Italija
Posted 28 September 2018 - 05:23 PM
Kako je pa z dviganjem gotovine na bankomatih v Italiji ali s plačevanjem z maestro kartico, so kakšne hude provizije ali je bolje imeti kar gotovino s sabo?
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 28 September 2018 - 05:28 PM
Posted 28 September 2018 - 05:42 PM
1100.
Cena bančnih storitev je pa odvisna od tvoje banke, jaz imam dvige po EU zastonj. Za plačevanje s kartico ni provizije, je samo za dvig gotovine s kreditno.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 29 September 2018 - 02:19 AM
Glede dvigov gotovine v Italiji pa moram res preveriti na svoji banki.
Posted 29 September 2018 - 08:39 AM

― V. Van Gogh
Posted 29 September 2018 - 09:41 AM
Marmelada, v Italijo greš, enako kot bi šla v Trst

Posted 29 September 2018 - 02:42 PM

Zgleda da imam zastonj dvige v EU, v valuti eur, piše pa, da lahko banka lastnica bankomata zaračuna kakšne svoje stroške. Sicer pa v tujini res ne dvigam na bankomatih, sem ponavadi imela kar s sabo gotovino.
Aja, koliko časa po pristanku oz. vzletom letala ste izbrale za prevzem najetega avta? Verjetno vsi dodatno zaračunajo, če zamudiš.
Posted 29 September 2018 - 04:07 PM
Za prevzem se ne spomnim, prevzameš pa ga lahko kadarkoli po izbrani uri. Nazaj sva ga pripeljala kakšno uro in pol pred letom, samo zamuditi ne smeš.
Midva se že pogovarjava, da bi šli naslednje leto sept. spet na Sardinijo, ampak spet s trajektom. Kar ne preboliva je.
― V. Van Gogh
Posted 01 October 2018 - 05:20 PM
Čeprav jaz si pa sebe ne predstavljam, da bi šla s tako majhnim otrokom na tako dolgo pot, bi mi bil verjetno velik stres.

Ah joj, jaz pa še vedno iščem še zadnjo nastanitev, v okolici Taormine. Nič mi ni všeč. Kar je s privat parkiriščem, je kar nekje, ostalo pa ima parkirišča na ulici. Naj bi bila zastonj, ampak baje so pa na splošno povsod znaki, da je prepovedano parkiranje.
Kaj je pa fora, da če npr na billiger mietwagen rezerviraš avto, kjer je posrednik in hkrati tudi ponudnik npr. Avis, je rezervacija pol cenejša, kot če bi rezerviral direktno na Avis spletni strani?
Posted 02 October 2018 - 01:17 PM
Super!
Čeprav jaz si pa sebe ne predstavljam, da bi šla s tako majhnim otrokom na tako dolgo pot, bi mi bil verjetno velik stres.
Vožnje je do Livorna ravno toliko ali še manj, kot če bi šli kam na Hrvaško, na trajektu si pa itak čez noč, v kabini.
― V. Van Gogh
Posted 02 October 2018 - 01:37 PM

Posted 02 October 2018 - 01:41 PM
Vem, saj sva šla predlani od tam. Primerja se lahko z Dalmacijo, z Istro (kamor itak ne bi hodila) pač ne.
― V. Van Gogh
Posted 02 October 2018 - 01:49 PM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 04 December 2018 - 12:08 PM
Mami si želi v Rim
Imate kakšne izkušnje / ideje kako z letalom najceneje tja, kdaj se splača obiskat Rim in kaj priporočate za pogledat.
Bi jo jaz peljala za RD, plan je 2x prespat, letalo … in seveda vse skupaj čim ceneje
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 04 December 2018 - 12:35 PM
Posted 04 December 2018 - 01:04 PM
Meni je super vzpon na Petrovo baziliko, ker vidis cel Rim. Pa te glavne stiri cerkve, ki so zelo impresivne, Kolosej in forum, katakombe, terme... Malo poglej kaj bi bilo zanimivo, ker je vsega prevec za 2 dni.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 04 December 2018 - 01:23 PM
Jaz sem bila v Rimu decembra in aprila in mi je bilo aprila bolj všeč. Lepše vreme (toplo, ampak ne prevroče), bolj sproščeno vzdušje. Gneča pa je bila oba meseca približno enaka.
2 noči se mi zdi skoraj malce malo za Rim. Odvisno seveda od časa prihoda in odhoda. Če imaš prihod zjutraj in odhod zvečer je še recimo še ok. Si lahko že popoldne po prihodu ogledaš nekaj stvari in enako še pred odhodom, v nasprotnem primeru pa imaš za oglede na voljo samo en dan.
Za prvi obisk priporočam klasične stvari: Vatikan (trg Sv. Petra), Castel Saint Angelo, Piazza Navona, Pantheon, Fontana di Trevi, Španske stopnice, Altare della Patria, Foro Romano, Kolosej, Circo Massimo, Bocca della Verita, četrt Trastevere. Če je mami v formi za hojo, si lahko vse te znamenitosti brez problema v enem dnevu (oz. dnevu in pol) od zunaj ogledata kar peš. Za vstop v posamezne znamenitosti je seveda treba računat dodaten čas (vključno s čakalnimi dobami za vstop). Je pa meni je osebno Rim eno najboljših mest, da se v njem izgubiš in sproti odkrivaš ulice in trge. Se mi zdi, da je na vsakem koraku nekaj zanimivega.
Lep (in zastonj) razgled nad mestom je tudi iz hriba Janiculum.
Glede prevoza pa preveri Alitalio iz Trsta. Ti pa svetujem, da se izogni poznim večernim letom. Vlak iz Fiumicina do centra vozi vlak samo do polnoči in če ga zamudiš, ti je edina opcija overpriced taksi oz. Uber.
Alternativa letalu je tudi vlak. Ti hitri vlaki Frecciarossa med italijanskimi mesti so bojda kar na nivoju. Pa pripeljejo te direkt v center. Glede na to, da moraš bit na letališču nekoliko prej + cc. 40-50 min za prevoz iz letališča (FCU) do centra mesta, se IMO splača naredit primerjavo, da vidiš katera opcija ti bolj ustreza.
Posted 04 December 2018 - 02:01 PM
hvala punce!
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 04 December 2018 - 04:06 PM
Malenkost.
Če boš potrebovala še kakšne predloge glede restavracij in lokalov, pa let me know. Mi je kolega iz Rima spisal ves seznam njegovih najljubših in vse kar smo jih uspeli preizkusit so bile super.
Posted 23 January 2019 - 10:59 AM
Glede na trenutno stanje bo naš plan o vzponu na etno najverjetneje odpadel. Rezervni plan je izlet do Taormine. Nekatere ste pisale, da ste že bile tam. Kakšen uporaben nasvet in predvsem priporočilo glede restavracji. Če pa ima katera še kak predlog za podoben izlet se tudi ne branim. Mora biti edino dostopno z javnim prevozom.
[Napoleon]
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users