Jump to content

Photo

Kaj vam gre najbolj na živce?

• Please log in to reply
10323 replies to this topic

#661 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27974 posts

Posted 18 December 2008 - 06:02 PM

QUOTE(Kinky @ 9. 12. 2008 - 9:39) View Post

Na kurac mi gre, da folk reče bajla namesto biologija, pa dojča in podobne bedarije. down.gif

Hja, spet se moram strinjat!!! down.gif

QUOTE(Podgana @ 10. 12. 2008 - 21:03) View Post

lol1.gif

Ob nepravilni uporabi ženske dvojine pikčasta ratam. Resno.

yes.gif wallbash.gif

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 11. 12. 2008 - 7:00) View Post

grevi pa recimo "svi šli" je narečna različica, katero sem opazila na Vrhniki in okolici (pa ko sem jim omenila so ugotovili, da se tega sploh ne zavedajo laugh.gif )

Resno to Ancka? Res mi je zanimivo, ker sem se srecala ze z mnogimi narecij, ampak tega greve ipd. crap nisem zasledila do pred recimo 10imi leti nikjer, potem pa kar naenkrat neka moda in vec spakedrank kot uporabljas bolj si superfakingmegakul. Kot je rekla Kinky (spet jo citiram ja:) - retardirano.

Aja pa se nekaj, ko smo ravno pri tem - mi zna katera razloziti od kod se je pojavila navada, da zenska rece, da gre v Rim, ko gre v porodnisnico rodit. V zadnjem casu sem to ze od dveh slisala sem bila sam blink.gif ?? Pa ji recem, KAM gres?? Ja rodit a ne...aha in zakaj torej v Rim??? Ja ne vem, tako se rece....mhm.... smile.gif
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#662 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6742 posts

Posted 18 December 2008 - 06:09 PM

Meni gre pa na živce, da se je določena oseba ful neki resna in jo moti vsak žur alpa čisto vsak MALCE bolj pokvarjen vic..jooj, pač eni smo bolj sproščeni grrr
Na živce mi gre sestra, ker se grdo obnaša do mojega lubija sad.gif
  • 0

#663 reddish ancha

reddish ancha

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 786 posts
  • Interests:branje knjig, pisanje za revijo, pilates

Posted 18 December 2008 - 06:13 PM

Mislim, da je nekaj podobnega že ena forumašica dolgo nazaj napisala, in pr meni je čisto isto: neverjetno na živce mi grejo razne: ritka, nogice, nohtki, vitaminčki, oljček, rožca, nogce, kremca, ... Joj, kr pritisk se mi zviša ob teh pomanjševalnicah, še posebej, ko jih nekatere uporabljajo v vsaki drugi besedi. Pa še ful so se razmahnile v zadnjem času, se mi zdi ... Joj, strup za moja ušesa (če jih poslušam) in za oči (ko jih berem). biggrin.gif

• 0

#664 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27974 posts

Posted 18 December 2008 - 06:19 PM

^^ laugh.gif

Kolegica je alergicna na "pomanjsevalnice", ki jih radi uporabljajo Primorci - toplčke (toplo), malčk (malo) ipd.. laugh.gif
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#665 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26021 posts

Posted 19 December 2008 - 08:43 AM

malčk bruh.gif podpis!^

na živce mi gre folk, ki je len ko fuks in vidi rešitev vseh svojih problemov ravno v tebi (boš mi razložila ... ja ok, ampak kaj? cele oš+sš+vsš snovi ti pač ne bom šla še enkrat ralagat, mal se potrud, če se ti pa kje zatakne pa prid do mene. fakof).
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#666 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27534 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 19 December 2008 - 03:10 PM

Meni pa gre n k*, ko folk začne brezveze podjebavat in drkat v glavo brez razloga. In to vedno, ko sem resnično utrujena, popolnoma uničena in nenaspana.

se pardoniram za besedišče

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#667 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 19 December 2008 - 03:37 PM

SOVRAŽIM svoje fukjene sosede v MB, ker so stari zateženci brez lastnega življenja, postrelila bi jih lahko. Blok skor samih starih ljudi, ki nimajo pod milim bogom nič za delat in potem cele dneve dežurajo na balkonu, tud zdej, ko kakšne dni lije kot iz škafa in je mrzlo. Zadnjič se spet pripeljeva s sošolko pred moj blok in ona ful lepo parkira, čisto na svoj plac. Pa se oglasi nek stari kurac z balkona, češ da bi lahko parkirala še ene 5 centimetrov naprej, da bi bil začetek avta čisto ob steni bloka. Mu reče sošolka prijazno, da se ji pač ne zdi potrebno, da se avto dobesedno stakne s steno, ker je zadaj še 3 metre prostora in lahko gre mimo tudi kamion. On pa ne odneha, pa reče no daj, pa vseeno daj pikico naprej, kar prestavi, no punca in vse to se je drl iz menda četrtega štuka in to na osebo, ki jo vidi prvič v življenju in ji nima kaj govorit punca, ker ni stara 5 let in nista skupaj krave pasla. Na koncu ona popusti, ker se ji ni dalo prepirat in res zapelje avto še tistih 5 centimetrov naprej, da se je dobesedno dotikal stene. Tip pa potem ne bu, ne mu, ne hvala al karkol, samo notr v stanovanje in zaloputne vrata za sabo. JE TO NORMALNO?!?! blink.gif blink.gif

Nadalje sploh ne dovolijo, da se pozimi zrači stanovanje oz. sploh ne bi smeli odpirat oken, ker kao uhaja toplota. OK, to je vse lepo in prav, ampak za 10 minut na dan pa moraš prezračit, da pride frišn luft v stanovanje, to je menda vsaki normalni osebi jasno. In ker imajo očitno svojo obveščevalno agencijo, točno vejo, kolk kdo okna odpira in potem je ob vhodu v blok listek z obvestilom, da naj se sploh ne odpira več oken. In kako se podpišejo? Podpisali so se kot stanovalci, ki upoštevajo pravila. Buahahahaha, sick old fucks. wacko.gif wacko.gif

Aja, pa ker včasih pride Dragica k men na obisk, so mojemu stanodajalcu zatežili, da sumijo, da v mojem stanovanju živita dve punci in ne ena, zato zahtevajo, da se prijavi še eno osebo (ker se posledično tudi več plačuje). Pa je treba povedat, da pride Dragica k men kvečjemu enkrat na 14 dni in nikdar ne ostane več, kot nekaj urc. Je povedal potem moj stanodajalec, da jim je jasno dal vedet, da to ni res in da imam tudi samo eno postlo v stanovanju, pa so baje še vedno skeptični. biggrin.gif Ko je prišel fant parkrat samo po mene, da bi me peljal domov, ga je nek tip na hodniku sumničavo vprašal a vi tud zdej tle žvite? Da ne omenjam kako zavijajo z očmi in so ogorčeni, če fant parkira pred blokom. Torej po njihovi logiki jaz (verjetno zato, ker sem zgolj neka nepomembna študentka) sploh ne smem imet obiskov.

Poleg tega skos šimfajo eden druzga, jih čujem na hodniku, ko skos neki šušljajo in eden drugega po zobeh vlačijo, ko greš mimo, pa takoj utihnejo in se delajo, ko da nedolžno opazujejo prelepo barvo na stropu. laugh.gif Res, they' re as low as it goes, pa na žalost je taka slovenska mentaliteta. Čim več vlačenja po zobeh, vtikovanja v tuje zadeve, teženja in nadlegovanja, vsesplošnega zdraharstva in še česa. Vse to samo zato, ker se očitno potem sami počutijo pomembne in poveličane. Meni gre na kozlanje ob takih ljudeh.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#668 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20004 posts

Posted 19 December 2008 - 04:34 PM

Ohh, bedno! down.gif
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#669 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 19 December 2008 - 07:17 PM

DiLeMa,
sočustvujem s tabo, vem, kako bedno je to, ker imam za seboj skorajda identične izkušnje iz MBja. Jaz sem tudi živela v bloku mentalno zaostalih ljudi. Spodnji sosed je imel dobesedno preganjavico, ko je koga zagledal, ki bi lahko bil študent. SKOS je težil. Enkrat je celo klical policijo, da bi me popisali, ker bojda v mojem stanovanju ful bobni. Sta prišla 2 policaja, morala sem ju povabit noter, sta se zvedavo sprehodila po stanovanju ... namreč, ker bi naj nekaj strašno bobnelo, sta sumila, da imam žur. Seveda sem bila sama, nikogar ni bilo, nič se ni dogajalo. Sicer sta me popisala, nakar smo skupaj v smehu ugotovili, da najbrž njemu bobni v prizadeti glavi. Dobesedno so tamkajšnji stanovalci bili alergični na študente in jih obravnavali kot zadnji drek. Enkrat sem dobila obisk iz LJ, kateri je parkiral avto pred blokom. Ko je prišel nazaj, je imel spipane brisalce - pač LJ registracija, gremo v akcijo, a ne. To, da pa so špilali vlogo policajev, pa je itak blo nekaj razumljivega - redno pametovanje o parkiranju in žuganje s prstom glede teh stvari je itak hobi zagrenjenih, defektnih starih ljudi. Na bruhanje mi gre vse to skupaj in sem skorajda orgazmirala, ko sem šla ven od tam.
Zdaj v LJ pa imam popolnoma drugačno izkušnjo. Tukaj vlada popolnoma drugačna mentaliteta, še nikjer pravzaprav nisem videla toliko (predvsem starejših) prijaznih in skuliranih ljudi na kupu. Pa v teh blokih živimo mladi, stari. Kultura, pozdravi / odzdravi (presenečena sem tudi nad kulturo frocovja ... povečini so izredno lepo vzgojeni) z nasmehom ... s kakšno mamco se še kakšno reče na račun slabega vremena v liftu. V glavnem, sem bila (in sem še) izjemno pozitivno presenečena.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#670 Parvinder

Parvinder

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3483 posts

Posted 19 December 2008 - 08:09 PM

Jaz mam podobne izkušnje, le da sem bila gostja. Tam sem bila 3 dni in so vedno, ko so me zagledali neki začeli mrmrat, pa tko, ko sem hotla it v lift za eno gospo, mi ga sploh ni pridržala, ampak je kar šla, čeprav me je videla. Nevem, kaj majo tako fobijo na mlade, ker smo se obnašali čisto kulturno, žurat smo šli ven, nismo delal hrupa pa nič. Včasih je blo zoprno, če si se mal bolj na glas zasmejal, ker nikol nisi vedel, kdaj bojo pršli trkat na vrata.
  • 0
tudi pozimi dišiš po cvetju poležane trave spomladi

#671 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 19 December 2008 - 10:25 PM

Sovražim čapce, ki pridejo v kino mal pred koncem filma delat galamo. Danes sem čis ponorela, so se takoj ven zmigal. laugh.gif
  • 0

#672 Ilmatar

Ilmatar

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 231 posts

Posted 19 December 2008 - 10:32 PM

.
  • 0

#673 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 20 December 2008 - 12:22 AM

QUOTE(DiLeMa @ 19. 12. 2008 - 15:37) View Post

Nadalje sploh ne dovolijo, da se pozimi zrači stanovanje oz. sploh ne bi smeli odpirat oken, ker kao uhaja toplota. OK, to je vse lepo in prav, ampak za 10 minut na dan pa moraš prezračit, da pride frišn luft v stanovanje, to je menda vsaki normalni osebi jasno. In ker imajo očitno svojo obveščevalno agencijo, točno vejo, kolk kdo okna odpira in potem je ob vhodu v blok listek z obvestilom, da naj se sploh ne odpira več oken. In kako se podpišejo? Podpisali so se kot stanovalci, ki upoštevajo pravila. Buahahahaha, sick old fucks. wacko.gif wacko.gif

Aja, ta del meni nikakor ni jasen. Kako je to mogoče, da stanovalci diktirajo, kdo bo imel okna odprta in kdo ne? To je pa ja stvar vsakega posameznika, kako bo živel v stanovanju, ki ga plačuje. In s kakšnim neumnim razlogom to? Ker uhaja toplota? Wtf?! Je to sploh možno, da se kaj takšnega dogaja?!
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#674 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 21 December 2008 - 04:21 PM

Jezi me, ko mi kdo doma nepričakovano vstopi v sobo! Oz. sploh ne maram, da se kdo kej velik zadržuje v moji sobi pa ful me jezi, če kdo sedi na moji postelji.
  • 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#675 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 21 December 2008 - 07:50 PM

Znorim, ko kdo tkole govori:

Postavite ponev na sam štedilnik in pomešajte s kuhalnico. Na samo ponev postavite pokrovko in premešajte samo tekočino, ki se nahaja v ponvi.

Sam šampon je prozoren in dokaj gelast. Moti me sam vonj, ker je tako cvetličen. Ko si operem lase z njim, je sama voda, ki odteka v odtok, precej penasta. Sama pena pa je mehka in dišeča.

A je kdo opazil, kako nekateri zlorabljajo to sranje? Gre za eno navadno, jebeno mašilo, ki me spravlja ob živce. Ok, uporabiš to enkrat v sestavku, nekateri pa SKOS to pišejo za vsak drek. Pardon, za sam drek. blink.gif
Na TV3 je bil včasih nek kuhar, ki je v vsakem stavku to rekel 3x, da smo mi doma crkvali od smeha. A bi naj to izpadlo fensi? hmm.gif

Nasploh sovražim, ko folk ne zna po slovensko pisat, joj kak me to razkuri. Nekateri namesto ki, skos pišejo kateri. Primer:

Zadnjič sem videla ful dober avto, kateri je bil roza barve. Ki je bil roza barve.

Za Božič so bili pri nas sorodniki, kateri so nam prinesli veliko peciva. Ki so nam prinesli veliko peciva.

Trenutno najraje nosim pulover, katerega bi bilo treba pokrpat. Ki bi ga bilo treba pokrpat.

Kateri se uporablja samo tam, kjer se ki ne more. Recimo - katere barve je ta rjuha? H kateri obleki se bolj podajo ti čevlji?

Pa še to - nov fenomen je uporaba besed bol in ko oz. fenomen požiranja zadnjih črk v besedi.

Ona je men zdej ful bol s to frizuro. HA?? Prevod - ona je zdej ful boljša s to frizuro.

Pa recimo Sahara (prosim ne mi zamerit, samo slučajno sem se to spomnla) je zadnjič ob sliki Shakire napisala ko je lepa. Pa res nisem najprej zastopla, če misli s tem povedat, da slika prikazuje Shakiro ko (kadar) je posebej lepa, ali pa samo hoče rečt kok (kako) je lepa.

Pa da razčistimo - jaz tudi ne pišem zborne slovenščine. Samo pač mislim, da bi bilo fino, če se obdrži jezik na nekem razumnem nivoju, ne pa da nekateri dobesedno popačijo vse, kar se sploh da popačit. Jaz poznam ful ljudi, ki hodijo na fax in dejansko ne znajo sploh uporabljat vejic, predlogov s/z in podobno, da resnično izpade, ko da nimajo narejenih 5 razredov OŠ. Meni se pač to zdi sramotno. Ta zadnji odstavek sicer ne leti na nobeno od vas na forumu, ker tukaj večinoma precej lepo pišete, zagotovo nadpovprečno (vsaj po mojih opažanjih).
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#676 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 21 December 2008 - 09:14 PM

Jaz pa kar prebavne motnje dobim, ko berem/slišim pomanjševalnice ... kremica, šminkica, penica. FAKOF.
  • 0

#677 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 21 December 2008 - 09:33 PM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 21. 12. 2008 - 21:14) View Post

Jaz pa kar prebavne motnje dobim, ko berem/slišim pomanjševalnice ... kremica, šminkica, penica. FAKOF.

Na tisti pošti, na katero jaz ponavadi hodim (v Celju), dela ena ženska, ki se z vsemi pogovarja kot z bebci. Ravno ta petek sem bla na pošti in je prišel en starejši gospod in prosil če lahko dobi nekaj znamk. Ona pa njemu a znamkice bi radi, gospod? Pol je mela še polno enih takih pomanjševalnic, spomnim se samo še tega, da mu je na koncu vrnila kovančke. Tip jo je skos vidno zaprepadeno gledal, verjetno si je tudi mislil svoje, meni pa je šlo konkretno na smeh ves čas. Ok, razumem, da bi se tak pogovarjala s kakšnih otrokom pod 10 let, ne more pa se tako menit z moškim, ki jih je imel zagotovo čez 50. Podobno bebavo se pogovarja Tina Gorenjak, ampak o tem sem menda že pisala. No, ampak ona je še hujša, ker naredi zraven najbolj bebavo štimo EVER, ko da komunicira s hudo umsko zaostalim otrokom - pa še takrat ni razloga za tako govorjenje. Meni se zdi to skrajno poniževalno, čeprav sama verjetno misli, da je ultra prijazna.
  • 0

#678 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 21 December 2008 - 09:37 PM

Midva s fantom sva enkrat gledala eno kuharsko oddajo, kjer je bila neka krava gostja in je VSAKO (!!!) sestavino izgovorila v pomanjševalnici (sirček, krompirček, malo oljčka, solatka ... na tak način ... tudi iz besed, iz katerih človek ne bi pričakoval, LOL). Sem že pomislila, da je to morda kakšna šala. A vendar ... človeška neumnost pač nima meja in zatorej je najbrž mislila kar resno.

• 0

#679 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts
  • Interests:Finding out how the world works ... :)

Posted 21 December 2008 - 09:42 PM

Se strinjam glede pomanjševalnic! Nekateri jih uporabljajo čisto prepogosto... rolleyes.gif
  • 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

#680 SiQsI

SiQsI

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 916 posts

Posted 24 December 2008 - 05:07 PM

... to da, ko mi folk čestita za bilokaj (roj. dan, kakšen praznik-karkoli!) da samo 2 lupčka, na eno in drugo lice... wtf?!?! kaj pa tretji?!?! niso 3 najlepš stvari?! in pol k ena budala tko usajam še s 3 lupčkom... ma dej goni se... blink.gif
  • 0
Biti to kar smo, in postati to, kar smo zmožni postati, to je edini cilj življenja.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users