Jump to content

Photo

Kateri film, oddajo, serijo... ste gledali danes?

• Please log in to reply
9793 replies to this topic

#6641 monni

monni

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4072 posts
  • Interests:...zanimive stvari....

Posted 30 January 2015 - 12:00 PM

Par delov The exes

Time time

• 0
Kakršna sem pač sem. Tako sem narejena, to sem pač jaz. Kadar mi gre na smeh, smejem se na ves glas.
Ljubim tistega, ki me ljubi. Mar je to moja stvar, če res ni zmerom isti ta, ki me vzame za par.
Kakršna sem pač sem. Taka sem, to sem pač jaz.

Jacques Prévert ,Sem kakršna sem

#6642 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86020 posts

Posted 01 February 2015 - 12:32 AM

John Wick (2014). Bolj zaradi Keanu Reeves, film je precej lame.

Par delov American Horror Story: Freak Show B)
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#6643 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46057 posts

Posted 04 February 2015 - 05:04 PM

The Invention of Lying
What Maisie Knew 

Punch Drunk Love

Missisipi Burning

• 0

#6644 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 15 February 2015 - 05:27 PM

Big Hero 6 

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#6645 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86020 posts

Posted 19 February 2015 - 10:35 PM

Deux jours, une nuit / Two Days, One Night (2014)

Katastrofa. Kot da jim je zmanjkalo sredstev, ker so najeli Marion Cotillard (ki je, po ne vem kakšnih kriterijih, nominirana za glavno žensko vlogo).

• 0

― V. Van Gogh

#6646 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14264 posts

Posted 20 February 2015 - 07:53 AM

Meni je pa super film. Kaže sicer zgodbo "malega" človeka, ampak je predstavljeno zelo realno, s polno malih zgodb. Zgodbo pa lahko zlahka razširiš na celotno družbo ali celo Evropo Grčija vs. Evropa, razviti svet vs. države tretjega sveta ipd.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#6647 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86020 posts

Posted 20 February 2015 - 02:51 PM

Meni pa se zdi zgodba premalo kompleksna in razvejana, problematika pa prevec zbanalizirana. Film ni postavil nobenega socialnega statementa, vse je "nekje vmes". Ona mi je skos delovala neodlocno in zoprno, celo nezrelo za svoja leta. O njenem boju z depresijo pa tudi ni bilo povedanega skoraj nic, da bi gledalec z likom dejansko socustvoval.

Foxcatcher (2014). Oskarji so v nedeljo. :D
  • 0

― V. Van Gogh

#6648 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17637 posts

Posted 21 February 2015 - 03:27 PM

Vikings S03E01

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#6649 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86020 posts

Posted 22 February 2015 - 03:43 PM

V zadnjih dneh:

This is where I leave you (2014)
Men, Women & Children (2014)

Danes bom verjetno Wild (2014) in Oskarje ponoci. :woot:
  • 0

― V. Van Gogh

#6650 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18617 posts

Posted 22 February 2015 - 03:53 PM

Danes ponoči so? :w00t2:

Jaz sem včeraj gledala The Grand Budapest hotel in pred kratkim Force Majeure.

• 0

After all this time?

Always.

#6651 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86020 posts

Posted 22 February 2015 - 04:35 PM

Ja, na Planet TV je prenos. :woot:

• 0

― V. Van Gogh

#6652 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14264 posts

Posted 22 February 2015 - 06:14 PM

Meni pa se zdi zgodba premalo kompleksna in razvejana, problematika pa prevec zbanalizirana. Film ni postavil nobenega socialnega statementa, vse je "nekje vmes". Ona mi je skos delovala neodlocno in zoprno, celo nezrelo za svoja leta. O njenem boju z depresijo pa tudi ni bilo povedanega skoraj nic, da bi gledalec z likom dejansko socustvoval.

Foxcatcher (2014). Oskarji so v nedeljo. :D

Seveda je dal socialni statement, saj reče, da ne bosta mogla odplačevati hipoteke, če izgubi službo. Tudi nekateri sodelavci so konkretno povedali zakaj se ne morejo odpovedati hipoteki. Meni je všeč, da niso ustvarili lika s katerim bi bilo zlahka sočustvovati, kot se to pogosto dogaja v ameriških filmih, njena neodločnost je meni njena želja po ohranitvi dostojanstva. Dokončno mi je bil njen lik všeč na koncu, ko ni privolila v to, da sodelavcu prevzame službo. 

Marican horror story, 1. sezona, 3 dele

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#6653 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86020 posts

Posted 22 February 2015 - 06:35 PM

Mislila sem širši socialni statement, ki ne bi le prikazoval slike celotnega nižjega do srednjega razreda, ampak podal nek zaključek. To, da se je polovica ubogih delavcev odpovedala bonusu pri plači, polovica pa se ni mogla, meni ne pove prav dosti o družbi, zato sem napisala, da je bilo vse "nekje vmes".

Njena nominacija mi je pa absurdna, pa čeprav mi je drugače ona kot igralka (in ženska) všeč. High class ženska se je sposobna spustiti v čevlje "siromaka". Čestitam. Mi je pa cela zgodba nevredna tega, da se o njej posname film. 

• 0

― V. Van Gogh

#6654 Bea

Bea

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 302 posts
  • Interests:music, animals, travel, books, computers, shopping ;-)

Posted 22 February 2015 - 07:07 PM

Kill the messenger - zanimiv film o enem novinarju ki je objavil kako je CIA omogočala vnos droge v ZDA

• 0

#6655 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14264 posts

Posted 22 February 2015 - 09:22 PM

Mislila sem širši socialni statement, ki ne bi le prikazoval slike celotnega nižjega do srednjega razreda, ampak podal nek zaključek. To, da se je polovica ubogih delavcev odpovedala bonusu pri plači, polovica pa se ni mogla, meni ne pove prav dosti o družbi, zato sem napisala, da je bilo vse "nekje vmes".

Njena nominacija mi je pa absurdna, pa čeprav mi je drugače ona kot igralka (in ženska) všeč. High class ženska se je sposobna spustiti v čevlje "siromaka". Čestitam. Mi je pa cela zgodba nevredna tega, da se o njej posname film. 

Meni je bilo pa zanimivo zakaj so se eni odpovedali, drugi pa ne, saj razložijo. Bolj zgovorno za družbo je, da je do tega sploh prišlo, da je podjetje to dopustilo. Zakaj ti je to, da se je sposobna spustiti v čevlje siromaka premalo? Svojo vlogo je meni super odigrala,

Meni je tema vredna filma, ker na malem vzorcu ljudi prikaže ustroj celotne današnje družbe.

• 0

#6656 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86020 posts

Posted 22 February 2015 - 09:48 PM

Bolj zgovorno za družbo je, da je do tega sploh prišlo, da je podjetje to dopustilo. 

To pa res. Premalo mi je pa zato, ker se mi je vseskozi zdelo, da bi za to vlogo lahko najeli katerokoli delavko pa bi igrala samo sebe (čeprav se to lahko reče za marsikateri lik), izbrali pa so ravno eno najbolj znanih igralk sploh. In se mi zato tudi dozdeva, da so jo nominirali le zato, ker je pač Marion. Pa mislim, da je verjetno film bolj zanimiv višjemu sloju, nam se taki problemi zdijo nekaj popolnoma običajnega, zgodba pa taka, kot da bi jo pripovedoval naš sosed. :)

• 0

― V. Van Gogh

#6657 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14264 posts

Posted 22 February 2015 - 10:16 PM

To glede zgodbe imaš prav, mi jih poznamo nešteto. Kot, da bi si rekli naj imajo še reveži svoj košček slave, ne?

• 0

#6658 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86020 posts

Posted 23 February 2015 - 01:25 AM

:yes:

Wild je pa odličen.

• 0

― V. Van Gogh

#6659 monni

monni

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4072 posts
  • Interests:...zanimive stvari....

Posted 23 February 2015 - 03:49 PM

The secret of Kells

The best offer

• 0
Kakršna sem pač sem. Tako sem narejena, to sem pač jaz. Kadar mi gre na smeh, smejem se na ves glas.
Ljubim tistega, ki me ljubi. Mar je to moja stvar, če res ni zmerom isti ta, ki me vzame za par.
Kakršna sem pač sem. Taka sem, to sem pač jaz.

Jacques Prévert ,Sem kakršna sem

#6660 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24588 posts

Posted 23 February 2015 - 04:07 PM

The Hunger games (1 del)

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users