Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#6741 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 04 November 2021 - 12:41 PM

Šola/vrtec mora v vsakem primeru za začetek stopit v kontakt z epidemiološko službo in na podlagi tega se potem postopki peljejo naprej. Sploh, če so nejasnosti. Teh pa je veliko, ker zadeve niso dorečene in zakonsko podprte. Naprimer: otrok se samotestira in je pozitiven, zaradi gneče pri testiranju ima potrditveni PCR test čez 2 dni. Razred ostane doma, starši koristijo višjo silo. Če je test pozitiven je vse ok. Če pa je test negativen, pa nastane problem, ker ni zakonske podlage, da se staršem prizna višja sila in jim ne pripada plačana odsotnost iz dela, ampak dopust. Čeprav je šola odgovorno ravnala in poskušala zajeziti okužbe pri viru. 

• 0

#6742 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32327 posts

Posted 04 November 2021 - 12:46 PM

A da bi razred poslali domov na osnovi pozitivnega izvida samotestiranja pri otroku? Na to pa res nisem pomislila, ja.
  • 0

#6743 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 04 November 2021 - 01:02 PM

Ne, za karanteno na podlagi hitrih testov res ni podlage....

• 0

#6744 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32327 posts

Posted 04 November 2021 - 01:04 PM

Jaz bi javila verjetno šele po potrditvenem PCR testu, kaj pa ve?
  • 0

#6745 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 04 November 2021 - 01:13 PM

Od mojega sodelavca žena je bila že prejšnji teden bolna. Necepljena, ni se hotela testirati.

Ta taden ej bil sodelavec v službi, nekja pokašljeval, ampak on skoz pokašljuje. Je pa cepljen. Ni povedal, da ga je zdravnik usmeril na PCT testiranje in je poz. rezultate poslal včeraj zvečer, meni celo danes zjutraj. Tudi njegova žena je bila pozitivna.

Midva sicer nisem bila v stiku od četrtka, je bila pa sodelavka, s katero sva šli na kavo.

To je tip, ki gleda tiskovke in redno bvešča o številu okuženih! Lani je prebolel pljučno embolijo. Prav kretensko! Pa je direktorica prosila, da tudi ob prehladu raje delamo od doma.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#6746 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 04 November 2021 - 01:17 PM

Jaz verjetno tudi...ker itak obstaja možnost, da je hitri test lažno pozitiven.

• 0

#6747 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24558 posts

Posted 04 November 2021 - 01:40 PM

našadva sva še od torka doma in bosta do konca tedna. Oba smrkata, kašljata in T ima vročino. Oba sta že 2x bila negativna.

In vsi okoli smo živčni ali naj hodimo v službo ali naj bomo raje doma, če se naknadno izkaše, da sta pozitivna, da ne bi še koga ukužili.

Noro, res. En prehlad, pa smo vsi živčni

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#6748 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32327 posts

Posted 04 November 2021 - 01:44 PM

Ma to pa kakor si kdo vzame, vse do neke mere, sprosti se malo :)
  • 0

#6749 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85962 posts

Posted 04 November 2021 - 03:13 PM

Jaz imam hitri test zanj, so mi ga v sluzbi dali, ker jih imajo cel kup, tako da ga bova potem testirala.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#6750 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17618 posts

Posted 04 November 2021 - 04:39 PM

Intenzivke bodo kmalu čisto polne, epid.situacija je slabša kot kadarkoli - v svetovnem merilu, PCT se zares ne preverja, korelacija s preslabo precepljenostjo pa je jasna. :/
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#6751 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23298 posts

Posted 04 November 2021 - 04:43 PM

Ma ja, res ni prijetno tole. Jaz sem ravno proti koncu prehlada, covida nimam, sem se v torek samotestirala in vceraj šla še na hitri test. Danes sem šla na eno izobraževanje in me je seveda ravno takrat začelo silit h kašlju. Sem se prav bad počutila.

Kaj točno se šteje, da moraš biti zdrav za cepljenje, a tudi če prebolevaš prehlad, je treba počakat?
Sem se odločila, da končno grem. Sem imela prejšnji teden kontrolo pri svoji nevrologinji in sem se malo posvetovala z njo, pred tem sem šla še v laboratorij. Imam sicer znižane limfocite in če bi bilo zdaj poletje, bi mi zdravnica rekla, naj še počakam mesec, dva, da se popravijo. V trenutni situaciji pa je rekla, da naj kar grem in da baje znižani limfociti ne vplivajo na odziv na cepivo. Upam, da res, ker mi je brezveze, da se cepiš in deluje samo na pol.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#6752 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17294 posts

Posted 04 November 2021 - 04:46 PM

Boste sle po tretji odmerek? Kaksno je vase mnenje glede tega? Tiste z Astro ste najbrz ze vse "na vrsti" zdaj.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#6753 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85962 posts

Posted 04 November 2021 - 05:02 PM

Ja.
O. je pa negativen.
  • 0

― V. Van Gogh

#6754 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85962 posts

Posted 04 November 2021 - 06:25 PM

Možev bivši šef je na respiratorju in v umetni komi. :o 

• 0

― V. Van Gogh

#6755 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23298 posts

Posted 04 November 2021 - 06:29 PM

Uf. :o A ima še kakšno drugo bolezen zraven?
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#6756 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85962 posts

Posted 04 November 2021 - 06:31 PM

Ne, niti kadilec ni. Mislim, da je letnik 74.

• 0

― V. Van Gogh

#6757 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19160 posts

Posted 04 November 2021 - 06:43 PM

Cepljen?
  • 0

#6758 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85962 posts

Posted 04 November 2021 - 06:50 PM

Ne.

• 0

― V. Van Gogh

#6759 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15176 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 04 November 2021 - 07:13 PM

Uf :/

Meni pa se je zdelo, da se pct se kar preverja, kamorkoli sem sla, sem morala kazat app/kodo zadnja 2 tedna.

Za tretji odmerek - ma bom sla, ce bo priporoceno, I guess. Sem bila pa sele v drugi polovici septembra 2. cepljena, tako da mi se nekaj casa ne bo treba it? To je po pol leta?
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#6760 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32327 posts

Posted 04 November 2021 - 07:15 PM

Kaj pa dokazujes s tem, saj istovetnosti identitete pa itak ne smejo preverjati. Pač jaz dam svoje potrdilo komot sestri ali kolegici.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users