med poletjem dobila na rent'a'car me ni prepričala. Preveč trda, pa tudi tempomat je ful nepraktičen. Ji pa štejem v plus, da je prostorna, lepo leži na cesti in dobro izolira zunanje zvoke. 

Ta tvoj Volvo mi je spredaj ful všeč, ampak mi tisto črno zadaj na vratih prtljažnika ves videz pokvari. Od Volvotov mi je res hud samo nov S60.

Meni pa je ravno zadnji del ful všeč in je tisti del, ki ga dela posebnega. Sprednji del mi je soliden.  :D

• 0

#670 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19153 posts

Posted 15 October 2014 - 07:13 AM

Kar se vožnje tiče, je meni najboljše voziti terenca, preglednost je super. Ko bom velika, bom imela Volvota XC60.

volvo-xc60-03.jpg

• 0

#671 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46027 posts

Posted 15 October 2014 - 01:05 PM

:thumbup: 

Meni je bil do sedaj zdaleč najbolj prijeten za vozit VW Golf - pregleden, udoben, funkcionalen, ampak mi ful ni všeč njegova oblika. 

VWgolfElectric.jpg

• 0

#672 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85941 posts

Posted 15 October 2014 - 01:12 PM

Jaz sem Golfa vozila v AŠ in mi je še vedno 1A. Za moje pojme eden redkih avto, ki se ga splača kupiti novega, ker je tako vzdržljiv.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#673 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24542 posts

Posted 15 October 2014 - 02:14 PM

moj bi na vsak način rad octavio caravan, ampak se bojim, da je izven finančena dosega.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#674 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46027 posts

Posted 20 October 2014 - 12:12 PM

Aja, Mini je tudi meni ful posrečen, ampak se mi zdi predrag za tako majhen avto. 

Primerjave z drugimi avtomobili so vedno nehvaležne. Pri Miniju pa se mi zdijo še posebej težke, saj je razpon v moči motorjev ogromen in temu primeren je tudi razpon cen. Recimo 3-vrati Mini Cooper One (motor 1,198 cm3/102 PS) je znatno cenejši kot 3-vrati Mini Cooper S (motor 1'998 cm3/ 192 PS). Če je Mini One lahko primerljiv z avtomobili podobne velikosti, je primerjava S verzije izredno težka, saj tudi pri preostalih majhnih avtomobilih z močjo motorja naraste cena. Pa še to, da ga izdeluje BMW zagotovo viša njegovo ceno.

Sicer pa sem pozitivno presenečena nad prostornostjo potniškega prostora. 4 odrasli imajo IMO več kot dovolj prostora. Se pa ta prostornost potniškega prostora pozna na prtljažniku, ki je res zelo majhen in je IMO edina res velika pomanjkljivost, ki jo ima Mini Cooper.

Ful ful mi je všeč tudi notranjost najnovejše (2014) različice Minija in možnost, da si jo ob nakupu novega dekoriraš po svoje. Medtem ko imaš pri drugih znamkah praviloma možnost izbire med dvema oz. tremi opcijami, lahko pri Miniju izbiraš cel kup detajlov.

Mene je precej navdušil in je resen kandidat za nakup. 

Od terencev pa mi je najbolj všeč Land Rover Evoque - ampak samo v beli barvi in z zatemnjenimi stekli. 

2011_range_rover_01_evoque_front_three_q

Kar se pa tiče vzdržljivosti avtomobilov pa delim Jinadazejino mnenje, da je Golf eden izmed najbolj vzdržljivih avtomobilov. 

• 0

#675 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 20 October 2014 - 12:19 PM

Moja mami ma Mini One in je ful zadovoljna, res je top avto. Porabe nima (pre) velike, sicer se na avtocesti sploh v klancih pozna, da ima samo 100konjev, ampak je res fajn. Nobenih problemov nismo imeli z njim, za dva je vec kot dovolj velik. Ce je karkoli treba se da itak zadnje zice podret. Je pa res prtljaznik fuuul manjsi od naprimer mojega v peugeotu.
  • 0

After all this time?

Always.

#676 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46027 posts

Posted 20 October 2014 - 12:48 PM

Nincha, kateri letnik je mamin Mini? 

Ja, prtljažnik je res miniaturen. Jaz sem bila prav razočarana, ko sem ga videla. 

• 0

#677 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23289 posts

Posted 28 October 2014 - 11:27 AM

Jaz sem Golfa vozila v AŠ in mi je še vedno 1A. Za moje pojme eden redkih avto, ki se ga splača kupiti novega, ker je tako vzdržljiv.

Tudi meni je Golf všeč, pa še prevelik ni. Če bi si jaz kupovala avto, bi imela največ nekaj takega, kot so Golf, Citroen C4, Ford Focus, Megane. Neke ladje res ne bi imela.

Všeč mi je tudi Polo, vozila sem ga sicer samo enkrat in mi je bil zelo všeč.

• 0

#678 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6791 posts

Posted 28 October 2014 - 11:41 AM

Mi imamo Golfa VI zdaj že 5 let in je super, se ful pozna v stabilnosti vožnje in v vsem, mene je v sestrini Fiesti včasih prav groza na avtocesti, pa ful varno in po omejitvah vozi. Res je fajn avto!

Da ne omenjam, da izredno malo zgublja na ceni in njegova življenska doba je rekordna, se mi zdi, da še 15 let star Golf čisto OK zgleda na cesti. 

• 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#679 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23289 posts

Posted 28 October 2014 - 01:28 PM

Ja, to so pa res eni od tistih avtov, ki držijo ceno.

• 0

#680 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16983 posts

Posted 28 October 2014 - 02:11 PM

Jaz sem lani imela 3 dni priložnost vozit novega Golfa in je bil zakon. Itak mi je eden boljših avtov, edino cena je problem.

Mini Cooper uber alles. Čeprav Zdaj bi raje Mini Country imela, ker je večji. :)

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users