Jump to content

Photo

Instagram

• Please log in to reply
6752 replies to this topic

#6621 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 90617 posts

Posted 10 August 2026 - 07:34 PM

Ja, poleg tega, da avgusta pač ne iščeš last minute nastanitev ...

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#6622 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 90617 posts

Posted 11 August 2026 - 08:13 PM

😈
https://www.instagra...HF4bXM2N3Y0enZl
Se vedno nimam pojma, od kje vam enim, da PZ testenine in kruh ne prispevajo pomembno k vnosu vlaknin …
  • 0

― V. Van Gogh

#6623 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28868 posts

Posted 11 August 2026 - 09:48 PM

Primerjaj z navadnimi testeninami ne pa s skledo solate!
Barilla penne rigate imajo 3g na 100g, polnozrnate pa 6(?)g na 100, torej 3 g od priporočenih 30g. Meni se zdi to brezveze, po okusu sta pa dve rezlični živili, če ti je zanič se mi zdi, da se s polnozrnatimj testeninami res ne rabiš silit. Veliko večja razlika je recimo med belim in pz kruhom. Ampak saj pravim, že primerjava je klick bait, Ogrinu ful pada kvaliteta objav.
  • 0

#6624 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 90617 posts

Posted 11 August 2026 - 10:21 PM

PZ imajo med 7 in 9. Ta obrok bi bil z belimi neuravnotezen.
Meni se zdi pa tudi sicer dober point, ob vsesplosni obsesiji z beljakovinami. Pa verjetno vecina poje premalo vlaknin ravno zato, ker ne vejo, koliko jih kaj vsebuje (oz. mislijo, da je dovolj, ce v dnevu pojejo veliko skledo solate in jabolko).
  • 0

― V. Van Gogh

#6625 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19339 posts

Posted 12 August 2026 - 04:45 AM

Dejstvo je da je treba jesti vsega dovolj, sploh OH za energijo nasploh, ce sportas pa se bolj.
Kaksna je razlika ce bom jaz pojem en toast z marmelado in grem dvigovat utezi ali pa ce grem na random brez da bi prej jedla par ur - ogromna.
Ogrin je zdej nekak padel v to kolesarstvo noter oziroma je tam ze od vedno in zdej mal prevec mesa prehrano nekega kolesarja (na zgornji meji rekreativnega) z nekim drugim profilom ljudi ki ga spremljajo.
Drugace pa ja, z vsesplosnjo gonjo v prid proteinov se zdaj spomnim unih poznih 90ih ko je blo vse low fat (ampak blo je pa high sugar). Vsi ti proteinski izdelki nimajo vse skup nic mascob in OH in logicno se pojavlja zdaj problem, da folk na oboje pozablja, pa ohoje je enako pomembno. Ne vem ce ti infloti to dosti poudarjajo, pomojem ne. Na koncu mas folk ki kljub dovolj beljakovinam ni sit, ker so ostala razmerja obrokov podrta.
Je pa tudi tako da ful vlaknin ne pase vsem. Sej to vemo ali ne?
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#6626 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28868 posts

Posted 12 August 2026 - 05:47 AM

Saj sem že povedala ane, da od priporočenih 30g/dan, večina zaužije nekih 15g. Sicer se pa v veliko pogledih strinjam glede oh in vlaknin. Ne vem sicer v kakem smislu paše misliš?
  • 0

#6627 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19339 posts

Posted 12 August 2026 - 07:29 AM

Recimo za Chronovo bolezen se vlaknine odsvetujejo.
Ker drazijo ze tako razdrazeno crevesje.
To govorim za akutno fazo in tiste, ki imajo ze zjebano sluznico in nasploh tezave z veliko vrst hrane. Vsako seme, orescek, lupine sadja in zelenjave....je potencialni problem.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#6628 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28868 posts

Posted 12 August 2026 - 08:49 AM

Aja v raznih bolezenskih stanjih misliš. To je drugo ja.

Pa saj tako kot Nuša, ne me j**at da rabiš poleti hodit v fitnes kvihtat. Vsak, ki še ni izgubil povezave s svojim telesom občuti, da je to delo proti naravi. Poletje je čas za več gibanja zunaj, za počasne jutranje vadbe, ne pa za gim in kvihte. Ampak ona na eni strani tudi prodaja nek naturopatski lifestyle na drugi pa te svoje mantre forsira.
  • 0

#6629 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18630 posts

Posted 12 August 2026 - 08:51 AM

Letos na 38 pa res ni glih idealno :D Ce bi ob stirih, petih vstajal, bi sel pa spet preko svojega telesa.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#6630 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20653 posts

Posted 12 August 2026 - 09:21 AM

Ogrinu se prav vidi, da je neprespan.
  • 1

#6631 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28868 posts

Posted 12 August 2026 - 09:24 AM

Ja ni idealno za tečt in kolesarit ne 😁
  • 0

#6632 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 90617 posts

Posted 12 August 2026 - 10:51 AM

Letos na 38 pa res ni glih idealno :D Ce bi ob stirih, petih vstajal, bi sel pa spet preko svojega telesa.

Bi rekla, ja. Se jaz, ki nisem bila nikoli za fitnes, sem v tej vrocini veckrat pomislila, da bi bila edina moznost za resno vadbo tam. Nimamo vsi osvezilne oaze za pohode in plavanje par minut od doma.
Sicer bi pa ze seks v tej vrocini brez klime moral stet za olimpijski sport.
  • 0

― V. Van Gogh

#6633 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19339 posts

Posted 12 August 2026 - 11:11 AM

No ne vem. Meni nasposno ni za bit zuni v smisli kaksnega sporta razen hoje. Sej ona pa skoz hoce bit zuni, tko da hodi proti sebi ker je v fitnesu. Jaz nimam na kolesu letos enega kilometra, to mi je najbolj jadna oblika premikanja.
Hoja ja pa se to samo zvecer. Saj vsak najde kar mu pase. Ne vem kaj se sili kviftat poleti ce raje snorklja in vozi kolo in surfa. Jaz na ta racun nimam nobenega FOMOta za razliko od nje.
  • 0

#6634 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19339 posts

Posted 13 August 2026 - 10:49 AM

Yep, getting here fast. Vsak let blizje.

https://www.instagra...mg5MHI0bDA0bzBh
  • 0

#6635 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19339 posts

Posted 13 August 2026 - 06:21 PM

https://www.instagra...zhqN2NrZzJqNnZo
  • 0

#6636 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20653 posts

Posted 14 August 2026 - 08:09 AM

Ogrin, ki si brije brke. Zakaaaaaaj  :cry1:   

Vidim, da nisem več njegova ciljna publika. 

• 0

#6637 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24240 posts

Posted 14 August 2026 - 04:21 PM

Meni so pa bili njegovi brki grozni. Se mi zdi, da prav nobenemu mlademu moškemu ne paše, če ima samo brke. Če ima tudi brado, potem ja. Samo z brki so mi pa smešni. Za moje pojme to paše samo starejšim moškim.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#6638 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17972 posts

Posted 14 August 2026 - 04:52 PM

Se strinjam, meni me bil grozen z brki.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#6639 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18630 posts

Posted 14 August 2026 - 05:07 PM

Meni je z in brez unfuckable 🫣 Brke si moras zasluzit, se strinjam :D
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#6640 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 90617 posts

Posted 14 August 2026 - 05:12 PM

Tocno to sem hotela napisat. :D Sem mislila, da so brki bad, brez je pa bolj neprivlacen. Ampak saj mu ne sledimo zaradi tega. Mogoce je mislila, da kaj sploh objavlja to.
  • 0

― V. Van Gogh

3 user(s) are reading this topic

1 members, 2 guests, 0 anonymous users

-supergirl-