Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#6761 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15176 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 04 November 2021 - 07:20 PM

Vem, ja, pa tud povrsno pogledajo, ampak, kazat sem vseeno morala. Ne vem. Jaz svoj delez delam, kar lahko - tako da sem tu ‘mirna’ in spremljam samo novice da vidim, kaj bo v naslednjih dneh. Jaz takooo navijam za lockdown, rabim pocitek in mir od vsega trenutno. Upam, da karkoli ze pride, bo imelo nek efekt.
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#6762 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 04 November 2021 - 07:21 PM

Pri nas so ta potrdila vsa digitalna, aplikacija na telefonu sproti generira QR kodo na podlagi osvezenih/relevantnih informacij. Preverjajo pa tudi povsod, kjer sem do zdaj bila (kafici recimo).

Tretji odmerek pa od decembra naprej dajejo pri nas, začnejo spet z 80+ in potem navzdol po starosti. Pri nas je sicer precepljenost 85%.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#6763 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17618 posts

Posted 04 November 2021 - 07:27 PM

In približno 14x manj okuženih imate na 100.000 kot pri nas.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#6764 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 04 November 2021 - 07:35 PM

A da ja? Kje pa to bereš? 🤔

https://georank.org/...rlands/slovenia

Tukaj so zdravstveni delavci tudi že zaskrbljeni sicer. Bomo videli, kaksne ukrepe bo zima prinesla.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#6765 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 04 November 2021 - 07:37 PM

Kje so pa oni dobili 5430 potrjenih v Sloveniji :D
  • 0

#6766 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 04 November 2021 - 07:42 PM

Ej, ne vem, že toliko časa nisem iskala teh primerjav, da ne vem več, katere strani so še aktualne 🤐.
  • 0

#6767 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17618 posts

Posted 04 November 2021 - 07:45 PM

https://coronadashbo...-geteste-mensen
https://www.gov.si/e...19/actual-data/
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#6768 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17294 posts

Posted 04 November 2021 - 07:46 PM

Worldometer.
Italija ima manj kot 6k primerov. Tam se res drzijo, se mi zdi. So prestraseni z razlogom.

Tretji je pri nas vsaj 6m po mRNA in 2m po vektorskih (oz. Astri, za Janssen ne vem, ce je bilo kaj receno). Dobis pa mRNA tretjic. Meni potece 6m cez 33 dni. Najbrz se bom sla v zacetku leta. Moz bi bil pa po novih smernicah goden ze 4m nazaj.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#6769 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 04 November 2021 - 07:55 PM

Jaz grem v ponedeljek na 3. odmerek. Z drugo dozo AZ sem bila cepljena konec junija.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#6770 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23298 posts

Posted 04 November 2021 - 09:36 PM

Jaz se sploh ne čudim, zakaj so tako visoke številke okuženih. V naši FB skupini sem ravno brala, ko so ene pisale, kako je kul, da so pri njih v službi tako flegma glede Korone in so vsi brez mask, brez razkužil itd. Ena je jamrala, da je bila njena sodelavka pozitivna na samotestiranju in so v službi naredili celo paniko in jo poslali domov. Ja halooo, kaj pa naj bi naredili, naj bi ostala še naprej v službi, kot da ni nič? :o Kaj enim ni jasno, res.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#6771 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27685 posts

Posted 05 November 2021 - 12:32 AM

In vsi okoli smo živčni ali naj hodimo v službo ali naj bomo raje doma, če se naknadno izkaše, da sta pozitivna, da ne bi še koga ukužili.

Noro, res. En prehlad, pa smo vsi živčni

Enako. Vsakič, ko si briše nos sem nervozna, ali je prehlajen, ali je korona, ali naj bom doma, ali naj bo on doma, ali … . Res mi ne bi bilo vseeno, da bi kaj raztrosil naokrog, prinesel v šolo.

Sem ravno danes razmišljala, kakšen problem je to dolgo čakanje na potrditveni PCR test.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#6772 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85962 posts

Posted 05 November 2021 - 09:04 PM

A v pisarniskih sluzbah vsi nosite maske? Pri nas je nihce.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#6773 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32327 posts

Posted 05 November 2021 - 09:10 PM

Pri nas ja, so zelo striktni, zato nekateri tudi raje delajo od doma. Imamo pa zdaj drugi primer okužbe v pisarni, nas je pa cca 30.
Aja, imamo princip open office, nihce ni sam v pisarni.
  • 0

#6774 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 05 November 2021 - 09:12 PM

Mi hb v svoji pisarni ne rabimo, ko gremo na hodnik ali pac nekam drugam, pa moramo imeti.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#6775 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 05 November 2021 - 10:38 PM

Pri nas so uvedli maske pri tistih, kjer je v pisarnah manj kot 80% cepljenih. Če je v celotni stavbi več kot 80% cepljenih, ne rabi nihče nosit maske.
  • 0

#6776 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17294 posts

Posted 05 November 2021 - 10:58 PM

Nic niso sprejeli :lol:
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#6777 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 06 November 2021 - 04:33 AM

Mi mask ne nosimo, smo vsi celjeni, v pisarni max po dve osebi. Na sestankih tudi vedno rečejo, da niso potrebne, potem pa vsak gost zase presodi. Za pct vprašam.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#6778 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32327 posts

Posted 06 November 2021 - 05:33 AM

Za bruhat, kaj so sprejeli. Ma prav norca se delajo, res... Spravt se na otroke :o
  • 0

#6779 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19160 posts

Posted 06 November 2021 - 06:27 AM

No sej to pa ne verjamem, da bodo šole prevzele odgovornost pri vseh teh anticepilskih gonjah. To bo še "veselo".
  • 0

#6780 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32327 posts

Posted 06 November 2021 - 06:32 AM

Ja, jaz tudi mislim, da ne bo slo kar tako skozi. Pa veljavnost tega naj bi bila s 15., vse drugo pa že 8.
  • 0

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users